De ce câinii au un nas umed?

De ce câinii au un nas umed?

Mulți proprietari sunt fie confuzi sau preocupați de De ce câinele are un nas umed. Acesta poate fi un factor care irită proprietarii atunci când se prăbușesc cu câinele lor. Cu toate acestea, poate arăta de fapt Sanatate buna în pooch. Există motive multiple pentru un nas de câine umed, inclusiv secreția de mucus și le linguând nasul.

Indiferent dacă sunteți doar curios despre motivele biologice din spatele dvs nasul umed al câinelui sau doriți să verificați că sunt sănătos, Acesta este articolul pentru tine. Explicăm și descriem toate motivele pentru care vor avea un nas umed. De asemenea, vă vom spune când să vă îngrijorați și să răspundeți la o întrebare informativă la sfârșit.

De ce sunt nasul câinelui umed?

Există Nu doar un motiv pentru un câine care are un nas umed. Majoritatea motivelor sunt fie pozitive, fie reflectă comportamentul normal. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de faptul că acest simptom devine un motiv de îngrijorare.

Ele secretă mucusul

Secreția de mucus ajută de fapt simțul câinelui nostru miros. Mucusul este secretat în nasul interior și iese din nas treptat și în minut. Acesta este motivul pentru care nasul câinelui dvs. nu pare să funcționeze în mod constant. Lichidul produs este evaporat lent și trebuie să fie clar și nu prea gros. Ceea ce are loc biologic în canalul nasului câinelui este secreția de mucus din două glande. Acestea fac acest lucru pentru a menține umiditatea canalului interior pentru Absorbția crescută a substanțelor chimice detectat în timpul mirosului. Acest lucru ajută la sensibilitatea olfactivă a câinelui și abilitatea generală de a mirosi.

Un simț al mirosului câinelui este a comunicare Instrumentul la fel de puternic ca și vocea noastră. În același mod, ne bazăm în primul rând, câinii sunt cunoscuți pentru combinația de vedere și mirosul care trebuie folosit pentru a interpreta lumea. Mirositoare mirosuri de animale, oameni și chiar urină poate fi folosit ca un instrument de percepție. Fără sensul olfactiv, câinii tăi ar fi să nu fie capabil să comunice sau să înțeleagă în mod corespunzător lumea așa cum ar trebui. Prin urmare, de ce un nas umed este atât de crucial.

câine umed nas și mucus
Ghidul nostru pentru nasul umed al câinilor!

Câinii își linge nasul

Câinii își linge nasul pentru a le curăța. Ei nu sunt capabili să-și ștergă cu ușurință sau în mod eficient nasul cu labele lor sau să-și tragă nasul pe pământ. Câinele dvs. va face acest lucru pentru a șterge orice mucus în afara nărilor din disconfort. Ei pot face, de asemenea, dacă ceva este pe nas pentru al scoate, cum ar fi murdăria. Când își linge nasul pentru a îndepărta ceva sau la mâncărime , saliva rămasă pe nasul lor va străluci. Acest lucru va duce la apariția unui nas umed. Nu vă faceți griji dacă câinele dvs. își linge nasul, acesta este un comportament normal.

Câinii transpiră prin labele și nasul

Glandele sudoare există în labele câinelui și nasul. Când transpiră prin aceste glande, Sweat-ul se va evapora apoi, lăsând câinele dvs. senzație de răcire. S-ar putea să credeți că glandele de transpirație pe nas sunt un loc ciudat pentru ca un câine să-i dezvolte biologic. Cu toate acestea, este de fapt logică. Pe măsură ce corpul câinelui dvs. este acoperit de obicei în blană, aceasta este o zonă cu piele expusă care ajută la viteza de evaporare și ușurință. Astfel Răcirea câinelui mult mai repede și mai eficient. Ca și transpirația câinelui, lichidul se va așeza și în jurul nasului câinelui vostru.

