Diy curățarea urechii câinelui: cum să o faceți

Este posibil să uitați să curățați urechile câinelui până când vor dezvolta un miros amuzant sau câinele dvs. primește o infecție a urechii. S-ar putea să nu vă dați seama că ar trebui să vă curățați periodic urechile lui Fido. DIY Curățarea urechii câinelui nu este dificil, iar proviziile de care aveți nevoie sunt ieftine.

Puteți achiziționa soluția de curățare a urechii câinilor la orice magazin de animale de companie sau vă puteți salva niște bani făcând-ți propriul. Curățarea urechilor în mod regulat va împiedica acumularea dăunătoare a ceară, vă va ajuta să observați probleme în ureche înainte de a deveni serioase și economisiți bani pe facturile VET.

Canina Ear Boala este cea de-a treia problemă de sănătate cea mai comună în spitalele veterinare. Acest lucru se datorează faptului că necunoscut mai multor proprietari de animale de companie, câinii au de fapt foarte mult Urechi sensibili care sunt predispuse la o varietate de probleme de sănătate. Detectarea precoce și tratamentul prompt pot reduce riscul de pierdere a auzului și va scuti disconfortul pentru câinele dvs.

Este nevoie de aproximativ 30 de secunde pentru a verifica urechile câinelui; Pentru a curăța urechile de câine, durează doar câteva minute. Pot să curăț și să inspectez urechile câinelui în mai puțin de 10 minute. Continuați să citiți pentru a afla tot ce trebuie să știți despre curățarea urechii duy câine.

DIY Curățarea urechii câinelui: Cum să o faceți

DIY Curățarea urechii câinelui

1. Inainte sa incepi

Primul pas în curățarea urechii DIY câine este la Pregătiți zona urechii. Asigurați-vă că este complet uscat și că orice păr mat sau încurcat în jurul urechii câinelui este îngrijit corespunzător. Nu doriți să vă provocați animalele de companie sau nu va fi atât de dispus să vă lași să curățați urechile data viitoare.

Dacă există păr excesiv în canalul urechii, va trebui să fie eliminat. Puteți folosi cu atenție foarfecele sau mașinile de tăiat pentru a tăia părul. Zgomotul mașinilor de tăiat va înspăimânta majoritatea câinilor, așa că vă recomand să folosiți foarfece de îngrijire pentru a tăia părul. Mergeți încet și acordați o atenție deosebită. Nu vrei să faci nici o deteriorare a urechii câinelui tău.

2. Inspectați urechea

Inspectarea urechii este un proces foarte rapid, dar și cel mai important pas înainte de a începe curățarea. Dacă există tăieturi, roșeață sau zone umflate în interiorul urechii, procesul de curățare ar putea face lucrurile mai rău.

Începeți prin a simți clapeta urechii și zona din jurul urechii. Ar trebui să căutați bulgări, leziuni, umflături, roșeață, descărcare de orice fel sau orice altceva care nu arată destul de bine.

Dacă observați ceva ieșit din comun, Trebuie să faceți o întâlnire cu medicul veterinar imediat. Vă explic importanța acestui lucru în videoclipul meu, deoarece mulți proprietari de câini consideră că o curățare aprofundată a urechii la câini va beneficia de probleme de sănătate. După cum am menționat, curățând urechea câinelui când există deja o problemă ar putea face ca problema să se înrăutățească.

Dacă nu observați nimic din obișnuit, puteți începe procesul de curățare.

DIY Curățarea urechii câinelui

3. DIY Curățarea urechii câinelui

DIY Curățarea urechii câinelui

Va trebui să utilizați o calitate Câine de curățare a câinelui care este special realizată pentru utilizarea pe canini. De asemenea, veți avea nevoie de bile de bumbac, runde de bumbac sau o cârpă curată. Nu pot să subliniez destul de cât de important este că tu Nu folosiți niciodată tampoane de bumbac (cum ar fi sfaturile Q) Pentru a curăța urechea câinelui.

Notă: Motivul pentru care Q-sfaturi nu sunt bune Pentru a curăța urechile de câine este că este foarte ușor să le împingeți prea adânc în ureche. Spre deosebire de curățarea propriilor urechi, nu veți simți când îl împingeți prea departe și ați putea provoca daune ireversibile.

1. Umpleți urechea cu soluție de curățare

Pentru a începe, vârful câinelui pe partea lui. Se toarnă o cantitate mică de soluție de curățare a urechii câine (suficient pentru a umple canalul urechii) în urechea animalului tău. Câinele dvs. va dori imediat să-și scuture capul, așa că asigurați-vă că trebuie să-l bați.

2. Masați urechea

Închideți clapeta urechii și începeți să frecați baza urechii într-o mișcare circulară, ușor și lent. Acest lucru va ajuta soluția să desființeze orice construcție de ceară. Masați baza urechii timp de aproximativ 30 de secunde. După ce ați terminat, lăsați câinele să se așeze și să-și scuture capul.

3. Ștergeți interiorul curat

Când își scutură capul, o mulțime de ceară se va despărți și se va spăla din canalul urechii. Deschideți clapeta urechii și ștergeți ușor interiorul urechii cu o rundă de bumbac. Nu încercați să uscați complet urechea și nu aveți nevoie să vă faceți griji cu privire la obținerea oricărui mic noroi și cranny.

Doar ștergeți ușor până când veți obține cea mai mare parte a resturilor și ceară. Nu trebuie să uscați urechea. Cleanerul va continua să lucreze până când se usucă în mod natural.

4. Cât de des la curățarea urechilor de câine?

Răspunsul la această întrebare depinde de mulți factori. Poate fi oriunde de o dată pe săptămână la fiecare două luni.

Rasa ta, vârstă, nivel de activitate, tipul de strat și nivelul producției de urechi vor determina cât de des veți efectua curățarea urechii DIY câine. În general, cel puțin inspectarea urechilor câinelui dvs. ar trebui făcută la fiecare câteva zile pentru a vă asigura că nu există nimic anormal.

În medie, majoritatea câinilor ar trebui să aibă urechile curățate cel puțin o dată pe lună, Dar câinele dvs. poate avea nevoie de ea mai frecvent sau mai puțin frecvent. Dacă câinele dvs. este un înotător regulat, ar putea fi la fel de des ca o dată pe săptămână. Discutați cu medicul veterinar pentru a decide cu privire la cel mai bun program pentru FIDO.

Citiți următorul: Câine de îngrijire a câine - Cât de des ar trebui să vă îngrijești câinele?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diy curățarea urechii câinelui: cum să o faceți