Dogo argentino: profil de rasa de caine

Dogo argentino și fluture

Dogo-ul mare, puternic, pur argentino ar putea arăta impunerea, dar în ciuda faptului că este un vânător natural și gardian vigilent, aceasta este o rasă veselă și prietenoasă, care este un partener excelent de familie. Dogo Argentino este afectuos și loial cu proprietarii săi și se bucură să se încline împotriva poporului său preferat pentru o mulțime de mângâiere și iubire. Cei mai mulți adorați copii și sunt blând și iubitoare cu ei.

Dogo Argentino a fost crescută pentru a vâna mistreț și alt joc mare, o activitate care necesită neînfricarea, puterea și rezistența. Drept urmare, Dogo Argentino puternic, puternic de energie necesită o mulțime de exerciții zilnice și un proprietar care poate oferi o formare timpurie și consecventă. Proprietarii de câini cu experiență, sunt cei mai buni meciuri pentru Dogo Argentino - acest lucru nu este un Rasa la nivel de intrare pentru proprietarul Novice Pet.

Deși prietenos cu oamenii, unii Dogo Argentinos pot prezenta agresiune pentru câini. Uneori, un Dogo Argentino poate trăi pașnic cu un câine de sex opus, dar alteori se descurcă mai bine ca "numai câini."Mulți dogo Argentinos au, de asemenea, o unitate de înaltă pradă și va urmări pisicile și alte animale mici.

Privire de ansamblu de rasă

grup: Lucru

Înălţime: 23.5 până la 27 de centimetri la umăr

Greutate: 80 la 100 de kilograme

Coat și culoare: Scurt, neted și alb

Viaţă Speranța: 9-15 ani

Caracteristicile Dogo Argentino

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăScăzut
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Dogo Argentino

Dogo Argentino a fost dezvoltat metodic în regiunea Cordoba din Argentina în 1928 de dr. Antonio Nore Martinez, care a dorit să creeze o rasă ca Un câine de vânătoare de mare joc. Rasa primară folosită pentru a dezvolta Dogo Argentino a fost câinele de luptă al lui Cordoba, o rasă acum dispărută, care a fost creată Mastiffs, Buldogii, Târriei Bull și Boxerii. Multe alte rase au contribuit genele lor la Dogo Argentino, inclusiv boxer, buldog, Terrier de taur, Dogue de Bordeaux, Marele Dane, Mari Pyrenees, Irlandez wolfhound, pointer și mastiff spaniol.

Dogo Argentino a fost dezvoltat pentru a urmări jocul, colț și o țineți în loc până când vânătorii au sosit. Dogo Argentino este recunoscut de Clubul Kennel United, unde face parte din grupul de câini de lucru. Este, de asemenea, membru al Clientului American Kennel Diverse, o piatră de temelie la recunoaștere completă.

Dogo Argentino Care

Mare, puternic și puternic, Dogo Argentinos au nevoie de o pregătire și socializare consistentă începând cu pufalitatea pentru a se dezvolta în câini adulți bine comportați. Această rasă are nevoie de un proprietar auto-asigurat care poate fi un lider bun. Metodele forțate vă vor obține nicăieri cu Dogo Argentino, dar răspund extrem de bine la tehnicile de formare a armăturii pozitive. Unii oameni le găsesc dificil de antrenat, deoarece poate fi greu să-și păstreze atenția asupra sarcinii la îndemână. Dogo-ul este inteligent, dar sunt niște câini și tind să fie captivați și ușor de distras de mirosurile interesante care își fac drumul.

Dogo Argentino are nevoie de minimum 60 de minute de exerciții zilnice viguroase. Plimbările sunt frumoase, dar pentru a vă plictisi cu adevărat Dogo Argentino, încercați să alergați gratuit sau să luați într-o zonă izolată în siguranță sau o instruire pentru un sport de câine competitiv, cum ar fi agilitatea, ascultarea sau trageți în greutate. Vestea minunată este că atunci când are un exercițiu suficient, Dogo Argentino este calm în casă, fericit să salveze pe canapea (și în poala ta!).

Haina albă a lui Dogo Argentino nu aruncă mult și Dogos au mic miros de câini - sunt câini curat și curat. Stratul scurt se simte satin și este ușor de îngrijit. Perie săptămânal cu o perie moale de păr sau perie de curry cauciuc pentru a îndepărta părul liber, lăsând stratul strălucitor și moale. Baia ocazională atunci când devin murdare este tot ce este necesar pentru a le păstra în căutarea și mirosul bun.

Veți dori să verificați urechile în mod regulat pentru a vă asigura că sunt libere de ceară și resturi. Dacă urechile arată roșu sau miroase rău, programați o vizită cu medicul veterinar pentru a verifica și asigurați-vă că nu sunt infectate. VET-ul dvs. vă poate arăta cum să curățați urechile pentru a preveni construirea ceară. Unghiile lui Dogo Argentino sunt mari și puternice și cresc repede. Este important să le tăiați în mod regulat pentru a le menține să devină îngroșată și crăpată. La fel ca multe animale albe, dogo argentino este susceptibil la arsuri solare, așa că aveți grijă de cât timp petrece în lumina directă a soarelui.

Probleme comune de sănătate

Cei mai mulți câini de rasinozitate sunt predispuși la anumite probleme legate genetic. Din fericire, Dogo Argentino este, în general, foarte sănătos.

  • Surditate este uneori văzută în dogo, deci atunci când căutați un catelus, Este deosebit de important să găsiți a crescător responsabil care efectuează un răspuns auditiv a auditivului brainstem (Baer) de testare pe puii ei pentru a evalua auzul.

Dieta și nutriția

Rase mari ca Dogo Argentino beneficiază de a manca formule de catelus de mare rasa. Aceste diete speciale promovează o creștere lentă, ceea ce poate ajuta la prevenirea dezvoltării unor probleme comune, cum ar fi displazia șoldului. O formulă de cățeluș mare oferă substanțe nutritive în cantități corecte pentru a încuraja creșterea lentă și constantă. Cel mai bine este să alimentați mesele măsurate la orele programate. Hrănirea gratuită (pur și simplu umplerea castronului atunci când este goală) poate duce la un câine supraponderal, care poate contribui la problemele de sănătate cum ar fi artrita, displazia șoldului și diabetul zaharat. Adresați-vă medicului veterinar cât de multă hrană pentru a vă hrăni Dogo Argentino.

Top 10 comenzi de instruire a câinilor de bază
PROS
  • Câine de protecție loială și protectoare

  • Viteza minimă cu un strat ușor de îngrijire

  • Prezența impresionantă (uneori intimidantă), dar și foarte prietenoasă

Contra
  • Nu pentru proprietarii de câini pentru prima dată și novice

  • Necesită o formare consistentă și extinsă

  • Nu este un meci ideal pentru casele cu alte animale de companie

Unde să adoptați sau să cumpărați un Dogo Argentino

Dogo Argentino este relativ rară în America de Nord, deci este cel mai bine să localizați un crescător Dogo Argentino.

  • Dogo Argentino Club of America Clubul parental pentru rasa din Statele Unite și are resurse, cum ar fi listele de crescător care pot ajuta la localizarea unui dogo.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă vă place Dogo Argentino, ați putea, de asemenea, să vă placă aceste rase:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de câine Pentru a vă ajuta să găsiți câinele perfect pentru dvs. și pentru familia dvs.

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dogo argentino: profil de rasa de caine