12 Tipuri de câini de vânătoare și care aveți nevoie

Când vorbești despre câinii de vânătoare, Este foarte greu să eviți toate clișeele legate de câine, cum ar fi "un câine este cel mai bun prieten al unui bărbat" sau "câinii nu sunt întreaga noastră viață, dar ei fac viața noastră întreagă", etc & # 8230; Faptul este, toate Tipuri de câini de vânătoare sunt rase de lucru, ceea ce înseamnă că nu vor fi câinii de bug-uri cuddly, înfundate pe care majoritatea familiilor le au.

De fapt, este practic inutil pentru a încerca să eviți acele clișee deoarece există pentru un motiv. Nu este doar ca câinii să fie minunați, dar și că au fost cu adevărat cu noi de la cea mai timpurie și de vânătoare și de gatherer ".

Arheologie Rapoartele se dovedesc Cum am evoluat împreună cu câinii ca specie - cu câini de vânătoare în special - și dacă nu ar fi fost pentru ei, întregul nostru mod de viață și istorie ar fi fost complet diferit. Destul de posibil, nu am fi nici măcar astăzi aici.

Nu suntem singurii care au evoluat, cu toate acestea - câinii au schimbat o mulțime de-a lungul anilor. O mulțime de rase de câine astăzi ar fi practic nerecunoscute pentru cineva cu doar două sau trei mii de ani în urmă.

Tipuri de câini de vânătoare și pe care ai nevoieChiar și unele dintre cele mai comune tipuri de câini de vânătoare care au fost inițial crescuți pentru găsirea și recuperarea jocului au devenit - nu fără ajutorul nostru - câinii de apartamente standard care nu vânează nimic mai mult decât bile de cauciuc. Cu toate acestea, există încă o mulțime de rase tradiționale de câine de vânătoare, iar entuziaștii de vânătoare din întreaga lume încă se bucură de compania, prietenia și ajutorul lor.

Deci, ce este un câine de vânătoare, exact și ce tipuri de câini de vânătoare există?

Câini de vânătoare au vânat și cu oamenii pentru zeci de milenii. Pentru o mulțime de oameni, "câini de vânătoare" și "câini de arme" sunt sinonime și ceea ce își imaginează când au auzit aceste fraze este de obicei un câine. În timp ce este de înțeles, care este încă incorectă - câinii de vânătoare și pistol sunt două tipuri distincte de rase de câine, ambele se califică drept "câini de vânătoare."

De asemenea, citiți: 30 cei mai buni câini de vânătoare pentru toate tipurile de jocuri și vânători

De fapt, există mai multe sub-tipuri de câini de vânătoare. Să mergem prin ele unul câte unul:

Tipuri de câini de vânătoare
și care aveți nevoie

Tipuri de câini de vânătoareHounds

Hounds sunt, la rândul lor, împărțiți în două sau trei subcategorii diferite - Skythounds, Hounds și Lurchers (adesea ignorați sau numărați ca răniți). Toate aceste categorii sunt similare în faptul că toți câinii pot vâna de obicei prada de la sine. Uneori individual, uneori într-un pachet, cele mai multe câine calea, urmăriți și ucideți pradă în sine.

În unele cazuri (în cea mai mare parte cu câinii de miros), ei pot doar să localizeze și să urmărească prada pentru ca oamenii să termine.

1 Sighththounds

Tipuri de câini de vânătoareDupă cum sugerează numele lor, Sighthounds se bazează foarte mult pe vederea lor. Au evoluat (și au fost mai târziu crescuți de noi) cu un accent pe două caracteristici cheie - vederea și viteza lor

Metoda de vânătoare a unui sindicat este ceea ce este cunoscut sub numele de "Coursing."Ei observă prada de la distanță, tulpina, începe să o urmărească atunci când sunt destul de aproape și să o omoare. De obicei, ei vânează singuri.

Animale extrem de elegante și subțiri, Sighthounds au o unitate unică și aproape de neoprit pentru a vâna. Având un confruntat pentru un animal de companie standard poate fi o provocare imensă, deoarece chiar dacă sunt bine pregătiți, ei pot să izbucnească într-o urmărire și să ignore toate comenzile.

