Pot câinii să obțină cosuri? Tot ce trebuie să știți

pot câinii să obțină cosuri

Cu copiii tăi dincolo de anii adolescenți, probabil că vă simțiți ușurați că nu mai trebuie să vă ocupați de problemele adolescente. Dar așteptați - aveți un catelus, corect? În mod surprinzător, câinii adolescenți trec prin provocări fizice și comportamentale similare, cum ar fi adolescenții umani. Ei vor să facă "chestia", să spargă regulile și da, ei primesc acnee.

Chiar dacă este neplăcut, se îndepărtează rapid când este îngrijit corect. Cu toate acestea, cosurile câinilor pot deveni dureroase și simple acnee ar putea duce la o infecție severă dacă nu-i dați dreptul de atenție.

Ce cauzează acnee de câine

Ce cauzează acnee de câine?

Câine dezvoltă cosuri pentru motive aproape similare cu oamenii. Poate rezulta din hormoni, stres și predispoziții genetice. RĂSPUNSURI CU PIEȚA MARE cum ar fi buldogii sunt susceptibili la acnee, deoarece bacteriile tind să rămână în pliurile pielii.

  • Vârstă

Câinii sunt cei mai vulnerabili la acnee în timpul pubertății. Cu toate acestea, ar putea apărea în orice moment în viața lor. De obicei, puii care suferă de reapariție a experienței acneei mai târziu în viața lor.

  • Schimbări hormonale

La fel ca în cazul oamenilor, acneea se poate înrăutăți din cauza schimbărilor hormonale, cum ar fi ciclurile de căldură. Femelele spayed rareori prezintă schimbări hormonale similare pe care le fac femelele nealterate. Prin urmare, ar trebui să vă gândiți să vă fixați pooch-ul.

  • Susceptibilitatea individuală

La fel ca unii oameni sunt mai predispuși la acnee decât alții, este același caz pentru câini. În astfel de situații, trebuie să reduceți cât mai mult posibil alți factori de risc acnee. De asemenea, ar trebui să tratați acnee momentul în care se suprapune pe fața prietenului tău blană.

  • Igiena slabă

Resturile și murdăria care înclinate pe foliculii unui câine pot duce la dezvoltarea acneei. De aceea proprietarii de animale de companie ar trebui curățați-le în mod regulat. Surprinzător, doggie slabă igiena dentara ar putea contribui, de asemenea, la acnee. Asigurați-vă că tu Periați dinții puii de multe ori și să le dea curățarea dinților mestecați.

În legătură cu o postare: Cea mai bună chews dentară pentru câini

  • Frecare

Frecarea și practicile de igienă slabă ar putea crește posibilitatea iritației foliculare, care are ca rezultat formarea de pimpi. O asemenea frecare poate provoca lucruri ca o ham și guler slab dimensionat. Prin urmare, obțineți întotdeauna dimensiunea potrivită pentru prietenul dvs. canin și verificați zona care atinge frecvent gulerul.

Ați putea dori, de asemenea: Coliere de câine

Susceptibilitatea pentru rasă - faceți câteva rase mai mult?

Da, unele rase de câine sunt mai vulnerabile la cosuri decât altele. Ar trebui să vă gândiți să vă pregătiți pentru această posibilitate de la debut, astfel încât să nu fiți surprinși de apariția câtorva negre. Veți observa că majoritatea raselor care sunt vulnerabile la cosuri au părul scurt. Acest lucru ar putea fi un factor care duce la susceptibilitatea lor. Unele dintre rase predispuse la cosuri includ:

Simptomele acneei de câine

  • Bumps roșu
  • Durere / iritare
  • Pimple umplute cu PUS
  • Blackheads
  • Roşeaţă
  • Inflamaţie

Acnee superficiale vs. Acnee profund: Care este diferența?

