Câine urechile 101: cum să le aibă grijă și să prevină problemele

Urechi de câineUrechile de câine vin în diferite forme și dimensiuni; floppy, pliat, mic sau mare. Spre deosebire de oameni, urechile câinelui sunt o trăsătură centrală a feței câinelui. Este nevoie de aproximativ 18 mușchi pentru a roti, ridica, înclinare și reduce urechile lor. Ei pot chiar să le miște în mod independent și orice proprietar de câine știe cum se poate adăuga mișcarea urechii la expresia facială a câinelui.

Mușchii urechii câinilor muncesc din greu pentru a servi două scopuri foarte importante: audierea și comunicarea. În timp ce adesea arată drăguț și una dintre părțile preferate pentru ca proprietarul câinelui să se joace, există câteva lucruri proprietarii de animale de companie trebuie să știe despre urechile de câine, cum să le aibă grijă de ei, și lucrurile de a nu face.

De asemenea, citiți: Cele mai bune 5 tratamente de infectare a urechii câine (peste tejghea)

Urechile de câine: tot ce trebuie să știți

Urechi de câine

Urechile de câine sunt o parte esențială a Limbajul corpului câinelui și sunt și mai importante în citirea starea de spirit a animalelor de companie decât coada lui. Când câinele dvs. este interesat, urechile lui se vor uita, sau când este tristă, ea ar putea să-și ia urechile și, bineînțeles, dacă câinele tău se simte amenințat că urechile ei va fi plat pe capul ei. Urechile de câine care sunt înainte înseamnă că câinele dvs. plătește o atenție deosebită pentru ceva sau poate fi, de asemenea, agresiv. De aceea este o idee bună să citiți alte indicii de limbă a corpului pentru a măsura starea de spirit a dvs. sau a altor câini.

Dar altele decât arătând o dispoziție a lui Fido, urechile de câine sunt, de asemenea, dispozitive de auz remarcabile, atât de mult încât atunci când dormiți repede noaptea, este încă zgomotos pentru câinele dvs. pentru că aude cele mai mici sunete. Sunetele pe care nici măcar nu le realizați există. Urechile câinelui sunt mult mai sensibile decât urechile umane și sunt capabile să audă la o frecvență mai mare. Acesta este modul în care și de ce câine fluieră Lucrați numai pe câini.

În timp ce nasul este instrumentul lor principal de sens, urechile sunt a doua. Câinii se bazează de fapt pe urechile lor mai mult decât pe vederea lor. Ei își întorc capetele pentru a localiza sursa unui sunet și pentru a-și roti urechile pentru a viza cu precizie originea a ceea ce ar putea fi un intruder, un rozătoare sau o mașină a unui vizitator care trag în calea de acces.

Fapte distractive despre urechile de câineDog Ear Faptes

Iată 9 fapte interesante înainte de a ne uita la modul în care ar trebui să aveți grijă de urechile câinelui dvs .:

1. Urechile câinelui sunt importante pentru echilibru. Dacă câinele dvs. este instabil pe picioare, mergeți la veterinar. Infecțiile urechi interioare sunt o cauză frecventă de pierdere a echilibrului.

2. Este adevărat că un câine poate auzi lucruri pe care nu le putem face, dar oamenii de știință spun că câinii pot discrimina numai rezoluțiile de aproximativ o treime dintr-o octavă. Oamenii pot discrimina rezoluțiile la fel de bine ca un al doisprezecelea dintr-o octavă. De asemenea, frecvența sunetului unui câine poate auzi că ar putea fi mai mare decât ceea ce puteți, dar nu este la fel de mare ca ceea ce aude o pisică.

3. Canalul urechii câinelui este în formă de L. Aceasta înseamnă că rulează vertical față de maxilar, apoi durează o întoarcere pe 45 de grade orizontal spre tamburul urechii. După cum puteți imagina, acest lucru face o examinare provocatoare. Această structură este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care câinii sunt predispuși la problemele urechii. (Mai multe despre acest lucru mai târziu)

4. Câinii au capacitatea de a filtra anumite sunete și de a mereu în altele. De exemplu, câinele dvs. va observa sunetul castronului ei alimentar fiind umplut peste sunetul televizorului sau a altor zgomote.

5. Puii se naște surzi.

6. Unele rase, de exemplu, dalmației, sunt predispuse la problemele de auz și Surditate congenitală a fost raportat în până la 85 de rase.

7. Păstorii germani și alte rase de lucru au fost crescute pentru a fi în căutarea unor probleme. Audierea lor nu poate diferi prea mare de alte rase, dar vor alege să asculte mai mult datorită locurilor de muncă pe care le-au fost crescuți. De exemplu, un collie care protejează o turmă de la prădători folosește auzul său ca prima linie de apărare.