Folosind acest instinct într-o vânătoare efectivă, totuși, este o vedere de a privi. Există o mulțime de rase diferite de clopote și au o comunitate specială proprie - American Sighthth Field Association. Cele mai populare tipuri de câini de vânătoare din categoria Sighththound includ:

  • Saluki (Greyhound persan)
  • Borzoi (Wolfhound rusesc)
  • Ogar
  • Scottish Deerhound
  • Afgan Hound
  • Irlandez wolfhound
  • Magyar Agár (Greyhound maghiar)
  • Silken Windhound

2 Hounds de parfum

Tipuri de câini de vânătoareHounds-urile de parfum sunt destul de diferite în mai multe moduri. În primul rând, se bazează foarte mult pe nas pentru a-și face treaba pentru ei. Ei nu sunt sprinteri ca niște confruntări, în schimb, câinii de miros pur și simplu urmăresc prada lor până când își găsesc locul de ascundere. Apoi, ei îl omoare dacă pot (și sunt instruiți) sau ei semnalează vânătorii cu lăcomia lor tare, în plină expansiune să vină și să aibă grijă de restul.

Acoperiți de accent de obicei scoarță în timpul urmăririi, pentru că este adesea destul de lungă. Latrările lor îi ajută pe vânător să-i urmeze, chiar și atunci când el sau ea pierde din vedere câinele. De asemenea, spre deosebire de Sighthounds, Hounds de Scent de obicei vânează în pachete.

O caracteristică cheie care pare a fi întâlnită în toate rasele de accentuare, dar a fost un mister de secole, sunt urechile lor mari, floppy. O teorie populară Este că urechile ajută la colectarea aerului și mirosul din jurul capului câinelui pentru o clipă mai mult, ajutând astfel să recunoască mirosul pradă.

Ar fi impractic să enumerați toate rasele de vânătoare de miros acolo, dar aici sunt mai multe dintre cele mai renumite tipuri de câini de vânătoare din această categorie:

  • American Foxhound
  • Copoi
  • Dachshund
  • Harrier
  • Basset Hound
  • Beagle
  • Otterhound
  • Basset Griffon

3 lurchers

Lurchers sunt, de obicei, lumped cu Sighthounds atunci când vine vorba de a le clasifica, deoarece sunt o cruce între Sighthounds și o rasă de câine de lucru aleatorie (de obicei un terrier sau un câine pastoral). Și, în timp ce ei pot afișa o mulțime de caracteristici cheie ale Sighthounds când vine vorba de vânătoare, lurchers sunt, de asemenea, câini de lucru foarte capabili dacă sunt crescuți corect. Majoritatea informațiilor pe care trebuie să le aveți pe câinii Lurcher sunt similare cu cea a Sighthounds.

VEZI ASTA: 30 livrări de câine de vânătoare care vă vor face un vânător mai bun

Tipuri de câini de vânătoareCâini de arme

Cealaltă subcategorie principală a tipurilor de câini de vânătoare sunt Câini de arme. Rolul lor este foarte diferit de cel al câinilor și au devenit populare ca vânătoarea de arme a făcut-o. Câinii de arme au fost de asemenea utilizați pentru vânătoarea netă înainte de inventarea armelor (evident, nu au fost numite "câini de arme" atunci), dar au devenit mai populare mai târziu.

Job de un câine de armă pot varia pe tipul lor, dar pur și simplu, câinii de arme ajută vânătorul. Ei pot urmări și se pot îndrepta spre pradă pentru uciderea vânătorului, ei pot spăla prada de a se ascunde, astfel încât vânătorul să-l poată arma, sau pot observa pur și simplu ca vânătorul ucide păsările și apoi aduceți acei păsări la vânătoare o dată el sau ea este terminată.

În timp ce rolul de câine într-o vânătoare este mult mai instinctiv și mai aproape de rolurile predecesorilor străvechi, rolul câinelui de arme este destul de nou și unic și este ceva care a fost crescut în ele în ultimele câteva secole.

4 Retrivere

Tipuri de câini de vânătoareUnul dintre cele mai populare tipuri de câini de pistol, recuperate au fost clasificate odată ca spanieluri de apă. Rolul unui retriever - așa cum sugerează numele lor - este de a aduce înapoi prada vânătorului după ce a fost împușcat. Un retriever bine pregătit poate să stea și să-i urmărească pe partenerul său uman să tragă păsările de ore și să-și amintească unde fiecare dintre ei au căzut astfel încât să le poată recupera pe toate odată ce vânătoarea sa terminat.

Retrieverii sunt în mod excepțional Câini inteligenți, Recunoscând cu ușurință diferitele comenzi de mână, verbale și fluiere. Pentru a-și face treaba, retrieverii au fost crescuți pentru că au un baston mare, dar moale, precum și o dorință care nu se termină de a vă bucura și de a se supune stăpânilor lor. Acestea fiind spuse, nu este o surpriză cum și de ce retrieverii au devenit unul dintre cele mai populare tipuri de câini in-house și apartamente pentru vânători și non-vânători, și chiar ca câini de asistență pentru dizabilități.

