Cele mai eficiente metode de formare a câinilor conform științei

Ocazional, în fața noilor dovezi, Suntem obligați să ne reconsiderăm cât de bine să facem ceva, chiar dacă este o practică pe care am făcut-o într-o bază de zi cu zi. Nu există nici un rost să ne batem capul împotriva aceluiași perete din nou și din nou. Predarea pooch-ului dvs. și găsirea celor mai eficiente metode de formare a câinilor este unul dintre aceste lucruri care trebuie revizuite din când în când.

O mare de informații de instruire a câinilor disponibile care ar trebui să ne ajute să învățăm este fie contradictoriu, nu se bazează pe dovezi sau nu are nici un sens. De fapt, opiniile privind pregătirea câinilor sunt la fel de variate ca și rasele de câini.

De la collie de frontieră la terrierul de taur; de la Chow Chow la Cocker Spaniel, se pare că există o gamă nesfârșită de câini, precum și idei despre cât de bine să le antrenezi. Câinii domestici (Canis familiaris) Sunt o specie unificată, în ciuda diferențelor lor aparent imense în mărime, formă și comportament.

Există ceva unificat despre faptul că abordarea pentru formarea câinilor?

Potrivit cercetării(1), în ciuda varietății aparente de tehnici de formare a câinilor disponibile, abordările de predare de zi cu zi pot fi clasificate într-una din cele trei moduri:

  • Recompensă bazată pe
  • pedeapsa bazată pe
  • neutru

Voi discuta aceste tipuri de formare și avantajele și dezavantajele fiecăruia. Voi explica, de asemenea, cele mai eficiente metode de formare a câinilor și de ce s-au dovedit a funcționa atât de bine. Amintiți-vă, fiecare câine este diferit, astfel încât o metodă de antrenament poate fi eficientă pentru un câine, nu este garantat să lucreze cu altul.

De asemenea, citiți: Știința din spatele agresiunii la câini

Cele mai eficiente metode de formare a câinilor
Iată ce arată cercetarea

Cele mai eficiente metode de formare a câinilor

Recompensă de formare bazată pe câini

Formarea bazată pe recompensă oferă un fel de premiu pentru câinele care prezintă un comportament bun, cum ar fi o preluare a jocului sau primirea unui tratament (1).Spre deosebire de formarea bazată pe recompensă, formarea bazată pe pedeapsă este folosită cel mai adesea ca răspuns la "# 8220; Bad & # 8221; comportament, cum ar fi merge la baie în interiorul casei sau mestecând pe papuci (1).

Pedepsele pot implica smacking fizic sau pot atinge nasul, strigând și / sau exilul câinelui în patul sau în exterior. Exemple de formare neutră includ ignorarea comportamentelor problemelor (cum ar fi sărituri pe oaspeți) sau dând câinelui un obiect înlocuitor pentru a mesteca (ca o jucărie de mestecat).

Cele mai eficiente metode de formare a câinilorSă separăm binele de la rău. Care dintre acestea sunt cele mai eficiente metode de formare a câinilor?

În acest studiu legat mai sus, cercetătorii au comparat ascultarea la șapte sarcini de bază, inclusiv utilizarea băii în afara și șezând la comandă. Formarea bazată pe pedeapsă a fost găsită nuSă fie la fel de eficace fie ca instruirea bazată pe recompensă sau combinată, chiar și pentru comportamentele care implică obiecte de furt sau comportamente de îngrijorare care sunt mai frecvent întâlnite cu pedeapsă.

LEGATE DE: Dominanța câinilor - Cum îl puteți folosi pentru a instrui mai mulți câini

În plus, cercetătorii au descoperit că câinii instruiți cu mai multe tehnici bazate pe recompensă au avut măsuri mai mari de ascultare generală. Pentru câinii instruiți folosind exclusivTehnici bazate pe recompensă, au fost semnificativ mai ascultători decât câinii care au fost instruiți cu tehnicile bazate pe pedeapsă sau o combinație a celor două.

În un alt studiu (2) Sa constatat că câinii instruiți cu o formare bazată pe pedeapsă au expus mai puțină interacțiune cu străinii și mai puțin jucători. În plus, proprietarii care au folosit mai multe tehnici bazate pe recompensă au avut câini care au avut mai bine în sarcini de formare noi și au arătat o abilitate îmbunătățită de a învăța.

Un blog bazat pe dovezi Companion Psihologie animală a făcut o mare defalcare În acest sens, explicând avantajele metodelor de formare a câinilor bazate pe recompense și cum să le folosim.

Se crede că câinii care sunt instruiți folosind tehnici bazate pe recompensă sunt mult mai probabil să dorești să o primească corect și să depună eforturi pentru a mulțumi proprietarului lor. Acest lucru duce, de asemenea, la acestea fiind mai puțin probabil să afișeze neputința sau comportamentul învățat care indică faptul că au un sentiment scăzut de control al mediului lor.

