Cum să-ți antrenezi câinele să joace

Puppy terries cu minge de tenis

Există multe motive pentru care un câine nu poate să se angajeze instinctiv în joc cu proprietarii săi. De exemplu, un câine păstrat într-o canisa pentru reproducere poate avea o interacțiune sau o experiență pozitivă mică cu oamenii. A Câine de salvare poate fi rănit de proprietarul său sau un catelus poate fi pur și simplu timid. Dacă câinele sau catelul dvs. este anxios sau nu dorește să se angajeze cu dvs., puteți câștiga încrederea printr-un proces lent și blând de socializare. Odată ce animalul dvs. de companie se simte confortabil cu dvs., poate învăța să se joace și să se distreze.

Importanța jocului

În timp ce unele câini de prieteni ar putea să nu pasă dacă câinele lor este jucăuș, există o serie de beneficii implicate în câine și Puppy Play:

  • Jocul oferă câini stimularea mentală și o modalitate de a arde energia.
  • Jocul este o modalitate excelentă de a construi a legătură între tine și câinele tău.
  • Jocul este o modalitate excelentă de a vă recompensa câinele pentru a învăța noi abilități.
  • Jocul este distractiv! La fel ca și cu oamenii, jucând și de a face activități, ei se bucură de creșterea calității vieții câinelui.

Răbdarea este instrumentul cel mai important. Poate dura ceva timp pentru ca un câine să înceapă să aibă încredere în proprietari și chiar mai mult timp pentru a învăța modalități adecvate de a interacționa. Amintiți-vă, totuși, că scopul dvs. nu este de a vă încuraja câinele să facă ceea ce dorește în orice mod se potrivește - mai degrabă, îl învățați să interacționați cu dvs., urmând regulile și așteptările pe care le veți dori să le configurați.

Deci este important să aveți o idee clară despre limitele și tipurile de joc care sunt acceptabile pentru dvs. Asigurați-vă că toți cei care lucrează cu câinele dvs. înțelege obiectivele, regulile și așteptările dvs. De exemplu, colegul tău poate crede că este drăguț atunci când câinele tău crește în timp ce ține o jucărie în gură în timp ce ați stabilit o regulă că mârâul este inacceptabil. În mod natural, diferite seturi de reguli și diferite tipuri de joc vor fi confuze la noul dvs. animal de companie.

1:34

Urmăriți acum: cum să vă antrenați câinele să preluați

Începe încet

Există mai multe motive pe care un câine nu le-a învățat să joace. Un motiv comun este o lipsă de Socializarea timpurie. Unii câini nu se joacă doar pentru că nimeni nu sa angajat vreodată într-un joc cu ei. Un alt motiv este că instinctele lor le pot conduce să facă alte lucruri. De exemplu, o collie de frontieră poate avea unitatea de a-și turma copiii împreună în curte, decât să se angajeze într-o Joc de pret.

Indiferent de ce câinele dvs. nu se joacă, ar trebui să începeți prin introducerea lentă a jucăriilor și a jocurilor. Începeți să lăsați jucăriile în jurul valorii de sniff și să vă obișnuiți, mai degrabă decât încercând imediat să se angajeze într-un joc all-out de tug-al-război. Un câine necorespunzător poate fi speriat dacă vă deplasați prea repede și un câine ale cărui instincte îl împinse pentru a face altceva va fi confundat.

Recompensați interesul

Începeți cu laudă moale sau un tratament pentru orice interes arată câinele dvs. în jucării. Puteți chiar să ascundeți un tratament sau răspândiți un mic unt de arahide pe o jucărie de remorcare sau o minge. Câinele dvs. va afla rapid că jucăriile înseamnă că se întâmplă lucruri bune.

A se implica

Odată ce câinele dvs. este confortabil cu jucăriile, este timpul să începeți să interacționați cu el. Din nou, începeți încet. Stați aproape de câine și rotiți o minge spre el sau agitați un jucărie de remorcare puțin. Dacă arată interesul, dați-i un tratament și laudă. Poate dura ceva timp, dar cu atât mai mult îți angajați câinele în joc, cu atât mai devreme va învăța ce se așteaptă. Înainte de a ști, câinele dvs. va juca ca și cum ar fi făcut-o toată viața.

Învățați regulile

Uneori, învățând că un câine de jucat implică mai mult decât pur și simplu introduceți-l la idee. Jocuri cum ar fi aduc, de exemplu, au mai multe părți. Ar putea fi ușor să-ți înveți câinele să alerge și să ia o minge pe care o arunci, dar va trebui să știe "Veniți" și "dați-l"Pentru ca jocul să continue fără probleme fără a se transforma într-un joc de Chase. Dacă câinele dvs. are probleme cu jocul, asigurați-vă că știe Comenzi de bază implicat în jocul jocului.

Alegeți jocuri în funcție de interesele câinelui

Nu fiecare câine nu vrea să-i placă orice fel de joc. Încercați să alegeți Jocuri care se potrivește cel mai bine personalității câinelui tău. Un Retriever este probabil să se bucure de un joc de preluare. Un terrier ar putea intra într-adevăr într-un joc de remorcher-de-război. Câini de vânătoare, cum ar fi Collele de frontieră și Shepherds australieni, tind să facă bine la agilitate și Frisbee. Prin potrivirea jocurilor pe care le alegeți să se potrivească lucrurilor pe care câinele tău a fost crescut de a face (de exemplu, de exemplu, va fi mai ușor să-ți înveți câinele să joace și mult mai distractiv pentru câinele tău.

1:28

Urmăriți acum: cum să jucați remorcherul cu câinele dvs

Probleme și comportamente de probă

Proofizarea este procesul prin care vă asigurați că câinele dvs. poate păstra noi comportamente într-o varietate de setări și situații. Nu este ușor ca un câine să joace în mod corespunzător atunci când este într-un cadru nou, interesant sau jucând cu oameni nefamilari sau animale.

Pentru a dovedi noile abilități de joc ale câinelui, veți dori să o plasați într-o varietate de situații pentru a vedea cât de bine își păstrează formarea.

  • Luați câinele în parcul câinilor și vedeți dacă poate continua să participe și să urmeze regulile de joc atunci când alți câini sunt în zonă.
  • Au alți oameni să se joace cu câinele dvs., cerându-i să facă aceleași lucruri, dar folosind un ton diferit sau un set de jucării.
  • Urmăriți pentru a vedea cum face câinele dvs. atunci când este dată comenzi de un copil mic care nu are același ton autoritar pe care îl faceți.

Dacă descoperiți că câinele dvs. nu a internalizat cu adevărat regulile de joc, este posibil să trebuiască să reveniți la pașii anteriori în proces.

  • Asigurați-vă că câinele dvs. este cu adevărat confortabil în casa dvs. și pare să aibă încredere în tine și pe oricine altcineva care interacționează cu ea în mod regulat.
  • Recatiți comenzile pe care le veți folosi, cum ar fi "Drop-o", "Vino," și "Fetch."
  • Luați timp pentru a vă expune câinele la diferitele setări și persoanele cu care sunt susceptibile de a se întâlni în mod regulat. Dacă este necesar, retatați abilitățile cu acești oameni și setări.

Pentru acest tip de antrenament, răbdarea este esențială - dacă vă mișcați prea repede, vă puteți pierde încrederea câinelui.

Uita-te acum: Dacă câinele tău ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi câinele să joace