Există două tipuri principale de câini de vânătoare în categoria Retriever care sunt cunoscuți aproape de toată lumea - Labrador Retrievers și Retrieveri de aur. Există și alte rase not-as-comune în această categorie, inclusiv:

  • Retriever acoperit cu plat
  • Chesapeake Bay Retriever
  • Retriever acoperit cu Curly
  • Nova Scotia Duck Tolling Retriever

5 Settere

English Setter HuntingRolul unui setter ca câine de pistol este destul de diferit de cel al unui retriever. Setterul nu preia prada împușcată, dar îi ajută pe vânător să o localizeze și să-l înflorească. Folosit pentru păsările de joc în sus, setters folosesc atât mirosul, cât și vederea pentru a localiza cu specialitate păsări și le-au spălat când și cum are nevoie de ei vânător.

Setters ia numele lor după o poză destul de distinctivă pe care o ia odată ce au găsit prada - odată ce un setter întâlnește o pradă, nu-l urmărește imediat, dar în schimb îngheață, îndreptându-se spre pradă și așteaptă comanda stăpânului său Pentru a rula și a spăla prada la momentul potrivit.

Unele dintre cele mai populare tipuri de Câini de vânătoare În categoria setter include:

  • English Setter
  • Gordon Setter
  • Franceză Setter
  • Setter irlandez (sau roșu)

RECOMANDAT: 35 Resurse esențiale pentru vânătorii cu câini de pistol

6 Spaniolii

Tipuri de câini de vânătoareLa fel ca și seturile, Spaniels sunt folosite pentru a localiza și a spăla prada. La momente diferite în istoria lor, au fost separați în diferite categorii, cum ar fi spanioli de pământ și spanioli de apă, în funcție de pradă că vânează. Spanielurile de apă au fost de asemenea folosite pentru a recupera prada împușcată, în timp ce spanielurile de teren au fost și încă sunt așezate câini. Ei vor să se strecoare spre pradă și se vor îndrepta spre vânător.

Există, de asemenea, spaniels care să nu îndrepte doar la joc, ci și la spălare. Câini foarte inteligenți, spanioli știu și iubesc rolul lor într-o vânătoare. De multe ori puteți vedea spaniels folosite împreună cu alte animale - cu falcons pentru fazani și pardose, cu Sighthounds pentru iepuri și alții.

Există o mulțime de diferite tipuri de rase de câini de câini de vânătoare în clasa Spaniel, așa că vom menționa doar câteva dintre cele mai cunoscute:

  • American Cocker Spaniel
  • Papillon
  • Cavalier King Charles Spaniel
  • Irlandeză apă spaniel
  • Welsh Springer Spaniel
  • Română Cocker Spaniel
  • Sussex Spaniel

7 indicii

WireHaired Andinting GriffonCâinii care indică sunt, în general, numai pentru localizarea și îndreptarea spre pradă, lăsând abordarea vânătorului, spălați-vă și ucideți-o. Pointerii au de obicei o gamă foarte superioară decât spanielurile și seturile, făcându-le ideale pentru anumite vânători.

O mulțime de indicatori sunt, de asemenea, mari de reținere a terenurilor, aducând prada înapoi la vânător odată ce a fost împușcat. Diferența dintre prejudecătoare de pointer și un retriever tipic este că un pointer preia, de obicei, o singură pradă după ce l-au găsit și a arătat-o, în timp ce un retriever poate să stea și să memoreze zeci de păsări căzute, dar în general, nu urmăriți și îndreptați-le în prealabil.

Când vine vorba de exemple de rase de pointer, oamenii amestecă adesea pointeri și setters în aceeași categorie. Cu toate acestea, aici sunt mai multe tipuri de câini de vânătoare în categoria pointerului:

  • WireHaired Andinting Griffon
  • Pointer german longhaired / wirechair
  • Slovacul cu părul dur
  • Pointerul portughez
  • Vechi pointer danez

LEGATE DE: 30 cele mai utile cele mai bune consumabile de câine pentru vânătorii de joc cu câini

8 câini de apă

Tipuri de câini de vânătoareCâinii de apă ca niște podele sunt de obicei clasificați ca retrivere, dar merită propria lor mențiune. Crescute special pentru prada apei, acești câini sunt înotătorii și campionii de experți în rezistență, capabili să vâneze și să recupereze tot felul de piele de apă.

