Scabs pe pisici? Ceea ce le provoacă și cum să le tratezi

scabs pe pisici

Ați observat pustule uscate, cruste sau leziuni pe pisica ta? Dacă da, acestea sunt scabs și pot varia de la singular la mai multe. Există multe tipuri diferite de scabie, cu o varietate de cauze. Locația scabsului și a simptomelor pe care pisica dvs. se confruntă vă va ajuta să vă dați VET o indicație a cauzei. Cu acea fiind spus, în acest ghid, vom arunca o privire la SCAB pe pisici și cum să le tratăm, inclusiv unele remedii utile la domiciliu pentru scabs de pisici.

Care sunt cauzele scabsului pisicilor?

După cum sa menționat, există multe motive diferite pentru care scabs se pot forma pe pielea pisicii tale. Unele dintre cele mai frecvente cauze sunt după cum urmează:

  • Cancer de piele
  • O reacție la un amestec de insecte sau mușcături
  • Complexul de granulom eozinofilia
  • Infecția cutanată
  • Abces
  • Pemphigus
  • Pecingine
  • Mange
  • Alergii
  • Acnee feline
  • Flux hipersensibilitate

Diagnosticarea problemei

Pentru ca veterinarul dvs. să ajungă în partea de jos a motivului pentru care pisica dvs. suferă de SCAB-uri, sunt luate în considerare un număr diferitor factori și se efectuează testele. VET-ul dvs. va privi istoria medicală a pisicii, precum și la efectuarea unui examen fizic. Testele de diagnosticare pot include un test de prăjire a pielii, analiza firelor de păr, citologia pielii și răzuirea pielii. VET poate efectua, de asemenea, un test de bază pentru a analiza sănătatea generală a pisicii.

Tratarea scabsului de pisici

Tratamentul ales va depinde de motivul pentru care pisica dvs. a dezvoltat scabs. Unele dintre cele mai frecvente opțiuni de tratament includ medicamente antiinflamatorii, șampoane medicamentate, control de paraziți diligenți și antibiotice pentru infecție. Mai jos, vom arunca o privire la cel mai probabil curs de tratament pentru unele dintre cele mai frecvente cauze ale SCAB-urilor ..

  • Cancer de piele

Există o serie de cancere de piele diferite pe care pisicile le pot suferi de la, inclusiv tumora celulară, carcinomul celular scuamos, carcinomul celular bazal și melanomul. Operația va fi necesară și acest lucru poate fi necesar să fie urmat cu radioterapie sau chimioterapie.

  • O reacție la un amestec de insecte sau mușcături

Intemele și mușcăturile de insecte pot duce la o reacție localizată, care tinde să provoace o cantitate intensă de mâncărime. Dacă observați doar una sau două scaburi mici pe pisica dvs., cauza este cel mai probabil o insectă sau o mușcătură de insecte. Tratamentul implică utilizarea lui Benadril, care este un antihistaminic, pentru a controla disconfortul și mâncărimea.

  • Complexul de granulom eozinofilia

Aceasta este o condiție care se caracterizează prin leziuni pe piele în diferite zone ale corpului pisicii tale. Cauza exactă pentru această afecțiune nu este cunoscută. Cu toate acestea, se crede că provin de la alergeni inhalatori, alergeni alimentari sau mușcături de purici. Pentru unele pisici, starea vine și merge, în timp ce alții au doar o singură condiție o dată. Pentru a trata complexul de granulom eozinofilia, trebuie să scăpați de expunerea alergenului dacă acest lucru este posibil. De asemenea, puteți utiliza un antihistaminic ca Zyrtec pentru a ameliora simptomele. Îndepărtarea chirurgicală ar putea fi necesară dacă leziunile nu sunt receptive.

  • Infecția cutanată

Pisica ta poate fi dezvoltat o afecțiune a pielii. Un exemplu este Pyodermas, care este o infecție a pielii cauzată din cauza traumei. Antibioticele topice și antibioticele orale sunt de obicei aplicate în zona care este afectată.

  • Abces

Un abces poate locui pe dinții sau pe pielea pisicii dvs. și este un buzunar de puroi care formează atunci când bacteriile intră în corp printr-o rană de puncție, de obicei cauzată în timpul unei lupte cu pisici sau din cauza unei mușcături. Tratamentul depinde de faptul dacă abcesul poate fi drenat sau nu.

  • Pemphigus

Acesta este un grup de boli autoimune rare în feline, care tinde să apară deoarece pisica dvs. are un răspuns imun hiperactiv împotriva propriilor țesuturi. Tratamentul pentru aceasta va începe cu medicamente imunosupresoare. Dacă nu reușesc, VET-ul dvs. poate recomanda un medicament de chimioterapie, cunoscut sub numele de clorambucil.

