Cum să se ocupe de mântuirea calului

Lupta și creșterea caii

Un efectiv sau o pășune poate provoca haos pe ceilalți cai cu care trăiește. Bullies poate răni alți cai prin mușcături, lovind și lovind-le. Ei le pot conduce în lucruri și prin garduri. Un bully poate afecta starea corilor supusi, împiedicându-i să ajungă la fân. Ei pot face rău de havoc pe păturile de participare prin distrugerea lor în timp ce mușcă la caii purtându-i.

Uneori, agresorii efective acționează pe cont propriu și, uneori, au un partener (sau parteneri) care se alătură terorizării restului efectivului. Bullies pot fi iepuri sau Geldings, mare sau mic și poate fi orice rasă sau vârstă. Sunt greu de rezolvat pentru că nu puteți controla ceea ce se întâmplă în pășune când nu sunteți în jur.

Caii într-un efectiv au o ierarhie. Există adesea un cal care este liderul, câteva care pot găsi favoare cu liderul și, uneori, un suflet supus care ia greutatea oricărui abuz înmânat. Pot fi făcute puțin pentru a influența această ordine.

Când vă aflați în pășune

Un lucru pe care trebuie să-l faceți, totuși, este să clarificați fiecărui cal din turmă, că atunci când sunteți prezent, Trebuie să fiți respectați. Nici un cal nu ar trebui să-și prezinte vreodată tocurile, să-și așeze urechile înapoi, sau să vă mușcați când sunteți cu ea în pășune. Dacă sunteți socializați doar, fiecare cal trebuie să știe că sunteți cel care alege când timpul social sa terminat și nu ar trebui să li se permită să plece de la propriul lor acord. Tu ești cel care decide când interacțiunea sa terminat.

Când un cal este lipsit de respect în pășune, este momentul în care pedeapsa sub forma unui baston sau a unui cuvânt ascuțit poate fi adecvată. Dacă un cal este cunoscut ca fiind lipsit de respect în pășune, poate fi, de asemenea, adecvat să purtați un bici, astfel încât să îl puteți folosi pentru a menține calul o distanță sigură de la dvs. și pentru a aplica o pedeapsă rapidă sub forma unei mișcări.

Nu puteți pedepsi caii pentru acțiunile lor față de alți cai din pășune, deoarece pedeapsa rareori funcționează și nu veți fi acolo suficient pentru a face acest lucru în mod consecvent. Jostling pentru dominația și locurile din ierarhie este comportamentul calului natural.

Protejarea celorlalți cai

Există o sumă limitată pe care o puteți face pentru a proteja alți cai de la bătăi de pășuni. Dacă agresiunea devine dăunătoare altor cai, este posibil să aveți altă alegere decât să păstrați bully separat. Construiți un paddock suplimentar sau, probabil, o parte dintr-un câmp oprit cu un gard electric. Sau puteți încerca să schimbați membrii turmei în jurul valorii de faptul că bully este pășunat cu un cal mai dominant, dar încrezător, care îl va păstra în linie.

Asigurați-vă că vă aflați paddocks nu sunt supraaglomerate, că caii au o mulțime de mâncare și nu sunt plictisiți și în picioare în jurul căutăm ceva de făcut. Exercițiul frecvent vă poate ajuta, de asemenea, pe pășunea dvs. să cheltuiască energia.

Uneori, bătăliile se întâmplă peste alimente. Dacă este cazul, încercați să adăugați o grămadă suplimentară de alimente, așa că atunci când bully își urmărește pe cineva din a lor, există o altă grămadă de mâncare. Grămezi de mâncare sau găleți îndepărtate, astfel încât bully-ul are mai departe să fugă și victimele au mai mult timp pentru a evacua.

Dacă un bully se distruge, se aprinde pături, un spray amar nu-mestecam ar putea ajuta. Ar putea descuraja niște cai. Asigurați-vă că verificați descările de multe ori. O pătură proastă poate deveni un pericol dacă calul se încurcă în ea.

Dacă bully sau un grup de bullieri urmează doar un cal, ar putea fi cel mai bine să păstrați acel cal separat. Uneori, caii vor alege pe un cal suficient încât să piardă în greutate și să se rănească adesea. Dacă bully sau bullieri sunt Shod, acest lucru poate crește șansele unei vătămări grave pentru alți cai. Este important să nu puneți caii foarte tineri, mici sau vârstnici (care ar putea să nu fie capabili să scape rapid) cu un bully de pășuni.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să se ocupe de mântuirea calului