Boala de vierme la câini

Un câine la plajă

Heartworm este una dintre cele mai cunoscute boli contractate de cel mai bun prieten al omului. În trecut, veterinele prescrise medicamente preventive numai proprietarilor care locuiesc în zone în care s-au răspândit țânțarii. Astăzi, boala de viermi există în toate cele 50 de state și la nivel global în întreaga lume. Unii câini pot testa pozitiv pentru boala de vierme, dar nu arată semne de a fi bolnavi. Este important ca câinele dvs. să fie testat în mod regulat, deoarece boala de vierme, atunci când este netratată, aproape întotdeauna duce la moarte.

Ce este boala de vierme?

Heartworm este o potențial mortală Boala parazitară de câini transmis de țânțari. Țânțarii feminini ingeră larve de vierme când mușcă un câine infectat. Larvele se maturizează în cadrul țânțarii timp de până la o lună. Larvele sunt inoculate în diferite câine atunci când țânțarul feminin mușcă din nou. Larvele se maturizează în continuare în interiorul pielii. În cele din urmă, după câteva luni, aceștia intră în sângele în care sunt transportați în arterele pulmonare, vasele de sânge mari care ies în inimă, unde se maturizează în adulți. Aproximativ 6-7 luni după inocularea inițială, viermii adulți reproduc și începe să vărsăm larvele în sânge. Ciclul se repetă atunci când un țânțar feminin mușcă câinele infectat și ingeră larvele nou formate.

Complicațiile bolii de vierme apar secundare viermilor care cauzează blocarea în vasele de sânge care înconjoară inima. Sindromul Caval este o formă deosebit de severă a bolii de viermi în care viermii de inimă umple întreaga parte a inimii și înapoi în vena cava.

Semne de boală de vierme la câini

Există 4 etape ale bolii de vierme la câini. În prima etapă, câinii nu prezintă semne sau experiență doar o tuse ușoară. Câinii cu testul de boală Etapa 1 poate sau nu poate testa pozitiv pentru viermii de inimă. Spectacolul nu există semne clinice, radiografice sau de laborator anormale. În etapa a doua, tusea câinelui devine persistentă și se confruntă cu oboseală și intoleranță la exercițiu. În etapa a treia, o sănătate a câinelui este sever compromisă. Tusea și oboseala continuă. Câinele dvs. poate refuza să-și exercite și poate chiar să tuse sânge. Razele X efectuate în timpul etapei trei ar trebui să prezinte semne semnificative de infecție cu inima. În etapa a patra, dacă viermele de inimă sunt lăsate netratate, boala poate duce la moarte datorită insuficienței cardiace sau a altor daune de organe.

Cauzele bolii de vierme

Contractul de la câini prin mușcătura unui țânțar infectat. Pe măsură ce larvele se maturizează în viermii adulți, ele provoacă blocarea progresivă a arterei pulmonare, ducând la hipertensiune pulmonară și inflamație în plămâni. Progresul acestor modificări duce la extinderea insuficienței inimii și a inimii. Infestarea inimii poate provoca, de asemenea, daune hepatice și renale.

În plus față de viermele în sine, un organism rickettsial cunoscut sub numele de Wolbachia coexistă ca parazitul viermei inimii. Se crede că Wolbachia poate oferi un tip de protecție pentru viermii adulți și poate contribui la inflamație la plămânii unui câine care rezultă atunci când viermele de inimă mor.

Tratament

Tratarea bolii de viermi canine implică uciderea viermilor adulți care trăiesc în inima și arterele pulmonare, precum și cele din etapele larvelor (numite microfilaerie) care circulă în fluxul sanguin. Ca și în cazul oricărei alte boli, formularea unui plan de tratament începe cu o examinare aprofundată a sănătății și stării generale a câinelui.

Tratamentul pentru viermii de inimă implică administrarea a două medicamente. Melarsomine-Administrați printr-o serie de injecții - Eradicați viermi adulți și ivermectin ucide microfilaria (scena larvei). În plus, un veterinar poate prescrie antibiotice sau steroizi, în funcție de scena și severitatea infecției. Pe măsură ce melasomina este injectată adânc în mușchii din spate, medicamentele de durere sunt adesea administrate concomitent cu injecțiile pentru a reduce nivelul de disconfort pentru câine.

Există două protocoale diferite de injecție de melaromină. Primul protocol este rezervat câinilor care sunt altfel sănătoși și vii de semne semnificative legate de boala viermi. În acest protocol, două injecții de melaromină sunt administrate 24 de ore distanță. Cel de-al doilea protocol implică trei injecții de melaromină - o injecție inițială a urmat o lună mai târziu de două injecții suplimentare date de 24 de ore distanță. Protocolul cu trei doze a scăzut ratele de complicații și a sporit o siguranță în comparație cu protocolul cu două doze.

Metoda "uciderea lentă" a tratamentului cu inima implică administrarea medicamentelor preventive lunare de vierme (de obicei ivermectin-bazate pe) și de așteptare pentru viermii adulți din inimă să moară în mod natural. Acest lucru este recomandat în cazurile în care câinele nu este un candidat pentru tratamentul cu melăromină sau în cazul în care au intrat constrângeri financiare. Viermii adulți pot dura până la doi ani pentru a muri și sunt încă capabili să provoace deteriorarea inimii și plămânilor în această perioadă.

Câinii cu sindromul Caval sunt, în general, foarte bolnavi, iar singurul tratament de succes este îndepărtarea fizică a viermilor din inimă.

Ingrijirea casei

Cel mai important lucru pe care îl puteți furniza pentru câinele dvs. în timpul tratamentului cu vierme este complet de odihnă. În timpul perioadei de recuperare, embolismul (blocarea vaselor de sânge) de către morți sau morți este o preocupare majoră. Exercitarea crește riscul de embolism, sporind astfel riscul de efecte secundare grave sau deces. Deci, izolarea strictă este esențială în perioada de tratament și timp de cel puțin o lună de la ultima injecție de medicamente.

În plus față de inducerea unui stat sedentar, proprietarii de câini care tratează animalul de companie pentru infecție trebuie să ofere alimente și apă de înaltă calitate și să fie sigur că urmați cu atenție instrucțiunile de pe orice medicament prescris. După ce cursul de tratament se termină, este continuată medicina preventivă a inimii.

Cum de a preveni boala de vierme

Multe gulere de purici și bifați, de asemenea, respinge țânțarii, dar nu le împiedică să-și muște câinele. Medicamentele preventive ale inimii conținând Larva de la Ivermectin MPPREVVENT de la finalizarea ciclului lor de viață în interiorul câinelui. În plus față de administrarea regulată a unui preventiv, testele de sânge sunt, de asemenea, recomandate pentru a monitoriza statutul de boală ale unui câine. În cazul unor climate umede, umede, cum ar fi partea de sud-est a Statelor Unite, medicina de vierme este dată pe tot parcursul anului, mai degrabă decât sezonieră, deoarece riscul de infecție este mai răspândit.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala de vierme la câini