Cataracta la câini: tot ce trebuie să știți

cataracta la câini

Ca tine și animalul tău Câinele îmbătrânește împreună, amândoi urmați un mod similar pe tot parcursul procesului. Doar ca și cum ai pierde tonul muscular, articulațiile tale se ridică și viziunea ta ar putea să nu fie la fel de bună ca și cum ar fi fost. Este exact același lucru în cazul prietenului tău blană. De fapt, vederea este o preocupare majoră în rândul câinilor în timp ce intră în anii lor seniori.

S-ar putea să fi auzit oamenii care dezvoltă cataractă. Nu este deloc ciudat ca câinii să-i dezvolte. În ciuda dimensiunii, rasei și tipului lor, ele sunt susceptibile de a fi diagnosticate cu cataracte. Trebuie să vă întrebați, ce anume face termenul "cataracta " înseamnă și cât de bine pot face părinții câinilor cu ei?

Trebuie să nu vă faceți griji! Iată un ghid care implică fiecare detaliu despre cataractă la câini și cum puteți să le tratați.

Ce sunt cataracta?

O cataractă dăunează obiectivului ochiului, ceea ce se concentrează pe un obiect, astfel încât câinele dvs. să vadă ceva. Când obiectivul transparent devine întunecat, diferă de la o opacitate completă la o opacitate parțială, este apoi numită a cataractă. Practic, obiectivul de ochi (poziționat în spatele irisului) devine întunecat, deoarece lumina nu poate trece la retină. Acest lucru poate duce la Pierderea vederii la câini.

Aceste semne de ochi tulburi pe care obiectivele le-au numit de fapt Scleroza nucleară, o condiție mai rafinată decât cataracta. Scleroza nucleară este probabil să afecteze atât ochii, în timp ce cataracta apar doar pe un singur ochi la un moment dat. Cataractele apar, de asemenea, atât în ​​ochi, dar de obicei încep într-unul și apoi pe celălalt. La etapele inițiale, nu afectează la fel de mult ca etapele ulterioare. Odată ce cataracta ajung la ultimele sale etape, viziunea începe să devină neclară, tulbure și tulbure, ceea ce este atunci când ar trebui să fii cu adevărat preocupat de a-ți lua prietenul tău blând la veterinar. Este normal ca câinii să se diagnosticați cu cataractă la vârsta de 6 ani sau mai târziu.

De cele mai multe ori, cataractele sunt moștenite de la părinții biologici ai câinelui. În timp ce toate rasele ar putea fi prinse cu cataracta, Huskies siberiană, Retrieveri de aur, Miniatura Schnauzer, Terrier Boston și American Cocker Spaniel sunt predispuși să o aibă.

Pooch cu cataracta

Simptomele cataractei

Orice care se referă la viziunea câinelui dvs. ar putea fi un simptom al cataractei. Câini cu o opacitate de lentile mai mici de 30%, câinii nu prezintă niciun simptom, în timp ce cei cu o opacitate mai mare de 60% a lentilei își pot pierde viziunea sau pot avea probleme care vizualizează în zone slab luminate.

După cum sa menționat mai sus, cataractele sunt moștenite. Dar dacă păstrați un ochi mai apropiat de puști, veți observa că există și alte condiții care seamănă și cu cataracta. Cu toate acestea, este întotdeauna cel mai bine să îl examinați de către medicul veterinar pentru a determina motivul real al condițiilor de vedere ale câinilor dvs. de companie. Iată câteva semne diferite pe care le-am enumerat că experții cred că sunt simptome de cataractă:

  • Albul sau stratul gri în elevul ochiului
  • În mod repetat frecarea și zgârierea ochilor
  • Frecvența squinting
  • Care se confruntă cu probleme atunci când se uită la un îndepărtat
  • Comportament brusc de skittish
  • Iritație sau roșeață în și în jurul zonelor de ochi (ar putea fi din cauza alergiilor)
  • Disconfort sau ezitanță în împrejurimile noi
  • Reticența de a urca pe scări
  • Nu-și recunoaște prietenii sau alte persoane în mod corespunzător
  • Ștergerea nesigură
  • Alte semne de orbire și tulburări de vedere

Cum și de ce se formează exact cataracta?

Dacă vă întrebați cum se dezvoltă cataractă în ochii câinelui dvs. de companie chiar și după o asemenea îngrijire delicată, ei se află la domiciliu, există mai multe alte motive pentru acest lucru.

