Când să-ți iei catelul la veterinar

Portret de câine în birou veterinar

Indiferent dacă acesta este primul dvs. cățeluș sau al zecelea dvs. catelus, este important să știți când este timpul să vă luați catelul medicului veterinar! Asigurați-vă că ați înțeles Ce comportament este normal pentru un catelus astfel încât să știți când sănătatea catelului dvs. a fost deviată de la normă!

Permiteți-mi să încep prin a spune că nu sunt medic veterinar! Nu trebuie să luați niciun sfat veterinar de la mine sau de la cineva care nu are titlul medicului de medicină veterinară (D.V.M.) atașat numele ei. Chiar și crescătorii foarte experimentați, formatorii, groomers sau siturile de animale de companie nu sunt calificate pentru a vă oferi sfaturi veterinare! Sunteți înțelepți să căutați sfatul medicului veterinar dacă unul dintre noi vă spune că în experiența noastră nu credem că ceva este "normal". Informațiile din acest articol mi-au fost date de Darcy Schofil D.V.M. și Alison Williams d.V.M de Cahaba Mountain Brook Clinica Animale. Puteți avea încredere în sfatul lor!

Iată exemple de când să sunați medicul veterinar.

Înainte de a folosi medicina umană

Dr. Schofil vă sfătuiește să vă împotriviți tentației de a ajunge la medicina umană pentru a vă trata catelul! Ea spune că doza este foarte diferită pentru un catelus decât pentru un om. Medicamentele obișnuite pe care le luăm sunt periculoase pentru ca catelul dvs. să ia. Ea spune să evite să-ți dai catelul lui Tylenol, Advil, ibuprofen și alte medicamente similare, deoarece catelul tău nu tolerează aceste medicamente ca tine. Ea spune că, în timp ce aveți nevoie de Benadryl și lapte de magnezie în setul de prim ajutor al catelusului, verificați cu medicul veterinar pentru doza potrivită înainte de a vă da catelul dvs! Ea vă sfătuiește, de asemenea, să vă abțineți de la acordarea medicamentelor de catelus care sunt "lăsate peste" dintr-o rețetă anterioară, cu excepția cazului în care medicul veterinar vă sfătuiește. De exemplu, dând ca picăturile de ochi de catelus prescrise pentru conjunctivită ar putea face un ochi rănit mai rău. Este mereu Cel mai bun pentru a vă consulta medicul veterinar înainte de a vă da catelul dvs. orice medicament.

Probleme de limpezire fără greutate

Catelul dvs. este susceptibil la aceleași vătămări pe care le aveți! Dr. Schofil spune că, dacă observați cățelul tău limpede, determinați dacă poartă orice greutate pe piciorul afectat. O limbă fără greutate este un motiv pentru a căuta o atenție veterinară imediată. Ea spune că dacă catelul tău pune o greutate pe picior pentru a-și restricționa activitatea timp de 24 de ore. Contactați medicul veterinar dacă LIMP persistă mai mult de 24 de ore.

Tuse, strănut sau probleme de respirație

Tuse persistentă sau strănut este un motiv pentru a apela VET. Dr. Schofil ne amintește să observăm orice semne de dificultate în respirație. O reacție alergică poate provoca umflarea în jurul nasului și a gurii, rezultând dificultăți în respirație. Brachycefalii sau "cu fața în față" sunt mai susceptibile de a experimenta primejdie decât rasele mai lungi. Este important să discutați ceea ce este normal pentru cățelușul dvs. cu medicul veterinar când vine vorba de respirație!

Modificări în aparență sau comportament

Luați timp pentru a vă învăța cățelușul dvs. pentru a accepta Manipularea și reținerea blândă. Catelul care are încredere în tine să o examineze, face mai ușor să descopere probleme potențiale. Dr. Schofil sugerează că, pe măsură ce practicați manipularea blândă că știți despre aceste simptome:

  • Miros neobișnuit
  • Scratching excesiv
  • Bulgări sau umflături
  • Agresiune bruscă care poate indica durerea
  • Roșeață în ochi
  • Tremurarea frecventă a capului ei

Este foarte important să observăm simptomele devreme, deoarece acest lucru accelerează răspunsul catelului dvs. la tratament.

Modificări ale apetitului

Este important să vă hrăniți catelul într-un program. Acest lucru vă permite să observați imediat dacă nu mai mănâncă. Ținând castronul plin vă poate împiedica să știți dacă catelul dvs. se confruntă cu o pierdere a apetitului. Dr. Schofil sugerează că, dacă o pierdere a apetitului persistă mai mult de 12 ore, este timpul să vă apelați medicul veterinar.

De asemenea, ea sfătuiește să acorde atenție altor simptome, deoarece combinațiile de simptome vor necesita o intervenție veterinară mai rapidă. De exemplu, săriți o masă, dar rămâne energică și jucăușă este foarte diferită de a sări peste o masă și de a fi letargic. Dr. Schofil spune că acest lucru este deosebit de adevărat atunci când catelul dvs. este experiența vărsăturii și / sau diaree. Dacă catelul dvs. este energic și jucăuș, puteți aștepta cu 24 de ore înainte de a lua-o la veterinar. Dacă ea este letargică, slabă sau dureroasă, atunci considerați vărsături și diaree ca o urgență!

Modificări ale obiceiurilor de baie

Dr. Williams vă sfătuiește să monitorizați obiceiurile de baie ale catelului. Sunați-vă medicul veterinar dacă observați viermi în scaunul puilor. Este important să știți câte mișcări intestinale, catelul dvs. are de obicei într-o zi. Două la trei sunt de obicei considerate "normale". De asemenea, fiți conștienți de cât de multă apă băuturile dvs. de catelus și cât de frecvent urină. Fiind conștient de ceea ce este normal pentru că catelul dvs. vă avertizează la potențialele probleme atunci când modelul se schimbă.

Când aveți îndoieli, sunați la veterinar

Dr. Williams și Dr. Schofil vă sfătuiește că atunci când aveți îndoieli cu privire la sănătatea catelului dvs., pentru a contacta medicul veterinar! Este mult mai bine să reacționați prea mult decât să subactivezi. Vă îndemn să scoți asigurare de sanatate Pentru cățelul tău. Ambii vă reamintesc să aveți încredere în site-urile web și sfaturi veterinare, în loc de oameni bine înțeleși care nu sunt veterinari!

Programul de vaccinare pentru cățeluși
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când să-ți iei catelul la veterinar