Cum să-ți antrenezi catelul

Smart Young Westie catelus plin de remorci energetice pe lesa ei

Legea leagănului poate cere catelul dvs. la Mergeți frumos pe o lesa si stiu Cum să călcați când de pe proprietatea dvs. Dar, chiar dacă nu, este pur și simplu comportamentul de catelus politicos pentru a cunoaște eticheta de leșie. Cu maniere de lesa adecvate, câinele dvs. are mai multă libertate de a explora în siguranță lumea dincolo de partea din față sau din spate.

Puii mari de rasă pot crește în tancuri puternice, care pot trage lesa de pe mâini sau pot să vă tragă peste tot. Care poate fi periculos pentru tine dacă ești înclinat și periculos pentru ei dacă vor intra în trafic, devin încurcate cu mult dincolo de accesul tău, sau intră într-o fracas cu un alt câine. Chiar și puii prietenoși se pot speria și o leșie oferă securitate și un nivel de confort atunci când un proprietar de încredere oferă îndrumări printr-o mulțime de străini sau situații înfricoșătoare.

Puii nu știu instinctiv cum să meargă pe o lesa. Când trageți, câinii se retrag instinctiv înapoi și dacă permiteți câțiva să câștige, asta poate face și mai dificil pentru ei să depășească nevoia de a face acest lucru.

Este mult mai ușor să înveți un puppic mic decât un adolescent puternic sau un adult. Dacă aveți un catelus, atunci acum este momentul perfect pentru ao învăța să meargă frumos pe o lesă. Începeți imediat când aduceți puiul acasă.

Începe cu un guler

Multe pui de pură poartă gulere temporare (sau panglici codificate de culoare) de la naștere pentru a le ajuta să le identifice de la littermați. Dar dacă un colier este nou pentru catelul dvs., dați câinelui ceva timp pentru a vă obișnui. Un guler plat, nailon cu cataramă și spațiu metalic, astfel încât să puteți potrivi două degete dedesubt este ideal. Probabil că va trebui să obțineți cele mai mari, deoarece puiul crește, atât de ieftini la prima muncă bine.

Valorificați un câine de tragere

Pentru puii puternici care ar putea fi tentați să vă tragă pe stradă, utilizați un ham fără tragere. Aceste instrumente de formare funcționează în special pentru puii mai în vârstă, dur, pentru că îi antrenează să nu tragă. Cârligele de leșie la un clip pe partea din față a pieptului câinelui, astfel încât atunci când câinele trage, hamul transformă câinele înapoi spre persoana care ținea lesa. Acest lucru se antrenează efectiv câinele să nu tragă.

Angajați simțul mirosului câinelui

Inainte de Atașarea unei lei sau punerea pe ham pentru prima dată, încurajați-i căruța să-i smulgă. Mirosul este un mod important pentru ca puii să comunice - un sniffing bun este important. Dar Al Leash nu este o jucărie, așa că nu lăsați câinele să mestece sau să joace remorcher cu lesa.

Obțineți dreapta; lesa de dimensiuni

Alegeți un stil adecvat al unei lei pentru dimensiunea catelului dvs. Greutatea luminoasă Nylon Leasshes funcționează bine pentru animalele mici, în timp ce leșinele din piele mai grele pot fi mai potrivite pentru puii mai mari. Este o idee bună să transmiteți nevoia de a obține o lecție retractabilă. Aceste leagă pot învăța puii să tragă când recompensează sărituri, deși acestea pot fi bine pentru câinii de dimensiuni de jucărie. O lungime de 6 metri dă în mod obișnuit puppies o libertate suficientă fără ca proprietarii să piardă controlul.

În acest moment, doar scopul ca puii dvs. să nu-l depășească, trageți sau trageți, ci pur și simplu să mergeți frumos pe ambele părți pe o leșie liberă (nu strânsă). Dacă țineți leșia strânsă, câinele va trage în mod natural împotriva acestuia, deci evitați trasarea sau încercarea de a trage. Țineți leșia în mâna dreaptă, dublând-o pe strada extra, astfel încât nu trageți și țineți mâna dreaptă la nivelul cataramei.

Recompensa un comportament bun

Au tratamente sau jucării preferate sau alte recompense (un miros de ceva murdar pentru puii nosy) și dole-l cu mâna liberă. De asemenea, puteți dori să utilizați Curs de antrenament de clicker pentru a comunica cu catelul dvs.

