Problemele de respirație la câini: cum să le vedeți și ce să faceți

Numeroase probleme de respirație câine pot prezintă o situație care pune viața în pericol și o reacție rapidă asupra părții proprietarului este adesea necesară. Problemele respiratorii pot fi un semn al numeroaselor probleme de sănătate și este important să știți cum să recunoaștem dacă câinele dvs. are probleme de respirație.

Cum să recunoaștem problemele de respirație la câini

Nu este la fel de ușor ca mai întâi să știe dacă câinele dvs. are probleme cu respirația. Pentru câini, rata de respirație normală la repaus este Între 20 și 34 respirații pe minut. Pe de altă parte, există factori care vă pot face ca câinele să respire mai repede și mai adânc, cum ar fi exerciții intense, stres, entuziasm și temperaturi calde. Care este normal și nu o problemă de sănătate să vă faceți griji.

Acordați atenție câinelui dvs regulat Modelele de respirație și modul în care el respiră când se odihnește și când se plimba sau după ce a alergat. Cunoașterea ratelor normale de respirație ale puilor vă vor ajuta să recunoașteți orice schimbări care pot semnala că există o problemă.

Există trei tipuri principale de Probleme de respirație la câini. Primul este Dyspnea, care este un termen care descrie respirația dificilă sau lucrată. Al doilea este respirația rapidă numită tahipnea, și a treia este chipare anormală. Să acoperim toate cele trei în detaliu.

De asemenea, citiți: Cele mai comune probleme de sănătate a câinelui (cum să prevină și să le trateze)

Cele mai frecvente probleme de respirație la câini

Dispnee la câini
Tratarea dispneei într-un câine.

1. Dyspnea

Respirația lucrată (dispnee) se caracterizează prin respirația animalului cu o gură deschisă și cu coate care se lipesc de corpul câinelui. Poochul tău poate, de asemenea, să-și păstreze capul și gâtul scăzut și în fața corpului său. Nările lui ar putea fi larg deschise când respiră și pieptul și burta s-ar putea mișca mai mult decât de obicei. Respirația zgomotoasă poate fi, de asemenea, un simptom al dispneei.

Ce cauzează dispneea?

Dispneea poate fi cauzată de multe condiții de sănătate subiacente. Unele sunt genetice sau nu sunt la fel de grave: nările mici, palatul moale alungit, colapsul traheei sau alergii. Obiectele străine blocate în gâtul sau nasul câinelui pot duce la probleme de respirație sau la sufocare.

Dispneea este adesea un rezultat al unei traume în orice parte a sistemului respirator al câinelui. Infecțiile în nas, plămânii și spațiile din jurul plămânilor sunt, de asemenea, comune, la fel ca tulburările inflamatorii, cum ar fi bronșita cronică.

Unele condiții care provoacă dispnee la câini pot fi potențial foarte grave, cum ar fi tumori, edem pulmonar sau sângerare în plămâni. Chiar și problemele care nu sunt legate de sistemul respirator pot afecta indirect și pot provoca dispnee. De exemplu, stomacul lărgit, splina sau ficatul poate face ca presa de burtă a câinelui dvs. pe diafragma lui. Aerul sau lichidul din burtă pot duce la aceeași problemă.

Cauza tahipneei la câini
Cauza tahipneei într-un câine.

2. Tahipnea

Respirația rapidă (tahipneea) poate fi recunoscută de o rată de respirație mai rapidă decât respirația normală și superficială. Gura câinelui dvs. poate fi parțial deschis, dar de obicei nu va fi deschisă la fel de largă ca atunci când se gâfâie.

Ce cauzează tahipnea?

Tahipneea la câini poate fi cauzată de afecțiuni respiratorii inferioare, cum ar fi bronșita sau fluidul pe plămâni, dar poate fi, de asemenea, cauzată de unele probleme nese respiratorii, cum ar fi Canina Bloat, anemie sau boală de inimă. Cheagurile de sânge din vasele pulmonare pot duce, de asemenea, la respirația rapidă la câini.

Caninele pot reacționa uneori la febră și de căldură prin respirația rapidă, deși este mai probabil că va duce la gâfâind în schimb. Tachypneea se poate transforma în dispnee dacă este lăsată netratată și nu ar trebui ignorată.

Chiria anormală la câini
Supraponderali rahycefalică rasă cu probleme de respirație.

3. Chipare anormală

În timp ce gâfuirea nu este adesea o problemă, deoarece este o modalitate ca câinii să se răcească în temperaturi ridicate sau în timpul exercițiilor, un tip specific de gâfâie poate să indice uneori o problemă de respirație. Gâfâitul normal este caracterizat prin respirație rapidă și superficială, gura largă deschisă și limbă extinsă.

Ce cauzează o garnitură anormală?

Neobișnuit Pantaling excesiv (fără motiv) sau o gestiune anormală este în majoritatea cazurilor cauzate de o problemă minoră de sănătate. Poate fi cauzată de durere, anxietate, temperatura ridicată a corpului, obezitatea, hipertensiunea arterială, problemele tiroidiene etc. Unele medicamente pot duce și la acest lucru.

Pe de altă parte, gâfuirea anormală poate fi cauzată de aceleași probleme care duc la dispnee și tahipnee și unele dintre ele sunt destul de grave. Simptomele pot fi similare și tratamentul va fi la fel de bine.

Câinele de câine susceptibil la probleme de respirație

Câinele de câine susceptibil la probleme de respirațieÎn timp ce câinii de orice vârstă, rasă sau sex pot suferi de probleme de respirație, unele rase sunt mai susceptibile la problemele sistemului respirator, deoarece sunt mult mai probabil să sufere din condițiile subiacente.

