Câine de câine: tot ce trebuie să știți

Sunteți probabil familiarizați cu minunile unui nas al unui câine poate efectua. Capacitatea lor de a mirosi oamenii dispăruți, Bombes, și chiar mirosurile corporale distincte cu cei 300 de milioane de receptori de mirosi sunt în afara acestei lumi. Iată ce este și interesant. Nasul unui câine este la fel de impresionant ca și urechile de câine. 

Deși capacitatea de audiere a câinelui depinde de vârsta și rasa lor, gama lor medie de auz este încă între 67Hz-45000hz, care este de aproximativ trei ori capacitatea oamenilor. Spre deosebire de oameni care nu pot auzi, de obicei, sunete de peste 23.000hz (din care studiul a arătat limita adultului de 20-2000Hz), câinii au capacitatea de a auzi sunete de la 45.000-60.000Hz (45-60kHz).

Permiteți-mi să vă explic în acest fel, înseamnă că câinii pot ridica atât sunete prea moale pentru om să audă și zgomote puternice pe care le auzese adesea la frecvențe mult mai mari, care tind să le sperie. Ele sunt, de asemenea, bune în alegerea sunetelor specifice, mai ales atunci când vă numiți numele sau fluierul.

V-am prins încă interesul. La fel ca nasul câinelui, există mult mai mult pentru a afla despre urechile lor. În acest articol veți învăța câteva lucruri uimitoare. Când ați terminat citirea, veți avea tot ce trebuie să știți despre urechile câinelui: tipuri, funcții, fapte distractive, tulburări auditive și cum să tratați și să aveți grijă de urechile de câine.

urechi de câine

Urechile de câine - Structura și mecanica

La fel ca oamenii, câinii au urechi ca un organ pentru auz și echilibru. Ele constau în secțiunile exterioare, mijlocii și interioare.

Urechea exterioară este secțiunea care are pinna și, de asemenea, canalul urechii. Pinna este cea acoperită de piele, blănuri sau păr, în funcție de tipul / rasa (pe care o vom intra în secțiunea următoare). 

Forma lui Pinna permite capturarea undelor de sunet și a le pâlpâi prin canalul urechii direct la tamburul urechii. Pinnae (pluralul de pinna) de câini variază de obicei cu rasă și se poate mișca independent unul de celălalt. Canalul urechii este pasajul prin care undele sonore călătoresc din afară în tamburul urechii.

Urechea medie constă dintr-o cameră mică cu aer (având 3 oase mici cunoscute sub numele de Hammer, Anvil și Stirup) și tamburul urechii. Această secțiune are, de asemenea, cei doi mușchi cunoscuți sub numele de fereastră ovală și tubul eustachian. Este acest tub eustachian care leagă urechea medie în partea din spate a nasului.

Nu în ultimul rând, urechea internă este o structură mai complexă care conține atât Cochlea, cât și sistemul vestibular. Cochleea este responsabilă de organul audierii, în timp ce sistemul vestibular pentru organul de echilibru.

Tipuri de urechi de câine

Câini de câine - tipuri

Printre varietatea largă de forme și dimensiuni ale Pinna, avem, aici sunt 7 dintre cele mai frecvente pe care le voi împărtăși acum. Sunt;

Prick

Urechile de prick sunt, de asemenea, cunoscute ca urechi erectice pentru că stau pe deplin în poziție verticală. Două exemple de câini cu urechi de prick sunt Siberian Husky și păstorul german.

Semi-prick

Spre deosebire de urechile de prick, acestea stau pe deplin în poziție verticală, cu excepția faptului că se îndoaie când o fac. Un alt nume pentru a apela urechi semi-prick este înclinat sau cu vârfuri. Două exemple de câini care le au sunt Sheetland Sheetdog și Collie.

Trandafir

Pentru urechile de trandafir, ele sunt erect la bază și, în același timp, ușor pliate înapoi. Două exemple de rase din această categorie sunt buldogul și Ogar.

Băţ 

Urechile de lilieci se întind ca o V, deoarece sunt pe deplin în poziție verticală și mari proporțional cu capul câinelui. Exemple comune de rase cu urechi de lilieci sunt Chihuahua precum și cardiganul Welsh Corgi.

Bont

Urechile blunt stau complet în poziție verticală cu marginile rotunjite. Ele sunt denumite și urechi cu vârf rotund. Două exemple de rase care le au chow chow și Buldog francez.

cădere brusca

În general, urechile câinelui care stau în jos sunt denumite ca urechi de picătură. Numele lor diferă în funcție de cele ale căror urechi se îndoaie. Un alt nume pentru urechile de picătură este urechile pandantive. Acesta este ceea ce un layman vede și îl numește urechi floppy. Două exemple de rase care le au sunt Cocker spaniol și Hound Basset.