Linia de jos: Utilizarea unei abordări de formare a câinilor bazate pe recompensă sa dovedit a duce la un câine mai obedient, jucăuș și în cele din urmă fericit.

Înțelegerea comportamentului câinilor în timpul antrenamentului

Înțelegerea comportamentului câinilor în timpul antrenamentuluiA Înțelegerea comună a reacției câinilor la pedeapsă este că ei exprimă un fel de vinovăție. Acest lucru ar sugera că câinii se rumegă asupra acțiunilor lor anterioare și ar însemna că ei sunt conștienți de codurile morale umane. in orice caz, Studiile arată că aceasta este o formă de proiectare a calităților umane pe câini sau antropomorfism.

Apariția câinelui de vinovăție este de fapt reacția la limbajul corpului și indicii pe care îi furnizați, nu un sentiment intern de emoții complexe, cum ar fi vinovăția sau rușinea în acțiunile lor. Până în prezent, nu există dovezi că câinii experimentează așa-numitele emoții secundare, cum ar fi rușinea sau vina (1).

Astfel, cel mai bine nu trebuie să presupunem că rezultatul pedepsei ar duce la astfel de stări emoționale auto-reflecție. Pe baza ipotezei că câinii se gândesc la justiție în același mod în care oamenii fac, pedeapsa ar avea sens; totuși această ipoteză nu are nici o bază.

Cele mai eficiente metode de formare a câinilor bazate pe tehnicile bazate pe recompense au arătat, de asemenea, o creștere a bunăstării câinilor, comparativ cu tehnicile bazate pe pedeapsă (3). Tehnicile de formare bazate pe recompense sunt, de asemenea, susținute de behaviori de animale aplicate certificate și behaviori veterinari (4) atât pentru eficacitatea lor sporită, cât și pentru a conduce la niveluri mai scăzute de Anxietate în animal (5).

Cele mai eficiente metode de formare a câinilorCând compară efectele emoționale ale formării bazate pe formare și pedeapsă a recompensei, Steven R. Lindsay (autorul luiComportamentul și instruirea câinilor aplicate) Explică faptul că recompensele conduc la strategii active mai mari, cum ar fi căutarea, explorarea și preluarea riscurilor (6). În schimb, pedeapsa tinde să ducă la ezitare, ritualizare și evitare a riscurilor, precum și la comportamente mai pasive mai pasive.

Tehnicile bazate pe pedeapsă au fost asociate cu o agresiune mai mare a câinelui (7) și mai multe comportamente problematice în comparație cu tehnicile bazate pe recompensă. În plus, a fost văzută utilizarea mai frecventă a tehnicilor de pedeapsă care se referă la cantități mai mari de agresiune și excitabilitate (8).

Formarea bazată pe recompensă este considerată a crește optimismul câinelui și a dus la o probabilitate mai mare de buna dispoziție, încredere, relaxare, precum și persistența la sarcini deoarece sunt mai susceptibile de a experimenta surprize (i.E. Recompense) (8). În schimb, când câinii prezintă cantități mai mari de dezamăgire (pedeapsă), acest lucru este asociat cu iritabilitatea, anxietatea și nesiguranța.

Recompensarea bazată pe formare se consideră că duc la un sentiment mai mare de speranță la câine, unde, în ciuda dezamăgirii ocazionale, în echilibru, se așteaptă să se aștepte la o mai mare surpriză și un sens mai mare de securitatea în mediul lor (9). Prin urmare, formarea bazată pe recompensă a fost dovedită a fi una dintre cele mai eficiente metode de formare a câinilor

Linia de jos: În comparație cu formarea bazată pe pedeapsă, cercetarea arată că abordarea de formare a câinilor bazate pe recompensă poate duce la un sentiment mai mare de securitate în câinele dvs. și la comportamentele mai reduse în viitor.

Timpul este totul

Timpul este totulCând se desfășoară formarea câinilor oricare dintre abordarea este folosită făcând sau o pauză a unei formări eficiente și una care nu este efectivă la calendarul. Cercetările arată că mici întârzieri în momentul și indiciile pe care le trimiteți câinele dvs. face o diferență extraordinară în modul în care percep comenzile dvs.

Cercetările arată că chiar și o jumătate de întârziere între recompensă, pedeapsă sau atunci când oferă o comandă duce la a scăderea răspunsului la fiecare (10). De exemplu, oferind comenzilor câinilor în timp ce acestea sunt distrase de altceva, în mod evident, va fi mai puțin eficace decât atunci când sunt atenți la tine.

Acest lucru introduce un decalaj între momentul în care comanda este dată și când câinele începe să acorde atenție ceea ce încercați să transmiteți.

Câinii distrași prezintă performanțe foarte scăzute în exerciții de ascultare (9). În plus, sa văzut că câinii folosesc indiciile vizuale pe care le primesc de la a vă uita la mișcările feței și ale buzelor pentru a-și ajusta comportamentul (10).

