Altitudine mare: va afecta câinele meu?

o altitudine mare va afecta câinele meu

Animalele de companie și stilul de viață activ merg adesea mână în mână. De la plimbările zilnice la după-amiaza jucând fetch În parc, majoritatea proprietarilor de câini se bucură de un exercițiu și petrecând timp în afara. Pentru părinții mai aventuroși de companie, vă puteți gândi la luarea câinelui cu dvs Când mergi drumeții sau ciclism montan, dar unele rute implică petrecerea timpului la altitudini mari. Știi când simțiți boala de altitudine și chiar și cei mai experimentați excursioniști se vor întoarce adesea când se simt leșin, dar cum rămâne cu câinele tău? Pot să se ocupe și ce puteți face pentru a face experiența lor mai bună?

Câine stând pe o stâncă în munți

Ce este boala de altitudine?

Există multe motive pe care le puteți găsi în altitudini mai mari decât sunteți obișnuiți. Poate fi pentru sport, dar poate fi pentru că ați mutat casa sau sunteți în vacanță. Boala de altitudine afectează diferiți oameni în moduri diferite. Unii oameni nu pot simți niciodată acest lucru, dacă s-au obișnuit să trăiască la altitudini mari.

Boala de altitudine este cauzată de schimbarea presiunii aerului și a lipsei de oxigen care apare la altitudini foarte mari. Simptomele la om pot varia de la amețeală, oboseală și dureri de cap la vărsături, un impuls rapid și dificultăți de respirație. În timp ce poate fi inofensiv, cu condiția să încetiniți, să vă odihniți sau chiar să vă reduceți altitudinea atunci când începeți să vă simțiți bolnavi, poate deveni foarte periculoasă dacă este ignorată.

Câini și boală de altitudine

Câinii pot suferi o boală de altitudine de formă, dar nu fiecare câine va. Câinii la altitudini mari pot lupta cu niveluri reduse de oxigen și schimbarea presiunii, dar boala de altitudine este mai frecventă la om decât câinii. Ca regulă generală, ar trebui să fiți conștienți de potențialele probleme atunci când ajungeți la aproximativ 8.000 de picioare sau mai mari.

Toți câinii sunt diferiți și vor fi afectați de altitudini mari la diferite grade. Factorii importanți de luat în considerare este modul în care este folosit câinele dvs. de altitudini de orice tip și cât de repede este ascensiunea dvs. Un câine care trăiește într-o câmpie foarte scăzută, plată și nu a trebuit niciodată să urce pe un deal va experimenta probabil mai mult un șoc decât un câine care și-a trăit toată viața în munți. În mod similar, dacă vă plimbați cu grijă pe un munte, tu și câinele dvs. veți avea mai mult timp să vă ajustați, comparativ cu dacă executați sau bicicletei.

Simptomele bolii de altitudine de câini

Cel mai dificil aspect al bolii altitudinii la câini este că nici măcar nu puteți observa că se luptă. În general, ca om, observați că vă simțiți rău, astfel încât să puteți apela cu ușurință grupului dvs. și să vă odihniți în timp ce ajustați sau alegeți să reveniți înapoi. Câinele dvs. nu poate comunica destul de în același mod, deci depinde de dvs. să observați dacă afișează simptome. Acestea includ:

Dacă aveți îngrijorări, întotdeauna merită să vă opriți, să faceți o pauză și să le monitorizați. Ei pot fi doar gâfâind din cauza exercițiului, dar dacă ei continuă să se confrunte după o răcire, luați în considerare luarea lor la o altitudine mai mică, cel puțin până când se pot ajusta.

Drumeții pentru câini de femeie

Pot toți câinii să se ocupe de altitudini mari?

În cele din urmă, majoritatea câinilor se vor adapta la altitudini mari mai devreme sau mai târziu. Puteți chiar să le ajutați cu acest lucru, așa cum este prezentat mai jos. Cu toate acestea, este important să înțelegeți că câțiva câini vor avea un timp foarte slab slab în altitudini mari. Anumite rase pot avea deja dificultăți de respirație și există o mulțime de afecțiuni medicale care nu vor putea să se ocupe de modificările presiunii sau oxigenului.

Este demn de remarcat faptul că câinii mai în vârstă nu se pot ajusta, precum și câinii tineri. Dacă nu sunteți sigur despre potențialul afectat că altitudinile mari vor avea asupra câinelui dvs., ar trebui să discutați despre planurile dvs. cu VET dvs. indiferent de rasa lor sau de preocupările lor de sănătate. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. se potrivește în oricare dintre aceste categorii, ar trebui să contactați cu siguranță VET și să luați în considerare schimbarea planurilor dvs .:

  • Câini cu preocupări cardiace

Aceasta include totul de la murmurărea inimii la boli de inimă. Problemele cardiace devin mult mai rele atunci când corpul încearcă să compenseze oxigenul limitat prin pomparea mai tare și mai rapidă. Câinele dvs. poate avea chiar o problemă cardiacă mică, nediagnosticată, care, în condiții normale, nu provoacă probleme, ci va fi agravată de altitudini mari.

  • Câini cu fața plină

De asemenea, cunoscut sub numele de câini brahycefalici, fiind cu fața în față este obișnuit într-o serie de rase, cum ar fi boxeri, pugs și terrieri din Boston. Dacă aveți una dintre aceste rase, probabil că sunteți deja conștienți de unele dificultăți de respirație fundamentale pe care le confruntă din cauza formei nasului lor. Aceste dificultăți vor deveni mult mai rele atunci când aerul este subțire, deci este recomandabil să nu le luați la altitudini mari.