Buton

Pentru urechile butonului, deoarece urechile stau în poziție verticală la bază, jumătatea superioară a acestora se îndoaie. Cele două exemple de rase care le au sunt Jack Russell terrier și airedale.

urechi de câine

Urechile de câine - funcții

Urechile canine ale unui câine sunt controlate de un grup de 18 mușchi care fac posibil ca câinele să se încleșteze și să le rotească. În acest fel, auzul câinelui este și mai acut, deoarece este capabil să capteze sunete mai eficient. 

Pe plan intern, urechile câinelui poate arăta similar cu cel al unui om, dar este modelat mult mai diferit. Spre deosebire de oameni, canalele lor de urechi sunt în formă de L și chiar mult mai profund. Forma sa nu este doar diferită, dar, de asemenea, mai bună pentru a permite pâlniei sunete la tamburul urechii. Aceasta explică de ce câinii sunt cunoscuți pentru a auzi foarte mult.

În exterior, urechile câinelui sunt, de asemenea, diferite și variază în tipuri și rase după cum sa discutat în detaliu în secțiunea anterioară.

Câine de câine - cele mai interesante fapte

Câine urechi interesante fapte

Filtru de sunet

O capacitate de câini care îi face fascinantă este capacitatea lor de a filtra anumite sunete de la alții. Când fac acest lucru, ei rămân alertă la sunetul de care au nevoie pentru a alege în mijlocul altora. Aceasta explică de ce televizorul dvs. este tare și câinele dvs. poate ridica sunetul unei mașini care tocmai a tras chiar în fața casei dvs. Un câine uneori cocoșă capul pentru a le ajuta să meargă mai mult sunete, în special cele care sunt cu adevărat îndepărtate.

Mișcarea urechii

Datorită numărului de mușchi (în jurul valorii de 18) în urechile câinelui, ei își pot mișca urechile în mod independent. Fie că este de a întoarce, înclina sau a le ridica, este posibil ca ei să-și arate expresia facială, precum și să-și comunice emoțiile pe timp.

Născut surd

Puii se naște surzi. De ce? Deoarece canalele lor de urechi sunt încă închise la naștere, așa că încep să audă când sunt de câteva săptămâni.

Câini vs. Pisicile

Deși câinii pot auzi la o frecvență mai mare decât oamenii, ei nu fac acest lucru la nivelul pisicilor. 

Crescuse să audă

Există câteva rase de câine care sunt crescute pentru sarcini specifice. Un exemplu comun este Sheepdogs care servesc ca câini de vânători. Odată ce ei aleg sunetul de prădători care vin sau chiar, în general, orice formă de pericol iminent, ei pot purta imediat oile la siguranță.

Semne de atenție

Spanul de atenție al câinelui poate fi observat prin acordarea atenției la urechile lor. Când urechile câinelui sunt în poziție verticală și se confruntă cu înainte, sunt angajați. Un alt caz în care au tras un pic, se simt prietenos. Dar când urechile lor sunt strâns așezate înapoi, înseamnă că sunt fie înfricoșătoare sau timidă.

Ei nu dorm niciodată

Urechile unui câine nici de odihnă, nici nu mai funcționează atâta timp cât sunt în viață. Noi, pe măsură ce oamenii nu pot să-i spun pentru că nu auzim la fel de mult ca ei. Când dormim, totul este liniștit și pașnic, dar nu pentru câini. Ei sunt capabili să audă acele sunete aparent neotubale la frecvențe înalte, cum ar fi pulsul ceasului dvs. de alarmă, buzzing electric și surprinzător chiar vibrațiile termitelor din pereți.

Cele mai lungi urechi

Există un sânge din satul St. Joseph Illinois, care deține înregistrările lumii Guinness de a avea cele mai lungi urechi. Urechile sale stângi și drepte măsoară 13.5 și 12.75 de inci respectiv. Ajutorul urechilor lungi de sânge în direcționarea mirosurilor la nasul lor sensibil. Numele său este Tigger.

Canalul urechii

În cele din urmă, canalul urechii unui câine are forma unei forme L. Este în formă verticală față de maxilar și având o orizontală aproape 90 ° față de tamburul urechii. Partea de sus a acestui lucru este că face ca valurile sonore să călătorească mai repede la tamburul urechii și, prin urmare, câinii aleg sună grav. Cu toate acestea, dezavantajul acestui lucru examinează un câine pentru auzul pierderilor sau tulburărilor devin o provocare, deoarece nu se poate spune cu exactitate ce Aici urechii Câinele poate suferi de când apare nevoia.

