Întrebări frecvente despre neutering la câini

SPAY / Clinica neutru

Făcând decizia de a neuter sau de a-ți crima bărbatul câine pot fi complicate pentru proprietarii de animale de companie. O anumită teamă poate afecta personalitatea câinelui lor sau pot avea alte implicații mai târziu în viață. Aflați de la întrebări frecvente, alți proprietari de câini au despre această procedură și credințele obișnuite de către veterinari.

Elementele de bază ale neuteringului

Din motive de clarificare, sterilizarea sau castrarea este procedura chirurgicală efectuată pe câinii de sex masculin unde ambele testicule sunt îndepărtate, modificând astfel chirurgicalul animalului să producă descendenți. Termenul "neutering" este uneori aplicat atât animalelor de sex masculin, cât și feminin. Cu cât este mai exact termenul exact pentru "fixarea" unui câine de sex feminin Spaying Când ovarele sunt îndepărtate. Alți termeni pentru acestea sunt "Desexed" sau "modificați reproductiv."Un câine care nu este netered este considerat" intact."

Este neuterizarea considerată o intervenție chirurgicală majoră?

În majoritatea cazurilor, neuterizarea nu este o intervenție chirurgicală majoră, deoarece un chirurg nu intră în cavitățile abdominale sau alte corpuri. Animalul dvs. de companie va fi sedat și anesteziat, astfel încât nu va simți nici o durere sau nu va fi conștientă de ceea ce se întâmplă. Respirația și ritmul cardiac va fi monitorizat îndeaproape de către personalul veterinar. Deoarece este necesar un anestezic general, există întotdeauna riscuri cu anestezia. Câinii recuperează, în general, un pic mai rapid de la sterilizare decât de spaying, deoarece nu este la fel de invazivă ca o spay.

Există mai multe modalități de a efectua procedura chirurgicala la câini. Chirurgul face o mică incizie doar în fața scrotului, sacul care conține testiculele. Fiecare testicul este îndepărtat separat, iar alimentarea cu sânge și VAS deferens (cordon spermatic) sunt legați. Straturile subcutanate sunt suturate împreună cu un fir absorbabil, apoi pielea este închisă fie cu capse de piele, suturi absorbante (ascunse) sau suturi care vor fi vizibile și trebuie să fie îndepărtate la 10 până la 14 zile după intervenția chirurgicală.

Există o situație în care neuterizarea este considerată mai mare de o procedură majoră. Este un pic mai complicat dacă testiculele de companie sunt ascunse sau nedescrise și nu pot fi găsite cu ușurință. Termenul medical pentru această condiție este "Cryptorchid.Acest lucru este considerat un defect la naștere atunci când testiculul nu "migrează" din cavitatea corpului și în scrot, așa cum ar trebui să fie în timpul dezvoltării normale fetale. Unele animale de companie pot fi bătrâni târziu și un testicul care nu este prezent la naștere poate coborî mai târziu. Dar cu vârsta de patru până la șase luni, dacă nu este acolo, probabil că nu va fi. Este o trăsătură ereditară, astfel încât orice animale de companie într-un program de reproducere cu această afecțiune ar trebui să fie sterilate pentru a evita trecerea acestei trăsături. De asemenea, câinii de criptorchid sunt la un risc mai mare de cancer testicular - un alt motiv bun pentru neuterizare.

Testiculul poate fi uneori găsit adânc în abdomen, similar cu locul unde se găsește ovarul, care este de la rinichi. Poate fi oriunde din zona de rinichi la vezică. Ar putea fi, de asemenea, în canalul inghinal, pasajul de la abdomen la scrot.

Pre-chirurgie shelograma

Mulți veterinari oferă screening-ul pre-anestezic la pacienții lor și pot să semnezi o renunțare dacă refuzi aceste teste de sânge. Această legătură de sânge oferă o modalitate de a evalua funcția renală și hepatică înainte de a suferi anestezie, printre altele. Ficatul și rinichii sunt organele primare care procesează și îndepărtează anestezia din corp. Dacă nu funcționează bine, atunci anestezia poate fi mai importantă. Veterinarul dvs. poate folosi, de asemenea, această sânge pentru a examina orice tulburări de sângerare care ar putea împiedica coagularea sângelui și predispun animalul dvs. de companie la pierderea excesivă de sânge. Există multe anestezice diferite disponibile, medicul veterinar poate folosi informațiile despre screening-ul de sânge pentru a determina cel mai bun anestezic de utilizat pentru animalul dvs. de companie.