Există o chimie interesantă în spatele acestui lucru. Potrivit entuziaștilor de câini, lentilele normale de ochi sunt menținute într-o stare deshidratată prin care se compune din 66% apă și 33% proteină. Un sistem de pompă de apă de sodiu în interiorul obiectivului este ceea ce echilibrează nivelul apei / proteinei. Când sistemul biomecanic din lentilă se deteriorează, sistemul de pompare eșuează și apa suplimentară începe să se deplaseze în lentilă. Prin urmare, cantitatea de proteine ​​insolubile crește, schimbând rezultatele la pierderea transparenței și formarea cataractei.

Poate dura câteva săptămâni sau chiar luni pentru cataractă să se dezvolte în orice rasă de câini. În plus, există anumite motive pentru motivul pentru care cataracta se dezvoltă de fapt între câini. Iata de ce:

  • Diabet

Lentilele de ochi are nevoie de o anumită cantitate de glucoză. Dacă concentrația devine prea mare, cataracta încep să se dezvolte rapid și să afecteze atât ochii. Câinii sunt susceptibili să dezvolte cataractă chiar dacă se iau insulină. Aproximativ 75% dintre câinii diabetici dezvoltă cataractă severă orbitoare în primul an al diabetului lor. Ar trebui să vedeți cu siguranță un veterinar cât mai repede posibil Dog Diabetic prezintă semne de cataractă.

  • Trauma

Fie că este vorba de un accident sau de o rană percepută, trauma la câini pot afecta un ochi rănit și poate duce la cataractă. Dacă obiectivul de ochi al câinelui rupturile din orice motiv, conținutul scade prin gaură și provoacă o cataractă. Nu este necesar ca un câine să dezvolte o cataractă imediat după o vătămare a ochiului, dar ia notă până când este prea târziu pentru ca tu să-ți poți salva ochiul. Pentru o siguranță completă, asigurați-vă că acordați atenție sănătății ochilor atunci când le luați pentru o verificare generală de sănătate la VET.

  • Congenital

Unii câini se nasc cu cataracta. Nu înseamnă că cauza este ereditate, ei se nasc cu el. S-ar putea să fi fost o problemă în dezvoltarea obiectivului lor de ochi sau a vaselor lor de sânge care înconjoară obiectivul de ochi pe măsură ce crește în timpul sarcinii. Nu fi surprins dacă câinele dvs. este de aproximativ 7 luni și deja posedă cataractă.

  • Alte boli

Ar putea fi din cauza oricărei alte boli pe care le-au dezvoltat pe parcursul vieții lor. O lentilă de ochi poate obține, de asemenea, "bolnav" datorită oricărei alte boli oculare sau poate o reacție de droguri. Alte exemple de cataracte otrăvitoare implică degenerarea retinală, în special atrofia retiniană progresivă (PRA), glaucom sau uveita.

  • In varsta

Acesta este tipul tipic de cataractă asociată cu un câine. Pe măsură ce vârî cu vârsta, sunt susceptibili să se prindă cu aceste boli oculare și este complet normal. Aceasta este o boală progresivă lent care se dezvoltă în timp, necesită în continuare tratament adecvat.

canin cu cataracta

Diagnostic

Nu este nevoie să vă faceți griji atât de mult despre cataractă, deoarece este complet curabilă. De fapt, este destul de ușor de tratat, deși, în prezent, singura modalitate de a vindeca cataracta este prin intervenție chirurgicală. În cazul unei intervenții chirurgicale, lentila originală a câinelui este înlocuită cu o lentilă artificială și se fixează în capsula lentilă.

În câteva cazuri rare, VET ar putea diagnostica că nu este posibilă introducerea unui înlocuitor pentru lentilă. Asta pentru că lentila deteriorată va ieși în continuare. Chiar dacă câinele ar putea să-și îmbunătățească viziunea, neclaritatea ar persista. Înainte de operație, oftalmologul VET va trebui să verifice dacă ochii câinelui sunt în stare sănătoasă pentru operație.

Iată o explicație mai detaliată a evaluărilor preoperatorie: o cataractă este practic o barieră fizică pentru a lumina că câinele dvs. de companie devine o privire. Este similar cu blocarea obiectivului camerei cu o cârpă sau chiar palma. Această barieră în ochi poate fi îndepărtată numai de o intervenție chirurgicală. În contrast, retina joacă rolul unui film în cameră, în timp ce restul de ochi este camera în sine. Imaginați-vă dacă aparatul foto (sau retina) nu funcționează corect, deplasarea capacului obiectivului (cataracta) nu va face să funcționeze (îmbunătățiți viziunea câinelui dvs.). Pentru ca aparatul foto să funcționeze bine, filmul trebuie să fie bine înainte de a respinge bariera care depășește obiectivul (pentru operațiunea) să merite.

