6 Sfaturi despre cum să aibă grijă de câini de rang înalt

VET Sfaturi despre cum să aibă grijă de câini de rang înalt

Animalele noastre de astăzi trăiesc mult mai mult decât au făcut câteva decenii în urmă, datorită progreselor de îngrijire veterinară și o varietate de medicamente, instrumente și tratamente disponibile. Din păcate, în timp ce câinii noștri seniori primesc câțiva ani suplimentari de viață, probabil că vor suferi de o serie de probleme de sanatate, ceea ce înseamnă că proprietarii de animale de companie trebuie să-și adapteze rutina de îngrijire și să găsească modalități de a găzdui un stil de viață al câinelui mai vechi. Iată câteva sfaturi pentru a vă îngriji câinii dvs. seniori și pentru a le face mai confortabil.

Paturi adecvate

La fel ca oamenii, câinii mai în vârstă pot suferi de artrită, o schimbare degenerativă a articulațiilor care duce la dureri și pierderea mobilității. Dormind pe podea sau pe o pătură subțire poate face articulații vechi chiar creat și poate provoca dureri inutile. Mulți câini seniori dorm mai mult pe măsură ce vârî cu vârsta și somnul devine mult mai importantă Pentru un câine mai în vârstă. Aceasta face ca selecția corectă a patului să fie crucială. Când selectați un pat de câine pentru câini senior, alegeți unul suficient de mare pentru ca câinele dvs. să se întindă, ceea ce va susține greutatea sa și se potrivește modelelor de dormit / temperament.

Paturi adecvate pentru câinii de rang înaltUnele paturi sunt semnificativ mai bune decât altele. De exemplu, paturi de câine ortopedice poate ajuta la ameliorarea disconfortului și încurajarea unui somn mai odihnitor. Un Pat de câine ortopedic este deosebit de benefic pentru câinii mai în vârstă cu artrită sau displazie de șold. Aceste beneficii includ suport suplimentar și confort pentru mușchii și articulațiile câinelui, împreună cu o distribuție mai bună a greutății atunci când câinele dvs. se află în jos.

A PET PED HARMER sau Pad de încălzire poate ajuta la ameliorarea durerii în articulațiile artritice. Căldura va stimula mușchii răniți să se relaxeze. Amintiți-vă întotdeauna să urmați instrucțiunile de pe Pad de încălzire și utilizați cu prudență; sunt cele mai bune pentru ierni. În mod similar, pentru veri a Pat de răcire sau mat poate ajuta la ameliorarea durerii articulare printre altele Mat de răcire beneficii. Dacă câinele dvs. refuză să folosească patul de câine pe care îl are în prezent, faceți un comutator la un model mai confortabil. Încurajați-l să-l folosească prin plasarea tratate în și în jurul patului nou. Plasarea patului într-o locație preferată în casă poate, de asemenea, să încurajeze o odihnă mai bună.

Mochetă și pardoseală

Ca medic veterinar, am văzut că mulți câini se rănesc de căderea pe suprafețe alunecoase. Aceste suprafețe sunt adesea podele din cauciuc sau lemn de esență tare în case. De cele mai multe ori, rănile sunt vânătăi minore și tulpina musculară incomodă, dar căderile pot provoca vătămări grave, cum ar fi lacrimi ligamentului și oasele sparte, în special pentru câinii mai în vârstă. Dacă câinele dvs. continuă să cadă sau are dificultăți în a sta în picioare sau culcat, alegeți o pardoseală mai bună. Există chiar și știința din spatele ei Explicarea care sunt mai sigure pentru câini.

Covoare și pardoseli pentru câini bătrâniCovoare de suprafață mare pot fi plasate temporar în zone în care câinele dvs. își petrece cea mai mare parte a timpului. Covoarele mai mici pot fi utilizate în zone care sunt în formă de ciudat. Partea antiderapantă poate fi aderentă la covoare pentru a preveni alunecarea, iar unele covoare chiar vin cu un fund anti-alunecare deja atașat. Scari utilizate frecvent pot fi, de asemenea, temporar acoperite cu covor pentru a ajuta la prevenirea căderii pe scări.

