Cum să vă opriți pisica de a mânca murdăria

Pisică în grădină

Pisicile sunt bine cunoscute pentru anticurile lor ciudate, iubitoare, și mâncarea murdăriei este cu siguranță una dintre comportamentele lor mai puzzle. Dacă observați pisica dvs. mănâncă murdărie, cauza poate fi pur și simplu un pisoi care explorează și se joacă cu murdărie sau datorită unei probleme medicale.

Cauze posibile pentru pisica ta mănâncă murdărie

Există mai multe cauze posibile de motivul pentru care pisica dvs. poate să mănânce murdărie din curiozitate și plictiseală la problemele medicale. Mai jos este o listă cu unele dintre cele mai frecvente cauze ale pisicii tale mănâncă murdărie. Când observați pisica dvs. mănâncă murdărie, este mai bine să contactați medicul veterinar la prima regulă și să abordeze probleme medicale.

Motive medicale

  • Anemie : În unele cazuri, pisicile pot mânca murdărie sau gunoi când suferă de anemie. Anemia poate fi legată de lipsa de nutriție în dieta pisicii sau un simptom al unei boli mai grave. Anemia este simptom al unei alte boli. Se întâmplă atunci când nu există suficiente celule roșii roșii sănătoase sau hemoglobină în sânge. Hemoglobina este principala componentă a celulelor roșii din sânge și a locului de muncă este de a transporta oxigenul. Când nu există suficiente celule roșii din sânge sau hemoglobină, celulele corpului nu pot obține suficient oxigen, deci nu pot funcționa corect. Este această lipsă de oxigen care provoacă semnele observate în pisică.
  • Deficiențe nutritive: pisicile adulte care mănâncă murdărie pot suferi de o lipsă de nutrienți și vitamine în alimentele lor. Luați în considerare trecerea la un aliment care oferă o nutriție mai completă- Citiți eticheta cu atenție, astfel încât știți ce ingrediente conține sau vă adresați medicului dumneavoastră pentru o recomandare. Cel mai bine este să hrăniți o mâncare care este certificată pentru a satisface nevoile nutriționale ale pisicii dvs. bazate pe studiile alimentare AAFCO. Această certificare va fi etichetată pe sacul alimentar. Indiferent de traseul pe care mergeți, asigurați-vă că pisicile dvs. primește o dietă echilibrată. Evitați să dați prea multe tratamente, deoarece acest lucru poate dezechilibra dieta. O regulă bună a degetului mare este că 90% din dieta pisicii dvs., bazată pe calorii, ar trebui să provină dintr-o alimentație echilibrată a pisicilor sau o dietă gătită în mod corespunzător, și 10% sau mai puțin ar trebui să provină din tratate și alte alimente. Și dacă vă schimbați la o altă marcă de mâncare, introduceți-o treptat, astfel încât să nu vă supărați digestia pisicii.
  • PICA: PICA este termenul care descrie nevoia comportamentală de a mânca materiale nerecepole. La pisici, aceste elemente includ cel mai adesea țesături, elastice, cum ar fi lianți de păr, carton, hârtie și plastic. Pisicile tinere sunt mult mai probabil să sufere de sindromul PICA. Cauza PICA este necunoscută, dar experții speculează că se poate datora unui număr de cauze, cum ar fi deficiențele dietetice, genetica, plictiseala, tulburarea compulsivă sau stresul.

Motive comportamentale

  • Curiozitate: pisoiul poate mânca murdăria pe măsură ce descoperă și explorează mediul din curiozitate. Kitten învață rapid să nu continue să repete acest comportament.
  • Plictiseile: pisicile sunt creaturi uimitoare, inteligente. Stilul lor de viață reflectă abilitățile și comportamentele de pradă necesare pentru a vâna alimente în sălbăticie. Ziua unei pisici include nevoia de a se odihni, tulpina, chase, saiba, ucide, sa joace, sa mananci si mireni printre altele. Când nu le oferim oportunități de a face aceste lucruri, se plictisesc. Plictiseala poate duce la o varietate de probleme, cum ar fi comportamente distructive, agresiune, anxietate și multe altele.
  • Stresul și anxietatea: uneori când Pisicile sunt stresate, Acestea vor prezenta noi comportamente, cum ar fi mâncarea murdăriei sau lipsesc cutia de gunoi. Acest lucru se poate întâmpla din o varietate de motive, cum ar fi aducerea unui nou animal de companie sau a unui copil în casă, pierzând un membru al familiei sau trecerea la o casă nouă.Există chiar și momente în care ceva lumesc și aparent inofensiv, cum ar fi rearanjarea mobilierului, poate accentua o pisică. Gândiți-vă la orice schimbări - indiferent de cât de nesemnificativ - în gospodăria dvs. care ar fi putut avea loc înainte de pisica dvs. să dezvolte obiceiul alimentar de murdărie.
  • Comportament inerent: În unele cazuri, nu poate exista nici o cauză cunoscută care influențează comportamentul pisicii. Mâncarea de murdărie poate fi doar o idiosincrasie și ceva ce trebuie să acceptați. În aceste cazuri, îndepărtarea murdăriei din ecuația (dacă este posibil) și oferind o mulțime de alte lucruri pentru pisica dvs. poate fi cât de departe puteți merge.

Pericolele pisicilor mănâncă murdărie

Dacă vă vedeți pisica dvs. mănâncă murdărie, poate provoca vătămări la pisica dvs. astfel încât să faceți ceea ce puteți pentru a preveni comportamentul și pentru a vă face medicul veterinar conștient de comportament.

Pericolele includ consumul de pesticide și alte toxine, sufocarea, deteriorarea dinților, gâtului sau a tractului digestiv de a ingera roci sau bastoane și consumul de paraziți de locuințe a solului.

Cum să împiedicați pisica să mănânce murdăria

  • Oferiți o distragere ori de câte ori pisica dvs. începe să mănânce murdărie. Le puteți distrage atenția calm, spunând numele lor și apoi le oferiți un articol de mestecat Appripaiute sau o sesiune de redare în schimb.
  • Îndepărtați plantele în ghivece interioare sau puneți-le bine din greutatea pisicilor dvs.
  • Asigurați-vă că pisica dvs. de câine are o mulțime de activități fizice și stimularea mentală pentru a ajuta la ameliorarea stresului și pentru a le împiedica să mănânce murdăria din plictiseală.
  • Oferiți un an îmbogățit Mediu: Asigurați-vă că pisica dvs. are o mulțime de activități și locuri pentru a merge astfel încât să rămână ocupate, angajate și poate găsi relief de stres atunci când este necesar. De exemplu, angajați în joc interactiv cu pisica dvs. în mod regulat pentru a-și simula instinctul de vânătoare și pentru a oferi jucării solo pentru că sunteți departe. Un post de zgâriere înalt, un copac de pisici sau o bord mare, și o fereastră pentru vizionarea lumii exterioare sunt toate distragerile utile, de asemenea.
  • Să abordeze orice cauze potențiale de stres în viața pisicii dvs., cum ar fi o schimbare mare în structura de rutină sau de familie.
  • Oferiți jucării suplimentare de mestecat: Reduceți atenția pisicii dvs. departe de murdărie cu jucării catnip sau cat pentru a juca cu. Schimbați frecvent jucăriile pisicilor pentru a păstra lucrurile interesante.
  • Lucrați cu un profesionist certificat de comportament CAT și VET dvs: Dacă nu funcționează nimic altceva, căutați un profesionist care poate contribui la modificarea comportamentului.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți pisica de a mânca murdăria