Cum să-ți antrenezi câinele să nu urmărească

Câinii care urmăresc o mașină

Câinii sunt cablați în mod natural pentru a urmări mașinile și alte obiecte în mișcare. Când nu au prize sau antrenamente adecvate, ei urmăresc bicicletele sau chiar pisicile sau copii. Chasing unele lucruri, totuși, pot obține câini în necazuri cu proprietarii, vecinii, sau chiar să le facă rău sau ucise. Aflați cum să vă antrenați câinele pentru a opri urmărirea.

De ce câinii Chase

Câinii au evoluat ca specialiști de anduranță. Canini sălbatici, cum ar fi lupi și coioți, utilizați viteza pentru a rula prada. Câinii domesticiți sunt doar la un pas de la verișorii lor sălbatici și au păstrat acest instinct de a alerga. nevoia de a urmări obiectele în mișcare este greu conectat în creierul canin. Acesta este un comportament natural de vânătoare care este demonstrat ori de câte ori puiul tău urmărește o minge, frisbee sau veveriță.

Prin reproducerea selectivă, oamenii au redirecționat aceste instincte de vânătoare, astfel încât labradorul să se oprească de o mușcătură de ucidere și, în schimb, să recupereze prada cu o gură moale, de exemplu. Rasele de hrănire continuă să se simtă obligate să urmărească și să "împingă" obiecte ca oile într-o direcție specifică.

Luați în considerare rasa câinelui dvs

Toți câinii se bucură de chase, dar anumite rase dezvoltate pentru anumite tipuri de muncă sunt de obicei mai obsesive decât altele. Luați în considerare rasa câinelui dvs. dacă trebuie să aveți probleme de urmărire. Greyhounds, whippete, și majoritatea terorierelor sunt atrase de urmărirea și chiar atacarea animalelor mici. Aceste rase pot reprezenta un pericol pentru pisici, câini mai mici sau animale de fermă, cum ar fi găini sau iepuri. Shepherd Breeds sunt mult mai probabil să urmărească animalele mai mari, precum și mașinile, bicicletele și oamenii de jogging într-un efort greșit de a le învăța.

Înainte de a vă antrena nu pentru a urmări

Pentru a învăța ce să nu urmărească, puștiul tău trebuie să fie pregătit mai întâi Leash Walk frumos și să înțeleagă "sta" și "stau" comenzi. Acestea sunt esențiale în păstrarea câinelui în care doriți. Odată ce acestea sunt stăpânite, câinele dvs. poate învăța să nu urmărească.

3:16

Cum să-ți antrenezi câinele să stea

Expuneți câinele dvs. în situații organizate

Scopul este de a vă expune câinele în situații organizate care promite comportamentul de urmărire, cum ar fi efectivele de animale sau mașinile. Puneți-vă puiul pe o lecție de 6 metri (ca măsură de precauție de siguranță, în cazul boltului de câine) și dați comanda Sit / Stay. Apoi, un prieten călărește încet o bicicletă, conduceți o mașină sau jogging de pui, în timp ce continuați să vă asigurați poziția de ședere / ședere a catelusului.

Distrage atenția și răsplata

Distrage-ți câinele cu o recompensă de mâncare, laudă-o pentru că nu urmărește. De îndată ce începe să se agite să alerge după (whining, mârâie), face o față și să meargă cealaltă direcție în timp ce laudă și oferind tratamente. Vrei ca pu pomul să asocieze prezența mașinii / bicicletelor / joggerului cu tratamente, în timp ce merge departe de Atingerea.

Continuați să practicați

Creșteți treptat viteza trecătorului și continuați să vă recompensați intermitent cățelul pentru ședința tot așa cum se apropie și apoi se întoarce să se trateze odată ce este aproape. Burgi cu aceste setări peste și peste până când câinele te privește după ce vede trecătorul, mai degrabă decât să vrea să se apropie și să urmărească. Este imposibil să elimini în totalitate comportamentul de urmărire, dar poate fi redirecționat.

Reduceți oportunitățile de urmărire

Aplicați limitele adecvate pentru câinele dvs .: o curte împrejmuită sau o închisoare de leșie atunci când proprietatea dvs. îl învață regulile și îl împiedică să urmărească animalele sau alte obiecte din afara limitelor. Instruirea cu ascultare este necesar dacă trebuie să controlați obiceiurile proaste ale puilor.

Furnizați prize de siguranță pentru urmărire

Dați-vă alternativele de catelus pentru a satisface această dorință normală. Jocuri interactive, cum ar fi preluarea atenuând nevoia de a urmări și de a oferi o experiență de legare pentru cei doi. Ameliorarea catelului tău plictiseală poate ajuta la evitarea comportamentelor de urmărire care apar din frustrare și singurătate. De asemenea, sunt organizate Dog sport cum ar fi studiile de herding pentru rasele de ciobanesc, conresie-curge pentru rasele de confruntare și go-la-sol pentru terrieri care recompensează aceste comportamente înnăscute în setările controlate.

1:34

Cum să-ți antrenezi câinele să ia

Probleme și comportament de verificare

Proprietarul unui câine care urmărește în mod necorespunzător este răspunzător dacă câinele doare pe cineva sau deteriora proprietatea. Câinele de urmărire este, de asemenea, expus riscului de a fi rănit sau ucis dacă va urmări o mașină sau de celălalt animal sau persoană care se apără ei înșiși. În unele zone, proprietarii de proprietăți se află în drepturile lor de a trage câini care hărțuiesc animalele.

Veți dori să puteți redirecționa dorința câinelui dvs. de a urmări cu orice stimulant brusc, deci asigurați-vă că ați practica această tehnică cu o varietate de trecători. Dacă ați practicat mai întâi cu o trecere de bicicletă, încercați-o cu o mașină cu mișcare lentă și ați repetat cineva exercițiul în timp ce jogging. Asigurați-vă că vă asigurați întotdeauna lesa câinelui atunci când un tip necunoscut de trecător este aproape și nu lăsați niciodată câinele dvs. să-l urmărească cu o leșie lungă și apoi să atingă capătul leșiei la o alergare completă. Acest lucru poate deteriora grav gâtul câinelui și vertebrele.

Dacă câinele dvs. continuă să urmărească chiar și după antrenament, poate doriți să vorbiți cu un specialist comportamental canin. Comportamentul de urmărire poate fi periculos (sau mortal) pentru câine, mai ales dacă câinele dvs. îi place să urmărească mașini. Un specialist poate fi capabil să ajute la identificarea problemelor, a obiceiurilor de rasă sau altceva care îi determină pe câinele dvs. să urmărească în mod constant.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi câinele să nu urmărească