Papilomii la cai

Bumps pe cal

Nu este nevoie să sunați alarma dacă găsiți umflături gri sau colorate pe piele pe nasul calului tău tânăr. Papilomii, care pot apărea peste noapte, sunt un tip de negi de ecvină. Și sigur, ei arată inestetic, dar nu ar trebui să provoace îngrijorări excesive. De fapt, bebelușii (uneori denumiți "acnee adolescenți" în lumea calului) sunt pur și simplu o neplăcere, mai ales când doriți ca calul să fie bine dovedit pentru inel. Care a spus, lăsați breakout-ul să-și continue cursul, deoarece negi sunt rareori dureroasă și cu siguranță vor dispărea în timp ce calul tău se maturizează.

Ce sunt papiloma?

Papilomasul se referă la umflături mici, gri, neregulate care arată ca negi. Ele sunt cele mai frecvent văzute pe un nările de cal și pe bastoane sau pe zone cu părul subțire din corpul său (cum ar fi pleoapele sau picioarele din față). Această formă de "acnee" rezultă dintr-o infecție virală cu virusul herpes ecvine cu o incubare de până la 60 de zile. Aceste negi sunt contagioase pentru alți tineri cai, dar vor rezolva singuri în una până la nouă luni fără tratament.

Simptomele de papillomă la cai

Papilomul viral poate apărea destul de brusc. Într-o zi, calul tău pare bine - și la o inspecție suplimentară, găsiți niște umflături ciudate care par să se răspândească ușor și aproape peste noapte. O întreagă regiune pe calul tău poate arăta incrustată cu ciocuri de conopidă. Urmăriți acest lucru îndeaproape, ca și ceilalți cai tineri din aceeași pășune sau hambar pot izbucni, de asemenea. Este, de asemenea, neobișnuit ca pielea să se spargă și să sângereze, sau pentru verucile de papiloma pentru a se desprinde în zone care sunt mobile, ca pe buze și nas. Unii proprietari de cali cred că odată ce au sângerat și scaboreau, negi vor dispărea mai repede. Cu toate acestea, orice rană deschisă trebuie monitorizată îndeaproape pentru a preveni infecția.

Cauzele papilomului

Similar cu verdele de oameni contract, papilomii de cai sunt cauzate de papilomavirusul ecvine, un virus Herpes. Dar acest tip de negi nu este zoonotic (o boală care există la animale, dar poate fi transferată oamenilor), deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la contractarea virusului de la dvs cal. Și cu siguranță, tu nu poti faceți calul bolnav fie. Cu toate acestea, verucile ecvine pot fi transferate din cal la cal și o mare mare le poate transfera la ea mânz ca asistente medicale. Caii tineri pot, de asemenea, să prindă virusul de la găleți, garduri sau orice alt loc un cal tânăr curios își poate lipi nasul sau poate peria împotriva. Papilomii afectează în cea mai mare parte caii mai puțin de 18 luni și este foarte rar încă, nu imposibil - pentru un cal mai vechi pentru a le obține.

Tratament

Din moment ce negi sunt obișnuiți, cei mai experimentați proprietarii de cali pot diagnostica ei înșiși fără ajutorul unui medic veterinar. Dar pentru leziuni discutabile, un medic veterinar poate lua o biopsie pentru a se asigura că loviturile nu sunt sarcoids (un tip de tumoare cutanată) sau un alt tip de infecție sau tumoare.

La caii tineri, tratamentul nu este necesar, pe măsură ce papilomii vor dispărea în câteva luni, deoarece calul își dezvoltă propria rezistență la virus. Într-adevăr, ca și cum negi dispar ca fiind misterios ca ei vin.

Dacă o zonă infectată cu ocultare a devenit inflamată și dureroasă, puteți lua în considerare tratarea acestor pete cu antiseptice de supra-the-counter sau o loțiune de hidratare topică pentru pielea crăpată și păstrați secțiunea curată. O loțiune ca un unguent de erupție cutanată poate ajuta - și este total inofensiv - ar trebui ca calul tău să devină inconfortabil. În caz contrar, este bine să lăsați pur și simplu papilomii să-și ruleze cursul.Dacă sunteți îngrijorat de faptul că calul dvs. este incomod sau că o zonă afectată ar putea fi infectată, apelați medicul veterinar pentru sfaturi.

Cum de a preveni papiloamele

Altele decât stabilele de bază igienă, Există puține lucruri care pot fi făcute pentru a preveni caii de la verucile contractante. Cu toate acestea, dacă un cal le primește, îl puteți păstra în carantină și folosiți găleți separați, recipiente de alimentare și alt echipament Pentru a împiedica răspândirea virusului. Uneori virusul poate fi prezent înainte de a vedea semnele, totuși, astfel încât această măsură de precauție nu poate fi în întregime eficientă.

După un focar, hambare, jgheaburi de hrănire, găleți și Tack ar trebui să fie dezinfectate pentru a ucide organismele persistente. O soluție de înălbire diluată poate fi utilizată pe echipamentul de alimentare și pe pereții și starea de staționare pot fi curățate cu săpun și apă.

Și nu vă faceți griji Cai mai vechi, deoarece rareori obțin negi și le pot contracta doar o dată în timpul vieții. Totuși, fiți conștienți de faptul că bulgări și umflături în cai mai în vârstă pot fi semne de alte probleme.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Halucile ecvineSpitalul de ecvine Conley și Koontz

  2. Ajutor, calul meu are negi!Kentucky Equine Cercetare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Papilomii la cai