Care se ocupă de surzenie la câini

Surditate și pierderea auzului poate să apară la câini din mai multe motive. A trăi cu un câine surd poate fi confuz pentru proprietarii care nu au instrumentele și cunoștințele potrivite. Din fericire, majoritatea câinilor surzi pot trăi vieți lungi și fericite. Cheia este de a învăța o comunicare eficientă și o îngrijire adecvată a câinelui dvs. surd.

Urechea canină are o structură complicată constând din țesuturi moi, nervi, cartilaj și oase mici care lucrează împreună cu creierul pentru a colecta, transforma, comporta și interpreta sunetul. Deteriorarea sau disfuncția uneia sau mai multor zone sensibile pot provoca o pierdere parțială sau completă a auzului.

Avertizare

Un câine surd pe cont propriu nu va auzi o amenințare, cum ar fi traficul care se apropie sau prădătorii din apropiere. Sentimentul său de vedere și miros ar putea să nu ridice amenințarea până când nu este prea târziu. Dacă câinele dvs. surd își scoate lesa și este în pericol, nu veți putea folosi o metodă verbală pentru a-l recupera. Din acest motiv, este deosebit de important să păstrați câinii surzi pe o lesă sau într-o zonă împrejmuită. Cu toate acestea, această regulă se aplică tuturor câinilor, deoarece chiar și un câine de auz liber poate găsi pericol.

Cauze de surzenie și pierdere a auzului la câini

Infecții ale urechii severe, tumorile, infecțiile parazitare, toxicitatea medicamentului sau vătămăriile traumatice pot dăuna timpanului (timpanului) sau urechii interioare / mijlocii, rezultând la surditate temporară sau permanentă. Boala creierului, cum ar fi o tumoare sau un accident vascular cerebral, care dăunează părților sistemului nervos central care sunt implicate cu auzul pot duce, de asemenea, la surditate. Poate că cea mai frecvent văzută cauză a pierderii auzului este Datorită vârstei înaintate. Modificările la urechii interne sau ale nervilor auditivi în câinii geriatrici are ca rezultat o pierdere treptată a auzului. Acest lucru este similar cu ceea ce apare ca o vârstă de om.

Surzenia la câini poate fi, de asemenea, congenitală, adică a fost prezentă la naștere. Poate sau nu poate fi ereditară. Anumit rase de câini sunt mai frecvent afectate de surditatea congenitală, inclusiv de Dalmatian, English Setter, Havanese, si multe altele. În plus, surditatea congenitală pare să fie asociată cu pigmentarea - câinii cu alb în hainele lor au o rată mai mare de surditate congenitală.

Diagnosticarea surzeniei la câini

Mulți proprietari de câini nu vor observa la început surditatea, mai ales dacă apare treptat. Proprietarul unui câine care sa născut surd ar putea să nu-și dea seama că ceva este în neregulă până când câinele pare să aibă dificultăți în a învăța cele mai simple indicii de voce. Pur și simplu testarea auzului făcând un sunet (cum ar fi o clară sau fluier) din vederea câinelui vă poate oferi o idee despre auzul câinelui. Cu toate acestea, câinii cu pierdere parțială sau unilaterală ar putea răspunde în continuare.

Singura modalitate de a fi sigur că un câine este surd este prin testarea neurologică specială. Brainstem auditiv răspunsul evocat testul, frecvent abreviat ca baer, caută prezența sau absența activității electrice în creier ca răspuns la stimulii sănătoși. Acesta este un test practic fără durere, care durează doar câteva minute pentru a fi completat. Pentru a face acest test pe câinele dvs., va trebui să găsiți a BAER Testarea locației lângă tine. Datorită tipului de echipament necesar, testarea Baer este de obicei disponibilă numai la școlile VET sau la spitalele de specialitate.

Tratamentul și prevenirea surzirilor și a pierderii auzului

Unele cauze de surzenie la câini pot fi inversate - alții nu pot. De exemplu, infecțiile și rănile la ureche sau creier pot răspunde la tratament, dar uneori daunele cauzate sunt ireversibile. Veterinarul dvs. ar trebui să vă poată oferi o idee despre prognoza câinelui dvs. Daca un infecție a urechii sau alte probleme apar, un tratament prompt și detaliat va preveni adesea deteriorarea care poate duce la surditate.

Creșterea câinilor responsabili poate ajuta la prevenirea surdității congenitale. Câinii de la rasele de risc ar trebui să fie supuse testelor Baer înainte de a fi incluse într-un program de reproducere. Numai indivizii cu două urechi "bune" ar trebui să fie crescute.

Vestea bună este că câinii surzi pot trăi vieți normale. Dacă aveți un câine surd, există mulți pași pe care îi puteți lua, care va ajuta la instruire și comunicare.

Trăind cu un câine surd

Surzenia la câini nu este de fapt atât de neobișnuită. Unii câini sunt născuți surzi. Alții dezvoltă pierderea auzului la un moment dat în viața lor. Mulți Câini de rang înalt va începe să-și piardă auzul la un moment dat. Poate surprinde unii oameni să învețe că un câine surd poate trăi o viață foarte normală și fericită. Din păcate, unii oameni simt că câinii surzi ar trebui să fie eutanasiați, dar raționamentul din spatele acestui lucru este alimentat de Mituri despre câinii surzi. Nu fiți păcăliți - câinii surzi pot fi câini minunați! Dacă aveți un câine surd, atunci știți deja acest lucru. Dacă vă gândiți la adoptarea unui câine surd, vă rugăm să nu respingeți câinele din mână. Având îngrijirea unui câine surd necesită o mică muncă, dar recompensele pot fi bine în valoare de efortul.

În realitate, provocările legate de surzenie la câini vor cădea mai mult pe proprietarul câinelui decât câinele real. Cu toate acestea, acestea nu sunt cu adevărat obstacole, ci pur și simplu un mod diferit de a face lucrurile. Proprietarul unui câine surd trebuie să învețe mijloace alternative de comunicare. Se poate comunica cu ușurință cu un câine surz limbajul trupului și pregătiți un câine surd cu semnale de mână.De fapt, deoarece câinii nu comunică în primul rând verbal, puteți găsi că indicii vizuale pot fi mai eficiente decât cele verbale, chiar și în auzul câinilor.

Deși un câine surzi va compensa lipsa de auz prin utilizarea celorlalte simțuri, este important să știți că surzenia lui îl poate face vulnerabili în anumite situații.

Pentru a atrage atenția unui câine surd la distanță, unii proprietari își antrenează câinii să folosească un guler de la distanță vibrator (nu un guler de șoc). Câinele poate fi instruit să răspundă la vibrații, privindu-l pe proprietar pentru un tactic atunci când proprietarul o activează de la distanță.

Linia de fund, câinii surzi nu sunt foarte diferiți de câinii auz. Ei latră, interacționează cu oamenii și ceilalți câini și sunt conștienți de împrejurimile lor. Ei se adaptează. Tot ce trebuie să faceți este să știți cum să vă adaptați.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Surzenie la câiniManualul veterinar, 2020

  2. Surzenie la animaleManualul veterinar, 2020

  3. Trăind cu un câine surd. Kingsbrookvet.COM, 2020

  4. Câini surzi: trăiesc cu pierderea auzuluiCentrul Drake pentru îngrijirea veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care se ocupă de surzenie la câini