Descărcarea urechii la pisici: cauze, simptome și tratament

Acest articol vizează explicarea detaliilor privind descărcarea de gestiune a urechii la pisici, o problemă care se poate întâmpla din mai multe motive. Scopul acestui articol este de a oferi o explicație simplă și clară cu privire la descărcarea de urechi pentru proprietarii de pisici.

Care este descărcarea urechii?

În mod normal, urechile unei pisici sunt curate, fără evacuări sau materiale suplimentare vizibile în sau în jurul urechilor, pe interiorul clapei urechii sau a pinnei sau în jurul vârfului deschiderii urechii. Când este prezent descărcarea urechii, acestea apar ca materiale crud, scabby, maro, galben sau verde, adunând în interiorul urechii și adesea răspândesc la pielea adiacentă.

Cât de comună este descărcarea urechii?

Descărcarea urechii este comună, în special în pisoi sau în pisicile de tip feral care au locuit în grupuri. Ei se pot dezvolta în orice pisică, totuși, în orice moment.

Cum se găsesc pisicile de evacuare a urechii?

Cauze de evacuare a urechii la pisici

Pisicile dezvoltă evacuarea urechii din mai multe motive, în primul rând iritarea căptușelii urechii. 

Descărcarea urechii se dezvoltă ca o consecință a unui număr de probleme ale urechii diferite. Dacă mucoasa urechii este iritată (i.E. așa-numita otita externa), canalul urechii produce secreții suplimentare.

Aceasta face parte din răspunsul sistemului imunitar e.G. la bacterii, deoarece secrețiile au un efect antimicrobian. Pe măsură ce aceste secreții se acumulează, ele pot fi văzute de proprietar ca o acumulare ceară și, uneori, se mișcă în sus, astfel încât să se adune în jurul deschiderii urechii.

Simptomele de evacuare a urechii la pisici

Descărcarea urechii brun

Descărcarea urechii poate fi maro, verde sau galbenă. Acest tip de descărcare este denumit în mod obișnuit și # 8220 urechea ceară și # 8221;.

Atunci când un proprietar examinează urechile pisicii lor, în mod normal, ar trebui să fie o suprafață curată, uscată, iar când canalul urechii este verificat, căptușeala trebuie să fie curată și goală, fără material lichid sau solid în vedere.

Dacă este prezent descărcarea urechii, acestea pot fi văzute ca un material colorat maro, galben sau chiar verde în jurul deschiderii urechii. Dacă urechea este examinată îndeaproape, uneori acest tip de descărcare poate fi văzut doar în interiorul canalului urechii.

Acest tip de descărcare este denumit în mod obișnuit cercul urechii.

Adesea, pisicile afectate pot fi tremurate de cap sau pasărea la urechi, datorită bolii urechii în curs de desfășurare. Cel mai adesea, urechea exterioară este singura zonă afectată, dar dacă există și boală a urechii medii sau a urechii interioare (așa-numitele otita interna), ele pot fi alte semne, cum ar fi o înclinare a capului sau pierderea echilibrului. De asemenea, poate fi pierderea auzului.

Cauze de evacuare a urechii la pisici

Cele mai frecvente cauze ale descărcării urechii includ:

  • Ieșiri de ureche
  • Infecțiile canalului urechii externe - așa-numitele otita externa
  • Polipi sau creșteri în interiorul canalului urechii
  • corpuri străine în canalul urechii, cum ar fi semințele de iarbă

Diagnosticarea descărcării urechii

Diagnosticul prezenței unei descărcări de urechi este ușor de făcut, deoarece este o observație vizuală. Cu toate acestea, este important ca un diagnostic precis al cauzei descărcării urechii să fie realizat de către medicul veterinar DVM și pot fi necesare o serie de pași pentru a face acest lucru.

  1. Istoricul detaliatVeterinarul dvs. va discuta fiecare aspect al vieții și îngrijirii sănătății pisicii dvs. Există alte cauze ale descărcării urechii, iar această istorie va contribui la diferențierea diferitelor cauze posibile.
  2. Examinarea fizică generalăVeterinarul dvs. vă va verifica cu atenție pisica dvs., observând orice alte semne fizice de boală.
  3. Examinarea otoscopică a urechilorEste imposibil să examinăm în detaliu interiorul urechii fără utilizarea unui otoscop (numit și un "auroscop"), care este un instrument de mână cu o sursă de lumină, un con de inserție în ureche și o mărire lentile care permite vizualizarea clară a canalului urechii, chiar în jos la timpan. Uneori acest lucru poate fi conectat la un ecran care permite medicului veterinar să vă arate ceea ce se uită la. Acest echipament permite diagnosticarea directă a multor cauze ale descărcării urechii, inclusiv a acarienilor, a polipilor și a corpurilor străine mici. În unele cazuri, sedarea poate fi necesară pentru ca această examinare să fie făcută în mod eficient.
  4. Alte testeMedicul veterinar poate dori să ia eșantioane din canalul urechii, inclusiv bucăți de descărcare de gestiune pentru examinare directă sub microscop (așa-numitele "citologie) și poate luând un tampon pentru cultura bacteriană și fungică în cazul unui exterior infecție a urechii. Dacă se vede un polip, o biopsie poate fi luată și radiografiile (razele X) ale craniului pot fi recomandate pentru a verifica anomaliile urechii medii și interne. În unele cazuri, pot fi sugerate teste pentru bolile sistemice (cum ar fi FIV sau FELV - leucemie)).