8. Un sânge numit Tigger din St. Joseph, bolnav., Ține cartea Guinness a titlului înregistrărilor mondiale pentru câine cu cele mai lungi urechi. Urechile drepte și stângi ale tigrului măsoară 13,75 și respectiv 13,5 inci. Scopul acestor urechi foarte lungi este de a ajuta mirosul direct la nasul de sânge.

9. Pete Scheifele, Cine este un cercetător de la Universitatea din Cincinnati și, de asemenea, directorul Clinicii de Audiologie de Bioacustică și Canine din UC, este Dezvoltarea unui aparat auditiv pentru câini.

Pentru a curăța sau a nu curăța urechile de câine

Din cauza importanței urechilor câinelui, ei necesită atenție și îngrijire pentru a preveni problemele simple. Având în vedere că urechile câinelui dvs. este o parte relativ simplă a îngrijirii canine, dar conform veterinarilor, infecțiile ureterice sunt una dintre cele mai neînțelese probleme la câini, iar curățarea urechii poate fi făcută rapid în exces, provocând mai multe probleme decât soluțiile.

"Am comparat uneori urechile canine la o toaletă de spălare. Spălați toaleta și apa revine la același nivel ca înainte. Când vă spălați urechile câinelui, în câteva zile ceară și descărcarea se acumulează din nou în același grad ca înainte,"Spune dr. Dobias într-unul din el Bloguri online Despre urechile de câine.

Câini acarieniUnii scriu în glumă că lupii și alți canini în sălbăticie nu vin în lume cu o nannă pentru a-și curăța urechile. Urechile lor sunt auto-curățarea. În timp ce urechile de curățare a câinelui este uneori necesar, făcând asta prea des poate deveni o problemă.

Veterinarii menționează unele daune pe care le face pentru urechile câinelui dvs. dacă le curățați prea des:

  • Ea deranjează flora sănătoasă a urechii și crește probabilitatea unei infecții.
  • Curățarea frecventă a urechii de câine poate provoca overgrowth drojdie. Drojdie este prezentă în canalul urechii fiecărui câine, dar într-o ureche sănătoasă, este ținută în verificarea de o populație variată de bacterii benefice.
  • Infecțiile cu drojdie sunt, de asemenea, mai multe șanse de a se întâmpla la câinii pe alimente bogate în carbohidrați și cereale.
  • Spălarea repetată a urechii de câine cauzează iritații și inflamații, iar cele mai multe soluții de curățare au clorhexidină, un săpun anti-bacterian, care irită urechea mai departe.

Infecțiile urechii cronice și incurabile au o cauză fundamentală care trebuie identificată pentru a opri reocutarea infecțiilor și pentru a vă proteja câinele împotriva pierderii auzului.

Când urechile de câine sunt inflamate, este de obicei un semnal simplu că există probleme cu dispozitivul de auz al PET, cum ar fi nealinierea coloanei vertebrale cervicale, leziunile gulerului, dezechilibrele tractului digestiv și leziunile coloanei lombare.

Curățarea urechilor câinelui fără a se adresa cauzei de bază în altă parte a corpului, potrivit veterinarilor, duce la deteriorarea treptată a sănătății câinelui dvs. și a problemelor urechii lor cronice. Cu toate acestea, este posibil ca alți factori să poată provoca infecții în urechile câinelui dvs.

Potrivit studiilor, majoritatea pot fi atribuite:

  • Alergii
  • Câini acarieni
  • Corpuri străine, cum ar fi iarba sau semințele
  • Microorganisme, cum ar fi bacterii și drojdie
  • Traume la ureche, cum ar fi o lovitură care duce la umflături
  • Probleme hormonale, cum ar fi hipotiroidismul
  • Excesul de umiditate în ureche
  • Condiții imune sau ereditare
  • Tumorile

UN GHID: Cum să curățați urechile câinilor 101 - un ghid video pas cu pas

Uită-te mai atent la urechile de curățare câine

Este normal să vedeți o secreție brună ușoară în canalul urechii câinelui, deoarece urechile câinelui dvs. sunt în mare măsură auto-curățare. Ceara ajută la protejarea părților sensibile ale urechilor caninei. Cu toate acestea, dacă observați cantitatea de ceară din urechea câinelui dvs. este mai mult decât de obicei, ar putea fi un semn de necaz și înseamnă că este timpul să ajungeți la sursa iritației.

