9 Cauzele foliculitei la câini și cum să le tratăm

Foliculită sau mai frecvent cunoscută sub numele de foliculita bacteriană, se referă la inflamația foliculului de păr care este de obicei cauzată de o inflexiune bacteriană. La câini, starea poate fi cauzată nu numai de o infecție bacteriană, ci prin infestări parazitare, tulburări hormonale, infecții de ciuperci, boli sistematice sau boli ale pielii. Ca proprietar de animale de companie, aici este ceea ce ar trebui să știți despre foliculită la câini.

Identificarea foliculită la câini

Oricare ar fi cauza inflamației, foliculita canin poate fi identificată prin verificarea celor mai frecvente simptome, cum ar fi:

  • Umflătură
  • Roşeaţă
  • Mâncărime
  • Pustules (cosuri)
  • Pierderea parului

În timp ce acestea sunt cele mai vizibile și mai recunoscute simptome, verificați și:

  • Hiperpigmentare, Întunericul pielii
  • Eroziuni superficiale, Pete brute pe piele
  • Tactele de scurgere, Lesii mari, ferme, ridicate și, de obicei, circulare
  • Papule, Umflarea roșiatică pe piele
  • Culorete epidermice, Zonele circulare ale căderii părului cu cruste sau scalare în jurul frontierelor lor
  • Durere, Adesea în jurul zonelor afectate

Pentru a determina dacă câinele are foliculită, un veterinar va identifica simptomele și va face adesea un test de diagnosticare, inclusiv agitare a pielii pentru acarieni, citologie cutanată, cultură fungică, teste de ringworm, cultură bacteriană și sensibilitate sau o biopsie a pielii și histopatologie.

Nu există rase specifice care sunt predispuse la foliculită, dar există câteva rase de câine care sunt predispuse la boli de piele în general, sau boli sistematice care pot duce în cele din urmă la foliculită.

De asemenea, citiți: Top 5 tratamente de salvare a mâncărime pentru câini

Cauze și tratamente de foliculită la câini

Cauze și tratamente ale Foliculita la câini

Cele mai frecvente cauze ale foliculitei de câine sunt boli de piele. Bolile cutanate sunt create de un sistem imunitar suprarectiv la alergii sau agenți infecțioși sau de mediu specifici. Pe măsură ce câinii își zgârie instinctiv pielea, ele produc răni mici ale pielii care devin infectate cu bacterii, ceea ce duce la foliculită sau Infecția cu Staph.

Cele nouă condiții de piele cele mai frecvente care pot provoca foliculita la câini sunt:

1. Calus dermatită

Când un câine zgâriet și mușcă o zonă afectată, ele pot crea fisuri în piele care oferă regiunile calde, întunecate și umede care încurajează creșterea bacteriană. Formele de iritare constante, care se găsesc cel mai adesea pe picioarele lor, dar pot fi găsite și pe piept, coate și hocks.

Un calus poate fi posibilă protecția pielii, dar în cazul în care se află calusurile, poate fi formarea unor chisturi mici în jurul foliculilor de păr care pot deveni iritați și provoacă umflături, praguri, găuri sau descărcări pe calus.

Tratament: Diagnosticul, antibioticele și șamponul medical pentru două până la șase săptămâni. Utilizați așternuturi moi și mențineți câinele la o greutate sănătoasă pentru a reduce presiunea plasată pe calusuri.

2. Paraziți externi

Purții sunt cei mai frecvenți paraziți externi găsiți pe câini și pot provoca iritarea severă a pielii atunci când câinele este puternic infestat. Alți paraziți externi care provoacă iritarea pielii sunt acarieni de urechi, Sarcina de mananci (scabie), căpușe și muște.

Tratament: Menținerea unui strat bine îngrijit și a unui program de întreținere preventiv, a medicamentelor de purici și bifați și unguente topice. Mite-uciderea sau tratamentele de ucidere a puricilor pot fi necesare pentru a elimina o infestare curentă înainte de a putea apărea întreținerea preventivă. În plus, poate fi util să investești în inflamație, reducând unguentul pentru a ușura câinele de iritare.

3. Chisturi interdigitale

Un furunclu interdigital, sau chist interdigital, sunt leziuni dureroase situate în benzile interdigitale ale câinilor, așa cum este descris și definit de către Merck veterinar manuaL. Ele sunt ușor observate de o lovitură de rău, durere sau fără păr, situată între degetele de la un câine.

Ele pot fi cauzate de alergii, excesul de greutate, conformații slabe ale piciorului, acarienii, părul îngroșat al altor corpuri străine sau infecții de drojdie.

Tratament: Diagnosticul VET, utilizarea antibioticelor / steroizilor / ucigașilor, sare Epsom Salt, cârpe medicinale sau în situații directe, îndepărtarea Webbing între degetele de la picioare. O procedură controversată, deoarece poate provoca probleme de tip diferit.

4. Alergii

Alergiile sunt cauzate de o stare de supra-reactivitate a sistemului imunitar al câinelui la un alergen. Alergenii pot fi orice de la alimente la iarbă la purici. Dacă o reacție alergică produce foliculită, priviți semne de mâncărime, tuse, strănut, ochi curbați și nas și uneori vărsături și diaree.

