Patterdale terrier: fapte de rasă și temperament

Patrier Terrier Fapte

Patru terrier.

Ați întâlnit vreodată această rasă de câine? Dacă nu, ce zici de termenul negru căzut terrier? Atât aceste nume, sunt interschimbabile și nu lasă ca asta să te confunde.

Patterdale Terrier aparține unei rase de câine în limba engleză și este verișori la Lucas Terrier, Terrierul Airedale și Fox Fox Terrier. Destul de interesant, cuvântul terrier vine de la un cuvânt latin "ter", ceea ce înseamnă Pământ.

Deci, tu ești unul dintre acei părinți mândri ai unui terrier Patrierale, care așteaptă cu nerăbdare să știe mai multe despre ei? Nu vă faceți griji că am detaliat cu atenție faptele despre această rasă de câine în acest articol, astfel încât să puteți furniza Terrierul dvs. de companie cu cel mai bun.

Derulați în jos pentru a afla mai multe fapte despre această rasă de câine:

Idei sumare:

Trăsături:

  • Greu
  • Inteligent
  • De încredere
  • De protecţie
  • Curajos

Se înțelege bine cu:

  • Stivuitoare de câini cu experiență
  • Outdoorsy Tipuri de părinți
  • Single active

Istoria lui Patru terrier

Descendentul terrierilor Patrters poate fi datat înapoi la 20 de ania secol, unde au fost crescuți inițial în nordul Angliei. De fapt, ele pot fi urmărite direct în districtul lacului.

Joe Bowman, Maestrul Hunts Ullswater Hunts, le-a crescut cu mai mult de 100 de ani în urmă. El a văzut nevoia de acești câini, care erau capabili să vâneze vulpi roșii în mediul rural enorm.

Terrierii Patrterale au preluat când câinii tradiționali săpat nu au putut să-și îndeplinească corespunzător această sarcină. Al lor sentiment de miros le-a determinat să exceleze la această sarcină.

În afară de vulpile de vânătoare, terrierii Patrterdale au fost, de asemenea, obișnuiți să scoată badgerii din întreaga Marea Britanie din mediul rural. Treptat, s-au mutat în Statele Unite, unde au fost folosite în primul rând pentru uciderea de grâu, vulpi și ratonii cu succes.

Cum arată?

Pastedaleles nu au un standard de reproducere stabilit, dar crescătorii dedicați lucrează cu sârguință la stabilirea unuia. Cu toate acestea, atât Asociația American de crescători de câini, cât și Clubul Kennel United au enumerat următoarele caracteristici ale Terierilor Patrterale:

  • Înălțimea lor este între 9.8 - 15.7 inci sau 25-40 de centimetri.
  • Gâtul lor este foarte puternic
  • O imagine compactă și echilibrată
  • Capacitatea lor de a stoarce prin cele mai mici pasaje. Ei au o abilitate uimitoare de a-și comprima cuferele care le permit să se potrivească în spații mici.
  • Se cântăresc între 11 și 13 kilograme, ceea ce reprezintă aproximativ 5 - 6 kg. Cu toate acestea, unii terrii Patterdale special crescuți ar putea fi la fel de greu ca 30 de lire sterline sau 13 kg.

Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorat de greutatea animalului dvs. de companie, trebuie să consultați medicul veterinar pentru a obține o imagine de ansamblu asupra sănătății lor și asigurați-vă că nu există cauze care stau la baza acestora.

Alte caracteristici comune:

Târrierii Patrterdale se nasc cu un cap mic, un bot scurt, și ochi întunecați. Adorabil, urechile lor sunt întotdeauna pliate într-o formă V. De fapt, aceasta este caracteristica lor de marcă, ceea ce face ca fața lor să arate atât de mult mai cute.

În mod normal, ei se laudă cu o haină bogată, dar rareori sunt, de asemenea, crescuți în unele dintre aceste culori:

  • roșu
  • Bronz
  • Bronz
  • Ciocolată maro

Cea mai rară dintre toate aceste culori sunt albastre cu un nas gri închis. Dacă ați văzut vreodată unul, considerați-vă că sunteți extrem de norocoși. Ai văzut, de fapt, dinții găină!

De asemenea, unele dintre ele pot avea patch-uri albe peste picioarele și pieptul lor. În orice fel, indică o creștere încrucișată cu a Jack Russell.

Care sunt blănurile lor?

Paturile Trioriere Patrierale pot fi clasificate în trei tipuri:

  • Neted

Acest tip de blănuri se află, de obicei, aproape de corpul lor pentru a fi foarte scurt.

  • Rupt

Dur și grosier, dar veți vedea mușchi lungi pe bărbie și botul dacă terrierul dvs. Patrierale are acest tip de blană.

  • Stare brută

Patterdele cu părul lung au acest tip de blană dură; în special pe urechile și fața lor.

