Irlandeză wolfhound: profil de rasă de câine

Portret gri irlandez wolfhound

Un adevărat gigant blând, lupul irlandez are o statură impunătoare, dar un comportament calm care îl face un partener minunat. Acest Sighthth este cel mai înalt dintre rasele de câine recunoscute AKC și se află la aproape 36 de centimetri la umăr și mai mult de 100 de kilograme.

De asemenea, denumită "Wolfdogs of Irlanda" sau "Marele Hounds din Irlanda", această rasă are o istorie lungă și însoțită ca vânător, dar astăzi este cunoscută pentru a fi un câine de familie iubitor.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Câine

Înălţime: 30 până la 32 de centimetri

Greutate: 120 de kilograme (bărbați), 100 de kilograme (femele)

Palton: Haina dublă cu un aspect wirt

Culoarea stratului: Gri, Brindle, Roșu, Negru, Pură alb, Fawn

Speranța de viață: 6 până la 8 ani

Caracteristicile Wolfhound irlandez

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria wolfhound irlandez

Istoria Wolfhound irlandez se întinde de secole, până la momentul celui mai vechi comerț între Imperiul Britanic și Orientul Mijlociu. Cea mai veche contabilă a rasei este considerată a fi de la Consulul Roman Quintus Aurelius, care în 391 a descris șapte câini irlandezi pe care la primit ca un cadou ca fiind obiecte de interes intens și de mirare de către cetățenii romani.

Wolfhoundul irlandez este considerat o rasă de câine nativă din Irlanda. Cu o concurență redusă în ceea ce privește statura, acești cap de standuri înalți și lanky și umeri deasupra celor mai multe alte rase de câini. Și în timp ce comportamentul lor blând le-au făcut tovarăși loiali, ei Natura de vânătoare de vânătoare și-au câștigat păstrarea.

Se crede că rasa a fost inițial utilizată ca un câine de vânătoare. Populația de lupă din Irlanda a fost păstrată în check-și în cele din urmă vânată la dispariție - de către acești câini de dimensiuni extraordinare. În plus, nobilimea irlandeză și proprietarii de terenuri au folosit wolfhound-ul de a vâna Elk irlandez (de asemenea, dispăruți) împreună cu alt joc, cum ar fi mistrețul.

În timp ce acești câini au în mod clar rădăcini galice și au jucat un rol-cheie în istoria timpurie a insulei smarald, este neclar cu privire la exact ceea ce a contribuit la piscina genetică care a devenit rasa irlandeză de wolfhound. Unele surse consideră că cel mai mare câine din Marea Britanie au fost crescuți spre veșminte din Orientul Mijlociu - iar lupul irlandez, membrele și căruciorul grațios par să îndrepte spre oi ca un influență timpurie în rasă.

Oricare ar fi cazul, caine lup a fost extrem de râvnit în viața anticipată irlandeză. De fapt, numărul de lupi pe care o persoană le-ar putea deține a fost determinat de statutul și poziția socială. Proprietarii de proprietari și nobilimii au vizionat câinii ca posesiuni de premii, iar câinii au servit să vâneze și să protejeze pământul.

Se pare că nimic nu putea provoca poziția comandantă a lupului ca vânător, gardian și însoțitor. Cu toate acestea, rasa a început să scadă și se afla la marginea deficitului până la mijlocul anilor 1800. Lupii nativi ai Irlandei și ELK-ul irlandez supradimensionat au dispărut, reducând nevoia unui astfel de însoțitor de vânătoare la scară largă.

Un om este adesea creditat cu ajutorul pentru a păstra lupul irlandez, așa cum îl cunoaștem astăzi. George Augustus Graham, căpitan în armata britanic, a început un efort concentrat de a localiza și dezvolta un program de reproducere care să asigure supraviețuirea lupului și să standardizeze rasa așa cum o știm astăzi. Graham a folosit înregistrări istorice ale rasei, conținute în domeniul de artă, reliefuri și mai mult pentru a-și îndruma eforturile în standardizarea Wolfdog. Pentru a vă asigura că supraviețuirea rasei, Graham a folosit outcrosses cu deerhounds scoțian strâns legată.

Eforturile lui Graham s-au dovedit a fi reușite, iar rasa sa bucurat de o renaștere. În 1879, Wolfhound a avut prima debut la un spectacol de câine din Dublin. Câțiva ani mai târziu în 1885, a fost înființată un club irlandez de rasă de wolfhound. Cu un club dedicat și o standardizare a rasei, lupul nativ al Irlandei a avut un viitor mai sigur.

Până la anii 1900, Wolfhound a început să atragă fantezia caniselor americane și proprietarii de câini. Rasa a câștigat o recunoaștere oficială AKC în 1897.

Irlandeză wolfhound îngrijire

Wolfhoundul irlandez poate fi un gigant blând, dar el încă mai necesită o investiție considerabilă de timp și energie. O privire la silueta de la Greyhound a acestei rase și veți vedea că au nevoie de exerciții și spațiu regulate pentru a-și întinde picioarele.

Planificați să petreceți cel puțin o oră în fiecare zi Exercitarea wolfhound-ului tău. Mulți fac parteneri excelenți de jogging sau care rulează (odată ce sistemul lor scheletic este pe deplin dezvoltat), dar ei se bucură, de asemenea, o plimbare lungă în jurul blocului. În mod ideal, o curte împrejmuită ar trebui, de asemenea, să fie accesibilă pentru IW, astfel încât să-și poate întinde picioarele într-o scurtă izbucnire de viteză. Întotdeauna rețineți că această rasă de câine este un conflict de câine, așa că unitatea de pradă poate să intre în orice moment - este mai bine să vă lăsați lupul să se elibereze într-un spațiu închis.

