Instruirea câinelui cu semnale de mână

Femeia care arată degetul de avertizare la câinele ei în aer liber

Semnalele de mână pot fi folosite pentru a instrui un câine și este la fel de ușor de făcut ca comenzi verbale. În esență, limbajul semnează - vei folosi mâinile pentru a semnala câinelui tău ceea ce vrei să facă, cum ar fi stai sau stai jos. Câinii sunt excelenți la citire limbajul trupului. Mulți chiar găsesc mult mai ușor să citească ceea ce spun oamenii cu trupurile lor decât cu limbajul vorbitor.

Semnalele de mână sunt utile într-o varietate de situații. De exemplu, ele sunt adesea mai ușor de utilizat sau necesare pentru ascultarea competitivă sau pentru sporturile de câine. Câini surzi Evident, nu va putea să răspundă la comenzile vorbite, astfel încât semnalele de mână permit proprietarilor lor să le antreneze la fel ca orice alt câine. Și, dacă vă bucurați de antrenament, acesta este încă un lucru de adăugat la repertoriul câinelui dvs. de abilități. Gândiți-vă cât de impresionați prietenii dvs. vor fi atunci când aveți câinele dvs. făcând tot felul de trucuri cu doar câteva mișcări mici ale mâinii tale.

Obțineți atenția câinelui

Semnalele de mână sunt folosite în loc de comenzi verbale, iar primul pas este să obțineți atenția câinelui. Câinele dvs. trebuie să poată vedea semnalul de mână, așa că asigurați-vă că vă uitați la tine.

Este mai bine să introduceți această formare într-un mediu fără distracție. Du-te într-o cameră goală a casei sau în afara într-un timp când știi distragerile vor fi la minimum. Mai liniștit este, cu atât mai bine pentru că vrei o atenție nedivizată a câinelui tău.

Pentru a-și atrage atenția, spuneți numele câinelui, faceți degetele, utilizați un clicker sau faceți alt fel de sunet. De îndată ce câinele dvs. se uită la tine, continuați cu antrenamentul de semnal de mână.

Da semnalul de mână

Mulți oameni găsesc mai ușor să-i învețe câinii comenzi de ascultare de bază prin utilizarea semnalelor de mână înainte de a vorbi comenzile. Dacă ați lucrat deja la antrenament verbal, încercați să evitați să spuneți comanda în timp ce lucrați cu semnale de mână. Din punctul de vedere al proprietarului, care poate fi cea mai dificilă parte a acestei formări.

Sunt cateva semnale standard de mână recunoscut de majoritatea formatorilor de câini pe care ați putea începe. Cu toate acestea, puteți crea și propriile semnale pentru a instrui un câine.

Odată ce aveți atenția câinelui dvs., dați imediat semnalul de mână. De exemplu, dacă vă spuneți câinelui dvs. "Stați", țineți-vă palma de mână lângă corpul vostru și apoi aduceți mâna până când este paralelă cu podeaua.

Urmați pașii obișnuiți de instruire

Pentru a obține câinele dvs. să înțeleagă coada vizuală, urmați pașii obișnuiți de instruire pentru comanda pe care o lucrați la. De exemplu, dacă pregătiți câinele să stea, utilizați mâna opusă (cel care nu este folosit pentru a da semnalul de mână) pentru a ține un tratament peste cap pentru a atrage câinele într-o poziție de ședere.

Recompensa un comportament bun și chiar încercări de succes de a urmări comanda cu tratamente. Fiți răbdători și consecvenți și păstrați sesiunile de instruire limitate la durata de atenție a câinelui dvs. Câinii mai în vârstă vor putea să se antreneze pentru perioade mai lungi de timp decât puii.

Greșeli de evitat

Există câteva greșeli comune pe care oamenii le fac atunci când antrenează un câine cu semnale de mână. Faceți tot posibilul pentru a evita aceste lucruri pentru a vă face sesiunile de antrenament mai productive.

Tren semnale de mână separat de comenzile verbale. Poate fi confuz pentru un câine dacă schimbați între semnale de mână și comenzi verbale în timpul aceleiași sesiuni de instruire. Lipiți la unul sau altul până când câinele dvs. este capabil să facă ambele fără ezitare.

Uneori câinii știu comenzi verbale înainte de a învăța semnale de mână. Dacă acesta este cazul cu câinele dvs., asigurați-vă că dați mai întâi semnalul de mână. Puteți da apoi comanda verbală și apoi practică de mai multe ori până când câinele dvs. învață să efectueze comanda cu doar semnalul de mână. Dacă dați mai întâi comanda verbală, câinele dvs. va avea un timp mai dur, făcând legătura dintre semnalul de mână și ceea ce doriți să facă.

Probleme și comportament de verificare

Ca și în cazul comenzilor verbale, este important să țineți pasul cu antrenamentul de semnal de mână. Chiar dacă comutați între cele două, asigurați-vă că există momente când utilizați numai semnale de mână, astfel încât câinele dvs. nu le uită.

Dacă câinele dvs. începe să nu respecte comenzile vizuale, este timpul să faceți mai multe sesiuni de instruire pentru a consolida lecțiile anterioare. Reveniți la pasul unu și lucrați la fiecare comandă, așa cum ați făcut la început. Probabil nu va dura atâta timp ca ei să o ia din nou.

Uita-te acum: Dacă câinele tău ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Instruirea câinelui cu semnale de mână