Mituri despre schimbările comportamentale după neuterizare

Unii oameni se tem dacă își înghesuie câinele că animalul lor de companie nu va mai fi un bun supraveghetor sau protector al casei lor. Nu este adevarat. Câinii au un instinct natural pentru a-și proteja casa și cei dragi. Ele sunt, de asemenea, mult mai înclinate să rămână acasă și fericit când sunt sâni.

Este adevărat că câinii netered sunt adesea mai agresivi și mai teritoriali (de exemplu, marcajul urinei, luptele), dar aceste trăsături nu ar trebui să fie confundate cu loialitatea și protecția casei și a familiei lor.

Unii oameni se tem că după neutering Un animal de companie va deveni grăsime și leneș. Acest lucru nu este, de asemenea, adevărat. În timp ce un metabolism al animalului poate încetini după neutering, făcându-l să aibă nevoie de mai puține calorii, o nutriție adecvată și exerciții fizice vă vor păstra animalul de companie la o greutate sănătoasă și un nivel de fitness, fără să nu se aducă la neuter.

Inconvenientele personale ale neuterului

Unii proprietari susțin că procedura de sterilizare vine într-un timp incomod sau cu o cheltuială pe care nu o pot ocupa în acest moment.

in orice caz, suprapopularea animalelor de companie este o problemă uriașă în Statele Unite și în multe țări din întreaga lume - luați în considerare adăugarea la problema puiilor nedorite pur și simplu din cauza lipsei de timp, a interesului sau a finanțării. Vorbiți cu medicul veterinar Dacă aveți preocupări financiare - există multe clinici gratuite de leuting oferite pe tot parcursul U.S.

Un accident de sarcină poate veni la o mare cheltuială și o povară de timp. Câinii intacte sunt, de asemenea, la un risc crescut de a fugi și a fi lovit de mașini care pot duce la răni costisitoare și potențial amenințătoare. În plus, bărbații netered au un risc crescut de cancer (testicular și perianal) pe parcursul vieții lor.

Timpul de recuperare a animalelor de companie

Majoritatea oamenilor sunt surprinși de cât de repede se recuperează animalele de companie de la intervenția chirurgicală (cu siguranță mult mai devreme decât omologii lor umani). Majoritatea animalelor de companie sunt în sus și alertă la scurt timp după intervenția chirurgicală, iar pentru pacienții neutru, cei mai mulți se întorc la sinele lor normal până în ziua următoare. Este foarte important să restricționați activitatea la animalele de companie care sunt foarte active și să controleze linsurile excesive ale site-ului chirurgical. Majoritatea veterinarilor vor sugera obținerea unui con sau a unui guler Elizabethan, pentru câinele dvs. Numit în mod obișnuit "conul de rușine", conul joacă un rol important în procesul de vindecare.

De asemenea, este important să rețineți că dacă animalul dvs. de companie a ajuns deja la pubertate (vârsta de cinci până la șase luni sau mai mult), comportamente influențate de hormoni va dura o lună sau două pentru a se supune. Câinii pot rămâne, de asemenea, fertili timp de până la șase săptămâni după sâni, deoarece sperma poate fi lăsată în urmă în părțile inferioare ale tractului reproductiv. Comportamentele influențate de hormoni pot include combaterea, roaming-ul și marcarea urinei. Unele dintre aceste comportamente ar putea fi învățate și în plus față de influențate de hormoni. Nu vă așteptați la o încetare completă a comportamentelor nedorite după operație. Neuterizarea câinelui dvs. înainte de pubertate va diminua apariția acestor comportamente de la afișarea vreodată.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Întrebări frecvente despre neutering la câini