Stomacul răsucite la câini: simptome și tratament

stomac răsucite în câine - simptome și tratament

A trăi cu un câine este întotdeauna interesant - puteți aștepta cu nerăbdare o zi plină de surprize, rău și uneori chiar și pauză de inimă. Pe măsură ce Zilele se rostogolesc, animalele de companie au tendința de a crește pe tine, motiv de care să le urmărești să sufere datorită unor afecțiuni pot fi cu adevărat o experiență de inimă pentru proprietar.

Pentru iubitorii de câini, adieu la lor Canine Companion este un coșmar grozav. Pentru a evita o astfel de situație, trebuie Aveți grijă de animalul dvs. de companie și să se asigure că conduce o viață sănătoasă. Ați întâlnit vreodată termenul de dilatare gastrică Volvulus, denumit în mod obișnuit GDV, la câini? Ei bine, dacă sunteți proprietar de câine și nu ați întâlnit un astfel de termen, considerați-vă că Lucky a dat faptul că este o afecțiune în pericol de viață, dacă nu este detectată la timp.

stomacul umflat la câini

Ceea ce este rastul răsucite la câini?

Stomacul răsucite sau dilatarea gastrică-Volvulus (GDV), este o boală care afectează canini. Mai frecvent cunoscut sub numele de torsiune gastrică sau umflătură, este o tulburare în care stomacul câinelui dilats, se rotește sau se răsucește în jurul axei scurte. Este o boală comună canină, dar poate pune în pericol viața animalului dvs. de companie, dacă nu este diagnosticată în timp ce încă în etapele sale inițiale și tratată în mod corespunzător.

Această tulburare se întâmplă atunci când stomacul unui câine se extinde ca urmare a fiului umplut cu fluid, gaz sau alimente. Stomacul expandat creează o presiune asupra diafragmei și pe celelalte organe. În multe cazuri s-a observat că stomacul câinelui devine ușor și s-ar putea roti sau să se răsucească. Într-o astfel de situație îngrozitoare, sângele este prins în stomac și nu poate curge înapoi în inimă sau în orice altă parte a corpului.

Este periculos pentru canina ta, deoarece ar putea trimite animalul într-un șoc. Mai mult, datorită fluxului sanguin neuniform, situația este probabil să se agraveze cu fiecare minut de trecere, iar rezultatul este moartea lentă.

Ce se întâmplă dacă stomacul animalului tău pare umflat?

Ca o consecință a rotației gastrice sau a balonării, pot apărea diferite situații de urgență, cum ar fi deteriorarea sistemului cardiovascular, creșterea presiunii în abdomen și distensia progresivă a stomacului.

Cu toate acestea, o altă situație ar putea fi scăzută perfuzie, adică împiedicarea în procesul de livrare a nutrienților la alte părți ale corpului prin sânge prin sânge prin sânge. Perfuzia insuficientă poate duce la eșecul organului și la deteriorarea celulară ulterioară. Balonarea face dificilă ca câinele să respire corect. De asemenea, poate provoca o lacrimă în peretele stomacului câinelui.

Ce cauzează GDV?

Deși cauza exactă a GDV este încă necunoscută, unele dintre cele mai probabile cauze ale acestei tulburări sunt genetice, fiziologia câinelui și mediul înconjurător. De exemplu, câinii care au o istorie GDV ereditară sunt mai susceptibile de a contracta această tulburare. De asemenea, Câini de rasă gigant sunt la un risc mai mare de GDV, în special rasele de adâncime, cum ar fi Marele Dane și Păstoriștii germani.

Cu toate acestea, puii au fost de asemenea raportate că au fost efectuate de torsiune gastrică, deși riscul crește odată cu vârsta. Studiile arată că ingestia excesivă a alimentelor și a apei, mișcarea intestinului întârziată sau golirea sistemului gastrointestinal și a activității excesive după masă sunt unele cauze care ar putea duce la balonarea stomacului.

Diagnosticarea dilatării gastrice Volvulus (GDV)

Tehnici de imagistică, cum ar fi Raze X a abdomenului, este metoda principală de a diagnostica torsiunea gastrică. Analiza urinei și testarea concentrației substanței lactate în plasmă sunt alte metode care pot ajuta la diagnosticarea acestei tulburări.

Simptomele torsiunii gastrice

Comportamentul anxios, durerea abdominală, depresia și distensia sunt simptome tipice asociate cu torsiunea gastrică. câinele ar putea să-i drool excesiv, acționează neliniștit și ar putea prezenta o tendință de a vomita sub formă de uscare.

Cu toate acestea, cele mai frecvente simptome sunt:

  • Abdomen umflat

Un câine care suferă de tortura gastrică va avea un abdomen tare, desăvârșit și umflat. Cu toate acestea, pentru un câine mare de rasă sau pentru un câine cu piept greu, acest simptom merge adesea neobservat, deoarece stomacul se află în spatele ridicării. Mai mult decât atât pentru câinii care sunt supraponderali și blană, acest simptom ar putea să nu fie vizibil deloc.

  • Recuperarea neproductivă

Recuperarea neproductivă înseamnă vărsături fără nimic să vină. Câinii care suferă de GDV pot prezenta adesea semne de retrogradare neproductivă. Uneori cantitatea mică de apă sau chiar volume mari de saliva groasă și stricată iese.

  • Pacing și neliniște

Acestea sunt două dintre cele mai vechi semne de torsiune gastrică. Câinele este incomod și nu poate menține calm datorită acestei afecțiuni. Este în proces de a muri. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, această neliniște sau stimularea dă drumul la răsturnarea, scăderea capacității de reacție și moartea ulterioară.

