Ureche hematom la câini

Câine cu ureche umflată

Infecții ale urechii sunt printre cele mai frecvente motive, câinii sunt văzuți de medicul veterinar. O infecție a urechii poate fi cauzată de bacterii, drojdie sau un amestec de ambele. În mod obișnuit, un proprietar ar putea observa roșeață sau descărcare în canalul urechii. Deoarece această condiție poate fi mâncărime și chiar dureroasă, câinele își poate scutura capul, într-un efort de a ușura senzația. Ce poate rezulta este o umflare creată de un vas de sânge rupt în interiorul clapetei urechii. Acest lucru este cunoscut ca un hematom de ureche.

În plus față de infecțiile urechilor, alergii Poate provoca agitarea capului. Uneori, nu există niciun motiv pentru care un câine își scutură capul. Dar dacă se face excesiv, o hematomă de ureche poate forma. Un hematom de ureche poate provoca umplerea urechii parțial sau complet cu sânge. Dacă umflarea este suficient de mare, acesta poate acoperi deschiderea canalului urechii. Greutatea suplimentară a urechii poate provoca un disconfort și poate duce, de asemenea, la o schimbare permanentă a transportului urechilor. Acest articol va discuta anatomia normală a urechii câinelui, când un hematom al urechii poate reprezenta o problemă și ce tratamente sunt disponibile.

Dacă câinele dvs. își scutură capul, le-ați văzut imediat de un medic veterinar. Intervenția timpurie poate ajuta la reducerea șanselor de formare a hematomului urechii.

Anatomia urechii

Urechea este alcătuită din urechea exterioară, mijlocie și interioară. Urechea exterioară constă din clapeta urechii (Pinna) și canalul urechii. Câinii au atât un canal al urechii verticali, cât și un om orizontal (oamenii au doar un canal orizontal). Urechea medie constă din timpatar (membrană timanică) și alte structuri importante, inclusiv un tub care conectează urechea exterioară și interioară. Urechea interioară constă din structuri complexe care includ organul auzului (Cochlea) și organul de echilibru (sistemul vestibular). Un hematom al urechii va implica clapeta urechii, parte a urechii exterioare.

Știați că câinele mediu poate auzi de aproximativ 4 ori mai bun decât persoana obișnuită, inclusiv sunetele la frecvențe mai mari decât pot fi detectate de urechea umană? Canalul urechii de câine este mult mai profund și creează o pâlnie mai bună pentru a transporta sunetul la timp.

Când este o problemă?

Uneori, un hematom al urechii este atât de mic încât nu trebuie să fie reparat. Acest lucru nu înseamnă că problema subiacentă nu trebuie abordată, pentru a preveni deteriorarea ulterioară. Iată câteva cazuri în care este posibil ca un hematom al urechii să fie reparate:

  • Dacă hematomul urechii este mare, poate bloca canalul urechii. Acest lucru face dificilă accesarea, evaluarea și tratarea infecțiilor urechii sau a altor probleme. Ar trebui să fie ușurat să abordeze starea de bază.
  • Dacă hematomul urechii este situat unde vindecarea naturală va crea cicatrici, canalul urechii va fi îngustat permanent. Acest lucru le poate predispune la infecțiile cronice ale urechii.
  • Dacă hematomul urechii pare să fie incomod pentru câine, trebuie luată în considerare reparații.
  • Repararea trebuie luată în considerare, pentru a maximiza capacitatea clapei urechii pentru a se ridica drept, după rezoluția hematomului. De asemenea, pentru a preveni cicatricile excesive în clapeta urechii din motive cosmetice.
Modul corect de a curăța urechile câinelui

Cum este reparat?

Există mai multe opțiuni pentru repararea unui hematom al urechii. Veterinarul dvs. va determina metoda potrivită pentru câinele dvs. Iată câteva dintre procedurile mai frecvente.

Aspiraţie

Această procedură implică utilizarea unui ac atașat unei seringi pentru a elimina fluidul din hematomă. Cu toate acestea, lichidul va reveni în cele din urmă, făcând această situație temporară. Instilling un steroid în spațiul mort, poate face această metodă mai reușită. O doză mică de steroizi orali poate fi de asemenea utilă. Proprietarii pot prefera această metodă deoarece poate oferi o ușurare instantanee și nu necesită o intervenție chirurgicală, făcându-l opțiunea ieftină. Dezavantajele sunt că pot introduce infecții și necesită mai multe încercări de a le repara.

Pie-crustă suturi

Aici, o incizie se face în urechea chirurgicală chirurgicală. Hematomul este drenat de cloturi de fluid și de sânge. Sutrele multiple sunt plasate în zona hematomului pentru a preveni reîncărcarea acestuia. Uneori bandajele sunt aplicate postoperator. Suturile sunt, în general, lăsate în loc de câteva săptămâni pentru a permite cicatrizării bune și pentru a reduce șansele de reumplere.

Teatul de plasare a cannula

O canulă de teatru este un dispozitiv mic folosit în tratamentul inflamației UDER la bovine. Ele pot fi, de asemenea, plasate chirurgical în hematomul urechii câinelui dacă urechea este suficient de mare pentru ao găzdui. Hematomul este drenat de fluide și a permis să se vindece peste câteva săptămâni. Această metodă este, în general, de succes, dar câinele trebuie să tolereze disconfortul canulei în ureche, în timp ce acesta scurge lichidul.

Lăsând singur hematomul

Dacă hematomul urechii este lăsat singur, se va rezolva în cele din urmă. Fluidul va re-absorbi înapoi în organism, iar urechea nu se va bucura. Din păcate, pot apărea cicatrizări excesive. Dacă sunteți preocupat de aspectul cosmetic al câinelui, acest lucru nu poate fi opțiunea potrivită. Rezoluția unui hematom mare poate dura câteva luni și poate fi incomodă. Dacă pacientul este un risc de anestezic slab, consultați medicul veterinar pentru alte opțiuni.

Referințe

  • "Smith Jr., DVM, Diplacvim, Francis W. K. și Tilley, DVM, Diplacvim, Larry P. et al ". Blackwell este de cinci minute veterinar consult: Canine și Feline 5th Edition. John Wiley și Sons, Inc. 2011. West Sussex, Marea Britanie. Kindle File
  • Brooks, DVM, DABVP, Wendy. "Hematomul aural la câini și pisici - partener veterinar - Vin". Veterinartner.Vin.COM, 2019, https: // veterinarpartner.Vin.COM / Implicit.ASPX?PID = 19239 & ID = 4951446.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Infecții ale urechii și otita externa la câini. Merck Manual veterinar

  2. Hewitt, Jennifer și Jangi Bajwa. AURAL Hematom și tratament: o revizuireJurnalul Veterinar Canadian = La revue Veterinaire Canadiennevol. 61,3 (2020): 313-315.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ureche hematom la câini