Instruirea câinilor surzi și câini

Dalmatianfacerescize.jpg

Puppiile normale aud mult mai bine decât noi, dar unii se naște surzi sau sunt predispuși genetic surditate. Dalmații iar Terrierii Jack Russell poate moșteni o tulburare nervoasă a urechii care provoacă surzenie.

Câinii de îmbătrânire suferă în mod obișnuit pierderea auzului, iar unii devin complet surzi, dar nu va trebui să vă faceți griji pentru mulți ani. Dar un catelus poate suferi pierderea auzului la orice varsta de la un infecție a urechii, acarieni de urechi sau otită cronică. Pierderea auzului poate fi accelerată prin deteriorarea zgomotului puternic. Câinii care vânează și sunt expuși la focuri de foc de ani de zile și ani sunt mai predispuse la daune. Infecțiile cronice ale urechii pot duce, de asemenea, la pierderea auzului.

Un câine normal de obicei aude aceleași sunete la nivel scăzut ca oamenii, precum și frecvențele de până la 100.000 de cicluri pe secundă. Oamenii pot auzi doar valuri sonore până la 20.000 de cicluri pe secundă. Puppies care surprinaza cu ușurință sau ignorați sunetele interesante pot suferi de pierderea auzului.

Surditate congenitală

Puii se pot naște surzi atunci când nervii urechii nu reușesc să formeze în mod corespunzător. Surditatea congenitală este adesea asociată cu modelele de straturi Merle sau Piebald. În mod obișnuit rasele afectate Includeți ciobanul dalmatic, australian, vechea engleză, Collie, Shetland Sheepdog și Tull Terrier. Etic crescători sunt conștienți de potențialele probleme și lucrează pentru a elimina surditatea la acești câini prin practici stricte de reproducere.

Este posibil să nu fiți imediat conștienți că catelul dvs. este surd. Testele de electrodiagnostic specializate disponibile la unele universități veterinare pot determina amploarea pierderii auzului. Majoritatea proprietarilor își dau seama că există o problemă în timpul antrenamentului când comenzi vocale sunt ignorate sau alt zgomot nu reușește să atragă atenția catelului.

Câinii surzi pot lătra mai puțin decât alți câini, iar vocea poate să sune ciudat. Ei dezvoltă frecvent probleme de comportament datorită incapacității lor de a înțelege comunicarea umană și pentru că pot fi ușor surprinși sau înspăimântați de neașteptate. Unii câini surzi pot fi capabili să audă frecvențele fluierului special sau să simtă vibrația unui picior stomped și poate compensa suficient pentru viața de zi cu zi.

Câinii cu o pierdere treptată a auzului tind să facă bine atâta timp cât rămân în împrejurimi familiare și sigure. Curățarea urechii de rutină este importantă pentru a rămâne înainte de posibilele probleme de sănătate. Câinii cu pierderea auzului sunt o provocare pentru mulți proprietari, dar pot fi instruiți cu răbdare pentru a înțelege semnalele de mână, mai degrabă decât comenzile vocale.

Trăind cu un catelus surd

Câinii nu ne pot spune că sunt greu de auzit și ei compensează prin acordarea mai multă atenție cu celelalte simțuri. Ei urmăresc proprietarii și alte animale de companie mai îndeaproape și cuge de comportamentul lor de a ști că cineva este la ușă, de exemplu. Puii surzi plătesc, de asemenea, o atenție mai strânsă asupra vibrațiilor și a curenților de aer - briza făcută de o ușă deschisă poate să-i ducă acasă de la serviciu. Chiar și atunci când nu au auzit deschizatorul poate, "ceasul" intern al animalului va anunța suppertime.

  • Utilizați semnale vizuale mai degrabă decât vocea dvs. pentru a comunica cu catelul dvs. surd. Câinii învață cu ușurință să răspundă la semnale de mână, fasciculul unei lanterne, sau lumina de verandă a lovit și a oprit, pentru a veni la cină.
  • Un fluier de câine "care folosește undele sonore de înaltă frecvență poate fi în continuare detectabil la animalul de avertizare a auzului, chiar și atunci când nu mai poate auzi vocea ta.
  • Vibrația de la lovirea cele mai scăzute note de pe pian poate fi simțită, chiar și atunci când animalul dvs. de companie nu poate auzi - folosiți-l ca un semnal pentru a vă apela animalul de companie.
  • Un guler electronic care "vibrează" funcționează excelent ca un semnal. Aceste gulere sunt disponibile la magazinele de furnizare a animalelor de companie și prin Internet.
  • Animalele surd surprinde mai ușor și pot mușca reflex ca rezultat. Întotdeauna abordați-vă animalul de companie așa că vă vede că vii și stompați piciorul sau dați-i un alt avertisment înainte de a-l mângâia pentru a evita să fie în mod accidental în mod accidental când îl surprindeți.
  • Surzenia ridică, de asemenea, preocupări de siguranță. Dogul dvs. surd va fi capabil să audă și să evite traficul? Supravegherea excluderii sau asigurarea curții anexate este sigură.

Puii surzi sunt încă fericiți animale de companie. Unele pierderi de auz sunt o parte normală, normală a procesului de îmbătrânire. Efectuarea de cazare simplă pentru un animal de companie cu deficiențe de auz nu este dificilă. În plus, este ceea ce facem pentru prietenii noștri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Instruirea câinilor surzi și câini