Cel mai fierbinte zona Câinele dvs. locuiește, cu atât mai probabil Câinele dvs. va începe să transpire din labele și nasul. Acest lucru va duce la un nas ușor umed și chiar picurare, în funcție de temperatura lor, iar densitatea și lungimea blănurilor.

Se umezește

Similar cu blana câinelui care se umezește în ploaie sau când se rostogolesc pe pământ umed, nasul câinelui tău poate deveni umed de la ei, punându-l undeva umed. Concluzia cea mai probabilă este de la câinele dvs. Sniffing la sol, în special iarba lungă. Dacă iarba a fost plină recent și pupa îți frecă nasul și fața în ea, nasul lor va deveni, de asemenea, umed. Aceasta este cea mai probabilă concluzie dacă locuiți într-o stare plină de ploaie. Sau dacă lăsați câinele în afara după precipitații grele. De asemenea, dacă câinele dvs. se bucură în mod deosebit în special, acest lucru crește și probabilitatea ca ei să-și frece nasul pe diferite zone ale solului.

În mod similar, Câinele dvs. poate obține un nas umed atunci când bea din vasul lor de apă. Ei își pot înmuia nasul în vasul de apă sau chiar în apă și se scufundă pe nas pentru a provoca aspectul unui nas de câine umed.

Ce se întâmplă dacă nasul câinelui tău nu este umed?

Doar pentru că Câinele tău are un nas uscat, nu înseamnă că sunt bolnavi. Există factori care afectează cât de umed este nasul câinelui dvs. și nu este un indicator direct al sănătății slabe. Factori cum ar fi umiditatea, temperatura și ceea ce a atins recent nasul câinelui, toate afectează dacă poate fi uscat sau nu. Contactați-vă VET dacă simptome precum roșeața, oboseala sau a lipsa poftei de mâncare există alături de un nas uscat.

O explicație a unui nas de câine uscat este dacă s-arnifia în material uscat sau absorbant, cum ar fi o pătură. În timp ce sniffing, ei pot frecați nasul pe material și pentru ca umiditatea să fie îndepărtată. Acest lucru este deosebit de obișnuit la câinii cu muzică mai scurți. O altă explicație este temperatura. Dacă este mai rece afară, acest lucru poate determina câinele dvs. să producă mucus mai puțin nazal sau sudoare și, prin urmare, poate apărea uscată. Acest lucru nu înseamnă neapărat că ceva este greșit, mai degrabă, este o adaptare la frig. Sudoarea va avea loc mai puțin deoarece nu au nevoie să se răcească. În mod similar, dacă este foarte cald, câinele dvs. poate transpira mai mult și după un timp, câștiga un zgomot uscat din deshidratare. Ai grijă de încălțămintea și să vă oferiți câinele multa apa la temperaturi ridicate.

câine umed nas - particule de miros
Un nas de câine umed este mai bun pentru munca de miros.

Ce să faci dacă nasul câinelui tău este foarte umed?

Un nas foarte umed sau chiar picura nu înseamnă neapărat boli. Poate fi un semn al unei febra ușoară, febră fân sau chiar a Blocaj în nas. Un nas suplimentar umed poate fi un simptom al bolii și pentru a identifica posibila problemă, trebuie să luați în considerare alți factori. Grosimea și culoarea mucusului trebuie observate alături de comportamentul și interacțiunile lor cu nasul lor.

Dacă este vorba de primăvară sau vară și câinele dvs. este strănut și mâncărime alături de nasul lor curbat, acesta este cel mai probabil Hayfever. Într-adevăr, Hayfever este o reacție alergică la polen. Verificați cu veterinarul dvs. pentru a vedea ce este cel mai bun tratament, dar de obicei, o comprimată antihistaminică poate fi dată cu sfaturile lor. Strănut cu un nas curbat poate fi, de asemenea, un semn al unei friguri comune, Câinele dvs. va trece repede peste acest lucru. Să fie preocupat numai dacă câinele dvs. este deja vulnerabil, cum ar fi foarte tânăr, foarte vechi sau deja având o boală. Ar trebui să vă îngrijorați numai dacă mucusul din nasul câinelui începe să schimbe culoarea și să devină foarte gros. Mucusul galben galben cu verde este adesea un semn al unei infecții care necesită tratament cu antibiotice.

