Ce trebuie să știți despre acnee feline

Fotografie de veterinar examinând pisica

Oricine sa luptat cu acnee adolescenți își va aminti cât de dificil poate fi eradicarea. Pisicile sunt adesea afectate de o condiție similară, numită "acnee felină" - mai cunoscută sub numele de "Chin acnee" sau "Kitty Acnee."

Ca și acnee la om, cauzele sale pot varia, inclusiv alergii alimentare, alergii de contact și, eventual stres.

Surse

Mâncărurile de alimente din plastic au fost suspectate de mult timp ca un vinovat în bărbie acnee. Plasticul este un magnet pentru bacterii și murdărie care lucrează în zgârieturi și nick-uri, reinfectarea bacteriilor de pisică și / sau răspândirea la alte pisici din gospodărie. Veterinarii și alți experți felini recomandă utilizarea numai a bolilor de sticlă sau a alimentelor metalice și spălarea zilnică a celor, pentru a preveni această condiție comună.

A fost experiența mea că recipientele din plastic din plastic Fântâni automate de apă Nu zgâriați, și nu am auzit niciodată de o acnee de pisică. Totuși, ei ar trebui să fie curățați în mod obișnuit conform recomandărilor producătorilor.

Tratament

Acneea asociată cu stresul poate fi tratată prin găsirea cauzelor stresului și eliminarea sau ameliorarea acestora, dacă este posibil. Stresul indus emoțional poate fi eliberat prin medicamente sau produse pe bază de feromoni, cum ar fi Feliway. Stresul provocat de mediu ar putea fi rezolvat prin a face orice posibil pentru a schimba mediul (oferind o mulțime de jucării și spațiu vertical, mutați mobilierul înapoi pe care tocmai l-ați mutat sau înapoi și treptat reintroducerea acelei pisici noi sau câine).

Aspect

Acnee feline pornește ca niște prize negre mici, uleioase în bărbie, la fel ca negrul negru, care pot progresa până la umflături roșii, mâncărime, care pot deveni infectate. Tratamentul variază, dar majoritatea medicilor veterinari vor recomanda curățarea zilnică cu un săpun antiseptic, urmată de un unguent topic, fie antibiotic, fie anti-fungic. Antibioticele orale pot fi, de asemenea, prescrise.

Cazurile severe de acnee feline pot fi dificil de eradicat, astfel că veți dori să vă luați pisica la medicul veterinar la primul semn al pete negre pe bărbie. Deși pisicile nu sunt jenate de acnee, așa cum sunt oamenii, starea este încă potențial gravă și poate duce la infecții, umflături dureroase și speriate și nu trebuie ignorată.

Disclaimer: Când o pisică este bolnavă, Veterinarul dvs. ar trebui să fie întotdeauna prima dvs. resursă. Acest articol este destinat doar de a vă oferi un loc de plecare pentru a vă face propriile cercetări pe subiect, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză ar trebui să devină vreodată necesară.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să știți despre acnee feline