Alte teste

VET dvs. va efectua o examinare fizică completă care include teste de ochi, precum și alte teste pentru a-și evalua ochii. În plus, un veterinar general vă poate recomanda să vizitați un oftalmolog separat veterinar, care este un specialist în vindecarea bolilor oculare. În mod tipic, este necesar un test de sânge pentru cauza de bază care include:

  • Teste care evaluează comportamentele funcționale ale bolilor renale, ficat și pancreatice, împreună cu nivelurile de zahăr.
  • Un număr total de sânge pentru a exclude infecțiile, inflamația și anemia cu orice alte condiții.
  • Alte teste specializate, cum ar fi reacția în lanț a polimerazei (PCR) și testarea culturilor pentru a obține o idee despre funcția retinei.

Acest lucru va permite medicului veterinar să determine stadiul de dezvoltare al câinelui dvs. și de starea generală de sănătate. Pe baza rezultatelor testului, VET va recomanda tratamente:

  • Picături de ochi care vor ajuta la îndepărtarea inflamației.
  • Chirurgie pentru a elimina o cataractă, în mod normal de un oftalmolog veterinar, dacă câinele dvs. de companie este un candidat sănătos și eligibil pentru chirurgie.

Ar putea cainii să vadă încă?

Da, ei pot vedea în continuare cu acei cataractă au afectat ochii. Cataracta de cataractie pot fi clasificate in trei tipuri:

1. Cataracta incipientă

Aceasta acoperă mai puțin de 15% din suprafața stratului superior al obiectivului de ochi. Majoritatea câinilor nu ar observa nici măcar acest lucru până când începe să se dezvolte rapid. Câinii nu au nevoie de o intervenție chirurgicală în această etapă a cataractei.

2. Cataracta matur

Aceasta acoperă întreaga lentilă de ochi. Câinii în această etapă de cataractă văd doar o schimbare a luminii din jurul lor. Această etapă necesită o intervenție chirurgicală imediată pentru a scăpa de cataractă și poate provoca mai mult rău ochiului.

3. Cataractă imatură

Între aceste două etape ale cataractei se află cataracta imatură. Aceasta poate fi o consecință a unei zone gri. Puteți observa doar acest lucru dacă obiectivul de ochi al câinelui este 75% acoperit cu cataractă. Ei vor începe să prezinte simptome după care le puteți duce la veterinar.

Are rănirea cataractei?

În mod normal, cataracta în sine nu doare. Dar un câine în curs de dezvoltare cataractă ar experimenta dezorientarea și neliniștea dacă se confruntă cu ea dintr-o dată.

În mod obișnuit, cataracta provoacă disconfort în ochi datorită inflamației care însoțește cu ea. Când obiectivul de ochi începe să dezvolte o cataractă, structura proteinelor se schimbă. Organismul percepe acest lucru ca substanță străină. Aceasta este ceea ce cauzează inflamația, care poate duce la glaucom. Glaucomul, pe de altă parte, poate fi extrem de dureros.

Experții recomandă ca, dacă sunteți în căutarea de a trata cataracta imaturică în câinele dvs., este mai bine să începeți să-l puneți pe o supraveghere a picăturilor de ochi cataractă de câini antiinflamatorii. Cu toate acestea, este posibil să fiți nevoit să utilizați aceste picături de ochi în viața câinelui dvs., asigurându-vă că o pictați în ochii lor din când în când.

Pe de altă parte, nu există astfel de picături oculare inventate pe piață care să vindece cataracta. Unii spun că o scădere a ochilor antioxidant poate deduce progresia cataractelor imature și Îmbunătățiți vederea generală. Dar să aibă în vedere că nu se va dizolva cataracta în sine.

Puppy testat pentru cataracta

Cum pot spune dacă câinele meu are cataractă?

Dacă observați orice albă în elevii câinelui dvs. de companie, ar putea fi cataractă. Este ușor să stați cataractă matură și imatur din cauza naturii sale noroase. Dar pentru cataracta incipientă, trebuie să căutați alte semne și simptome sau probabil doar Vizitați Vet.