Cel mai bine este să câștigi mai întâi atenția câinelui dvs., apoi să emită comenzi, deoarece probabil că nu vor prinde întregul mesaj prima dată, ceea ce poate duce la o disonanță între așteptările a ceea ce este comanda pentru ambele părți.

Cele mai eficiente metode de formare a câinilorCâinii care sunt deja distrași atunci când încercați să le dați o comandă, ambele se referă la altceva, cât și de lipsa de informații importante pe care le folosesc pentru a efectua comanda corect în primul rând.

Aceste întârzieri repetate pot compune în timp, conducând la o rifuri mai mari și mai mari în comunicarea dintre dvs. și câinele dvs. Se crede că nepotrivirea poate duce la stres, anxietate și frustrare la câine. Canalele clare de comunicare sunt esențiale.

Fiind în mod consecvent la câinele dvs. în ceea ce privește calendarul comenzilor, recompenselor și pedepselor vor face fluxul de comunicare mult mai ușor. De asemenea, câștigând atenția câinelui dvs., precum și de a fi conștient de principiile importante faciale și corpuri, câinii dvs. trebuie să vă înțeleagă, vor face o mai bună înțelegere.

LEGATE DE: 25 cele mai dificile trucuri și comenzi pentru a instrui câinii (de la cea mai ușoară la cea mai grea)

Se pare că, în ciuda sortimentului tehnicilor de formare a câinilor care abundă, cele mai eficiente metode de formare a câinilor tind să utilizeze recompense (2, 3, 7, 8).În plus, există o punte clară de comunicare între dvs. și câinele dvs., respectând calendarul și atenția (9, 10).

Cercetările sugerează că, la fel ca și cea mare varietate de câini, toate converg ca o singură specie, soiurile de opinie de formare a câinilor converg cu privire la faptul că formarea atent, bazată pe recompensă este mai eficientă și mai umană.

Linia de jos: Fiind în mod constant receptiv la câinele dvs. în ceea ce privește calendarul comenzilor,
recompensele și pedepsele vor face fluxul de comunicare mult mai ușor. Câștigând atenția câinelui dvs., precum și de a fi conștient de importanța oamenilor și a oamenilor, câinii dvs. trebuie să înțeleagă că veți face o mai bună înțelegere între voi doi.

Un exemplu real de formare bazată pe recompensăUn exemplu real de formare bazată pe recompensă

După cum sa discutat mai sus, deoarece indicațiile dvs. de câine nu sunt doar verbale, se crede că cel mai bun mod de a da comenzi câinelui dvs. este când se uită la tine (11). Cu câinele dvs. așezat în fața dvs., încercați să utilizați un smooch sau faceți clic pe sunet pentru a-și câștiga atenția.

Conform Lindsay (6), obținerea atenției câinelui dvs. și păstrarea acestuia este esențială pentru a-l obține să învețe comenzi și să fie conștienți și să vă răspundeți.

Odată ce câinele se uită la tine și face contact vizual, spuneți și # 8221 # 8221; sau utilizați un alt semn de laudă, oferind o recompensă de alimente și un pat cald. Încercați acest exercițiu inițial timp de 5 până la 10 minute. Rețineți că cele mai eficiente metode de formare a câinilor sunt graduale și consecvente.

Cele mai eficiente metode de formare a câinilorContinuați aceste sesiuni de instruire în mod regulat și intermitent timp de câteva zile pe săptămână. Dacă simțiți că există o driță în comunicarea între dvs. și câinele dvs. creșteți sesiunile în consecință sau dacă comunicarea este bună, atunci luați în considerare să faceți mai puțină pregătire dacă este inutilă.

Sesiunea de instruire ar trebui să fie optimizată și înaltă. Exprimarea unui comportament entuziast și o față prietenoasă în timpul antrenamentului va indica aprecierea efortului lor. Creșteți treptat cantitatea de timp în care vă așteptați ca câinele să vă țină atenția, precum și la distanța și locația relativă a dvs. la câinele dvs.

Încercați să includeți aceste sesiuni de instruire în diferite locații, cum ar fi un parc sau un prieten al unui prieten. De-a lungul timpului, veți întări atenția câinelui dvs. și acest lucru poate fi folosit pentru a deschide calea spre învățarea mai multor comenzi și dezvoltarea unei relații mai receptive. Ca să nu mai vorbim, acest lucru se va dovedi a fi una dintre cele mai eficiente metode de formare a câinilor pentru orice canină.

Linia de jos: Există multe modalități de a-ți instrui câinele, dar cercetările sugerează că utilizarea unei strategii atent, bazate pe formarea câinilor va fi mai eficientă și mai bună atât pentru dvs., cât și pentru câinele dvs.

Citiți următorul: 25 de cărți de formare pentru câini pentru formatori de început și avansați

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cele mai eficiente metode de formare a câinilor conform științei