De ce câinii mănâncă murdărie? Tot ce trebuie să știți

De ce câinii mănâncă murdărie?

Știm că câinii sunt în mod natural cu patru ființe de patru picioare. Ele sunt atât de curioase încât sunt destul de dispuși să încerce nimic și tot ceea ce își pot scoate labele, mirosi cu nasul și linge cu limba lor. Și da, chiar și murdăria pare a fi un lucru foarte gustos pentru ei. Dar mănâncă murdăria doar un semn al curiozității unui câine? Sau există altceva că majoritatea dintre noi nu sunt chiar conștienți de?

Nutriție slabă

Unul dintre motivele cele mai des citate de ce anumiți câini mănâncă murdărie sau orice alt material neexesibil este o nutriție slabă. În timp ce vă puteți ridica sprâncenele cu această revelație, este într-adevăr un sens perfect.

În condiții normale, dacă un câine primește toate substanțele nutritive că are nevoie de alimente, atunci nu există într-adevăr nici un punct pentru a căuta în altă parte. Știm că veți spune că murdăria conține cu greu orice nutrienți. Ei bine, acolo greșești.

câine în murdărie

În general, murdăria poate conține multe dintre elementele pe care orice organism le are nevoie, cum ar fi azot, calciu, potasiu, fosfor, sulf și chiar compuși organici care sunt în mod obișnuit prezenți în resturile de plante. Acestea pot veni sub formă de oxigen, hidrogen și carbon într-o structură chimică pe care toți o numim carbohidrați. Chiar și celelalte elemente pe care le-am citat mai sus, cum ar fi azotul, sulful și fosforul, sunt componente importante ale proteinelor. Există și celuloză în murdărie.

Desigur, există și alte substanțe. Ele pot fi substanțe chimice toxice sau dăunătoare. De aceea nu este într-adevăr o idee bună să vă servească câinele dvs. o placă plină de murdărie.

Dar dat fiind că murdăria conține substanțe care sunt fie importante din punct de vedere al unui punct de vedere al nutriției, fie ca un element crucial în formarea mai multor compuși importanți nutriționali, este un sens perfect pentru care câinii ar dori să mănânce murdărie. Ei știu cumva că mâncarea pe care o dați nu conține nimic altceva decât gunoiul și că mâncarea murdăriei sună mai hrănitoare și benefice decât unele alimente de câine de calitate slabă.

Acesta este doar modul nostru de a conduce acasă punctul în care unii câini mănâncă murdărie pur și simplu pentru că nu primesc cantitățile potrivite de nutrienți din alimentele lor de câine curent.

Am menționat la începutul acestui articol că unul dintre motivele pentru care câinii mănâncă murdărie este din cauza unei afecțiuni numită PICA. Știm acest lucru printre oameni ca mâncarea oricărui lucru care nu ar trebui să fie mâncat niciodată. Pentru majoritatea dintre noi, este un semn al unei probleme psihologice. Cu toate acestea, acum se crede că PICA este, de asemenea, asociată cu o deficiență în zinc și fier, precum și alte elemente.

Observarea generală este că câinii care sunt hrăniți sau alimente prelucrate (kibblele disponibile în comerț și alimentele de câine umede sau semi-umede) au o șansă mai mare de a mânca murdărie decât câinii care sunt alimentați de carne crudă de înaltă calitate oase, organe și proaspete legume și fructe.

În legătură cu o postare: Cele mai bune oase de câine

Nu spunem că toate alimentele de câini disponibile în comerț sunt deficitare din punct de vedere nutrițional. Ceea ce spunem este că câinele dvs. va avea o nutriție mai bună dacă este alimentată de înaltă calitate, adecvată biologic hrana pentru câini brute. Nu numai că veți aborda tendințele câinelui și tendințele consumatoare de murdărie, dar și tu asigurând o mai bună sănătate.

Dacă insistați să vă alimentați alimentele disponibile pe câine, atunci este o necesitate de a acorda atenție atât listei de ingrediente, cât și analizei sale garantate. Asigurați-vă că înțelegeți ce sunt ele nutriente diferite în ambalajul alimentar pentru câini și cum pot beneficia câinele dvs. Ați dori, de asemenea, să acordați atenție cerințelor de nutrienți specifice de rasă ale câinilor dvs.

Condiții de sănătate cronice

Există, de asemenea, cazuri când, chiar și cu mâncarea de câine dreapta, unii canini vor mânca în continuare murdărie și orice altceva. Din nou, în timp ce acesta poate fi atribuit unei deficiențe nutritive, este posibil să nu fie legată de tipul de alimente pentru câini pe care vă hrăniți animalul de companie. În astfel de cazuri, va trebui să luați în considerare prezența problemelor de sănătate cronice, cum ar fi hipotiroidismul și boala inflamatorie a intestinului, printre altele.

Când un câine este bolnav sau bolnav, va avea nevoie de mai multe substanțe nutritive decât aportul obișnuit. Acest lucru este în principiu pentru a compensa pierderile de nutrienți care pot însoți o astfel de boală. Chiar dacă dați câine aceeași cantitate de alimente care conține cantitățile potrivite de nutrienți, acest lucru nu poate fi suficient pentru a înlocui substanțele nutritive care sunt pierdute din cauza bolii. De asemenea, este posibil ca boala să poată perturba modul în care corpul este capabil să absoarbă substanțele nutritive.

