Șocul anafilactic la câini

Câine fiind examinat de un medic veterinar pe o masă de examen

Șocul anafilactic este o formă severă de hipersensibilitate sau reacție alergică la un alergen. Acest tip de reacție poate fi amenințarea vieții dacă nu este tratată imediat. Știind cum să recunoaștem semnele de șoc anafilactic ar putea să-ți salveze viața câinelui tău.

Ceea ce este șocul anafilactic la câini?

Reacțiile de hipersensibilitate pot apărea atunci când un câine este expus unui alergen. Reacțiile pot fi localizate pe suprafața exterioară a corpului (i.E. pielea) sau sistemic și provoacă consecințe care pun în pericol viața datorită implicării sistemului de organe multiple. Șocul anafilactic este forma sistemică a unei reacții de hipersensibilitate de tip 1. De asemenea, cunoscut sub numele de anafilaxie, este o supraîncărcare a sistemului imunitar al câinelui la un alergen și se crede că are chiar și un motiv ereditar sau familial pentru a apărea.

Ca răspuns la expunerea la un alergen, apare un răspuns imun exagerat care duce la eliberarea histaminelor. Dacă este localizat pe piele, provoacă roșeața și mâncărimea obișnuită cu alergii precum și umflarea facială de la un pict de albine.

Dar, în șocul anafilactic, cantitățile excesive de histamine din organism conduc la scăderea tensiunii arteriale, contracția musculară netedă, dilatarea capilară și edemul. În majoritatea animalelor, plămânii sunt afectați de șocul anafilactic și cauzează suferință respiratorie, dar la câini este organul principal compromis de această reacție și datorită relației sale strânse cu sistemul gastrointestinal, câinii cu șoc anafilactic pot dezvolta rapid diaree , vărsături, drooling, gingii palide, extremități reci, convulsii și comă. Gingiile palide și extremitățile reci sunt indicatori ai circulației slabe. Circulația slabă în câinele dvs. poate progresa la convulsii și comă, deci căutați imediat tratamentul veterinar.

Semne de șoc anafilactic la câini

  • Diaree
  • Vărsături
  • Saliva
  • Gingii palide
  • Picioarele reci
  • Convulsii
  • Comă

Cauze de șoc anafilactic la câini

Orice expunere la un alergen sau antigen poate duce la șoc anafilactic dacă un câine este grav alergic la acesta, dar următoarele lucruri sunt cele mai frecvent văzute tipuri de alergeni.

  • Insecte: Viespe, furnici de foc șiintepaturi de albina de obicei, provoacă doar roșeață și umflare la situsul de mușcătură sau mușcătură, dar dacă un câine este grav alergic la ei, poate apărea anafilaxie.
  • Medicamente: Dacă câinele dvs. are o alergie la un medicament și o ia, poate apărea anafilaxia.
  • Vaccinuri: În mod similar cu medicamentele, unii câini pot reacționa negativ la vaccinuri. Vaccinurile au ingrediente diferite în ele care pot provoca anafilaxie la câini.

Tratamentul șocului anafilactic la câini

Tratamentul veterinar imediat al șocului anafilactic este necesar pentru a preveni complicațiile grave, cum ar fi convulsii, comă și moarte.

Cum de a preveni șocul anafilactic la câini

Dacă știți că câinele dvs. are alergii, atunci cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a preveni șocul anafilactic este să vă păstrați câinele departe de acel alergen specific. Dacă nu știți ce este câinele dvs. alergic, monitorizați-l îndeaproape atunci când este expus medicamentelor și vaccinurilor pentru a se asigura că nu există semne de anafilaxie. Și, evitați expunerea câinelui dvs. la Hills și insecte înțepătoare cât mai bine puteți în afara.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Șocul anafilactic la câini