De exemplu, rasele cu fața în față (brahycefalice) ca pugs, boxeri și terrieri din Boston au a fost cunoscut de mult Pentru problemele superioare ale căilor respiratorii, cum ar fi palatul moale alungit, nările îngustate și paralizia laringiană. De fapt, aceste rase pot avea respirație zgomotoasă pur și simplu datorită formei feței lor fără a avea probleme respiratorii. Câinii brahycefalici sunt, de asemenea, predispuși la tumorile pulmonare și pe bază de inimă.

Rasele mici și de jucării, cum ar fi Chihuahuas, Pomeranii, Maltezi, Poodles și Yorkshire, sunt predispuși la suferința de colaps traheal, precum și bronșită cronică și boală a supapei mitrale. Asta înseamnă că sunt mult mai probabil să sufere de probleme de respirație.

Rasele mari și uriașe de câine, cum ar fi Dobermans sau Marele Danes, sunt mai susceptibile de a dezvolta cardiomiopatie și insuficiență cardiacă congestivă, care poate fi apoi legată de problemele de respirație.

Cum sunt diagnosticate problemele de respirație

Dacă observați că Pook-ul dvs. are probleme de respirație bazate pe oricare dintre simptomele menționate mai sus, este important să-l duceți imediat la veterinar pentru a determina severitatea stării sale și a cauzei subiacente. Problemele de respirație pot fi uneori o urgență care pune viața în pericol.

Veterinarul dvs. vă va întreba mai întâi despre istoria sănătății câinelui dvs., când au început problemele și dacă au existat un anumit incident care ar fi cauzat acest lucru. După aceea, VET dvs. va examina animalul de companie observând respirația lui. El va verifica, de asemenea, gingiile sale, deoarece schimbările în culoarea gingiei pot indica un flux rău de oxigen și un număr scăzut de celule roșii din sânge (anemie).

Unele dintre testele posibile ale VET dvs. ar putea rula includ numărul de sânge, examinarea fecală, analiza urinei, profilul biochimic și razele X-. Dacă este necesar, testarea suplimentară poate include rinoscopie, bronhoscopie, laringoscopie, traheoscopie, electrocardiogramă, imagistică cu ultrasunete și biopsii de țesuturi.

Cum de a trata problemele de respirație

Cum de a trata problemele de respirație câinilor

Tratarea problemelor de respirație a câinilor pot fi foarte diferite de la caz la caz, în funcție de cauza fundamentală. Nici unul dintre ele nu poate fi tratat acasă înainte de a vedea medicul veterinar. De îndată ce bănuiți că există o problemă cu respirația puilor, luați-l să vadă un profesionist. Poate fi o fixare rapidă, dar dacă problemele de respirație ale animalelor de companie sunt severe, el va fi probabil admis în clinica veterinară pentru un tratament mai prelungit.

Primul lucru veterinar fac adesea în această situație este de a oferi Terapia cu oxigen pentru a ajuta câinii să respire și să le stabilizeze în timp ce abordează problema de sănătate subiacentă. Dacă există lichid în plămânii animalului, veterinarul îl va scurge cu un ac. Această procedură se numește Thoracenteză.

Pentru infecțiile respiratorii, cursul comun este de a le trata cu medicamente. Antibioticele sunt prescrise numai pentru infecții bacteriene. Infecțiile fungice și parazitare sunt tratate cu alte medicamente, în timp ce infecțiile virale solicită adesea îngrijire de susținere.

Dacă puiul dvs. a suferit o traumă, el va fi pus pe odihnă de pat și a dat medicamente de durere. În unele cazuri, transfuzia de sânge sau chiar chirurgia poate fi necesară. Chirurgia poate fi, de asemenea, o opțiune pentru tumori, împreună cu radiații și chimioterapie. Obiectele străine, trahee colapsate, aerul sau fluidul în plămâni și paralizia laringiană pot necesita, de asemenea, o soluție chirurgicală.

Insuficienta cardiaca La câini, care pot fi legați de problemele respiratorii, este adesea tratată cu diuretice. De asemenea, este important să începeți terapia cu oxigen cât mai curând posibil în aceste cazuri pentru a preveni deteriorarea gravă a organelor câinelui din lipsa de oxigen.

Un medic veterinar vă va oferi sfaturi despre cum să gestionați problemele de respirație ale câinelui dvs. pentru a accelera recuperarea animalului și pentru a preveni probleme suplimentare. Acest lucru poate include restricții în exercițiu și menținerea stresului cât mai mult posibil. Schimbările în dietă pot fi, de asemenea, necesare, mai ales dacă câinele dvs. este obez. Acidul gastric poate, de asemenea, agrava simptomele problemelor de respirație, caz în care a Dieta bland poate ajuta.

Linia de jos

Probleme comune de respirație la câini - cum să le spună și ce să facăProblemele de respirație la câini se pot întâmpla din cauza multor probleme de sănătate care stau la baza. Este necesar să se determine mai întâi ce este cauza și de ao trata. Unele cauze posibile includ traume, infecții, insuficiență cardiacă și tumori. Problemele de respirație pot fi, de asemenea, cauzate de predispoziția genetică a rasei.

Luați câinele la veterinar imediat dacă observați oricare dintre simptomele de mai sus sau câinele are o gestiune neobișnuit de anormală și credeți că au o problemă cu respirația. Pantalizarea excesivă și respirația rapidă sau lucrată sunt primele semne. Urmați instrucțiunile VET pentru a trata problemele respiratorii ale animalului și cauzele fundamentale la domiciliu.

Citiți următorul: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Problemele de respirație la câini: cum să le vedeți și ce să faceți