Controversed: ce înseamnă să fii alfa?

Controversed: Ce înseamnă să fii alfa?

Fiind An cainele Alfa este definită ca fiind cea mai înaltă clasă de sex masculin sau feminin într-un grup social. Un câine alfa poate fi, de obicei, recunoscut de comportamentul supus al celorlalte animale din grup spre el. Cu alte cuvinte, alfa obține cel mai mult sex, cea mai bună mâncare și cel mai bun loc de a dormi.

Deoarece câinii sunt animale de ambalare și au fost organizate instinctiv în grupuri sociale să supraviețuiască și să prospere, rolul alfa este, fără îndoială, parte a ecuației. Unii crescători de câini cred că o astfel de configurație ierarhizată este evidentă atunci când este implicată în câine de reproducere și deține mai mulți câini sub același acoperiș.

Dar să începem prin înțelegerea contextului istoric al ceea ce înseamnă un bărbat alfa.

Neînțelegeri istorice

[Pulcquote-dreapta] O mulțime de specii de animale au ierarhiile sociale în care cele mai puternice bărbați se ridică la vârf, dar candidații ca lupii și câinii, în general, nu operează așa.[/ Pulcquote-dreapta]

Între anii 1950 până foarte recent, A fost acceptată în mod obișnuit că lupii au avut o ierarhie socială compusă din membrii familiei și non-familiei, cu un alfa ca lider al pachetului. Oamenii au crezut că va veni la poziția sa cu forța, fiind cel mai "dominant". Sa crezut că restul membrilor pachetului, în timp ce este de obicei subordonată, ar încerca ocazional să provoace forța alfa masculin pentru a-și preia poziția. Uneori, se presupune că un Wolf Challenger ar elimina vechiul alfa și ar deveni noul lider în virtutea fiind cea mai puternică și mai agresivă.

Prin extensie, am crezut că câinii au avut, de asemenea, pachete structurate similare și ne-ar provoca reciproc pentru dominație. Cu toate acestea, consensul științific actual este că aceasta a fost o credință greșită. Există o mulțime de specii de animale care au ierarhiile sociale în care cele mai puternice sau mai agresive bărbați se ridică la vârf, cum ar fi gorilele și cimpanzeii, dar canidurile ca lupii și câinii, în general, nu operează așa.

Cele mai multe pachete de lupi constau din grupuri de familie cu părinții într-un rol de conducere și tinerii descendenți ca dependenți. Ierarhiile lor sunt mult mai rigide cu părinții ferm în control. Există reguli clare în vigoare care sunt puse în aplicare de către părinți, dar rareori trebuie să folosească forța fizică pentru a realiza acest lucru. Mai degrabă decât provocarea părinților pentru dominația ambalajului, descendenții subordonați va ajunge la maturitate la vârsta de 3-4 ani și va pleca pentru a-și stabili propriile familii.

În trecut am crezut că Câinii coborâți din lupi moderni și deși sunt foarte strâns legate, Oamenii de știință cred acum că câinii și lupii domesticiți împărtășesc a strămoș comun.

În 1950, a Studiu morfologic numit Pe un craniu de câine de vârstă de piatră în Japonia și forma ancestrală, au examinat câini preistorici japonezi în comparație cu lupii moderni și au ajuns la concluzia că tipurile de lupi vii nu au nimic de-a face cu formele ancestrale ale cursei de câini preistorice.& # 8221; Este acum cunoscută că există mari diferențe psihologice și fiziologice între câini și lupi, și nu mai putem folosi lupii ca o referință fiabilă pentru a înțelege comportamentul câinilor.

Deci, ce înseamnă toate acest lucru pentru câinii noștri de companie, iubitul Canis Familiaris?

Câini și lupi strămoșii obișnuiți Oamenii de știință au analizat genomii de lupi din Orientul Mijlociu, Asia și Europa de Est și au concluzionat că câinii domestici nu sunt strâns legați de niciunul dintre cele trei. Cu toate acestea, ele par să aibă un strămoș comun.

Dominanța și depunerea

Bine, pentru început înseamnă că lor Structuri sociale sunt foarte diferite de ceea ce a fost gândit inițial. În pachetele de câini nu există nici un alfa constantă și nu există un singur câine care primește tot sexul. Există cu siguranță câini care comand mai mult respect decât alții, dar nu o fac, în general, prin faptul că sunt cei mai agresivi sau intimidați, ei primesc respectul lor prin faptul că sunt implacabile și încrezători.

Un câine agresiv este o aberație și mai degrabă decât Kowtow la el, majoritatea câinilor vor ști că este dezechilibrat și va evita în mod activ cât mai mult posibil. Diferența dintre un câine care este respectat și unul care este temut este evident în atitudinile câinilor din jurul ei. Acum nu am negat existența comportamentului care apare dominantă, Eu spun doar că explicația pentru un astfel de comportament este mai mult decât câinele pur și simplu dorește să fie alfa sau "responsabil".