Urechile de câine - tulburări de auz / pierderi și tratament

În această secțiune, vom împărtăși tulburările de auz sau pierderile care pot apărea la câini și cum să le tratăm odată observate. Iată câteva dintre cele mai frecvente probleme ale urechii pentru câini:

Surditatea urechii

După cum am menționat în secțiunea anterioară, este natural ca câinii să se fi născuți surzi, deoarece canalele lor urechii sunt închise la naștere. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de surditate congenitală. Cu toate acestea, devine o problemă atunci când acestea rămân surd După săptămâni de naștere. Acest lucru ar putea fi ca urmare a multor factori, dintre care unele sunt: ​​severe sau infecții ale urechii netratate, rănirea urechii, boala degenerativă, toxicitatea medicamentului, trauma zgomotului și uneori chiar vârsta înaintată. 

Dacă observați că câinele dvs. prezintă simptome ciudate de surzenie a urechii, cum ar fi trestia excesivă sau înclinarea capului și poate că nu răspunde la întâmplările pe care le-au răspuns anterior asemănătoare numelui și alte sunete familiare, cea mai bună mișcare ar fi să vă consultați medicul veterinar așa Ei verifică auzul câinelui tău. Odată ce bănuiesc pierderea auzului de câine, ar trebui să folosească un răspuns auditiv de la Brainstem (cunoscută și ca Baer), astfel încât să poată determina ce poate fi greșit. 

Infecții ale urechii

Cauza principală a infecțiilor în urechile câinelui se datorează adesea o supraaglomerare a drojdiei și a bacteriilor în ele. Sa argumentat că, în comparație cu câinii cu urechi cu prick și semi-prick, câinii cu urechi de cădere sunt mai predispuși la astfel de infecții. Acest concept sa bazat pe faptul că dischetele și urechile pliate primesc un flux de aer foarte mic în ele și când apa le intră în medii umede, în special, ele sunt adesea prinse. Este în aceste tipuri de medii, aceste infecții ajung să prospere complicații.

ASIDES Gruparea studiilor pe baza formelor urechii, am putea să ne uităm și la un alt studiu bazat pe rase. De exemplu, pentru rasele care au părul care cresc în interiorul canalelor lor urechii (cum ar fi podele și frisa Bichon) în medii umede și calde, aceste fire de păr ar putea fi un factor care contribuie la infecții care se găsesc ușor. Deși unii încă nu sunt de acord acest lucru este neadevărat. În timp ce acest argument este încă în curs de desfășurare, veterinarii au sfătuit să înlăture firele de păr în urechile câinelui dacă și numai dacă infecția devine una recurentă pentru acel câine respectiv. Acest lucru se datorează faptului că acest lucru va ajuta în ambele sensuri; În primul rând, în îndepărtarea resturilor necesare în urechi, precum și posibilitatea de a injecta medicamentele corespunzătoare pentru infecție.

Acarieni de urechi

Acarieni de urechi sunt paraziți dură care trăiesc în urechile câinilor. O modalitate de a determina câinii cu acarienii de urechi este atunci când le găsiți zgârierea capetelor sau urechilor la intervale. Altul este atunci când le vedeți că au o descărcare ciudată de ureche întunecată. 

Partea luminoasă a acestui lucru este ușor de tratat. În ciuda cât de supărător pot fi acești paraziți, cu o curățare și medicamente adecvate de către medicul veterinar, puteți trata rapid infecțiile. 

În cele din urmă, ASIDES Privind pentru infecții Urechile câinelui dvs. pot avea, fie mai atenți despre bunăstarea generală a urechilor și a auzului lor. De asemenea, evitați să le puneți prea aproape de zgomotele cu înălțime, mai ales de două sau mai multe surse. Un exemplu comun are ca televizorul blaming într-un colț și muzică care se joacă în alta.

urechi de câine

Gânduri / concluzii finale

Acum, că știți câteva dintre scopurile uimitoare, urechile câinelui servesc, sunt sigur că veți fi mai provocați să vă îngrijiți mai bine câinele. Amintiți-vă, cu mare cunoaștere vine mare responsabilitate. Deci, ca proprietar de câine, fii responsabil pentru câinele tău, oferindu-le cea mai bună îngrijire pe care o merită; nu doar pentru urechile lor, ci și pentru bunăstarea lor generală. 

Citiți următorul: Câine urechile 101: Cum să le aibă grijă și să prevină problemele

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine de câine: tot ce trebuie să știți