Notă dacă colegul tău câine se confruntă cu probleme pentru a prinde alimente dacă el / ea este sniffing pentru tratamente decât să vadă cel care este în fața lor sau dacă el / ea nu este în stare să joace "Fetch"La fel de obișnuit. În astfel de cazuri, este evident că ar putea chiar să aibă cataractă. Este ceva care se dezvoltă în timp, dar dacă câinele dvs. are diabet zaharat, ați putea să le vedeți să se ciocnească în obiecte peste noapte.

Prevenirea

După cum știm cu toții că prevenirea este mai bună decât vindecarea, dar în acest caz, nu puteți face prea multe pentru a împiedica câinele să obțină cataractă. Mai presus de toate, dacă cataracta de câine sunt moștenite, nu există o alternativă la o intervenție chirurgicală. Desigur, le puteți completa cu o dietă de înaltă calitate care include antioxidanți. De exemplu, acizii grași Omega-3, în special cei din uleiul de pește promovează sănătatea ochilor. Consultați-vă Nutritionistul Vet pentru a le întreba despre care este cel mai bun pentru câinele dvs.

În legătură cu o postare: Uleiuri de pește pentru câini

În afară de aceasta, veterinarul dvs. vă poate sugera, de asemenea, ochiul antiinflamator al ochiului cataractă dacă câinele dvs. este la prima stadiu de a fi prins cu cataractă. În mod normal, procedura picăturilor de ochi se ridică aproximativ timp de aproximativ 4 - 6 luni, după care vor reprograma o altă întâlnire pentru a verifica ochii câinelui.

Mai multe modalități de a împiedica ca câinele să devină diagnosticat cu cataracta includ obstrucționarea razelor UV dăunătoare. Asigurați-vă că câinele dvs. este sub o umbră sau purtând o pălărie când le scoateți în zilele însorite.

Ați putea dori, de asemenea: Pălării de câine

Post-SUrgerie

Având în vedere totul, după cum știți că câinii diabetici sunt un candidat excelent pentru cataractă, dezvoltarea generală a cataractei la câini depinde de vârsta, rasa și genetica lor. Cu toate acestea, aveți grijă de câinele dvs. în astfel de circumstanțe. Rata de succes a unei operațiuni de cataractă este ridicată, cu 85 - 95% dintre pacienții cu câini își reducu complet vizibilitatea. După ce a fost scoasă o cataractă și a fost introdusă o lentilă de înlocuire artificială, cataracta nu este probabil să crească înapoi.

După intervenția chirurgicală, câinele va fi obligat să poarte un guler electronic (guler Elizabethan) pentru a le împiedica să se frece sau să-și zgârie ochii. Cel mai bun este dacă puteți să-i ștergeți unghiile astfel încât obiectul ascuțit să nu le influențeze să se zgârie. În plus, ia notă de faptul că nu le angajează în activități cum ar fi jocul, rularea sau lătratul după ce au suferit operația. Asigurați-vă că mediul din jurul lor este calm și destul de cel puțin pentru primele câteva săptămâni. Dacă au nevoie de o ședere peste noapte la spital, mergeți mai departe. Acest lucru va asigura recuperarea lor de succes.

Ați putea dori, de asemenea: Conuri de câine

Ca părintele de companie, veți fi strict nevoie să urmați instrucțiunile VET, mai ales atunci când vine vorba de medicamente precum antibioticele, picăturile de ochi și antiinflamatorii. Medicamentele sunt adesea prevăzute pentru o recuperare fructuoasă, precum și pentru a preveni apariția oricăror infecții ale ochilor în viitor. Va trebui să continuați să revăzați VET de mai multe ori pentru primele săptămâni și, eventual, anual. Amintiți-vă, chirurgia de cataractă din câinele dvs. ar putea să nu aibă succes. Deși cea mai mare parte, rata de succes este relativ ridicată, există și cazuri nefericite. Prin urmare, respectați ceea ce medicul veterinar trebuie să spună, deoarece va spori foarte mult șansele câinelui dvs. pentru o recuperare mai bună și mai rapidă.

O viață fericită și sănătoasă pentru câinele dvs

Credeți că câinele dvs. are cataractă? Sau aparțin unei rase care este mai probabil să dezvolte cataractă? Trebuie să fiți mai atenți la acest lucru, mai ales când el sau ea îmbătrânește. Chiar dacă nu este prea mult, puteți face de la prevenirea cataractei pentru a forma în câinele dvs. de companie, dar dacă ați dat acest articol o citire amănunțită, suntem siguri că știți ce se poate face astfel încât câinele dvs. să trăiască un bun, viața sănătoasă - fie cu cataracta sau fără.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cataracta la câini: tot ce trebuie să știți