Chineză crested: profil de rasa de caini

Femeie pură rasă chineză câine crested

Nu mulți câini se îndreaptă spre capete mai mult decât o voință chineză crestată. Acești câini mici delicios sunt faimoși fără păr, cu pauze mari de păr pe capete, labe și cozile. Dar aproximativ jumătate din câinii chinezi crescuți sunt de fapt "pulbere," o variație a rasei care are blană pe tot corpul lor. Dar, atunci când vă gândiți la ce animal de companie să aducă acasă, este important să depășim aspectul. Chinezii crested este, de asemenea, un câine mic, afectuos, cu o personalitate veselă. Această rasă este surprinzător de energică și destul de utilă, oferindu-le o personalitate câștigătoare pentru a merge cu aspectul lor unic.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Jucărie

Înălţime: 11 până la 13 inci la umăr

Greutate: 8 până la 12 kilograme

Coat și culoare: Are păr moale și matasos, care este prezent numai pe cap, picioare și coadă. Soiul acoperit mai puțin faimos are o haină de mătase și se numește "pudră."Colorarea sa este de obicei alb și gri. Corpul său fără păr este de obicei gri-roz, adesea cu pete albe de-a lungul pieptului și burta.

Speranța de viață: 13 până la 18 ani

Caracteristicile câinelui crescat chinez

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria câinelui crescat chinez

Această rasă este atât de veche încât foarte puțin este cunoscută despre istoria sa. Cea mai bună estimare istorică este că o mare rasă de câine a fost adusă în China, unde chinezii au minimizat-o într-o rasă nouă. Acești câini au devenit repede renumiți ca exterminatori de șobolani ai navelor chinezești, la fel ca rasa Schipperke pe navele belgiene.

Natura navei a acestei rase înseamnă că variațiile rasei pot fi găsite la nivel mondial. Europenii au remarcat că erau puțini câini fără păr - probabil puii chinezi crescuți - în Africa, Asia, America Centrală și America de Sud.

O pereche de femei la sfârșitul anilor 1800 au adus rasa la popularitate în Statele Unite. Ida Garrett a fost un scriitor prolific și un vorbitor care a adus faima și interesul pentru rasă. Între timp, Woods Debra a stabilit un program de reproducere cu garderi bine întreținute.

În 1991, cresterea chineză a fost recunoscută ca membru al grupului de jucării din Clubul American Kennel (AKC) și a devenit o rasă regizantă.

Chineză îngrijire câine crescută

Câinii chinezi crescuți fac cel mai bine cu o activitate mentală și fizică în fiecare zi. Ei excelează la sporturi de câine, cum ar fi agilitatea, flyball, atragerea cursei și ascultarea. În ciuda stării lor mici și a aspectului Diva, ele sunt sportivi formidabili. Cel puțin, Jucării puzzle și Predarea de trucuri noi sunt modalități minunate de a păstra mintea și corpul câinelui în formă.

În afară de exercițiile adecvate, această rasă necesită un sprijin suplimentar și îngrijire în departamentul de îngrijire. Soiul de pulbere are nevoie la fel de multă îngrijire ca mulți alți câini cu părul lung. Soiul fără păr necesită protecție solară sau îmbrăcăminte pentru a preveni arsurile și este predispusă la erupții cutanate și iritarea pielii.

Această predispoziție a rasei la inflamarea pielii face ca dieta să fie extrem de importantă. Hrănirea câinelui alimente de înaltă calitate va ajuta la reducerea riscului de erupții cutanate și inflamație. Unii câini crescuți beneficiază chiar de medicamentele de acnee.

Acești câini mici sunt cunoscuți că sunt inteligenți, veseli și prietenoși. Acestea fiind spuse, sunt foarte mici și pot fi destul de delicate. Deși sunt atletice, ele nu sunt suficient de robuste pentru mulți copii mici. Ele sunt un meci excelent pentru familiile cu copii sau copii blânzi interesați să învețe cum să pregătească câinii.