  • Pecingine

Ringormul este o infecție fungică comună, care influențează unghiile, blănurile și pielea pisicilor. Este cauzată de dermatofite, care este un grup microscopic de organisme fungice parazite. Ringworm invadează straturile exterioare, moarte ale părului, ghearele și pielea. Numele de apel a fost dat din cauza faptului că leziunile circulare, care apar ca un inel, tind să se dezvolte pe pielea pisicii infectate. În zonele de temperaturi și umiditate ridicate, ciuperca este mai frecventă. În plus, pisicile într-un mediu aglomerat, de exemplu, un adăpost sau o cadere, sunt la un risc mai mare. Dacă mașina dvs. a fost diagnosticată cu viermii de apel, va trebui să vă tratați prea mult animalul, dar va trebui să vă tratați și casa. Dacă aveți mai mult de o pisică, trebuie să vă asigurați că toate sunt tratate. În majoritatea cazurilor, VET dvs. va prescrie o baie sau șampon pentru viermii de apel. Este crucial să aveți grijă atunci când vă îngrijiți de pisica dvs., deoarece ringworm se poate răspândi cu ușurință de la pisici la oameni și viceversa.

Pisica bolnavă

  • Mange

Mange este cauzată atunci când un parazit, care este ca un păianjen mic, se învârte în pielea pisicii tale. Aceasta este o condiție care este extrem de contagioasă. Simptomele includ scabs intens și mâncărime, în special de-a lungul marginii urechii, care adesea se termină devenind îngroșată. Zonele cele mai frecvent afectate sunt gâtul ad. Cu toate acestea, acarianul poate trece peste părți ale corpului pisicii dvs. dacă această afecțiune este lăsată netratată, motiv pentru care este important să acționăm rapid. Există o serie de opțiuni diferite de tratament disponibile. Aceasta include o gamă largă de dipsuri și produse, de exemplu, revoluție și Ivermectin.

  • Alergii

Pisicile pot fi alergice la o gamă largă de lucruri, iar alimentele sunt cele mai cu siguranță în această categorie. Merită, de asemenea, subliniat că unele pisici pot dezvolta o alergie la un anumit tip de mâncare, în ciuda faptului că ei obișnuiau. Alergiile alimentare afectează de obicei gâtul, urechile și zona capului, rezultând mâncărime non-sezoniere. Acest lucru poate duce apoi la suprafețe mari de scabs de plâns, precum și papule mici. Dacă pisica dvs. are speacuri și căderea părului; Este probabil ca o alergie alimentară să fie problema. Alte simptome includ lingerea excesivă a zonei care este afectată și vărsături. Dacă pisica dvs. este diagnosticată ca având o alergie alimentară, el va fi pus pe o dietă nouă, eu.E. un tip de mâncare pe care nu a mâncat niciodată înainte. Acest lucru este folosit pentru a vedea dacă simptomele se vor șterge sau nu. Desigur, alergiile alimentare nu sunt singurele tipuri de alergii pe care pisica ta o poate avea. Ar putea fi că pisica ta are o alergie inhalator, eu.E. o reacție alergică cauzată de respirația în particulele în aer, de exemplu, matrițe, acarieni de depozitare în alimente uscate, acarieni de praf și polens. În timp ce oamenii sunt cel mai probabil să reacționeze la acest lucru prin șuierătoare și strănut, pisicile tind să dezvolte probleme de piele ca o reacție.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente hipoalergenice pisici

  • Acnee feline

Un alt motiv pentru care pisica ta poate avea scabs este că el suferă de acnee feline, care este o condiție prin care inflamația și capacele se dezvoltă pe pielea pisicii tale. Există numeroase cauze ale acneei feline, inclusiv îngrijirea slabă, inflamația, alergiile și utilizarea bolurilor de alimente din plastic. Dacă ați observat Blackheads pe pielea pisicii dvs., care apar ca murdăria, este foarte probabil ca pisica ta are acnee feline. Blackheadurile pot deveni inflamate, provocând umflarea, precum și cruste și crusta. Pentru a trata acnee feline, există o serie de lucruri diferite pe care trebuie să le faceți. Aceasta include utilizarea unui săpun antibiotic pentru a curăța zona. De asemenea, trebuie să tratați infecțiile secundare prin utilizarea antibioticelor orale și ar trebui să utilizați boluri metalice în loc de boluri de plastic. Igiena strictă este imperativă. Spălați bolurile de apă și bolurile de alimente cu apă caldă, după ce au fost folosite.

  • Flux hipersensibilitate

În cele din urmă, avem hipersensibilitate la mușcături de purici, care este de fapt cea mai frecventă cauză a scabs pe pisici. Fleas trăiesc pe pielea animalului tău. Ei sunt paraziți fără vânt, care vă vor alimenta sângele pisicii. O mulțime de pisici au o reacție localizată, deoarece au o alergie la saliva în mușcăturile de purici. Acest lucru poate provoca umflături mici, ridicate pentru a se dezvolta în jurul bărbatului și gâtului pisicii, precum și pe spatele pisicii voastre, chiar în fața coastei sale. Pentru a vindeca această formă de scabie, controlul puricii diligentă este o necesitate. Nu numai că trebuie să vă asigurați că pisica dvs. este păstrată fără purici, dar trebuie, de asemenea, trebuie să vă asigurați că mediul este tratat, de asemenea.

Sperăm că aveți acum o înțelegere mai bună a ceea ce sunt scabie și cum sunt cauzate. Dacă ați observat oricare dintre simptomele menționate în acest articol, ar trebui să încercați că remediile de acasă au sugerat să vă ajute pisica. Cu toate acestea, dacă problema nu va părea să se bată sau se înrăutățește, este important să vă luați pisica către veterinarii la cea mai apropiată oportunitate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Scabs pe pisici? Ceea ce le provoacă și cum să le tratezi