Când ați exercitat în mod corespunzător, Wolfhound Irlandez este destul de docil în casă. În timp ce rasa este predispusă la anticii tipici de catelus pentru primul an sau două de viață, acești câini se stabilesc într-un tovarăș de uz casnic destul de demn și demura. De fapt, unii proprietari de wolfhounds irlandez constată că trebuie să conceapă cu adevărat un câine în exerciții regulate în fiecare zi - pot fi destul de cartofi de canapea!

Foarte instruire și atent la proprietarii lor, formarea este, în general, o încântare cu Wolfhounds. Cu toate acestea, nu deveniți lax în lecțiile dvs. sau altfel veți avea un câine foarte mare și dominant pe mâini. Asigurați-vă că insuflați lecții clare de ascultare în câinele de la catelus și socializați-l bine pentru un animal echilibrat și amiabil.

În ciuda dimensiunii extraordinare a rasei, Wolfhounds irlandez fac câini de familie excelenți. Sunt răbdători și doctori cu copii. Cu toate acestea, dimensiunea lor substanțială îl face o idee înțeleaptă de a le urmări în jurul copiilor mici.

În timp ce mai degrabă intimidarea de a privi, aceste lupi fac câini de gardă proastă. Rasa este sociabilă și prietenoasă cu oamenii, chiar și străini - deși dimensiunea lor extraordinară ar fi probabil o descurajare a intrușilor! Pe de altă parte, IW poartă o forță liniștită și o tenacitate profundă și loialitatea față de familia lor se va mișca să intre și să ia măsuri dacă o amenințare este detectată.

Îngrijirea lupului tău este relativ simplă. A prin periaj o dată sau de două ori pe săptămână, va păstra stratul wirt în stare superioară, îndepărtați părul liber și stimulați pielea. Spre deosebire de alte rase de câine, IW nu își va elimina în mod regulat preocupările de ardere de sezon. Lungimea și textura stratului de lupi pot varia considerabil. Unii câini au un strat mai scurt, rar, care este deosebit de wirt. Alții au o blană mai lungă, aproape matasoasă sau o haină de textură mai groasă.

Puteți să vă scăldați lupul ocazional, iar proprietarii IW cu experiență vă vor spune că faceți acest lucru tinde să facă stratul mai moale - deși schimbarea texturii este doar temporară. Deci, spumă prietenul tău cu patru picioare, apoi se strânge până la haina sa moale în timp ce durează.

Împreună cu A periajul regulat și baia ocazională, Wolfhound dvs. va beneficia de periajul regulat dinți și de curățarea urechii. În general, nu este necesar să angajați serviciile unui groomer profesional pentru această rasă de câini.

Probleme comune de sănătate

Ca și multe alte câini de rasă mare, wolfhoundul irlandez are o perioadă relativ scurtă de doar 6 până la 7 ani. În timp ce este considerat în general consilier și sănătos, rasa este cunoscută pentru confruntarea în mod obișnuit a următoarelor probleme de sănătate.

Dieta și nutriția

Vă puteți aștepta ca lupul irlandez să mănânce ca un lup. Aceste canini mari de rasă au un apetit care se potrivește. Cu toate acestea, este foarte important să luați măsuri pentru a minimiza șansele de dilatare gastrică - altfel cunoscută sub numele de Blotat. Această condiție gravă poate pune viața în pericol. Poate fi cel mai bine să vă hrăniți câinele folosind un suport ridicat pentru bolurile alimentare și să hrăniți mese mai mici, mai frecvente.

Cele mai bune rase de câine liniștite care scad mai puțin
PROS
  • Friendly și afectuos Demeanor

  • Blând cu copii

  • Vărsare scăzută

Contra
  • Valoarea scurtă de viață

  • Poate prezenta unitate puternică de pradă

  • Predispuse la unele probleme de sănătate cu rasă mare

Unde să adopți sau să cumpărați un wolfhound irlandez

Începeți căutarea unui Wolfhound irlandez, având în vedere dacă aveți inima pusă pe un catel sau dacă puteți face loc în casa dvs. pentru o salvare. Există grupuri de salvare dedicate re-homing wolfhounds irlandez și acești câini fac adesea animale minunate în casa dreaptă.

Dacă căutați un pui de dimensiuni de pint care va crește rapid, crescătorii irlandezi de lupi există în Statele Unite. Asigurați-vă că găsiți un crescător de reputat care poate oferi autorizări de sănătate și poate acorda prioritate temperamentului și sănătății în programul de reproducere. Cu toate acestea, este posibil să trebuiască să petreceți timp pe o listă de așteptare pentru a face unul dintre acești cățeluși proprii.

Uită-te pentru a vedea dacă una dintre aceste organizații vă poate ajuta în căutarea dvs. IW!

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Încă mai căutați să aflați mai multe despre Wolfhound Irlandez? Conectați-vă cu proprietarii și entuziaștii de rasă și luați în considerare contactarea Cluburile regionale IW Pentru a afla mai multe despre această rasă de câine maiestuoasă.

S-ar putea să vă bucurați, de asemenea, să învățați mai multe despre aceste Sighththounds:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Irlandeză wolfhound: profil de rasă de câine