Girls gallges și răni de șa

Cai răniți la stabile

Circurile de circumferință și răni de șa pot apărea din mai multe motive. Cele mai multe sunt minore, dar lăsate netratate pot provoca daune, cicatrizare și disconfort. Aici este modul de identificare, tratare și prevenire a rănilor de circumferință și răni de șa.

Alte nume

Girl Gallges, răni, blistere, răni de circumferință, răni de presiune, bilă de șa, răni hamuri, halate

Cauze

Girls, răni de șa și răni care apar sub un ham de conducere sunt cauzate de frecare. Ele sunt similare cu un blister care se formează de la purtarea pantofilor bolnavi. Soarele pot fi cauzate de Tack care este murdar cu o acumulare de murdărie și sudoare care mănâncă murdăria în pielea calului. Tack care este prea strâns sau rigid și inflexibil poate provoca chaffing care duce la răni de șa. Ocazional, un obiect străin ca a Burr, iarba de iarbă sau cipul de lemn pot deveni depuse între Tack și Horse, provocând ciocanul. Unii cai cu piele foarte sensibilă sunt predispuși la rănile de șa și de circumferință și necesită îngrijiri suplimentare.

Simptome

Inmlozele șaibelor și circumferințele de circumferință pot apărea ca niște faruri ușoare în cazul în care părul lipsește sau rănile foarte inflamat cu blister. Părul nu poate fi frecat și galeria sau durerile pot arăta ca o bucată umflată sub piele - oarecum ca un blister neîntrerupt pe picior. Lupta poate fi mică sau destul de mare. Circumferința de circumferință formează în mod obișnuit în spatele cotului calului din zona de circumferință, dar pot apărea oriunde se află circumferința sau cinchul. Soarele de șa foarte severă pot forma "găuri" adânci care pot deveni infectate. Stânga netratată, deteriorarea permanentă și cicatrizarea pe piele și mușchii subiacenți pot apărea. Soarele de șa pot forma oriunde șaua se află, deși se formează cel mai frecvent sub zona de cantle sau direct sub zona Pommel, în apropierea coapsei și a greabănului.

Tratament

Pe o durere deschisă, bureți durerea și zona din jurul lui cu soluție salină și acoperiți-o cu un unguent sau o cremă liniștitoare. Mulți oameni cum ar fi creme sau loțiuni cu calendula sau aloe vera. Purple Gentian Spray poate fi, de asemenea, utilizat. Puteți alege să utilizați ceva cu un antibiotic în el. Scopul principal este de a păstra zona curată și pielea în stare bună. Scutec sau cremă de oxid de zinc poate ajuta, de asemenea, să se vindece și să se calmeze.

Galde sau răni care apar ca o umflare sub piele pot fi lăsate. Fie că este deschis sau închis, nici un echipament nu trebuie plasat în zonă până când este vindecat. Va fi incomod ca calul tău să poarte o circumferință, un ham sau o șa peste o zonă care este deja dureroasă. (Calul tău își poate exprima disconfortul, comportați prost.)

Prevenirea

Păstrați-vă curat. O acumulare de sudoare și gresie poate irita pielea unui cal, provocând o durere. Dacă sunteți traseu de echitatie, crengi, burze, semințe sau alte obiecte străine pot fi prinse între cal și taca. Cirișările din piele și de coarde pot deveni rigide cu vârsta și pot provoca frecarea sau ciupiturile, deci verificați starea ta.

Îngrijirea este foarte important pentru a preveni răni. De exemplu, dacă calul tău "Pecks" la zona toracică pentru a mușca la muște, vor acoperi zona dintre picioarele lor din față cu saliva și biți de fân mestecat. Trebuie să curățați cu atenție această zonă, astfel încât nu există nici o șansă că murdăria va provoca o durere. Deoarece murdăria poate veni incrustați folosiți apă și un burete pentru a spăla zona înainte de a vă opri și pune pe un spritz de spray de îngrijire pentru a face munca mai ușoară data viitoare.

Asigurați-vă că tactul tău se potrivește. Dacă șaua dvs. se freacă în mod constant înainte și înapoi pe măsură ce vă plimbați, ar putea indica o șa de potrivire prost. O circumferință îngustă sau prea mare sau o cinch poate provoca și probleme.

Mulți oameni cred că este un lucru bun să faci Cinci, Ciriștile și Surcingle pe Harness Foarte strâns. Acest lucru ar putea provoca prinderea. Ar trebui să vă puteți aluneca mâna între circumferință și calul tău. Dacă tamponul dvs. de șa sau ciorchinele de pătură sau se schimbă, încercați o formă sau un material diferit. Adesea, un tampon sau o pătură de schimbare indică o șa de potrivire prost. O circumferință moale sau un capac de cinch poate împiedica ciocanul.

Prevenire pentru cai cu piele sensibilă

Uneori, în ciuda tuturor eforturilor de a preveni gripele de circumferință și răni de șa, puteți găsi că nu par să le împiedicați. Acest lucru se întâmplă cu caii care au o piele deosebit de sensibilă și subțire. De multe ori Prucuri și alți cai acoperiți cu fină vor avea această problemă. Doar ca și cum vă rupeți într-o nouă pereche de pantofi rigidă care cauzează blistere pe picioare, va trebui să vă lăsați calul să se obișnuiască cu forța lui. Unii oameni sugerează spălarea zonelor predispuse la blistere cu apă sărată pentru a întări pielea. O altă strategie este de a crește momentul în care calul este călărit sau condus treptat, astfel încât pielea are șansa de a se alătura.

Curățenia de fleecy sau capacele de cinch pot fi achiziționate pentru a pune o barieră moale între cal și tack. Tampoanele pot ajuta șadurile care nu se potrivesc bine, stau mai bine, dar este un pic ca purtarea șosetelor groase în pantofi răi: PAD poate ameliora problema pe termen scurt, dar șaua nu se potrivește și trebuie să fie înlocuit sau re-umplute dacă este o șa engleză.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Girls gallges și răni de șa