Luați, de exemplu, cazul bolii inflamatorii intestinale. Câinii cu boală intestinală inflamator sau IBD au o tendință de a arăta scăderi de vitamina B în sânge. Deoarece intestinele sunt inflamate, vitamina B este slab absorbită. Și deoarece rolul major al vitaminelor B este în metabolismul celular sau producția de energie, câinele se va simți, de asemenea, destul de slab. Firește, va încerca să mănânce alte lucruri - chiar și murdărie - într-un efort de a furniza aceste vitamine în sistemul său. Nu spunem că funcționează totuși, deoarece problema este în intestin în sine.

Există o altă problemă cu IBD, care este, de asemenea, legată de absorbția scăzută a vitaminei B. Deoarece intestinele sunt inflamate, este inadecvată că pot apărea ulcerații sau sângerări. Dacă acest lucru continuă, câinele poate dezvolta anemie. Vitamina B12 este importantă în formarea eritrocitelor sau a celulelor roșii din sânge. Deoarece vitamina B12 și celelalte vitamine B sunt slab absorbite, atunci producerea de celule roșii din sânge poate fi redusă, agravând anemia.

În cazul hipotiroidismului, trebuie să se înțeleagă că una dintre funcțiile importante ale hormonilor tiroidieni este stimularea producției de celule roșii din măduva osoasă. Dar, deoarece nu există cantități insuficiente de hormon tiroidian care sunt produse de glanda tiroidă la câinii cu hipotiroidism, atunci producția de celule roșii din sânge poate fi, de asemenea, afectată negativ. Acest lucru, din nou, duce la anemie la câine.

Hemangiosarcom, parazitism intestinal, boală renală cronică, tulburări autoimune și ulcerații pot duce, de asemenea, la anemie, făcându-ți câinele să mănânce murdărie pentru a furniza corpul cu ingredientele necesare - necesare pentru a produce celule roșii din sânge.

Probleme comportamentale

Credința predominantă este că câinii care mănâncă murdărie au serios Probleme comportamentale derivat din plictiseală. Deși este adevărat că câinii sunt crescuți în mod special ca câini de lapte, acest lucru nu înseamnă automat că ar trebui să neglijeze deja nevoia de stimulare fizică și mentală.

Încercați să stați în camera dvs. toată ziua făcând nimic și vă veți simți, de asemenea, plictisit de moarte. Lucrul este că organismele - inclusiv omul și câinele - trebuie să se deplaseze pentru a facilita o mai bună circulație și utilizarea mai eficientă a mușchilor și a articulațiilor. Mai important, fiind capabil să vadă, să miroase, să audă, să atingă și chiar să gustați lucruri cum ar fi murdăria, poop, și alte obiecte sunt importante pentru câini, deoarece aceasta devine creierul lor de lucru cu normă întreagă.

Dacă sunt expuși la o varietate de activități, câinii nu vor avea niciodată momentul să se gândească la mâncarea murdăriei sau orice alt obiect pe care îl considerăm gros. Plictiseala este de obicei văzută la câinii care nu sunt niciodată eliberați din casele lor, cele care sunt întotdeauna păstrate în canițe, câini care nu au fost niciodată socializat în mod corespunzător sau instruiți bine și canini care nu primesc niciodată suficient timp.

Câinii au nevoie de un scop în viața lor. Au nevoie de ceva de făcut. Și dacă nu sunteți pregătiți să le dați sens în viața lor, atunci ei vor fi cei care vor căuta un astfel de scop. Ca atare, când le-ai lăsat să iasă din casa dvs. pentru o plimbare în parc, există întotdeauna o șansă ca ei să facă unele dintre lucrurile pe care le considerăm urât și brutale, cum ar fi mâncarea murdăriei și poop.

Există, de asemenea, câini care au tulburare obsesiv-compulsivă și o parte din acest lucru mănâncă aproape orice poate să-și ia limba. Desigur, este destul de dificil pentru noi muritorii obișnuiți pentru a determina dacă câinii noștri au TOC sau nu. Doar un comportaist de animale sau cineva care înțelege cu adevărat psihologia și comportamentul câinilor ne poate spune dacă câinele nostru are TOC.

Câine mănâncă murdărie

Probleme digestive

Este, de asemenea, posibil ca câinii să mănânce murdărie pentru a încerca să calmeze stomac deranjat. Unii câini vor mânca iarbă într-un efort de a calma burta de curgătoare. Unii câini vor mânca murdărie pentru a-și ajutați stomacul și intestinele mai ales dacă aceștia au paraziți în ele. Ca atare, se poate uita la murdărie ca un mijloc de a curăța intestinul câinelui și colonul de vizitatori nedoriți.

Dacă există ceva în neregulă cu digestie, Câinii vor încerca întotdeauna să o scoată din vărsături conținutul sau împingându-l prin rect și anus. Oricum, trebuie să existe un mediu cu care poate stimula mișcarea acestor conținuturi spre exterior. Așa sa întâmplat așa că cel mai simplu și mai accesibil "mediu" este murdăria.

Dacă vă vedeți câinele care mănâncă murdărie, ar putea însemna o mulțime de lucruri. Ce puteți face este să căutați expertiza medicului veterinar în determinarea cauzei exacte a comportamentului, așa că veți ști ce să faceți.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii mănâncă murdărie? Tot ce trebuie să știți