Am văzut câini răsfățați care sunt șeful gospodăriei lor, cu oameni subordonați - dar câinele nu este niciodată mulțumit de acest aranjament și nu a ajuns la acea poziție prin încercarea conștientă de a prelua. Mai degrabă, a prezentat un comportament antisocial pe care proprietarii i-au făcut-o în mod corespunzător, prin lipsa de cunoștințe sau lenea. Ei vor continua să-și răsfățească comportamentul rău, deoarece este mai ușor decât să-l abordeze și să creeze un conflict potențial. S-ar fi putut lăuda să-și primească mâncarea și să fie recompensată pentru aceasta, creând o problemă de lătrat; Dar asta nu înseamnă că va lovi cu piciorul pentru că vrea să domine. S-ar putea să fie posesiv și să-și protejeze jucăriile și mâncarea, dar acest lucru nu înseamnă că el crede că este alfa, înseamnă doar că prezintă un instinct de supraviețuire inadecvată.

Formarea și problemele comportamentale

În prezent, behavioriștii și oamenii de știință nu mai explică toate problemele comportamentale ale unui câine, ca probleme cu dominația. Recunoaștem că impulsurile și motivațiile lor sunt mai complexe și pot fi cauzate de nesiguranță, anxietate, stres sau lipsă de experiență pentru a numi câteva. De asemenea, înțelegem că nu putem rezolva problemele comportamentale doar prin faptul că suntem mai dominanți.

Pentru a da un exemplu, "Alpha Roll" este o manevră preferată printre unii proprietari. Aceasta implică apucarea unui câine excesiv sau agresiv și forțând-o pe spate În timp ce thrashes și lupte, în cele din urmă calmarea și minciuna. În timp ce aceasta este o imitație a ceea ce câinii adulți vor face uneori la puii deosebit de enervant, nu este ceva ce omul ar trebui să facă vreodată unui câine.

Principala plângere I, ca antrenor, are metode ca acestea nu ar trebui să vă reduceți la nivelul concurenței fizice cu un câine. Ca hominizi extrem de inteligenți, oamenii sunt suficient de inteligenți pentru a fi capabili să depășească câinele mai simplu, fără a recurge la forță. Când vă luptați să țineți un câine pe spate sau să trageți cu forța pe lesa în timp ce vă trageți de-a lungul dvs. sau loviți-o sau încercați să o intimidați; Mai degrabă decât să-ți spui câinele tău, ești în control, îți spui că ești la același nivel și îl încurajați să concureze cu tine ca un adversar.

Nu vrem relația noastră cu câinii noștri să fie adversar; Vrem să fie cooperativă. Ca atare, orice acțiune pe care o luăm împotriva comportamentului problematic în câinii noștri trebuie să păstreze acest lucru spiritul de cooperare intact.

Mitul câinilor alfa Nu intrați într-o confruntare cu câinele dvs. Fii inteligent și fii parteneri.

Pedeapsă

Nu este întotdeauna greșit să pedepsi un câine; Dar când pedepseste, trebuie să vă asigurați întotdeauna că faceți acest lucru pentru a elimina metodic neascultarea, nu doar pentru a hrăni această noțiune nebuloasă de a fi liderul pachetului. Pedeapsa nu ar trebui folosită niciodată dacă câinele înțelege pe deplin ceea ce face rău și cum poate evita pedeapsa prin a face ceea ce trebuie corect.

În general, acest lucru înseamnă că este adecvat numai utilizarea pedepsei ca răspuns la neascultare și nu ca o modalitate de oprire a comportamentului problematic cauzat de sentimentele negative pe care le are câinele. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să pedepsiți un câine pentru a reacționa agresiv la alt câine, sau pentru păstrarea hranei sale sau orice alte comportamente problematice pe care le are. În schimb, utilizarea metodelor psihologice pentru a remedia comportamentele ca acestea sunt întotdeauna mai eficiente și mai sănătoase pentru creierul câinelui pe termen lung.

Dacă este folosit în mod necorespunzător, iar câinele nu înțelege de ce primesc pedeapsa, poate dezvolta alte comportamente problematice sau poate chiar să dezvolte "neajutorarea învățată", unde se închide în frică de pedeapsa venită.

Tu esti seful

Tu ești șeful câinelui tău, maestru sau lider, sau orice altceva doriți să vă numiți poziția dvs. de drept ca un om. Trebuie să aveți Asigurați-vă că câinele înțelege această relație dinamică și face așa cum este spus. Tu ești omul care înțelege o lume plină de mașini și substanțe chimice și legi - lucruri care pot cu ușurință și ucide câinele simplu care se bazează în totalitate pentru ao educa cu privire la modul de a interacționa cu o societate modernă.

Voi decideți ce alimente mănâncă, cât de mult exercițiu devine, cine se întâlnește, ceea ce învață, unde merge în casa ta, când este nevoie de o baie, ce medicamente este nevoie. Chiar decizi în cele din urmă când este timpul ca să moară. Dar nu vă mențineți această poziție, fiind un adversar și nu sunteți alfa care dorește să obțină acces la toate cele mai bune lucruri.

Scrise pentru reproducerea afacerilor de Josh Crampton — Simțiți-vă liber să contactați Instagram.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Controversed: ce înseamnă să fii alfa?