În urma sfaturilor veterinarului, ar putea fi un moment bun pentru a vă lua câinele la veterinar pentru a găsi cauza de bază. Semne, altele decât ceara excesivă, arătând că trebuie să vă luați animalul către VET, includeți:

  • Oozing sau descărcare
  • Inflamația și / sau umflarea
  • Scratching excesiv
  • Captură violentă
  • Sângerare
  • Blisterele de sânge pe clapeta urechii
  • Diferența de a permite examinarea din cauza durerii

Dacă la examinare, veterinarul dvs. descoperă ureche acarieni în câine (de obicei ceară de ureche maro sau negru asemănătoare de terenuri de cafea), deoarece cauza problemelor de canal ale câinelui dvs., câinele dvs. va primi tratament care va dura o lună. Acești critterii mici sunt extrem de contagioși și foarte dificil de a scăpa de. De aceea este foarte important să completați tratamentul sau infestarea se va întoarce.

Acarienii urechii de câine vor scăpa, de asemenea, la alte părți ale corpului atunci când începe tratamentul, provocând incidența și zgârierea peste tot. Nu fi alarmat, doar asigurați-vă că ați terminat tratamentul dat de VET dvs. De asemenea, este recomandabil să vă scăldați câinele săptămânal timp de patru săptămâni utilizând un piretrine bazate pe piretrină Șampon de fulgi și / sau Pulbere de purici.

Puteți respira un oftat de ușurare, deoarece majoritatea acarienilor nu trăiesc mult fără câinele dvs. ca o gazdă.

Preveniți problemele urechii câinilor

O ureche uscată este o ureche sănătoasă. Când urechile câinelui sunt umede, fie de la scăldat, fie din înot, ele sunt terenul perfect de reproducere pentru ciuperci sau bacterii. Câinii cu urechi care atârnă sunt chiar mai expuși riscului de infecție, deoarece șansele de uscare a urechilor sunt în mod natural sunt mici.

Este recomandabil să plasați bile de bumbac în urechile câinelui înainte de a-i da o baie și să-l uscați cu atenție după o înot. De asemenea, puteți obține o soluție de uscare a urechii de la veterinarul dvs. la Hep Evapora orice apă prinsă în canalul urechii câinelui. Curățarea urechilor câinelui cu o realizare special câini de curățare a urechilor poate fi, de asemenea, o modalitate de ao face.

Nu uitați să mențineți microflora în urechile câinelui dvs. Flora echilibrată într-un canal al urechii caninei, similar cu intestinul lor, va împiedica agenții patogeni urâți să crească și să se răspândească. Este o idee bună să cunoașteți urechile câinelui dvs., verificându-le în mod regulat. Odată ce știți cum ar trebui să arate urechile câinelui, va fi ușor să observăm orice probleme.

Unele rase, cum ar fi cele cu urechi mai lungi, sunt mai predispuse la probleme la urechi și pot avea nevoie de îngrijire mai frecventă a urechii.

UITA-TE LA ASTA: Cea mai bună comparație a Cleanerului pentru câini - VET Organics vs. Pământul vs. VET e mai bine

Câine de curățare a urechilor dos și nu

Dacă ați fost la veterinar și ați exclus orice cauze de bază ale infecțiilor urechii câinilor și doriți să vă curățați urechile câinelui dvs. parte a rutinei dvs. de îngrijire, urmați aceste sfaturi ușoare:

  • Ștergeți ușor pielea din interiorul urechii cu o cârpă umezită cu ulei mineral sau cu un Soluție de curățare a urechii pentru câini. Octi-clens și epi-otic sunt disponibile la majoritatea magazinelor de animale de companie.
  • Este important să vă asigurați că soluția nu se scurgă în ureche.

Nu sonde mai adânc decât o jumătate de inch în canalul urechii. Mergând prea adânc poate deteriora timpanul. Vedeți videoclipul de mai sus pentru o explicație mai bună și citiți ghidul de urechi de câini.

Nu utilizați:

  • Alcool, deoarece va irita pielea și va provoca durere.
  • Q-sfaturi (dacă nu știți cu adevărat cum să o faceți)
  • Apă
  • O seringă

De asemenea, rețineți că câinii nu-i place să-și curățească urechile. Ca proprietar, depinde de tine să faci tot posibilul pentru a face experiența cât mai plăcută, atât pentru tine, cât și pentru câinele tău. Având cineva ajutor cu curățarea urechii câinelui, veți face mai ușor. Ajutorul dvs. poate da tratamente în timp ce sunteți curățarea urechii câinelui.

Dacă câinele dvs. pare subliniat, așteptați câteva minute înainte de a încerca din nou. Pedeapsa de orice fel este un mare nu - nu, deoarece acest lucru va provoca o asociere negativă cu curățarea urechii.

Citiți următorul: Cum de a face ca câinele de casă să fie mai curat

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine urechile 101: cum să le aibă grijă și să prevină problemele