Folosind covoare de suprafață pentru a ajuta mobilitatea câinelui dvs. să-și îmbunătățească foarte mult calitatea vieții și să prevină rănile dureroase (și costisitoare). Domenii covoarele sunt simple de curățat dacă câinele dvs. senior are accidente ocazionale și poate fi aspirat la fel ca covoarele regulate. Dacă urăști covorul, amintiți-vă că covoarele de zonă nu vor fi acolo pentru totdeauna și nici iubitul tău, așa că merită să faci schimbarea pentru dragul câinelui.

Acasă și accesul vehiculului

Mobilitatea limitată sau lentă datorată atrofiei musculare și / sau a artritei poate face scară, paturi și accesul vehiculului aproape imposibil pentru câinii de rang înalt. Jumping pe un pat, într-o mașină sau pe o canapea preferată, poate fi, de asemenea, riscantă dacă nu dureroasă, ducând la lacrimi ligamente și ar putea chiar să-și predispune o spate slabă la un disc suflat într-un câine. Salvați-vă propriul dvs. și înapoi Găsirea unor modalități mai bune Pentru a vă ajuta câinele să ajungă pe paturi, urcați scările și în vehicule.

Acasă și accesul vehicululuiExistă instrumente pentru a ajuta la asta. Rampoane pliante sunt cele mai ușoare pentru câinii mari care au nevoie de acces la vehicul. Verificați limitele mărimii și greutății pentru fiecare rampă portabilă sau scările de animale de companie înainte de a face achiziția dvs. Cele mai sigure modele au o suprafață "non-skid", curățată cu ușurință pe rampă și fiecare scări. Unii câini pot părea ezitant să folosească scări la început, există o cale de a să le învețe repede.

Pentru câinele mare mai mare, a Rampă permanentă de acces este o idee bună. Rampele din lemn, beton sau piatră pot fi un proiect de weekend DIY accesibil sau construit de contractori locali. Se recomandă construirea rampei mari și robusi pentru utilizarea scaunelor cu rotile. Câinii mai în vârstă și oamenii pot beneficia de această investiție, deoarece accesul la handicap la casele este de dorit pentru mulți cumpărători de acasă astăzi în cazul în care aveți nevoie vreodată de tine sau doriți să vă vindeți casa. Ai fi surprins cati oameni caută case ca asta.

Tulburări de cot

Fecal și incontinenta urinara se poate întâmpla ca și vârstele dvs. de câine. Problemele medicale cu digestia sau boala lui Cushing pot face "ținând" problematică. Pierderea casei poate fi, de asemenea, un semn al disfuncției cognitive ("Doggie demența"). Dacă câinele dvs. are "accidente" în casă, îl examinați de medicul veterinar. Uneori aceste probleme nu pot fi tratate, cum ar fi artrita severă în coloana vertebrală, care poate duce la incontinență sau dacă câinele dvs. are o tumoare inoperabilă.

Tulburări de cot în câinii de rang înaltFolosind Potty tampoane În locațiile în care câinele dvs. are accidente, poate păstra lucrurile curate și poate duce la o mai mică muncă și jenă. Dacă mobilitatea este problema și mersul pe o distanță lungă pentru a merge în aer liber (cum ar fi trăirea într-un apartament în creștere) predispune accidentele, puteți să vă re-trenați câinele pentru a utiliza Potty tampoane în interior pe o tigaie de picurare. Folosind Faux-gazon pe un balcon sau în garajul dvs. poate fi o opțiune bună, de asemenea; Există doggie cutii de gunoi pentru aceasta. Mulți câini par să-și placă simțul ierbii false sub picioarele lor și treceți la această nouă rutină cu ușurință. Scutece de câine poate fi o altă opțiune.

Utilizați tratamente și laudă atunci când reporniți-vă pooch-ul senior la Potty în interior. Dacă câinele dvs. are un accident, este probabil ca animalul dvs. de companie să nu fie fericit despre asta. Cerându-l sau arătându-l că ești supărat poate face problema mai rău. Arată compasiune și se potrivește cel mai bine câinelui pe care îl puteți. Întotdeauna rețineți că nu este defecțiunea animalului tău și nu o face cu intenție.