La fel cum sugerează și numele, acneea superficială afectează numai suprafața pielii. Dog acnee este o tulburare ușoară care durează un timp incredibil de scurt timp în majoritatea cazurilor. Apare atunci când foliculii de păr sunt iritați și este comun în rasele care au blănuri scurte. Când foliculii de păr sunt iritați, câinii simt un disconfort senzațional și simt ca zgârierea părților afectate. Majoritatea câinilor au acnee în timpul fazei pubertății; de obicei între cinci și opt luni. Un puști cu acnee superficial va dori să păstreze zgârierea.

Rareori acnee durează dincolo de prima zi de naștere a câinelui. Dacă o face, s-ar putea să aveți de-a face cu tipul profund de acnee. De obicei, acneea superficială se transformă în acnee profundă datorită unei infecții cu stafilococcus care nu mai poate fi conținut. Zgârierea mâncării de la stratul de suprafață va irita pielea și va face susceptibilă la infecția bacteriană.

Tipuri de acnee profunde la câini

Acnee nazale

Știți că câinii tăi au acnee nazală dacă își păstrează gunoiul pe obiecte diferite sau săpare în pământ folosind trunchiul. Leziunile care formează pe a nasul puilor ar putea deveni fistule datorită distrugerii foliculilor de păr. Ar trebui să observați câinele pentru a împiedica rănirea nasului. S

Acnee juvenile

În cazul în care observați leziuni pe catelul dvs., ar putea fi un semn al acneei juvenile. Pimplele apar în jurul ochilor, buzelor și urechilor. Partea afectată a pielii devine dureroasă, inflamată și este umplută cu puroi. Formarea cicatricilor și crustelor este cea mai vizibilă.

Acnee interdigital

Leziunile sunt situate la partea interdigitală a raselor de câini cu părul scurt. Semnele includ fistulele, pierderea părului și a pielii înroșite. Cu toate acestea, acest lucru nu este un tip de acnee comun.

Hiperkeratoză acnee

Hiperkeratoza este folosită pentru a însemna pielea îngroșată. Acest tip de acnee este vizibil pe hocks și coatele Câini mari. Semnele sale includ formarea fistulelor. Când este combinat cu retenție de lichide datorită vătămării mecanice sau a stafilococi, se poate manifesta, de asemenea, ca ulcerați.

Cum poți trata acneea câinelui?

Care se ocupă de acnee în momentul în care observați că prima leziune va împiedica să avanseze la acnee profund.

  • O mai bună igienă

Cu excepția cazului în care un câine este încă în adolescență, majoritatea tulburărilor de pimple apar din cauza bacteriilor și a salubrului slab. Spălați câinele în mod regulat; cel puțin o dată pe săptămână sau de câteva ori într-o lună este suficient pentru a vă menține prietenul canin curat. Unele acnee din jurul gurii, cum ar fi acneea nazală, se datorează unei igiene dentare slabe. De aceea ar trebui Periați dinții câinelui de câteva ori și le dau tratamente dentare. Dacă ați fi introdus recent un nou tip de mâncare, ar putea fi o problemă, deci luați în considerare excluderea acestuia.

Ați putea dori, de asemenea: Câine pastă de dinți

  • Permiteți naturii să-și ia cursul

Deși s-ar putea să fiți tentați să alegeți cu acneea, este întotdeauna recomandabil să lăsați acneea să se vindece pe cont propriu. Alegerea pe cosuri ar putea face problema mai rău. Ar putea face ca acneea să se răspândească în jurul zonei și să conducă la o infecție severă. Cel mai mult pe care îl puteți face este să apăsați o cârpă caldă în jurul părții afectate pentru a reduce umflarea. Restul tehnicilor de tratament ar trebui să fie realizate de un medic veterinar licențiat. Uneori acneea poate clar fără ca proprietarul să facă ceva.

