Totul despre simțul auzului în pisici

Închiderea urechilor de pisici

Într-adevăr, nu este doar o simtul mirosului Asta e mult mai puternic la pisici decât oamenii. Un sentiment de auz de pisică este, de asemenea, remarcabil de superior față de cea a oamenilor.

În timp ce oamenii și pisicile au un interval similar de auz pe capătul inferior al scalei, pisicile pot auzi sunete mult mai mari. Conform articolului LSU privind surditatea și intervalul de auz, un interval de auz de pisici (în HZ) este de 45 până la 64.000, comparativ cu 64 la 23.000 la om. Aceasta înseamnă că pisicile pot auzi sunete pe care oamenii le pot auzi la ambele capete ale spectrului, dar în special la capătul superior. Pisicile nu sunt doar deasupra gamei unui om, dar ele sunt, de asemenea, dincolo de gama de câini, cu cel puțin o octavă.

O reacție comună din partea pisicilor

Urechile pisicilor sunt concepute în mod unic pentru a atrage sunetul în canalul urechii, ceea ce le permite să audă o gamă de sunete îndepărtate - ca un șoarece de mouse în bush 30 picioare distanță. De același jeton, urechile lor sunt mai sensibile la amplitudinea mai mare a sunetului. Este o cunoaștere obișnuită că auzul oamenilor poate fi compromis de expunerea repetată la muzica tare. Este, de asemenea, posibil ca pisicile să fie mai susceptibile la potențial surditate din aceeași cauză.

De altfel, un experiment al armatei cu pisici sprijină această teorie. Potrivit algoritmului de evaluare a riscurilor auditive pentru oameni (Ahaah), studiile au indicat că mai multe pericole auditive pot apărea de la sunete intense care intră în urechile pisicilor. Studiul axat pe pisicile care au fost anesteziate (pentru a elimina activitatea musculară a urechii medii) și apoi expuse în diferite locuri în care impulsurile au fost produse la diferite presiuni de vârf folosind un pistol de pușcă.

Simptomele pierderii auzului

Există mai multe simptome de pierdere a auzului, de la experiența de a nu răspunde la zgomote puternice, la dificultăți de a-i înălța din somn. Pisicii care sunt surzi pot fi mai vocali și pot juca mai răi, deoarece nu pot auzi strigătele licitatelor lor. Dacă pisica dvs. pare dezorientată, are canale de urechi și alte simptome, este important să o duceți la veterinar cât mai curând posibil, deoarece acestea ar putea fi semne de infecție care ar putea duce la surditate. Observațiile suplimentare ale problemelor urechii pot include descărcarea neagră sau galbenă din urechi sau o schimbare a comportamentului, cum ar fi să nu vă realizați că sunteți în cameră până când este atinsă.

Protejarea urechilor pisicii tale

Reacția pisicii dvs. la muzica puternică și / sau zgomotul excesiv este un act instinctiv de auto-protecție. Heed semnalele pe care pisica ta trimite și încearcă să toneze volumul atunci când este în cameră.

Similar cu oamenii, pisicile se pot dezvolta Probleme de auz în timp datorită bolii, infecției, traumei, daunelor și vârstei vechi. Puteți să vă protejați auzul pentru animalele de companie cu gadget-uri cum ar fi mufe mutt sau capete simple făcute din spumă sau bile de bumbac.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Frecvență intervale de auz la câini și alte speciiUniversitatea de Stat din Louisiana, 2020

  2. Ryugo, David K., și Marilyn Menotti-Raymond. Feline de surditateClinici veterinare din America de Nord: Practica animalelor mici, vol 42, nu. 6, 2012, pp. 1179-1207. Elsevier BV, DOI: 10.1016 / J.CVSM.2012.08.008

  3. Tulburări ale urechii felineColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Totul despre simțul auzului în pisici