Manchester terrier: profil de rasa de caini

Manchester Terrier pe plajă

Numit pentru orașul din Anglia, Athletic și Intelligent Manchester Terrier vine în două soiuri de dimensiuni (22 de kilograme și sub) și jucării (12 kilograme și sub). Indiferent de mărimea lor, Terrierii Manchester sunt câini eleganți, grațioși care amestecă instinctele ascuțite și curajul unui terrier cu viteza și agilitatea câinilor de curse.

Grup: Jucărie/Terrier

Greutate: Sub 12 kilograme (jucărie) - 12-22 de lire sterline (standard)

Înălţime: 10-12 inci (jucărie) - 15-16 inci (standard)

Palton: Mic de statura

Culorile straturilor: Black și Tan, Marcaje de mahon

Speranța de viață: 15 până la 17 ani

Caracteristicile Manchester Terrier

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria Manchester Terrier

Înainte ca Manchester să fi fost asociat cu fotbal, era de fapt epicentrul comerțului textil al Angliei. La mijlocul anilor 1800, muncitorii locali au avut două distracții favorite - teaming cu câini mici pentru a vâna iepuri și uciderea șobolanului, care a implicat trimiterea unui terrier într-o groapă de șobolan și apoi pariu pe rezultate. Ca atare, crescătorii de timp au vrut să creeze un câine care să exceleze atât la "sport", traversând un câine "Ratter" cunoscut sub numele de terrier negru și bronz cu whippete. Atunci sa născut Terrierul distinctiv de Manchester.

Terrierul negru și Tan a fost unul dintre cei mai populari și mai realizați terori din Anglia și există înregistrări ale acestor câini la fel de departe ca secolul al XVI-lea. Rasa era cunoscută ca fiind un dispecer calificat al șobolanilor. Industrializarea a adus la apariția sportului în clasa muncitoare, iar capturarea de șobolani cu negru și cu tipări și curse de câine cu hippete au fost ridicate pe lista de activități populare. Trecerea celor două rase a dus la o rasă de terrier rafinată, cu o spate ușor arcuită, iar în 1860, rasa a fost numită în mod oficial cu Manchester Terrier. Numele nou nu a fost imediat prins, dar a fost reînviat în 1923.

A ajuns să existe două rase de manchester care au fost dezvoltate în timp - standardul Manchester Terrier și jucătorului Terrier a fost înregistrat ca rase separate până la sfârșitul anilor 1950. Dezvoltarea rasei de jucărie din rasa standard mai mare a avut loc mai întâi ca o chestiune de șansă și apoi mai târziu ca urmare a reproducerii selective. De atunci, cele două rase s-au amestecat pentru a forma o rasă cunoscută sub numele de Manchester Terrier, deși încă mai sunt considerate a fi două soiuri (și AKC le-a legat separat). Standardul Manchester este membru al grupului terrier, iar jucăria Manchester este considerată o rasă de jucării.

În ciuda diferențelor lor în dimensiune, toate manchetrele împărtășesc un temperament energetic similar, precum și un tip de corp elegant, robust și o abilitate atletic excepțională. Ele sunt, de asemenea, recunoscute de stratul lor de semnătură strâns în mahon bronz și jet negru. În afară de mărimea lor, singura altă diferență dintre cele două variante ale rasei este forma urechii lor. De fapt, frustrările cu privire la forma urechilor Manchester au provocat de fapt mulți crescători să înceteze în cele din urmă să reproducă acești câini în întregime, dar au existat câțiva crescători care au fost dedicați să-l păstreze pe Manchester în viață.

Manchester terrier îngrijire

Manchester Terrier este considerat o rasă de întreținere redusă. Acești câini vor necesita doar o baie ocazională și, eventual, o ștergere săptămânală cu un prosop sau o mănușă umedă pentru a-și păstra stratul scurt și strâns curat și strălucitor. Ca și în cazul tuturor raseurilor, tăierea regulată a unghiilor, curățarea urechii și periajul dinților sunt, de asemenea, o necesitate de a menține Terrierul Manchester și de a simți cele mai bune.

