Cum să-ți antrenezi câinele surzi

Femeia care arată degetul unui indicator de avertizare la câinele ei

Chiar dacă nu sunt capabili să audă comenzi, Câini surzi pot fi instruiți să se supună proprietarilor lor. Desigur, acest proces este diferit de instruirea unui câine auditiv și vine cu propriul său set de provocări. Formarea unui câine surd necesită un pic de răbdare extra, dar nu este în afara capacității celor mai mulți proprietari de câini.

Unii câini sunt mai predispuși la surzenie decât alții. Dalmații, Setter-urile englezești și câinii australieni de bovine par să aibă surdități congenitale (prezente la naștere). Unii câini încep doar să-și piardă auzul în timp ce ajung în anii lor seniori.

Pentru puii care nu au încă probleme auditive, iau în considerare încorporarea gesturilor de mână cu comenzi vocale atunci când le antrenezi. În acest fel, dacă câinele dvs. pierde auzind la bătrânețe, el este deja familiarizat cu semnele pentru diferitele comenzi.

Obținerea atenției unui câine surz

Înainte de a putea cere unui câine să facă ceva, trebuie mai întâi să aveți câinele Atenţie. Din moment ce nu puteți numi numele său ca și cum puteți cu un câine auditiv, va trebui să vă gândiți la alte modalități de a vă atrage atenția câinelui.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a obține un câine surd să vă privească, cum ar fi ștampilarea piciorului pe podea. Uneori vibrațiile care vin prin podea sunt suficiente pentru a transforma atenția câinelui în direcția voastră.

Utilizați o lanternă

Unii proprietari de câini surzi folosesc o lanternă pentru a semnala câinelui lor. Puteți instrui un câine pentru a vă privi prin rotirea și oprirea unei lanterne. Continuați să faceți acest lucru până când câinele dvs. se întoarce să vadă de unde vine lumina. De îndată ce câinele te privește, recompensați-l cu un tratament. Câinele va afla în curând că o lumină de lumină înseamnă că trebuie să te uite la tine.

Utilizați un guler vibrator

Aceste gulere electronice sunt diferite de cele care dau șocuri pentru a ajuta la formare (pe care doriți să le evitați deoarece oferă o armare negativă la câine). Acestea vibrează pur și simplu dureroase când apăsați un buton pe o telecomandă.

Puteți instrui un câine pentru a vă privi apăsând butonul pentru a face vibratul gulerului și continuați să faceți acest lucru până când câinele dvs. vă va aștepta. De îndată ce câinele își atrage atenția, opriți vibrațiile și oferiți un tratament. Unul dintre beneficiile utilizării gulerului electronic vibrator este că îl puteți folosi în aproape orice situație.

Încercați semnale de mână

Mulți oameni pregătesc câini prin utilizarea semnalelor de mână pentru comenzi de ascultare de bază. Există cel mai mult semnal standard de mână Câine de câini Utilizați pentru a învăța fiecare comandă, dar puteți crea și propriile semnale de mână.

În loc să dai o comandă exclusiv vorbită, începi să te asigur că atenția câinelui tău este pe tine și apoi da semn cu mana. Apoi, antrenezi câinele pentru a efectua comanda la fel cum ai vreun alt câine.

Utilizați limbajul semnelor

Majoritatea oamenilor comunică cu câinii lor mai mult decât Comenzi de bază, învățarea din conexiunea repetată dintre cuvinte și acțiunile. Puteți comunica într-un mod similar cu un câine surd, dar mai degrabă decât să utilizați cuvintele vorbite, puteți utiliza limbajul semnelor.

Mulți proprietari de câini surzi consideră că este util să înveți câteva cuvinte simple în limbajul semnelor americane și să le folosească atunci când fac sarcini de zi cu zi cu câinii lor. De asemenea, puteți crea propriile semne pentru diferite cuvinte. Atâta timp cât tu și câinele tău știți ce înseamnă semnul, ar trebui să puteți comunica cu ușurință.

Recompensa un comportament bun

În timp ce mulți câini consideră că este recompensă pentru a obține o laudă verbală de la proprietarii lor, acest lucru nu va lucra în mod evident pentru câinii surzi. Păstrați ceva tratamente mici La îndemână pentru a da câinelui tău surd Armare pozitivă Când se adresează corect o comandă. Formele non-verbale de laudă, cum ar fi zgârieturile de urechi sau urechea pot fi de ajutor, de asemenea.

Odată ce câinele dvs. are o bună înțelegere a fiecărei comenzi, puteți utiliza tratamente mai puțin frecvent. Asigurați-vă că în primele zile de antrenament, atunci când utilizați o mulțime de tratamente, că ați redus în consecință mesele câinelui în consecință.

Păstrați câinii surzi răniți

Unii oameni iubesc să ia plimbări cu câinii lor. Este discutabilă dacă aceasta este sau nu o idee bună în orice situație, dar nu este niciodată o idee bună să permiteți câinele surzi de pe lesa în zonele nefentate.

Chiar și câinele cel mai bine pregătit poate fi distras și nu puteți folosi pur și simplu a Vino comanda sau an Recuperarea de urgență pentru a păstra un câine surd de la o situație periculoasă. Pentru siguranța câinelui, țineți-l pe o leșie.

Probleme și comportament de verificare

Câinii surzi pot fi inițial surprinși de o persoană care îi atinge în mod neașteptat să-și câștige atenția, mai ales dacă sunt atinse în timpul somnului. Uimitorul unui câine poate duce la înfrângerea sau oprirea fricii, în același mod în același mod în care o persoană ar putea să iasă dacă cineva se strecoară și le surovează.

Practicați atingerea câinelui foarte ușor pe umăr și înapoi. Dați tratamente imediat după atingere. Încercați să faceți acest lucru adesea pe tot parcursul zilei și, în curând, câinele dvs. va învăța că având pe cineva să le atingă din spate, lucrurile bune sunt pe cale să se întâmple.

O greșeală obișnuită Mulți proprietari noi de câini surzi fac nu vorbește în timp ce își dau comenzile non-verbale. Doar pentru că câinele nu poate auzi că nu înseamnă că ar trebui să rămâi tăcut - de multe ori limbajul corpului tău poate să apară nenatural dacă dai o comandă în tăcere.

Pentru a vă asigura că comenzile vizuale vin în mod natural pentru dvs. și traduceți cu ușurință câinele dvs., mergeți mai departe și vorbiți cuvintele unei comenzi pe măsură ce efectuați acțiunea.

Editat de Jenna Stregowski, RVT

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Hayward, Jessica J. și colab. Un studiu de asociere la nivel de genom al surzenii în trei rase caninePLUS UNU, vol 15, nu. 5, 2020, p. E0232900. DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0232900.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi câinele surzi