Bătrânețe la câini

caine care doarme

La fel ca majoritatea oamenilor în timpul procesului de îmbătrânire, câinii de rang înalt (și pisicile) poate prezenta unele dintre aceleași semne de îmbătrânire: părul gri, diminuarea vederii și auzul, artrită, și preocupările generale de sănătate. Ar trebui să știți ce să vă așteptați și cum să vă ajutați câinele să navigați prin anii de aur.

Ce este bătrânețe la câini?

Există un bine cunoscut zicun an uman este egal cu șapte câini de câini."Acest lucru nu este cu totul precis. De exemplu, câini de rasă mare ca Marele Danes sunt considerate a fi seniori la vârsta de 6 sau 7 ani, în timp ce rasele mici, cum ar fi polițele de jucărie, nu sunt în general considerate vechi decât câțiva ani mai târziu. Unele studii sugerează că mutturile și anumite rase tind să depășească pe alții. Ca regulă generală, dacă animalul dvs. de companie are 7 ani sau mai mult, considerați că este un mijloc - un câine de vârstă superioară.

Dacă doriți un calcul, asociația medicală veterinară americană trece prin următorii pentru câinii de dimensiuni medii:

  • 15 ani umani este egală cu primul an al vieții caninei.
  • Anul doi pentru un câine este egal cu aproximativ nouă ani pentru un om.
  • Și după aceea, fiecare an uman ar fi de aproximativ cinci ani pentru un câine.

Consultați-vă cu veterinarul dvs. pentru a determina cel mai bun regim de îngrijire a sănătății pentru câinele dvs., după cum se vede. Pentru câinii de rasă mai mică, VET dvs. poate alege să aștepte cu câțiva ani înainte de a face orice monitorizare geriatrică.

Simptomele îmbătrânirii

Fiecare câine, ca fiecare om, este diferit. Un câine de îmbătrânire poate întâmpina schimbări în comportament, probleme de dominare a ordinului sau chiar agresiune. Aceste schimbări sociale pot veni ca urmare a semnelor exterioare ale anilor de avansare a unui câine sau a unor probleme de sănătate, cum ar fi demența, durerea sau factorii legați de agravarea vederii sau a auzului. Iată câteva semne fizice generale pentru a urmări și câteva modalități de a vă ajuta câinele să se adapteze la senior.

Încetinirea, artrita sau pierderea musculară

Puteți observa că câinele dvs. a încetinit unii cu îmbătrânire. Acest lucru nu este întotdeauna cazul, dar căutați schimbări subtile în modul în care câinele dvs. se ridică, se află în jos, folosește scări și participă la activități. Există vreo ezitare sau rigiditate? O schimbare în vreme (ploioasă sau rece) face mai rău?

Artrita este comună la câini, deoarece aceștia variază, în special rasele mari și pot apărea în orice articulație, cel mai frecvent picioarele, gâtul sau coloana vertebrală. Există multe medicamente și terapii diferite disponibile pentru a ușura disconfortul artritei. Ar trebui să luați câinele pentru a vedea veterinarul dvs. dacă observați aceste semne de încetinire.

Pierderea ușoară a masei musculare poate apărea, de asemenea, cu vârsta înaintată, dar modificările mai severe sunt de obicei asociate cu boala. De exemplu, atrofia musculară în cap sau mușchii de burtă sunt văzute cu miozită masticatorie și Boala lui Cushing, respectiv, în timp ce pierderea masei musculare în picioarele posterioare poate fi asociată cu problemele coloanei vertebrale.

Hipotiroidismul

O altă cauză potențială de încetinire este Hipotiroidismul, o tulburare endocrină comună la câini. Această condiție este ușor de gestionat cu un supliment tiroidian prescris de un medic veterinar.

Gri în jurul feței

Unii câini pot începe să meargă gri la o vârstă fragedă, dar majoritatea vor arăta un pic de gri, începând de la vârsta medie, în jurul marcajului de cinci până la șase ani. Cele mai grave se întâmplă în jurul feței, dar poate apărea și pe piept sau pe corp.

Audiere redusă

Câinele dvs. este greu să se trezească de la somn sau să devină surprins cu ușurință dacă vă apropiați de spate? Pierderea auzului sau surzenia ar putea fi vina. Nu există prea multe lucruri care pot fi făcute pentru pierderea auzului legată de vârstă, dar ar trebui făcută un examen de veterinar pentru a exclude alte probleme medicale, cum ar fi o infecție sau un corp străin în ureche.

Dacă câinele dvs. are pierderea auzului, aveți grijă deosebită să o protejați de pericole, cum ar fi mașinile și copiii pe care să nu audă abordarea. Câinii să învețe și să se adapteze bine la semnale de mână pentru a veni, stai, stai, și așa mai departe. Din acest motiv, este o idee bună să "trenim" câinele dvs. devreme în viață pentru a recunoaște semnalele de bază.

Ochii tulbure sau albastre

Pe măsură ce îmbătrânesc, ochii unui câine arată adesea o ceapă albastru, transparentă în zona elevului. Acesta este un efect normal al îmbătrânirii și termenul medical pentru acesta este Scleroza lenticulară. Viziunea nu pare a fi afectată.

Scleroza lenticulară nu ar trebui să fie confundată cu cataractă, care sunt albe și opac. La fel ca oamenii, o viziune a câinelui poate fi afectată de cataractă și trebuie să vă consultați medicul veterinar. Ca și în cazul pierderii auzului, fiți extra vigilenți atunci când câinele dvs. este în jurul mașinilor sau altor pericole pe care nu le poate vedea.

Eliminarea problemelor

În calitate de vârstă de câini, aceștia pot suferi incontinență sau murdărire în interior, care pot fi atribuite îmbătrânirii corpului și capacității lor de a "ținea" sau probleme cognitive sau alte probleme de sănătate. Faceți o programare cu medicul veterinar pentru a exclude motive medicale pentru eliminarea necorespunzătoare. Fiți răbdători cu câinele dvs., luați-o mai frecvent și vorbiți cu medicul veterinar despre soluții care ar putea funcționa pentru câinele dvs.

Tratament

Ca câine vârstele dvs., lucrați cu VET și programați verificări regulate pentru a discuta despre sănătate și bunăstare. VET va căuta pierderea musculară, pierderea auzului, pierderea vederii și alte probleme medicale.

Unele modalități de a ajuta câinele dvs. prin probleme specifice includ medicamente recomandate de VET pentru gestionarea durerii sau pentru ajutoare fizice, cum ar fi rampele și cablurile de ridicare. Dacă incontinența este o problemă, puteți utiliza mai mult Crate, folosiți tampoane și chiar utilizați scutece Doggie.

Prevenirea

La câini ca și în oameni, bătrânețe nu poate fi împiedicată, dar există lucruri pe care o poate face o persoană pentru ca câinele lor să încetinească procesul sau să facă cel puțin îmbătrânirea unei experiențe mai bune. În plus față de vizitele VET regulate, este important să păstrați greutatea câinelui la un nivel sănătos, să o hrănească cu o dietă nutritivă care conține toate macro- și micronutrienții necesari (și suplimente, dacă este necesar) și să ofere suficiente oportunități adecvate Exercițiu, Playtime, îmbogățire, Socializare și dragoste.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Senior Pet Care FAQAsociația medicală veterinară americană, 2020

  2. Hipotiroidismul la câiniWashington State University College din Medicina Veterinară, 2020

  3. Câini surzi: trăiesc cu pierderea auzuluiCentrul Drake pentru îngrijirea veterinară, 2020

  4. Scleroza lenticulară la câini. Spitalul de animale Kingsbrook, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bătrânețe la câini