Cât costă să trateze o pisică cu descărcare de urechi?

Este imposibil să se estimeze acest cost, deoarece există atât de multe probleme posibile care pot provoca descărcarea urechii. Ar trebui să întrebați medicul veterinar pentru o estimare detaliată înainte de a fi de acord să procedați cu tratamentul. Costul ar putea fi mai mic de 100 de dolari pentru a trata un caz simplu de acarieni de urechi, sau peste 1000 de dolari în cazuri severe e.G. Dacă pisica dvs. are un polip de ureche care necesită o intervenție chirurgicală complexă și tratament de urmărire.

Tratamentul pentru evacuarea urechii la pisici

Tratamentul descărcării urechii la pisici

Indiferent de cauza fundamentală a descărcării, curățarea urechii este recomandată pentru a elimina descărcarea.

Opțiunile de tratament pentru descărcarea urechii depind de cauza subiacentă. Ca exemple:

  • Imetru infecții poate necesita aplicarea regulată a unguentului anti-acarian pentru până la trei săptămâni.
  • Infecții bacteriene din canalul urechii externe - așa-numita otita externa - poate avea nevoie de unguent antibacterian și anti-drojdie care urmează să fie aplicat, precum și o investigație a cauzei subiacente în primul rând, în special în infecțiile cronice ale urechii.
  • Polipi sau cresteri în interiorul canalului urechii poate necesita o intervenție chirurgicală complexă pentru a îndepărta polipii sau creșteri.
  • În toate cazurile, poate fi recomandată curățarea urechii, Pentru a elimina orice descărcare, astfel încât acest lucru să nu complicați în continuare problema primară de bază. Picăturile de urechi pot fi folosite pentru a înmuia ceara, iar mugurii de bumbac (Q-Sfaturi) sau o minge de bumbac poate fi utilizată cu atenție pentru a șterge ceara acumulată, atâta timp cât este luată grijă de a nu împinge ceara mai adânc în canalul urechii. Îngrijirea trebuie luată la selectarea și utilizarea picăturilor de urechi: surzenia este o posibilă consecință dacă se utilizează picături greșite, mai ales dacă medicul veterinar nu a examinat urechea să excludă un timp de rupere.

Citeste mai mult: Cel mai bun tratament pentru pisici pentru pisici

Monitorizare și prognoză

Descărcarea urechii poate fi ușor monitorizată prin inspectarea periodică a urechii. Cu tratamentul potrivit, cele mai multe descărcări de urechi pot fi complet rezolvate.

Concluzie

Descărcarea urechii nu este normală la pisici, deci dacă pisica dvs. are dovadă de descărcare, este important să se identifice cauza astfel încât să poată fi dat un tratament adecvat. În aproape toate cazurile, este mai bine să contactați imediat medicul veterinar dacă pisica dvs. are o descărcare a urechii.

întrebări frecvente

De ce este lichidul de scurgere a urechii pisicii mele?

Nu este normal ca urechea unei pisici să scurgă lichid de orice fel, deci trebuie să vă luați pisica către medicul veterinar pentru ca acest lucru să fie tratat profesional.

Cum pot trata infecția urechii mele la domiciliu?

Un tratament simplu, cu o utilizare regulată a unui agent de curățare a urechilor de bună calitate, dar în majoritatea cazurilor, o pisică cu o infecție a urechii necesită tratament profesional folosind medicamente numai pe bază de prescripție medicală, cum ar fi unguentele anti-bacteriene și anti-fungice.

Care este chestia maro în urechile pisicii mele?

Când căptușeala canalului urechii este iritată, aceasta reacționează prin producerea unor niveluri crescute de secreții care includ ceară. După cum se acumulează, se condensează și se usucă ca o substanță groasă de culoare maro închis, care poate fi văzută din exterior. Este important să aflați cauza iritației care a determinat această producție crescută de ceară, astfel încât să poată fi tratată efectiv.

De unde știi dacă pisica ta are o infecție a urechii?

Există trei semne principale de infecții ale urechii

Pisica poate avea descărcări vizibile în jurul deschiderii urechii
Pisica poate avea o înclinare a capului, sau poate fi zgârierea în mod repetat la ureche
Este posibil să existe un miros greșit în jurul capului pisicii, datorită acumulării de descărcări

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Descărcarea urechii la pisici: cauze, simptome și tratament