Câine umed nas - întrebări frecvente

Pentru a vă asigura că vă simțiți pe deplin informat cu privire la subiectul nasului de câine umed, am compus o întrebare frecventă a celor patru întrebări cele mai căutate.

Câinele meu este sănătos dacă au un nas umed?

Cu toate că Un nas de câine umed este, în general, un semn de sănătate bună, nu garantează acest lucru. Trebuie să fiți conștienți dacă mucusul din nas este de grosime și culoare normală, alături de celelalte simptome fizice și comportamentale.

De exemplu, câinele dvs. poate avea un nas umed sănătos, dar poate fi tuse și prezintă semne de oboseală. Toate bolile și Boluri au simptome diferite. Prin urmare, Câinele dvs. poate fi bolnav în timp ce au un nas normal de câine umed. În plus, doar pentru că puiul dvs. are un nas umed și nu prezintă alte simptome, nu înseamnă că sunt sănătoși. Picurarea mucusului sau a sudoarei din nas poate fi un semn al unei infecții sau blocajului în trecerea nazală. Verificați întotdeauna dacă mucusul din nasul puilor este normal.

Toate rasele de câine au un nas umed?

Deși toate rasele au un anumit nivel de nas umed, Unele rase vor avea mai mult un nas de câine umed decât alții.

Cercetările arată că Braciul braciocefalic tind să aibă nasuri de uscare. Deși există mai multe motive pentru aceasta, toate se referă la explicația de bază a unui mic bout. În primul rând, deoarece botul lor este mai mic și mai aplatizat, ei își frecau adesea nasul pe pământ sau pe materiale atunci când le îngrozim. Acest lucru poate cauza lichidul natural pe nas să fie frecat în mod regulat. Un alt motiv pentru care rasele braciocefalice pot avea nasuri uscate este din cauza unghiului cavităților lor nazale și datorită Single Nares. Single Nares este o condiție observată în rasele braciocefalice care îi determină că au îngustat nările, ceea ce face ca respirația mai dificilă, dar poate provoca, de asemenea, dificultăți în lansarea mucusului regulat a nasului din pasajul nazal.

De ce nasul câinelui se usucă când dorm?

Cel mai frecvent răspuns pentru asta este acela Câinele dvs. va înceta să-și lingă nasul în timp ce sunt adormiți. De asemenea, poate fi de la ei frecarea nasului lor pe materiale, în timp ce îmbogățește confortabil și dormit. În plus, ei nu sunt sniffing aproape la fel de frecvent ca ei fac, în timp ce se trezesc, astfel încât distribuția mucusului este, de obicei, mult mai mică decât normală.

Pot aplica vaselină pe nasul câinelui meu?

Asigura-te ca nu se aplică niciodată Vaselină pe nasul câinelui dvs., deoarece poate fi toxic lor. Frecarea jeleului petrolului pe nasul câinelui dvs. îi determină adesea să fie ingerat, acest lucru poate duce la diaree și o acumulare de toxine. Aceste toxice duc la o afecțiune numită Pneumonia Lipoid care afectează plămânii câțiva.

Chiar dacă aveți grijă în timpul aplicării vaseline, nu-l aplicați la nasul câinelui. Ei își vor linge nasul și îi vor ingera indiferent de grija cererii. In loc de Vaselină, Luați în considerare utilizarea ulei de cocos Pentru a ajuta la iritarea câinelui sau nasul crăpat.

De ce câinii au nasul umed?
De ce câinii au nasul umed?
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii au un nas umed?