În ciuda acestor tipuri de terrieri de blană Patrterale, straturile lor sunt, de obicei, foarte lucioase, dense și un fel de dur la atingere. Dar vestea bună este că aceste câteva caracteristici își fac stratul rezistent la intemperii, care, apropo, este unul dintre motivele pentru care sunt atât de pro la vânătoare.

În legătură cu o postare: Cea mai bună perie de vărsare a câinelui

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Terrierii Patrterdale sunt mai mult de un câine de lucru. Dacă te uiți înapoi în istoria lor, ei au fost de obicei crescuți pentru nivelul lor de energie pentru a vâna prays. Acest lucru le face fantastic la preluare lucruri. Având în vedere totul, acești canini fac animalul perfect pentru cei care se bucură de starea în aer liber și având o viață activă.

În legătură cu o postare: Cel mai bun aparat automat de preluare

Deci, am împărțit această secțiune în două categorii; cei buni şi cei răi. Citiți mai departe pentru a ști ce este bine despre ei și ce este rău.

Brown Patrierale Terrier

Lucruri bune despre ele

  • Ei nu sunt yappy:

Aceasta este de departe cele mai plăcute caracteristici despre pastedalele că nu sunt yappy.

  • Sunt puternic loiali:

La început, am menționat cât de fiabile sunt patterdele. Acest lucru le face un animal de companie ideal dacă sunteți în căutarea unui a însoțitor devotat.

  • Ele sunt extrem de inteligente:

Patrterdele pot găsi practic orice pe care le-ați aruncat pentru ei și, bineînțeles, ei nu vor merge nicăieri, ci o vor aduce înapoi la tine. După cum ați citit deja, ele sunt în mod tradițional Câini de vânătoare de născut și puteți să vă încercați inteligența cu un joc simplu de captură.

Lucruri rele despre ele

Lucrurile bune despre ele ar fi putut să vă facă deja să doriți Adoptați-le imediat. Cu toate acestea, înainte de a face acest lucru, aruncați o privire la dezavantajele. Trebuie să înțelegeți ceea ce vă faceți în cazul în care sunteți serios despre a deține unul.

  • Trebuie să le socializați devreme:

Ele sunt independente și așa sunt geloase în natură. Din acest motiv, ar putea fi o mică provocare pentru tine socializați-le cu alți câini; să fie o altă rasă sau de o vârstă diferită. Știți că trebuie să le antrenați mai devreme; În caz contrar, ar putea aduce înapoi probleme severe pentru tine mai târziu.

  • Ar putea fi un pic prea mult pentru a se ocupa:

Ele sunt incredibil de energice și se plictisesc foarte repede. Și atunci când Se plictisesc, acestea ar putea deveni distructive ca o modalitate de a-și folosi energia. Dacă aveți o gospodărie aglomerată și niciunul dintre voi nu are prea mult timp să le dedicați, deținerea lor ar putea fi o idee rea.

S-ar putea să trebuiască să spui la revedere la mobilierul tău preferat și garderoba pristină. Cu toate acestea, acestea nu sunt rasa potrivită pentru proprietarii de câini de prima dată.

  • Natura lor de vânătoare poate fi o durere:

Instinctele lor de vânătoare au lovit foarte des atunci când sunt scoase pentru plimbări - mai ales dacă există ratonii la o distanță mai apropiată. Din păcate, ratonii sunt foarte cunoscuți pentru a ataca teritoriul înapoi și, prin urmare, rezultatul poate fi fatal.

  • Urăsc singuri:

În general, majoritatea câinilor urăsc fiind singuri, dar terrierii sunt o excepție. Ei suferă de teribil anxietate de separare Chiar și atunci când sunt lăsați singuri pentru câteva ore. Dacă aveți o viață de lucru agitată sau o viață socială maniacă, Terriers nu sunt tipul dvs. de rasă.

Temperament

Terrierii Patrierale au o personalitate versatilă. Chiar dacă sunt similare cu ceilalți terori, dar, în același timp, au propriul set de caracteristici unice. Ciudat, huh?

La fel ca și alți terrieri, terrierii Patrterici sunt foarte încrezători în natură la fel de mult ca fiind viu și puternic. Ei pot fi destul de încăpățânați uneori, dar dacă pot fi instruiți, pot fi foarte ascultător de asemenea.

Aceste explozii de energie sunt foarte jucaude; Rularea și preluarea este doar în sângele lor. Ei vor afla cele mai discrete obiecte din casa ta ca nici un altul. Majoritatea terorilor sunt câini adorabili, și așa sunt terrierii Patrterdale.

Cu toate acestea, în afară de tot binele și cei răi, terrierii Patardale sunt remarcabile câini de gardă. Ele prezintă un comportament de pădare incredibil față de părintele lor. Deci, asigurați-vă că cel pe care îl planificați dețineți părinții prietenoși, astfel încât este ușor să vă socializați cu atenție.