Deoarece câinii de apă sunt de obicei gândiți ca retrivere, rase precum Chesapeake Bay Retriever și Retrieverul acoperit cu Curly pot fi menționați ca exemple de câini de apă mare. Există totuși mai mult, așa că să menționăm câteva dintre ele:

  • Newfoundland
  • Pudele standard
  • Câine de apă spaniolă
  • Câine de apă portugheză
  • Barbet
  • Apa americană Spaniel

9 dachshunds

Dachshund HuntingDuchshunds sunt o rasă de câine, dar primesc propria lor categorie, și de ce. Pentru cei neinițiați, Dachshunds au fost întotdeauna destul de prost și un obiect de glume și ridiculizare. Toate acestea sunt foarte nemulțumite, deoarece Dachshunds sunt vânători de experți cu o mulțime de versatilitate, inteligență înaltă și o mulțime de utilizări moderne în afara vânătorii.

În principiu, dachshunds-urile sunt foarte asemănătoare cu câinii de mirosi, în care se bazează puternic asupra simțului lor de miros, urmărind, urmăriți, spălați-vă, și adesea chiar și ucide prada lor. De aceea le-am menționat chiar mai sus cu ceilalți holuri de miros. În funcție de dimensiunea lui Dachshund, pot fi folosite pentru a vâna ceva de la iepuri și iepuri la badgeri, vulpi și chiar mistreți și cerbi.

Dachshunds sunt singura rasă certificată de câine de vânătoare care vânează atât deasupra și sub pământ.

Ce distinge dachshunds De la alți hounds de mirosuri este, evident, fizicul lor - este cea mai unică caracteristică și este ceea ce le permite să nu localizeze gaura unui badger, ci și să sară și să scadă badgerul. În afara vânătorii, Dachshunds își pot folosi mirosul excelent pentru a ajuta la urmărirea animalelor rănite după accidentele de mașină.

10 Târrieri

Scottish Terrier de vânătoare câine de vânătoareCâinii mici care sunt excelenți pentru vânătoarea mamiferelor mici, vizionarea unei vânătoare de terrier este o vedere surprinzător de fascinantă. Ei localizează den sau set de pradă și apoi șurub spre ea, capturarea directă sau uciderea animalului. Terrierii de lucru pot fi trimiși subterani pentru a ucide sau a spăla prada.

Ratele mai mari de terrier, cum ar fi Tuller Terrier, pot fi de asemenea folosite pentru un joc mai mare, cum ar fi razorback-uri (porci ferate). Terrierii sunt câini foarte inteligenți, capabili să vâneze cu alte rase - de multe ori vânătorii de timp folosesc gunoi de miros pentru a localiza și a colând o pradă ca un porc, și apoi trimite un terrier mare, greu pentru a-l ataca, musca-l și ține-o jos, în timp ce Hunterul vine să-l împuște jos.

Iată câteva exemple de diferite tipuri de câini de vânătoare care se potrivesc în rasa terrier:

  • Terrier de frontieră
  • Terrier de taur
  • Miniatura Schnauzer
  • American Staffordshire Terrier
  • Terrier irlandez
  • Terrier scoțian
  • Welsh Terrier
  • Fox Fox Terrier

11 Cursuri

Tipuri de câini de vânătoareCURS ar putea fi pus împreună într-o categorie cu Terrierii, deoarece modelul lor de vânătoare este destul de similar. CURS sunt totuși mai mari și sunt folosite pentru o pradă mai mare, cum ar fi vierii, ciorani și alte mamifere mari.

În timp ce nu sunt la fel de populare, iată câteva exemple de tipuri de câini de vânătoare în familia curvă:

  • American Leopard Hound
  • Munte Cur
  • Gura neagră cur
  • Catahoula Leopard Dog
  • Copaci Tennessee Brindle

12 fecități

Terrier de șobolanSimilar cu acientele de parfum, fecioarele vânează în pachete și coajă pentru a alerta vânătorul odată ce au găsit prada. Ele sunt destul de mici și sunt folosite pentru pradă mică, cum ar fi veverițele. Ei își folosesc vederea și mirosul în proporții mai degrabă egale, diferențierea de la câinii clasici de parfumuri și de la Sighthounds.

Acestea au fost dezvoltate ca o rasă în Statele Unite de la o încrucișată de câini nativi nativi nativi și britanici au căzut terrier. Iată un exemplu de tip de tipuri de câini de vânătoare în familia feistă:

  • Feistul de munte
  • Terrier de șobolan

Și că este vorba despre lista noastră de toate tipurile de câini de vânătoare pe care trebuie să le cunoașteți. Am pierdut pe cineva?

Citiți următorul: Ce sparge mirosurile pentru câinii de vânătoare?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 12 Tipuri de câini de vânătoare și care aveți nevoie