  • Șampone medicinale

Vizitați un magazin de animale de companie pentru a afla despre Șampon de câine medicinat ei au. Șampone de câine care conțin Echinacea sau Aloe Vera sunt utile în gestionarea problemelor cutanate pentru câini. Puteți să vă scăldați mai multă jumătate mai bună cu produsele care sunt adaptate în mod specific la câini. Dacă folosiți șampoane umane, unguente și smântână, ar putea fi prea aspre asupra lor. Respectați progresul cu care se asigură că produsul nu face mai rău problema decât pentru că unele produse pot provoca un reactie alergica sau irită pielea la câini.

Ați putea dori, de asemenea: Produsul medical de îngrijire a animalelor medicale

  • Vizitați un veterinar

Dacă zona pare să fie infectată sau acneea se agravează în timp, ar trebui Consultați un veterinar imediat. Cazurile severe de acnee pot fi tratate cu ușurință prin săpunuri medicinale pe bază de prescripție medicală, medicamente orale și unguente. Discutați cu medicul veterinar pentru sfatul medicului și opțiunile de tratament adecvate. În funcție de evaluare, veterinarul ar putea alege să ofere antibioticele dvs. de câine și meds antifungice pentru a trata infecțiile bacteriene și fungice.

Cu ajutorul unui veterinar, sunteți siguri de coerența în tratamentul și gestionarea condițiilor subiacente. Când solicitați expertiză medicală, acneea se poate clarifica într-o lună sau mai puțin. Dacă reușiți să păstrați zona curată și departe de un mediu care ar putea agrava situația, acneea ar putea să dispară pentru totdeauna.

Tipuri de acnee profunde la câini

Acnee umane vs. Dog acnee

În acest moment, s-ar putea să fii curios să știi cum se compară acnee câini cu acnee umane. Iată cum:

Acnee asemănări între oameni și câini

Similitudinea principală dintre acnee la om și câini este că este un bummer mare. În afară de aceasta, există și alte asemănări semnificative între cele două experiențe includ:

  • Câinii primesc albine și negru la fel ca oamenii
  • Fie că este un câine sau o persoană, un cos este același - un pori congestionat
  • La fel ca în cazul acneei umane, fața este cea mai vulnerabilă la formarea cosurilor
  • Câinii sunt ca oamenii; Câinii nu pot lăsa singuri o capcană singură odată ce au unul

Diferențele de acnee între oameni și câini

Deși cosurile nu sunt distractive fie pentru dvs., fie câinele dvs., există unele diferențe între acnee umane și canine

  • Spre deosebire de cosurile umane, acnee canine nu durează de mai mulți ani; Se lipsește doar câteva luni. Uneori este doar o reacție la mediul înconjurător.
  • În timp ce în cazul acneei pentru persoanele care trec prin pubertate, veterinarii nu cred că nivelurile hormonale joacă un rol considerabil în acnee de câine.

Acnee este o parte regulată a vieții unui câine, în principal când cresc. Cazurile de acnee ușoare sunt comune în câinii adolescenți. Cu toate acestea, dacă izbucnirea începe sângerarea sau pare infectată, ar putea fi o cauză de îngrijorare. Cel mai mult pe care îl puteți face acasă este să vă păstrați animalul curat și să le scăldați în mod regulat. Amintiți-vă că o bună igienă dentară și utilizarea șamponului medical este, de asemenea, esențială. Orice alte întrebări și preocupări ar trebui să fie direcționate către medicul veterinar.

Surse:

  1. CATHERINE BARNETTE, DVM, Acnee la câini, Spitalele VCA
  2. Dr. Jason Pieper, Pot câinii și pisicile să obțină acnee?, Universitatea din Illinois Colegiul de Medicină Veterinară

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Perii pentru păstorii germani
Foarfece de subțiere pentru câini
Câine de șaibă de câine
Șervețele de câine
Parfumuri și Köln pentru câini
Șampon uscat pentru câini
Dog Dental Spray
Instrumente de demarare pentru câini
Câine de îngrijire a câinelui

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să obțină cosuri? Tot ce trebuie să știți