Patrier Terrier de formare

Încăpățânarea, energia puternică, voința puternică și instinctele de vânătoare ale terrierului Patrterale vă face dificil să îl antrenați în mod corespunzător. Dacă ați avut deja un terrier ca un animal de companie sau dacă ați văzut prietenul dvs., atârnat unul, atunci acest lucru poate părea o subestimare.

Deoarece sunt mai calme în natură și un pic mai scăzut decât orice Jack Russell sau un Yorkshire, le face mai ușor să se antreneze decât ei. Este întotdeauna recomandabil să le învățați cu o armare pozitivă.

În acordarea acestui fapt, cercetarea științifică a confirmat că un pic de instruire pentru terrierul Patrierale are ca rezultat probleme comportamentale mai mici pe drum.

Probleme de sănătate în teritoriul Patardale

Acum că ați citit acest lucru departe, înseamnă că sunteți destul de hotărâți să dețineți unul. Aceasta înseamnă că ar trebui să știți mai departe despre problemele lor potențiale de sănătate care pot apărea în timpul vieții lor.

Este esențial să vă informați cu privire la potențialul lor condiții de sănătate, care vă vor ajuta să evaluați dacă acestea sunt un animal de companie ideal pentru dvs. Prin urmare, vestea bună este că teritoriul Patardale sunt legați de foarte puține probleme de sănătate.

Un lucru pe care sunt predispuși să aibă ochi roz sau cunoscut sub numele de conjunctivită. Practic, când un câine suferă de conjunctivită, țesuturile lor în ochi acoperă partea din față a vederii lor. Acest țesut devine infectat și inflamat și provoacă mai multe tipuri diferite de alergii și infecții bacteriene.

Mergând pe, PaTterdalles sunt, de asemenea, predispuse la dezvoltarea alergiilor. Nu doar infecții ale ochilor, ci și infecțiile cutanate. Dacă construiesc dermatită peste tot în corpul lor, sunt șanse să fie de a atrage alergii. Și acesta este ceva ce ar trebui să discutați cu medicul veterinar despre imediat.

Să nu uitați de o altă condiție oculară; glaucom. Terrierii Patrters sunt susceptibile de a dezvolta glaucom, precum și cataractă. S-ar putea să prezinte unele semne de el în prealabil și din acest motiv, trebuie să faceți o întâlnire cu VET-ul dvs. Simptomele includ:

  • Bombat
  • Apariția laptelui / alb în ochi
  • Cruciş
  • Ochi înlăcrimați
  • Cornea albă
  • Roșeață în ochi
  • Capul tremurând
  • Ochi mâncărime

Portosystemic Shunt

Unii terrii Patrterdale pot dezvolta o tulburare cunoscută sub numele de șuntul portosistemic sau PSS. PSS apare atunci când sângele care este menit să călătorească în ficat circulă în jurul organului. Când se întâmplă acest lucru, corpul câinelui nu are sânge, oxigen și nutrienți.

PSS este diagnosticabil printr-un test de sânge. Asigurați-vă că câinele dvs. de companie este condus un panou hepatic în timpul vizitei sale anuale la VET. Dacă problema este detectată devreme, poate fi totuși tratată prin medicamente și dietă adecvată. Alte moduri, dacă devine prea târziu, poate fi necesară o intervenție chirurgicală, deși este sporadică pentru terrierii Patrterdale să treacă printr-unul.

Problemele genunchiului în teritoriul Patrterdale

Da, aceasta este o problemă comună în Terrier, nu doar în cazul Patrterdalales.

Această problemă se numește Luxation patellar. Capul genunchiului câinelui se deplasează din locul ei, care poate părea groaznic dureros, dar în realitate, nu este de fapt.

Dacă terrierul Patrierale suferă de luxul patellar, veți observa că ei lovesc piciorul în partea laterală a corpului lor. Patella se schimbă înapoi în poziția sa, iar câinele este capabil să meargă din nou în mod normal. Această problemă poate veni și pleacă, dar este recomandabil să vedeți VET când se întâmplă acest lucru.

În unele cazuri, câinii ar putea avea nevoie să treacă printr-o intervenție chirurgicală pentru a-și realinia capacul de genunchi pentru a nu mai aluneca din locul lui.

Linia de jos

Terrierii Patrierale sunt câini uimitor de atrăgători și energici. Aceste rase de terrier împărtășesc aproape aceleași trăsături, în timp ce patterdele sunt unice în felul lor. Având probleme foarte puține de sănătate și de a fi pe partea mai calmă, terrierii Patardale fac animale de companie minunate pentru familii active.

Alegerea noului dvs. prieten de blană ar putea fi complicat, dar dacă așteptăm cu nerăbdare să primiți un terrier Patrierale, sunteți în noroc!

Tu sau oricare dintre prietenii tăi au un terrier Patrierale? Doriți să vă împărtășiți câteva dintre poveștile dvs. despre acest pudru rambunptiv? Dați-i drumul! Comentariu în caseta de mai jos! Ne-ar plăcea să știm.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Patterdale terrier: fapte de rasă și temperament