Acești câini necesită o atenție mai atentă în aer liber decât multe alte rase, deoarece pielea lor este predispusă la arsuri, zgârieturi, erupții cutanate și multe altele. Dacă sunteți în căutarea unui câine pentru a juca afară cu copiii, aceasta nu este cea mai redusă opțiune de întreținere.

Probleme comune de sănătate

Chestia chineză este susceptibilă la mai multe afecțiuni:

  • Patella de lux (comun)
  • Atrofia retină progresivă (ochi)
  • Glaucomul (ochi)
  • Lensamentul lentilelor primare (ochi)
  • Epilepsie (neurologice)

AKC recomandă ca, cel puțin, crescătorii să-și sculeze stocul pentru problemele de ochi, problemele genunchiului, problemele inimii, testul ADN PRA-RCD3 și testul PLL ADN. Când luați în considerare un catelus, asigurați-vă că întrebați dacă vreuna dintre rudele catelusului au avut epilepsie. Dacă un crescător nu face aceste teste și nu vă poate arăta rezultatele, mergeți departe.

Susținerea crescătorilor care efectuează o bună teste de sănătate sunt mult mai mult decât întrebarea dacă puii au văzut un veterinar. Câinii părinte (și bunicii și alte rude, în mod ideal) ar fi trebuit să aibă imagini medicale, teste ADN și se fac examene specifice pentru a exclude problemele comune pentru această rasă. Achiziționarea unui catelus cu părinții testați în sănătate înseamnă că aveți o șansă mai bună de a petrece o viață lungă împreună.

Dieta și nutriția

Ca toți câinii, câinii chinezi crescuți necesită o nutriție bună. O rasă mică, hrană pentru câini de înaltă calitate ar trebui să facă truc. Mulți proprietari optează pentru diete de ingrediente limitate pentru a ajuta la reducerea riscului de inflamație în această rasă.

Cu varietatea fără păr a acestei rase, este relativ ușor de spus dacă au pus prea multă greutate. Ar trebui să puteți vedea o îngustare a taliei între șoldurile și coastele lor. Dacă nu puteți vedea că, este timpul să reduceți dimensiunea mesei câinelui.

În soiul de pulbere, simțiți-vă de-a lungul coastelor câinelui prin blană. Ar trebui să puteți găsi cu ușurință cușca de coaste și oasele de șold, dar coastele nu ar trebui să depășească prea mult.

Puzzle Alimentatoare vă ajută să vă încetinească câinele în timpul meselor și să ardă energia și puteți ajuta cu adevărat câinele să se bucure de alimentele sale.

Cei mai buni câini pentru apartamente sau condos
PROS
  • Câini atletici, agili

  • Băuturi inteligente, ușor de tren

  • Aspect unic pentru ele, întoarce capul

Contra
  • Necesită îngrijire specială și îngrijire a pielii

  • Nu cea mai bună rasă pentru familiile cu copii mici

  • Susceptibile la mai multe boli comune la câinii mai mici

Unde să cumpărați sau să adoptați un câine chinez crescat

Este un drept chinez crescat pentru tine? Înainte de a aduce acasă un câine nou, ați putea dori să explorați dacă personalitățile și nevoile lor sunt un meci bun pentru dvs. Asigurați-vă că ați vorbit cu proprietarii, crescătorii și grupurile de salvare și întâlniți câțiva câini chinezi crescuți în persoană pentru a afla mai multe. Dacă ați decis că un creșter chinez este potrivit pentru dvs., uitați-vă la Clubul național de rasă ca o resursă pentru găsirea dreptului de companie pentru dvs.

  • American Chinezesc Club Crested, Clubul național de rasă recunoscut de AKC
  • Directorul de crescătorie
  • Chineză Cluburi regionale crescute și organizație de salvare
  • AKC Marketplace

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de rase similare, mai mici, verificați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de rasă de câine. Există însoțitorul perfect pentru toată lumea.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chineză crested: profil de rasa de caini