Manchester Terrier este o rasă moderată activă și extrem de atletică și, prin urmare, va necesita o cantitate semnificativă de exerciții zilnice sub formă de plimbări lărgite, precum și de joc într-o curte împrejmuită. Proprietarii potențiali de Manchester ar trebui să știe că aceasta este o rasă "ocupată" și vor fi întotdeauna în căutarea jocurilor și a divertismentului. Ei au, de asemenea, o încântare pentru săpare.

Manchester Terrier a fost adesea descris ca fiind "pisică, pentru că este o rasă impecabil curată, care este independentă și rezervată cu străini, dar în același timp, acești câini sunt sensibili și afectuosi cu proprietarii lor. Manchester tinde să fie mai receptivă și mai cooperativă decât mulți terori și fac ca animalele jucătoare și bine amenajate, care sunt dedicate familiilor lor. Acestea ar trebui să fie socializate în mod corespunzător și în mod ideal introduse în alte animale de companie familiale ca puii, deoarece nu sunt doar îngrijorați de străini, dar, de asemenea, nu întotdeauna deosebit de prietenos cu alți câini.

Această rasă este considerată a fi extrem de inteligentă și se crede că pot să gândească și să-și planifice drumul prin diferite situații. Ei sunt oameni - plăuteri și iubesc o provocare și pot fi astfel instruiți cu ajutorul unor tehnici pozitive și bazate pe recompensă. Manchester Terrier nu va răspunde bine la corecțiile dure, iar sesiunile de instruire ar trebui să fie distractive și pline de laudă. Nu este surprinzător că Manchesters funcționează bine într-o serie de sporturi de câini, inclusiv agilitatea, ascultarea, urmărirea, flyball-ul și munca de miros.

Probleme comune de sănătate

Terrierul Manchester este, în general, un câine sănătos, dar o boală, cardiomiopatie juvenilă, care este potențial fatală, a fost cunoscută pentru a afecta această rasă particulară și au fost asociate și cu Luxarea patellară, o condiție care se numește "genunchi pierduți."Proprietarii Manchester ar trebui, de asemenea, să fie conștienți de faptul că acești câini pot reacționa negativ la anestezie în același mod ca și strămoșii lor de la Greyhound.

Dieta și nutriția

Manchester Terrier ar trebui să funcționeze bine cu o hrană de câine de înaltă calitate comercială sau de înaltă calitate (sub supraveghere veterinară). Apa proaspătă, curată ar trebui să fie disponibilă în orice moment. Ca și în cazul tuturor raselor, tratamentele ar trebui să fie date în mod moderat, iar dieta lor ar trebui să fie controlată pentru a evita câștigul în greutate sau problemele legate de obezitate.

10 cele mai bune rase de câine mici pentru spațiu limitat
PROS
  • Curat și bun cu îngrijirea

  • Mare cu familiile

Contra
  • Pot fi rezervate cu străini

  • Energie mare și are nevoie de un exercițiu amplu

Unde să adoptați sau să cumpărați un Manchester Terrier

Asigurați-vă că verificați adăposturile locale de animale și grupurile de salvare pentru Terrierii Manchester, care au nevoie de o casă pentru totdeauna. Organizațiile naționale de salvare, cum ar fi Clubul american Manchester Terrier, pot fi o sursă utilă de informații pentru a vă ajuta să găsiți noul dvs. cel mai bun prieten.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Asigurați-vă că faceți temele la alegerea unei rase de câine. Discutați cu alți proprietari de la Manchester Terrier, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe despre această rasă particulară și îngrijirea lor. Există o varietate de rase de câini, Și cu o mică cercetare, puteți fi siguri că veți găsi câinele drept pentru a aduce acasă.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre câini similari, luați în considerare aceste alte rase:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Manchester terrier: profil de rasa de caini