Câinii mai în vârstă primesc menopauza?

Senior femeie în afara căderii cu un beagle senior

Câinii de sex feminin și oamenii de sex feminin pot avea unele lucruri în comun, dar când vine vorba de cicluri menstruale, există diferențe. Știind ce să se aștepte cu câinele dvs. de sex feminin, deoarece vârstele dvs. vă poate ajuta să diferențieți între ceea ce este normal și ceea ce poate fi o problemă.

Ce este menopauza la oameni?

Menopauza apare la femeile umane atunci când nu mai aveau o perioadă din cauza lipsei de producție de hormoni. Acești hormoni sunt numiți estrogen și progesteron. Menopauza apare în mod normal la femei după ce ajung la vârsta de 45 de ani, dar pot varia de la o persoană la persoană. Odată ce o femeie nu a avut o perioadă timp de un an, se spune că trece prin menopauză și după menopauză, o femeie nu este capabilă să rămână însărcinată în mod natural. Femeile care au trecut prin menopauză nu își iau perioadele.

Ce este un ciclu de căldură într-un câine?

Câinii de sex feminin trec printr-un ciclu de căldură, care este similar cu o perioadă de la un om, la fiecare 6 până la 9 luni sau cam asa ceva. În timpul unui ciclu de căldură, Un câine de sex feminin care nu a fost spayed va avea o vulvă umflată și sângeră din deschiderea vaginală. Acest lucru este uneori numit o perioadă de câine, dar nu este același lucru ca un om trece prin. Un câine de obicei sângerează timp de aproximativ 10 zile (deși câinii nu au sânge vizibil, iar altele pot sângera timp de până la 27 de zile), dar aceasta este doar o parte a ciclului de căldură. Întregul ciclu de căldură poate dura până la 4 săptămâni.

Un ciclu de căldură este, de asemenea, cunoscut ca un ciclu estrous sau reproductiv, iar un câine poate fi denumit "în căldură" în acest timp. Se întâmplă la câinii de sex feminin când corpurile lor sunt gata să se reproducă și este singura dată când un câine poate rămâne însărcinată.

Ce face spaying un câine?

Spaying un câine Îndepărtează organele reproductive, în special ovarele și uterul. Această procedură se numește ovariohisterectomie și se desfășoară în mod obișnuit pe puii de aproximativ șase luni de vârstă. Ocazional, numai ovarele sunt îndepărtate sau numai uterul este îndepărtat, dar aceste proceduri împiedică încă un câine să se confrunte cu sângerări vaginale dintr-un ciclu de căldură. Câinii spionați care au avut o oava ovarioisterectomie completă nu vor avea cicluri de căldură, nu sângerau vaginal, nu pot să rămână însărcinate și nu pot dezvolta pyometra.

Face un câine prin menopauză?

Nu, câinii nu merg prin menopauză ca oamenii. Câinii care nu au fost spionați vor continua să aibă cicluri de căldură și, prin urmare, sângerau o dată sau de două ori pe an, pentru întreaga lor viață, dacă nu sunt însărcinate sau să se spună. Ca un câine de sex feminin nemișcat, riscul de a dezvolta o pirometra după creșterea unui ciclu de căldură. Pyometra poate fi o problemă care amenință viața și necesită o atenție veterinară imediată. Această infecție a uterului poate produce o descărcare vaginală care include sânge în ea, astfel încât unii proprietari de animale de companie să creadă că câinele lor se întoarce pur și simplu în căldură, dar nu este cazul.

Unii proprietari de câini nu își pot da seama cât de des câinele lor neferat trece printr-un ciclu de căldură. Din acest motiv, ei pot crede că câinele lor a încetat să aibă cicluri de căldură dacă a fost aproape un an de când au văzut orice sângerare. Dar câinii mai în vârstă neferă, de asemenea, nu pot avea cicluri de căldură la fel de des ca câini mai tineri, astfel încât timpul dintre cicluri poate începe să crească. Această creștere în timp între ciclurile de căldură nu este aceeași cu menopauza, totuși.

Preocupări pentru câinii feminini neamuri

Dacă aveți un câine de sex feminin nemaipomenit, există unele riscuri pe care ar trebui să le cunoașteți. Cancerul mamar, cancerul uterin, cancerul ovarian, pyometra și sarcina sunt toate lucrurile care se pot întâmpla cu un câine care nu a fost spayed. Aceste motive sunt motivul pentru care medicul veterinar vă va recomanda ca câinele să fie spulger.

Alte motive pe care un câine le poate sângera

Un câine fiind în căldură sau având o piometra nu sunt singurele motive pentru care un câine poate sângera vaginal. Sângele poate fi, de asemenea, văzut în acea zonă a câinelui dvs. datorită unei infecții ale tractului urinar, Pietrele vezicii urinare, cancerul vezical, cancerul uterin, tumorile sau alte motive discrete. Acest sânge este adesea văzut atunci când câinele urinează, după ce se află pe pământ sau pe blană. Dacă bănuiți că câinele dvs. este sângerând din această zonă, ar trebui să contactați medicul veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii mai în vârstă primesc menopauza?