Ce înseamnă culoarea gingiilor câinelui tău

câine gume aproape aproape

Fiecare câine are gingii din jurul dinților lor, iar aceste membrane mucoase ne dau o mulțime de Instalați în sănătatea animalelor de companie. Acționând în primul rând ca o barieră protectoare, gingiile au o aprovizionare bogată de sânge care le dă culoarea distinctivă roz. Când această culoare și alte atribute normale de gumă se schimbă, cum ar fi umiditatea și temperatura, aceasta înseamnă că ceva este greșit și ar trebui examinat în continuare de către un medic veterinar.

Cum arată gingiile obișnuite de câine?

Gumele normale ar trebui să fie o culoare roz de gumă cu bule. Când este apăsat cu degetul arătător, gingiile ar trebui să se ușureze la o culoare albă sau palidă și apoi repede (în două secunde) la culoarea obișnuită roz când luați degetul de pe gingii. Timpul necesar pentru ca gingiile să se întoarcă la culoarea obișnuită roz după ce apăsați pe ele se numește timpul de reîncărcare capilară sau CRT. Gumele ar trebui, de asemenea, să fie alunecoase sau umede și netede dacă ați fi rularea degetului peste ele. Ei nu ar trebui să fie lipicioase sau uscate.

Problemele de gumă la câini

  • Gumele albastre: Dacă cantitățile inadecvate de oxigen sunt difuzate prin alimentarea cu sânge a câinelui, gingiile sale pot deveni albastru sau purpuriu. Această culoare gumă este menționată din punct de vedere medical ca cianoză. Cianoza poate fi cauzată de o varietate de probleme. Pneumonie, congestiv insuficienta cardiaca, tromboembolismul pulmonar și alte probleme respiratorii pot provoca această colorare a gingiilor albastre dacă starea este severă, datorită scăderii sângelui oxigenat. Aceste condiții sunt foarte grave.
  • Gingii de culoare roz sau alb: Dacă lipsa de sânge sau hemoglobină este prezentă într-un câine, atunci gingiile pot fi roz deschis sau chiar alb. Acest lucru este cel mai adesea un semn de anemie sau pierdere de sânge acută.Multe boli subiacente pot provoca anemie, iar trauma poate duce la pierderea de sânge severă și acută. Deoarece corpul nu are suficientă sânge pentru a circula, culoarea normală roz dispare. Condiții care provoacă anemie sunt foarte grave.
  • Gingii roșii strălucitoare: Dacă gingiile câinelui sunt foarte roșii sau roz strălucitoare, atunci ar putea însemna că este supraîncălzit sau are stomatită sau gingivită. Câini cu cursa de căldură sunt adesea prezenți cu gume roșii strălucitoare, pe măsură ce se încadrează într-o încercare de a-și răci temperatura corpului. Gingiile roșii strălucitoare sunt, de asemenea, un semn că există inflamație în gingii sau sunt infectate. Ambele probleme parodontale pot face ca gingiile să fie sângerate mai ușor și pot fi dureroase.
  • Creșteri pe gingii: Tumorile orale sunt frecvent găsite pe gingiile câinilor. Uneori aceste creșteri sunt benigne sau se disting pe cont propriu și alteori sunt canceroase sau contagioase. Pappilomatoza este o boală virală care se răspândește cu ușurință de la câine la câine și duce la negi roz, carne pe gingii, împreună cu alte zone de pe corp. Acestea nu sunt în mod obișnuit ca și alte tipuri de creșteri sau tumori. Alte tumori pot fi canceroase și pot provoca îngrijorări grave de sănătate la un câine, pe lângă faptul că provoacă probleme și dureri.
  • Gingii de sângerare: Stomatita, gingivita și creșterea pot provoca adesea gingii unui câine să fie foarte sensibile și predispuse la sângerare. Dacă câinele dvs. are gingii de sângerare, el ar trebui să fie verificat de un medic veterinar pentru a evalua cauza subiacentă.

Prevenirea problemelor gingiilor la câini

În funcție de motivul care stă la baza unei probleme de gingie, poate sau nu poate fi prevenită în întregime.

  • Gingii albastre: Bolile care inhibă respirația și oxigenarea corespunzătoare vor provoca gingii albastre, dar aceste boli sunt adesea inevitabile. Asigurați-vă că nu fumați în jurul câinelui dvs. și obțineți tratament veterinar cât mai curând posibil dacă câinele dvs. are probleme cu respirația din orice motiv.
  • Gingii de culoare roz sau alb: Pierderea și bolile de sânge acute care provoacă anemie ar trebui abordate imediat pentru a preveni dezvoltarea gingiilor palide sau albe.
  • Gingii roșii strălucitoare: Păstrarea câinelui la o temperatură normală a corpului va ajuta la prevenirea gingiilor roșii strălucitoare care sunt văzute într-un câine supraîncălzit. Dar dacă aceste gume roșii se datorează stomatitei sau gingivitei, ar trebui efectuată o îngrijire dentară obișnuită pentru a preveni să apară.
  • Creșteri pe gingii: Apariția negi poate fi redusă prin limitarea expunerii la câini care au în prezent aceste negi roz. În cazul în care creșterea sunt canceroase sau un alt tip de masă, nu există nici o modalitate cunoscută pentru a preveni complet apariția acestora.
  • Gingii de sângerare: Dacă gingiile sunt sângerate din cauza săracilor sanatate dentara, În mod regulat periajul dinților și furnizarea unei îngrijiri dentare adecvate este vitală pentru menținerea gingiilor sănătoase.

Tratarea problemelor gingului la câini

Planurile de tratament variază în funcție de problemele gingiilor la câini. Pentru problemele care implică gingiile care sunt legate de condițiile respiratorii, terapia imediată de oxigen este adesea necesară în plus față de medicamentele specifice condiției subiacente. Pentru gingii de culoare roz sau albă, un câine poate avea nevoie de o transfuzie de sânge din cauza anemiei sau a pierderii de sânge. Dacă este implicată o creștere, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a le elimina din gingii. Îngrijirea dentară care implică curățenie, extracție a dinților, medicamente și uneori chiar și tratamente laser cu terapie rece pot fi necesare pentru a aborda sângerarea sau gingiile roșii strălucitoare. În cele din urmă, dacă un câine este supraîncălzit și are gume roșii strălucitoare, răcirea lui ar trebui să abordeze acest lucru.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Hsieh, Brisa M., și Alicia K. Sfeclă. Tuse la pacienții mici de animaleFrontiere în știința veterinară, vol 6, 2020. Frontiers Media SA, DOI: 10.3389 / FVETS.2019.00513

  2. Anemie la câini. Merck Manual veterinar

  3. Vremea caldă și câinele dvs .: Cunoașteți semnele de căldură? ACentrul de control al otrăvurilor

  4. Epidermal și tumorile foliculilor de păr. Merck Manual veterinar

  5. Tulburări dentare ale câinilor. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce înseamnă culoarea gingiilor câinelui tău