Alergiile sunt larg răspândite la câini, fără predispoziție la o anumită vârstă, rasă sau tip de corp.

Tratament: Majoritatea alergiilor pot fi tratate la domiciliu prin identificarea a ceea ce alergenul este și scoateți-l din vecinătatea sau rutina lor. Dacă este inevitabilă sau neidentificabilă, VET poate prescrie medicamente alergice sau poate recomanda fotografii lunare alergice în funcție de intensitatea și frecvența reacțiilor.

5. Canin acnee

O condiție similară acneei umane care este predominantă în câinii adolescenți, care apare, de obicei, la vârsta de aproximativ 5-8 luni. Ele sunt umflături roșii și negre găsite pe bărbie și buzele câinilor mai tineri și pot fi infectați și umpleți cu puroi care determină zgârierea câinelui și crește riscul de infecție bacteriană în pielea lor.

Tratament: Acneea este în mare parte un ochi, dar poate deveni o problemă atunci când este infectată. Un veterinar poate prescrie un tratament de acnee canin care este sigur pentru utilizare. O schimbare de dietă și, eventual, o schimbare în materialul lor de castron, de la plastic la ceramică sau metal împreună cu curățarea lor zilnic poate fi recomandat.

6. Infectii fungiceInfectii fungice

Există o varietate de diferite tipuri de infecții fungice, dar cea mai frecventă este blastomicoza, o infecție fungică de drojdie sistematică care apare în principal la câinii de sex masculin. Funga se găsește în lemnul decăzut și în sol și prosperă în medii umede, cum ar fi râurile, lacurile și mlaștinile. Alte infecții includ infecții cu ringuri și drojdie.

Tratament: Toate tipurile necesită un diagnostic veterinar și, cel mai adesea, se face o biopsie sau o testare pentru a determina infecția fungică exactă, misdiagnosisul este extrem de periculos, deoarece unele simptome sunt identice cu cele ale cancerului, infecțiilor bacteriene sau alte infecții fungice. În funcție de tipul de infecție fungică, VET poate prescrie o baie medicină, medicamente anti-fungice orale, medicamente antiseptice și infuzate pasaje nazale cu un medicament anti-fungic lichid. Tratamentele variază în funcție de unele fiind doar două-patru săptămâni, iar altele se extind până la luni.

7. Piele Fold Pyoderma

O piodermie de piele este o infecție bacteriană pe suprafața pielii sau straturile superficiale sau adânci. Acest lucru este cauzat, de obicei, de stafilococul intermedius, o bacterie naturala in piele care cauzeaza infectii atunci cand echilibrul natural este deranjat. Problemele majore sunt rare; Această infecție determină în mod obișnuit doar un disconfort ușor în plus față de foliculită.

Tratament: Diagnosticul, antibioticele și șamponul medical pentru două până la șase săptămâni.

8. Foliculita piotraumatic

De asemenea, cunoscut sub numele de dermatită umedă acută sau "# 8220;punct fierbinte& # 8221; este o afecțiune cauzată de trauma auto-provocată ca o încercare de a ameliora durerea într-o anumită zonă. Ei reacționează și arată ca infecții în piele, dar nu sunt infecții reale ale pielii.

Tratament: Diagnosticul VET pentru a determina dacă există o cauză fundamentală pentru reacția care poate necesita asistență medicală. În caz contrar, o combinație de antibiotice și curățarea zonei afectate cu șampon medical și medicamente topice.

9. Acl Lick Granuloma

Un mic punct de durere pe piele care a fost agitat de câine care a creat o leziune a pielii. Acestea sunt cauzate de nevoia unui câine de a linge continuu o zonă, formând granuloame noi. Pielea devine atât de profund afectată încât stratul de bază al pielii poate fi inspectat și demonstrat că are glande de ulei scarred, capilare inflamate, foliculi de păr rupt și buzunare de bacterii.

Tratament: Nu există un tratament specific, deoarece acesta este auto-provocat de câine fără agitare prealabilă. Chiar și îndepărtarea zonei afectate nu este un tratament suficient, deoarece câinele va face același lucru cu fața chirurgiei. Asistarea câinelui cu anxietate sau alte probleme similare poate ajuta, deoarece acest lucru poate fi cauzat de anxietatea de separare.

Prevenirea foliculitei de câineCele 9 cauze ale foliculitei la câini și cum să le trateze

Tipul de foliculită este ceea ce determină modul în care este prevenită. Păstrarea pliurilor de piele pe câinii încrețiți poate ajuta la prevenirea acestuia, deoarece va menține prevenirea stringentă a purtătorului.

Controlul dezechilibrelor hormonale și evitarea zonelor în care bacteriile și ciuperca sunt predominante pot reduce riscul de foliculită. Împiedica mâncărime la câini Utilizarea diferitelor metode și utilizați un Elizabethan guler Pentru a opri câinele de la lins / mestecat în zonă.

Citiți următorul: 9 moduri de a îmbunătăți pielea câinelui și sănătatea hainei

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 9 Cauzele foliculitei la câini și cum să le tratăm