Condiții de hrănire

Artrita în gât și spate poate face să mănânce pe podea o corvoadă pentru animalele de companie mai vechi. Dacă câinele dvs. devine un mâncător murdar sau își spală apa peste tot în locul - luați în considerare creșterea manualelor și a mâncărurilor de apă fie boluri ridicate. Unii câini încep să-și mănânce mâncarea și băutura întinse pentru a evita disconfortul de îndoire a nasului lor la podea. Dacă observați că câinele dvs. senior se află în jos să mănânce când nu a mai făcut-o niciodată înainte, acesta este un semn major că el este în durere în timp ce se ridică să mănânce.

Condiții de hrănire pentru câinii de rang înaltVase ridicate poate reduce, de asemenea, riscul câinelui dvs. de a dezvolta dilatarea gastrică-Volvulus (mai frecvent cunoscută sub numele de Blotat). Blotat este atunci când stomacul umple cu aer și pune presiune asupra celorlalte organe și diafragma. Presiunea asupra diafragmei face greu ca câinele să respire. Stomacul plin de aer, de asemenea, pune presiune asupra venelor mari din abdomen, care împiedică să se întoarcă sânge la inimă. Umplut cu aer, stomacul se poate roti, de asemenea, pe sine, prinzând propria sa alimentare de sânge.

Blotat este o condiție serioasă și amenințătoare de viață. Blotat nu este doar o problemă de câine mare; Ca vârstă de câini, digestia poate, de asemenea, lent și acest lucru poate predispun la umflarea la orice câine. Este o idee bună să reduceți riscul câinelui în orice fel puteți. Ridicarea vasului de alimente ajută la reducerea cât de mult aerul este înghițit în timp ce mănâncă printre alte beneficii, dar anumite pretenții despre bolurile de alimente ridicate sunt mituri.

Instrumente de asistență

Dacă câinele dvs. are dificultăți în a se mișca în jurul casei sau chiar folosind o rampă de companie, a Ștergeți cu mâner poate face o mare diferență. Șosete de control al tracțiunii sau Pantofi de câine poate fi, de asemenea, benefică dacă noul covoare nu este o opțiune. Păstrarea dvs unghiile câinelui tăiate Scurt poate, de asemenea, să-și îmbunătățească tracțiunea pe piciorușul alunecos. Îngrijirea unghiilor ar trebui să fie efectuată la domiciliu, la salonul de îngrijire sau de medicul veterinar la fiecare 4-6 săptămâni.

Instrumente de asistențăLucrul pe care îl recomand cel mai mult părinților câinilor seniori este de a-și aminti lucrurile care vă fac câinele fericit. Dacă câinele dvs. se bucură de înot, lăsați-l să înoate. Dacă are nevoie de ajutor, investiți într-o vestă de salvare și intrați în apă cu el. Nu numai că acest lucru va crește foarte mult calitatea de viață a câinelui tău și atenuează durerea articulară, dar va adăuga, de asemenea, la legătura pe care tu și partea dvs. de companie senior. Păstrarea rutinei câinelui mai vechi, cât mai normală, va beneficia doar de câinele.

Dacă fi FIDO dvs. este încă destul de spromat, dar îl observați să încetinească puțin, puteți încerca să-l ajutați să-i exerciți deteriorarea musculară care este comună la animalele mai vechi. În timp ce proprietarii de animale prefera să-și lase singuri câini vechi să se odihnească, Veterinarii întotdeauna avertizează că rutina ocazională bună a exercițiilor va fi mult mai benefică decât odihnă consecventă.

Bile de exerciții sunt comune în sălile de gimnastică umane, dar știai că pot fi un mare ajutor pentru canini? De exemplu, echilibrarea labei din față ale câinelui pe o minge de exerciții fizice poate ajuta la întărirea mușchilor în picioarele din spate. În mod similar, puteți instala a câine treadmill La domiciliu pentru un acces mai ușor la instruire. Asigurați-vă că faceți o cercetare, consultați-vă medicul veterinar și discutați cu un antrenor de agilitate înainte de a încerca acest tip de reabilitare la domiciliu, deoarece ați făcut incorect că poate fi dăunătoare.

Citiți următorul: Cum se face și de a folosi o praștie de picior din spate pentru câinii de rang înalt

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Top 6 veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 6 Sfaturi despre cum să aibă grijă de câini de rang înalt