  • Excesiv de drooling

Când un câine suferă de GDV, ea scapă excesiv. Ar putea include și smacking buze. Ambele simptome sunt asociate cu greață pe care câinele suferă din cauza acestei tulburări de stomac.

  • În picioare cu gâtul extins și coturile au arătat spre exterior

Acest comportament este încercarea câinelui de a ușura problema de respirație care are loc datorită stomacului său umflat. Stomacul rapid disperat al câinelui nu permite să se extindă plămânii să se extindă. Prin urmare, canina găsește dificil să respire și să încerce orice truc posibil pentru a putea respira cu ușurință. Cu coate arătând și gât extins, este încercarea câinelui de a ajuta la mărirea spațiului disponibil pentru plămâni să se extindă în interiorul cavității pieptului său.

  • Dispnee

Dispneea înseamnă respirație lucrată. Indicăm respirația rapidă, grea și dificilă la câinii care suferă de GDV. Dezechilibrul anomaliilor acide / bază și metabolice, care apare în corpul câinelui, dă drumul la această tulburare de respirație.

  • Tahicardia

Tahicardia înseamnă bătăile inimii extrem de rapide. Acesta este rezultatul durerii și a suferinței că o experiență de câine datorită suferinței de la GDV. Fluxul sanguin anormal din corpul câinelui este un motiv pentru a suferi de tulburări grele și rapide de respirație.

  • CRT prelungit (timpul de reîncărcare capilară) și membrana mucusului palid

În conformitate cu opinia experților, culoarea țesuturilor deasupra dinții câinelui este, de obicei, o indicație a sănătății și funcției sistemului său circulator. Dacă aceste țesuturi au pierdut culoarea roz sau au devenit palide, atunci câinele trebuie să fie dus la veterinar. O altă practică comună este de a verifica țesuturile apăsând o vreme. Dacă culoarea durează mai mult de două secunde pentru a reveni, ar putea fi o indicație a unei probleme.

  • Colaps

Poate că ultimul și cel mai nefericit simptom al torsiunii gastrice se prăbușește de câine. Ar putea exista alte motive pentru ca un câine să se prăbușească, dar dacă este din cauza unui stomac umflat, ar fi putut fi prea târziu pentru a trata canina. Fiecare minut de trecere agravează situația și intervenția veterinară imediată trebuie să fie căutată.

Tratament

Apariția GDV ar trebui tratată cu seriozitate în cea mai mare măsură. Nu este ceva ce puteți experimenta și încercați remedii acasă pentru a vă ușura câinele de boală. GDV nu poate fi tratat acasă. Dacă un câine suferă de bloat de stomac, nu încercați niciun medicament oral, deoarece va servi doar pentru a agrava problema. În plus, ingerarea unui medicament oral ar putea să-și lichideze plămânii. Există șanse să fiți mușcați de animalul dvs. de companie, deoarece experimentează o primejdie extremă și disconfort.

GDV poate ucide un câine într-o perioadă scurtă de timp. Nu întârziați tratamentul și luați câinele imediat la cel mai apropiat veterinar disponibil. Canina tulbure trebuie să fie stabilizată mai întâi, iar în acest sens, administrarea fluidelor IV și a terapiei de oxigen ar putea fi pașii preliminari care urmează.

VET vizează, de obicei, eliberarea acumulării de gaze în stomacul câinelui. Prin urmare, introducerea unui tub în jos a esofagului și în stomac va ajuta la procedura. Pentru a curăța orice particule de alimente rămase, apa poate fi spălată și din stomac. În multe cazuri veterinele introduceți un ac direct în stomac pentru a elibera gazele. În ambele cazuri, veterinarii folosesc de obicei anestezie generală.

Chirurgia este necesară pentru stomacul. În timpul intervenției chirurgicale, sănătatea organelor înconjurătoare va fi de asemenea evaluată. Odată ce gazele au fost eliberate și stomacul a fost rotit înapoi în poziția inițială, este atașat permanent la peretele abdominal. Acest lucru este de a împiedica răsucirea stomacului, dacă câinele suferă din nou de la balonare în viitor. După operație, câinele este sub observație cu privire la obiceiurile sale generale de sănătate și de alimentație.

Prevenirea

Potrivit veterinarilor, mesele mari, urmate de exerciții grele este probabil cea mai frecventă cauză a torsiunii gastrice. Hrăniți câinele Porțiuni mai mici și evitați exercițiile după masă. Dă-ți câinele timp să-și digeră mâncarea. Includeți o dietă sănătoasă care va promova bine digestie în câinele tău.

Câinii tind să mănânce rapid. Antrenează câinele dvs. să mănânce încet pentru a evita balonarea stomacului. Dacă aveți mai mult de un câine, încercați să le hrăniți în boluri separate, deoarece teama de concurență vă face Câinele mănâncă mai repede. Nu permiteți câinelui dvs. să bea multă apă în timp ce se hrănește, deoarece acest lucru crește riscul de torsiune gastrică.

stomac răsucite la câini

În legătură cu o postare: Câine de câine

Ultimul cuvânt

Gastric Dilation Volvulus este o afecțiune care pune viața în pericol pentru canini. Care se spune, dacă câinele tău arată simptome de stomac umflat, nu panică. Consultați-vă medicul veterinar imediat și în nici un caz nu ar trebui să încercați să vă tratați câinele cu remedii la domiciliu. Nu puteți și nu ar trebui să tratați torsiunea gastrică de unul singur.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Stomacul răsucite la câini: simptome și tratament