Edemul pulmonar la câini

Câine și pisică cu un medic veterinar

Atât oamenii, cât și animalele de companie pot suferi de edem pulmonar (lichid în plămâni), o afecțiune care dezvăluie de obicei o boală subiacentă. Cu toate acestea, acest simptom poate fi înfricoșător și uneori punerea în pericol de viață. Dacă observați dvs tuse de câine sau devenind respirație, faceți imediat o întâlnire cu veterinarul dvs pentru a deduce dacă starea este cardiogenă (originare din inimă) sau noncardiogenică. Formele cardigene ale edemului pulmonar pot fi fatale, deci cu atât mai repede îl tratați, cu atât mai bine prognosticul.

Ce este edemul pulmonar?

Edemul pulmonar se referă la o condiție în care alveolii (clustere mici de sacuri de aer în plămâni) se umple cu lichid, deplasând cantitatea de aport de aer și făcând greu să respire. Această condiție vine de obicei ca urmare a insuficienta cardiaca, cancer, un eveniment traumatic cum ar fi electrocuția sau șocul sau o leziune a capului. În majoritatea cazurilor, edemul pulmonar poate fi rezolvat cu un medicament diuretic, cum ar fi furosemid, dar motivul care stă la baza condiției trebuie abordat.

Simptome la câini

Mai multe simptome pot semnifica un caz de edem pulmonar în câinele dvs. Dacă câinele dvs. este gâfâind excesiv, este necesar să îl urmăriți îndeaproape. Tusea împreună cu respirația neobișnuit de rapidă ar putea însemna că câinele dvs. nu primește cantitatea corespunzătoare de oxigen. Câinii cu edem pulmonar pot prezenta, de asemenea, cu o venă jugulară disperată. Dacă este lăsată netratată, buzele câinelui dvs. pot deveni albastre, o condiție cunoscută sub numele de cianoză. Dacă se întâmplă acest lucru, un excursie de urgență la veterinar este justificat.

Soiuri și cauze

Cea mai severă formă de fluid din edemul pulmonar cardiogen cardiogen, rezultă dintr-o creștere a presiunii capilare pulmonare datorită insuficienta cardiaca. Animalele care suferă această afecțiune au, de obicei, o condiție de boală cardiacă subiacentă, cea care a contribuit cel mai probabil la problemele de sănătate prealabile în trecut. Acest tip de edem este situat numai pe partea stângă a plămânilor și poate fi pusă în pericol, mai ales atunci când este implicată insuficiența cardiacă completă.

Edemul pulmonar necardiogen, pe de altă parte, este de obicei dispersat în ambele părți ale plămânilor și poate rezulta din șocuri severe, blocarea căilor respiratorii de la Seizure sau corp străin depus sau din sepsis (bacterii din sânge) în timpul infecției severe.

Cum să tratați edemul pulmonar cardiogenic

La sosirea la biroul veterinarului dvs., va fi efectuată o examinare completă a câinelui dvs., care va include ascultarea inimii printr-un stetoscop. În majoritatea cazurilor, radiografiile toracice (raze X) sunt utilizate pentru a diagnostica toate formele edemului pulmonar. Dacă se găsește o problemă cardiacă, tratamentul va începe cu oxigen suplimentar, odihnă și administrarea lui Lasix (furosemid), un diuretic comun.

Furosemezida este aproape întotdeauna utilizată ca o linie imediată de tratament în cazurile de insuficiență cardiacă congestivă Pentru a elimina acumularea excesului de fluid în plămâni și alte zone ale corpului. Cu toate acestea, veterinarul dvs. poate prescrie ceva mai puternic, cum ar fi spironolactona sau hidroclorotiazida (diuretice) sau un vasodilator. În cazuri extreme, poate fi furnizat un aparat respirator mecanic.

Tratamentul ulterior pentru pacienții cardiogeni constă din medicamente pentru a întări inima și aderența la o dietă redusă de sodiu. Dacă medicul veterinar prescrie furosemid pentru câinele dvs. sau vă trimite acasă cu un diuretic, urmăriți-vă animalul Semne de deshidratare Datorită unui dezechilibru al electroliților din sânge. Dacă câinele dvs. experimentează letargia, depresia, tulburările tractului GI sau o confiscare, alertați medicul veterinar pentru a raporta reacția adversă care va necesita un tratament suplimentar.

Tratamentul condițiilor necardiogenice

Pentru condiții noncardiogene, VET vă va inspecta câinele arde în jurul zonei gurii care rezultă din șocul electric dintr-un cablu de prelungire. VET dvs. va verifica, de asemenea, căile respiratorii (posibil prin radiografie) pentru a vedea dacă obiectele străine sunt depuse în interiorul acesteia, împiedicând respirația completă. După detectare, VET dvs. va încerca să elimine blocajele sub sedare - unele blocaje pot necesita o intervenție chirurgicală.

În cele mai multe edeme noncardiogene, medicamentele sunt de asemenea utilizate, inclusiv diuretice pentru a elimina excesul de fluid, antiinflamatori pentru a reduce umflarea și fluidele coloidale pentru a crește presiunea vasculară în cazul pierderii de sânge. VET dvs. va decide cel mai bun mod de acțiune și prognosticul este de obicei favorabil.

Pentru problemele care nu au legătură cu inima, VET va furniza instrucțiuni de urmărire pentru a trata starea de bază. În toate cazurile, testele de diagnostic repetate vor verifica nivelul lichidului în plămânii câinelui pentru a asigura un tratament de succes.

Prevenirea

Edema pulmonară cardiogenă este greu de prevenit dacă este prezentă o problemă de inimă subiacentă. Cu toate acestea, îngrijirea adecvată a stării existente a câinelui poate proteja împotriva plămânilor umplute cu fluid și a altor complicații.

Pentru a preveni edemul noncardiogen, eliminați accesul la toate cablurile electrice neprotejate și obțineți tratament veterinar imediat în cazul în care câinele dvs. suferă o Seizure, Chiar dacă pare minor.

Acest articol este furnizat numai pentru scopuri informaționale. Dacă câinele dvs. prezintă semne de boală, consultați un medic veterinar cât mai repede posibil.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Edemul pulmonar la câiniManualul veterinar, 2020

  2. Diagnosticarea bolilor cardiovasculare la câiniManualul veterinar, 2020

  3. Furosemidă pentru câini și pisici. Wedgewelkpharmacy.COM, 2020

  4. Bouyssou, Sarah și colab. Apariția radiografică a edemei pulmonare presupuse și corelate cu cauza subiacentă la câini și pisiciRadiologie veterinară și ultrasunete, vol 58, nu. 3, 2016, pp. 259-265. Wiley, DOI: 10.1111 / VRU.12468

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Edemul pulmonar la câini