Arătați-vă puii un tratament în timp ce câinele se află sau stă la fața dvs. Dacă intenționați să concurați în cele din urmă în studiile de ascultare sau în alte sporturi de câini, este tradițional să aveți câinele pe partea stângă. Dar dacă nu-ți pasă de concurență, nu contează ce parte atâta timp cât ești consistent.

Așteptați până când catelul se concentrează asupra recompensei. Apoi spuneți: "Să mergem!"Sau un alt semn verbal pe care îl utilizați în mod consecvent. Trebuie să știți cum să discutați cu un catelus într-o manieră pe care o înțelege. Țineți tratarea dreptului în fața nasului pe măsură ce începeți să mergeți, luând câinele să țină pasul.

Practicați mersul pe jos

După ce catelul înțelege conceptul de mers pe jos și șezând pe comandă, ați putea dori să schimbați vitezele. Veți dori ca câinele dvs. să mențină ritmul pe care mergeți și să rămâneți alături de dvs., indiferent dacă umblați, Trot, sau alergiți. De asemenea, practicați direcțiile de schimbare. Când puiul dvs. merge în partea stângă, o întoarcere la dreapta sau o față în dreapta în dreapta ar trebui să fie destul de ușoară pentru ca câinele să urmeze. Transformarea spre stânga poate necesita aglomerarea cu recompensa cel puțin inițial. Transformați-l într-un joc, astfel încât odată ce sughiul înțelege, puteți da o laudă extravagantă.

Probleme și comportament de verificare

"Proofing" Un comportament înseamnă asigurarea faptului că câinele dvs. va rămâne cu comportamentul chiar și în situații provocatoare. Pentru a dovedi capacitatea câinelui tău de a merge bine pe o lesa, mutați timpii de practică în zone care au mai multe distrageri. La urma urmei, părăsirea din spate sau a camerei de zi va fi necesară atunci când mergeți la parc sau Faceți o plimbare cu mașina pentru a vizita prietenii și familia și doriți ca leșie liberă să fie un comportament implicit oriunde te duci. De exemplu, ar trebui să practicați în curtea din față în timpul orelor de vârf de dimineață sau când soțul / soția dvs. aruncă o minge pe cealaltă parte a camerei.

Pe măsură ce câinele dvs. dezvoltă mai multe abilități, puteți începe să-l învățați "Heel."Poziția" Heel "merge alături de tine pe partea stângă la nivelul genunchiului în timp ce opriți și începeți când faceți și așezați când vă opriți. Odată ce puiul dvs. acordă atenție comenzii "Let`s Go" și anticipează comanda "Sit" Când vă opriți, ați putea dori să încercați să vă luați câinele să călcați în jurul întregului perimetru al curții sau să faceți ture în afara casei.

Chiar și cei mai deștepți câini pot avea probleme cu un comportament și probabil că va trebui să consolidăm o parte din formarea pe care ați făcut-o, ajutându-vă animalul de companie să învețe comportamentele și să depășească provocările comune fără recompense imediate.

  • Sărind pentru o recompensă. Catelul tău nu ar trebui să fie a sari Pentru tratament sau jucărie, atât de mici poziția dacă catelul încearcă să sară în sus. De asemenea, puteți utiliza o lingură lungă de lemn cu un tratament lipicios sau un "TRAT Stick comercial" conceput în acest scop, astfel încât să nu trebuie să vă aplecați. După câțiva pași, opriți-vă și spuneți-vă catelul dvs. "sta."Recompensați puiul cu tratamentul.
  • Rushing înainte sau tragând la lesa. Repetați exercițiul de plimbare cu leșie cu atracția. Opriți la fiecare câțiva pași, plasați puiul într-o poziție așezată sau în jos și recompensați-o. Pui ar trebui să înțeleagă rapid că "hai să mergem" (sau alte comenzi consecvente) înseamnă să mergem la partea ta - și vei plăti cu o recompensă când câinele stă pe măsură ce vă opriți.
  • Se comportă corect numai atunci când o recompensă este dată. Când puiul a efectuat mai multe exerciții, nu va trebui să fie atras, dar va dori să știți că aveți recompense la îndemână. Creșteți atenția lui Pup, oferind în cele din urmă recompensa intermitent - mai degrabă decât de fiecare dată, recompensa în fiecare secundă, a treia sau a patra oară. Acest lucru îi învață ca câinele să se supună întotdeauna, deoarece nu este clar când vine o recompensă.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi catelul