Ureche acarieni în pui și câini

Pui dormit

Pachetele de urechi sunt extrem de contagioase, și puii le prind adesea de la mama lor. Acarienii urechii afectează, de asemenea pisicile, iepuri, dihori și alte animale de companie. Dacă un animal de companie are acarieni de ureche, toate animalele aflate în contact cu acel animal de companie trebuie tratate pentru a preveni reinfestarea. Când sunt lăsate netratate, acarienii urechii pot provoca infecții ale urechii mijlocii și interne care pot deteriora auzul sau pot afecta echilibrul.

Ce sunt acarienii urechii?

Acarieni de urechi, sau Otodectes Cynotis, sunt un tip de artropod care seamănă Căpușe. Ei colonizează urechea unui cățeluș, unde se hrănesc cu resturile celulare, ceară urechii, uleiuri și lichid limfatic de sub piele. Doar trei sau patru acarieni adulți din ureche pot provoca un disconfort considerabil. Imaginați-vă că ați mușcat continuu de un țânțar mic în interiorul canalului urechii proprii și veți înțelege cât de agravând această condiție poate fi pentru cățelușul dvs.

Semne de acarieni de urechi în pui și câini

Cauză acarieni pentru urechi inflamația urechii, sau otită. Veți vedea resturi maro / negre prăjite în canalul urechii și / sau formarea crustei. Descărcarea arată ca terenurile de cafea. Acarienii provoacă mâncărime intensă, iar cățelușii își scutură în mod constant capul, își zgârie urechile, frecați capul pe podea sau mobilier și poate vocaliza în durere.

Trauma din eforturile puilor de a scuti mâncărime poate zdrobi clapa urechii (Pinna). Viguros zgârierea și tremurarea capului, în special în rasele cu urechi penduloase, cum ar fi Beagles și Hounds Basset, pot provoca un aural Hematoma, unde pinna se umflă cu sânge.

Prezența resturilor de urechi întunecate caracteristice și zgârieturi constante ridică suspiciunea pentru un diagnostic de acarieni. Medicul veterinar trebuie să confirme diagnosticul prin găsirea acarianului într-o probă de resturi de urechi care sunt examinate sub microscop. parazit este mic, alb și aproape imposibil de văzut cu ochiul liber. Nu tratați niciodată catelul dvs. pentru acarienii urechii până când diagnosticul nu este confirmat sau riscați mascarea altor probleme ale urechii și / sau complicați diagnosticul și tratamentul lor adecvat.

Cauze de acarieni de urechi

Pachetele de urechi sunt adesea trecut de la animal la animale. Pisicile trec în mod obișnuit acarienii la câini care trăiesc în aceeași casă.

Ciclul de viață al acarii durează trei săptămâni. În primul rând, acarienii adulți pun ouă în canalul urechii. Ouăle se incubează timp de patru zile, apoi trasează în larve cu șase picioare, care se hrănesc cu încă trei până la 10 zile.

Larvele se dezvoltă în proturi de opt picioare care se înmulțesc în etapa de deutonie. În acest moment, deutony-ul imatur se atașează unei acri de urechi masculi mature folosind fraieri pe picioarele din spate. Dacă deutonia devine un adult de sex feminin, apare fertilizarea și femeile se află ouă. Ciclul se repetă peste și peste până când tratamentul are succes.

Chiar și stadiul adult al acarianului urechii este atât de mic încât este greu de văzut. Deoarece toate etapele altele decât ouăle se hrănesc cu urechile câinelui tău, va arăta semne de mâncărime și durere pentru întregul ciclu de viață.

Tratament

Urechile catelusului pot fi atât de dureroase încât nu vă vor lăsa pe tine sau pe veterinul lor să le atingă. În acest caz, medicul veterinar va trebui să se așeze pupa înainte de ao trata. Tratamentul de urmărire la domiciliu este de obicei recomandat.

Odată ce obțineți un diagnostic de acarieni de ureche din veterinar, puteți tratați acarienii urechii la domiciliu. Aceasta implică Curățarea urechilor și / sau tratarea cu un lichid cel puțin de două ori pe săptămână timp de trei săptămâni sau mai mult. În caz contrar, ouăle de ureche a urechii lăsate în urmă în canalul urechii vor trage și vor începe procesul din nou. Produsele comerciale sunt disponibile pentru tratarea acarienilor urechii - adresați-vă medicului veterinar pentru o recomandare.

Unele animale de companie nu pot fi tratate cu succes acasă. În anumite cazuri, se poate recomanda un medicament injectabil. Unele dintre lunare Heartworm și Prevenirea puriciilor Tratamentele împiedică, de asemenea, acarienii pentru urechi.

Pachetele de urechi care călătoresc uneori în afara urechii în alte părți ale corpului catelului. Soarele rezultate pot să semene cu o alergie la mușcăturile de purici. Această condiție se numește otodic mange. Când puii dvs. este diagnosticat cu acarieni de urechi, nu neglija restul corpului. Produsele de purici ucid, de asemenea, acarienii urechii, astfel încât să alegeți un produs adecvat și să faceți tratamente întregi împreună cu tratamentele urechii.

Pachetele de urechi pot supraviețui în mediul înconjurător timp de câteva luni, iar controlul premisei este util, în special în casele cu multe animale de companie. Urmați aceleași proceduri și utilizați aceleași produse pentru premise controlul puricilor pentru a scăpa de acarienii urechii în mediul înconjurător. Tratați casa și curtea dvs. pentru cel puțin patru săptămâni - Experții sugerează tratarea mediului cu două săptămâni dincolo de vindecarea aparentă a animalului.

Cum de a preveni acarienii urechii

Nu este cu adevărat posibil să împiedicați cu totul acarienii urechii, deoarece sunt prezenți în mediul în aer liber. Cu toate acestea, este posibil să se limiteze problema. Două tehnici simple pentru minimizarea impactului acarienilor urechii reprezintă o curățare periodică a urechii lunare pentru animalul dvs. și o excursie la veterinar dacă observați zgârieturi neobișnuite sau disconfort. Dacă animalul dvs. de companie se recuperează de la un meci de acarieni, asigurați-vă că vă curățați cu atenție așternutul și verificați orice alte animale de companie pentru posibile infestări.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ureche acarieni în pui și câini