  • Câini cu edem pulmonar

Edemul pulmonar este o afecțiune în care plămânii se acumulează fluid. Poate afecta capacitatea câinelui dvs. de a respira și poate provoca chiar câinele dvs. să nu mai respiră sau să aibă un stop cardiac. După cum vă puteți imagina, un câine predispus la edemul pulmonar este probabil să sufere de un episod atunci când încearcă mai disperat să respire. Plămânii lor se vor umple cu lichid și va trebui să căutați îngrijire medicală urgentă.

Pregătirea

Câinii cu limitările prezentate mai sus pot găsi altitudini mari pentru a fi fatale, dar majoritatea câinilor ar trebui să poată face față acestuia. Acest lucru nu înseamnă că nu vor suferi de o boală de altitudine, totuși, așa că ar trebui să luați în considerare modul în care vă puteți pregăti câinele pentru a le oferi cele mai bune șanse de a face din munte fără nici un incident.

  • Aclimatizare

Cea mai bună soluție este să vă ascensiști ​​treptat peste câteva zile. Majoritatea animalelor vor aclimatiza în mod natural în aproximativ 2 sau 3 zile. Acest lucru poate însemna că faceți călătoria într-o excursie cu cortul și luați cea mai lungă și cea mai mare traseală spre partea de sus. De asemenea, poate însemna călătoriile locale de aclimatizare în avans de călătoria dvs. principală.

Aceasta înseamnă găsirea altitudinilor locale ridicate și încercarea lor la un moment dat, începând cu cel mai mic. Ar trebui să petreceți cel puțin 10 minute la fiecare câteva mii de metri pentru a le ajuta să se adapteze. Urmăriți cum fac ei înainte de a împinge o crestătură la următoarea mie de picioare. Scopul dvs. este de a le simți confortabil la 10.000 de picioare sau oricare punct cel mai înalt al călătoriei dvs. principale este.

  • Electroliți

Înainte de a întreprinde ascensiunea, este înțelept să vă oferiți electroliților câinilor, deoarece acest lucru îi va ajuta să gestioneze altitudinea. Evitați utilizarea soluțiilor de electroliți umani, deoarece acestea au, de obicei, un conținut ridicat de sare pentru a susține sistemul de hidratare umană. Câinii, pe de altă parte, pot fi otrăviți prin ingerarea prea multor sare. În schimb, apa de nucă de cocos și bulele osoase scăzute de sodiu sunt o idee mai bună. Este, de asemenea, o idee bună să continuați să oferiți aceste electroliți la câinele dvs. în timp ce vă aflați la o altitudine mare.

Cute Pitbull Relaxing Green Munții de iarbă

Tratamente și soluții

Deci, ți-ai pregătit câinele prin aclimatizarea lor și dându-le electroliți, dar încă mai arată semne de luptă cu altitudini - ce faci? Evident, dacă câinele dvs. pare foarte bolnav sau a trecut, este mai bine să vă îndreptați înapoi la altitudini scăzute, dar altfel, nu vă panică. Există câteva modalități prin care le puteți ajuta să-și atenueze simptomele.

  • Evitați exercițiul

Acest vârf funcționează mai bine dacă vă aflați într-o vacanță de înaltă altitudine sau ați mutat recent casa, mai degrabă decât dacă sunteți deja pe o excursie. Dacă câinele dvs. nu se ajustează, așa cum ați sperat, nu le împingeți în exercițiu, chiar și o plimbare normală. Dacă sunteți deja în mișcare, luați în considerare renunțarea la zi sau, cel puțin, creșteți numărul de pauze și lungimea lor și reevaluați traseul. Amintiți-vă, sănătatea câinelui dvs. este întotdeauna primul.

  • Hidratare

Cea mai bună soluție la boala de altitudine este apa potabilă. Poate fi greu să-ți conving câinele să aibă mai multă apă, astfel încât să trebuiască să recurgeți la trucuri, cum ar fi adăugarea unei cești de apă la mesele lor. Ca regulă generală, câinele dvs. poate necesita aproximativ 1.De 5 ori cantitatea de apă pe care le-ați oferiți la altitudini reduse. Acest lucru ar funcționa probabil la 1.5 uncii de apă pe zi pentru fiecare kilogram pe care ei cântăresc. Nu ieși niciodată la altitudini mari fără o mulțime de apă pentru amândoi și un castron.

În legătură cu o postare: Cele mai bune sticle de apă de câine

  • Bones și jucării

Un alt simptom de ascensiune la înălțimi mari este urechea și alte disconforturi simple. Dacă câinele dvs. are o pasăre la urechi sau altfel în dificultate, fără simptome alarmante de boală altitudine, este o idee bună să aveți unele conforturi la îndemână pentru a distrage atenția și a le scuti. Mestecarea pe o jucărie sau oase va face doar că, asigurați-vă că ați primit întotdeauna unul cu voi când sunteți pe punctul de a urca.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării pentru câini

  • Protecție pentru ochi

Ultimul, dar nu în ultimul rând, câinele dvs. poate avea nevoie de ochii lor protejați la altitudini mari, deci luați în considerare investiția în Doggie Goggles Pentru a ajuta la acest lucru. Acest lucru se datorează faptului că excursii frecvente la altitudini mari pot afecta negativ viziunea lor, ca și natura reflectorizantă a zăpezii care se găsește adesea la altitudini mari, precum și nisip și lacuri. Câinii cu ochi de culoare deschisă sunt deosebit de susceptibile la problemele de vedere.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Altitudine mare: va afecta câinele meu?