English setter: profil de rasa de caini

Un setter englez pe un munte

Setterul englez a fost inițial dezvoltat în Regatul Unit pentru aptitudinile sale cruce, indicate și recuperate atunci când sunt însoțiți vânătorii. Acum sunt, de asemenea, popular ca câini de companie și sunt cunoscuți că sunt afectuos, blând și adaptabil.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Sportiv

Înălţime: 25-27 inci (bărbați) - 23 până la 25 de centimetri (femei)

Greutate: 65 până la 80 de kilograme (masculin) - 45 până la 55 de lire sterline (feminin)

Palton: Flat, matasos, lungime, cu o singură lungime, cu pene pe urechi, piept, picioare și coadă

Culoarea stratului: Baza de acoperire albă cu marcajele "Belton", care pot fi flexibile sau culorile de roan-belton amestecate sunt portocalii sau negre (denumite albastru) și pot fi, de asemenea, tricolored.

Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile Setterului englez

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companie Înalt
Nevoi de exerciții Înalt
Jucăușă Înalt
Nivel de energie Mediu
TrainitateMediu
Inteligență Înalt
Tendința de a bloca Scăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria setterului englez

Există lucrări de artă care prezintă câini asemănătoare cu setterul englez modern de la începutul secolului al XV-lea. Rasa este considerată pe scară largă ca fiind una dintre cele mai vechi dintre rasele Gundog.

Ei au fost inițial numiți spanioli și s-ar clasifica în fața vânătorului de pe teren deschis și s-ar îngheța și se arunca în jos (set) sau la punct, când și-au găsit cariera. Vânătorii au folosit inițial plase pentru a prinde pasărea, dar arma a înlocuit apoi aceste în secolul al XVIII-lea. Au devenit populare cu nobilimea care deținea proprietăți mari.

În timp ce strămoșii lor exacte nu sunt cunoscute, se credea că ar fi putut rezulta prin trecerea de rase de îndreptare și spaniel. Sunt cunoscuți că sunt mai blânzi și puțin mai mici decât setterul irlandez sau Gordon.

În secolul al XIX-lea, Edward Laverack a început să reproducă datoria engleză în serios și au fost adesea traversați cu acei câini aparținând lui R. Purcell Llewellin. Câinii au fost chiar denumiți uneori laverack sau llewellin pentru a reflecta linia lor și au oferit fundațiile rasei pe care le cunoaștem astăzi. A fost un accent pe un fizic atletic, o pene proeminentă, o haină lucioasă și un marcaj unic.

Linia Laverack a devenit cunoscută ca fiind tipul de spectacol, iar Llewellin a fost dezvoltat pentru calitățile lor de câmp.

În anii 1870, primul setter englez a fost importat în Statele Unite, iar AKC le-a recunoscut în 1884.

În anii 1930, un setter englez a câștigat faima în state. Acum este o sculptură de "Jim Wonderdog"Într-un parc din Missouri. Sa presupus că ar putea prezice viitorul și să înțeleagă mai multe limbi. Sceptici, destul de corect, a afirmat că a fost doar un câine inteligent care a fost învățat anumite comenzi și a fost pregătit de proprietarul său.

Statoarele engleze continuă să fie o alegere populară între comunitatea de vânătoare, dar acum sunt adesea de dorit ca câini de însoțitori, având în vedere fața lor blândă.

English Setter Care

Furnizând că au suficient exercițiu, setterul englez poate face un plus minunat unei gospodării.

Sunt o alegere populară pentru familiile, deoarece au un comportament afectiv și moale. Acești câini, de obicei, iubesc să-și petreacă timpul cu colegii lor colegi - doi și patru picioare. Ele sunt blânde cu copii respectuoși și, de obicei, bucurați-vă de compania altor câini. Cu introducerea corectă, ei pot trăi, de asemenea, în mod pașnic cu pisici.

Pentru că ei prosperă în companie, sunt cel mai potriviți pentru a trăi într-o gospodărie unde vor avea o companie pentru cea mai mare parte a zilei. Ar trebui să lucrați în continuare pentru a le ajuta să se simtă relaxați dacă sunt lăsați pe cont propriu pentru perioade scurte de ajutor Preveniți anxietatea de separare de la dezvoltare.

Ca și în cazul fiecărui câine, trebuie să vă asigurați că setterul dvs. englez primește o cantitate adecvată de exerciții zilnice. Deși sunt energici și pot face tovarăși de drumeții mari, ei nu necesită atât de mult exerciții ca și unele dintre celelalte rase de câine de pistol.

Inteligența lor și atleticismul lor înseamnă că pot, de asemenea, să facă minunați Concurenții de sport pentru câini, și adesea excelează în felul de agilitate și, cu nasul lor fantastic, studiile de lucru de miros.

Sunt dornici să-i plăcească și să răspundă foarte bine Metode de instruire bazate pe recompensă. Temperamentul lor blând înseamnă că pot fi deosebit de sensibili la tratamentul dur.

Unii setters englezi pot avea o unitate înaltă de pradă, având în vedere fundalul lor de vânătoare. Acest lucru poate însemna că trebuie să rămână pe lesa în zonele în care există prea multă ispită sau va trebui să lucrați foarte greu pentru a obține a Rock-solid Recall.

În timp ce sunt inima moale, ei îmi place să te avertizezi la străini și ar trebui să lucrezi la recompensarea comportamentului liniștit Evitați garnitura de alertă să renunțe la control.

Setterters-urile englezești sunt niște nivele moderate și ar beneficia de o perie bună săptămânală pentru a-și păstra haina în stare bună și pentru a preveni eventualele încurcări care se dezvoltă în pene abundente.

Probleme comune de sănătate

Setters-urile engleze sunt în general considerate sănătoase, dar, ca și în cazul oricărei rase, sunt cunoscute pentru câteva condiții genetice de sănătate. Acestea includ:

Hip și displazie cot: Aceasta este atunci când formele comune anormal și poate provoca probleme de mobilitate și durere. Este una dintre cele mai comune condiții genetice de sănătate din toate rasele și poate varia în severitatea sa. În cazuri severe, chirurgia poate fi necesară pentru a crește calitatea vieții câinelui.

Hipotiroidismul: Atunci când câinele dvs. suferă de un tiroid nealiv, iar metabolismul lor încetinește. Acest lucru poate duce la o varietate de simptome, inclusiv creșterea în greutate, letargie și probleme cu pielea și stratul. Nu poate fi vindecat, dar cu tratamentul potrivit, poate fi gestionat cu succes.

Alergii: Alergiile de mediu și alimentare sunt mai frecvente în cursul anilor decât în ​​unele rase. Adesea, un proces atent de eliminare va fi obligat să încerce să stabilească cauza fundamentală. Schimbările în dietă și medicamente pot fi, de asemenea, de ajutor și este important să se consulte cu veterinarul dvs. pentru a elabora cel mai bun mod de acțiune dacă o problemă este severă sau persistentă.

Surditate congenitală: Deși nu sunt comune, unii descurajatori englezi se pot naște surzi într-una sau ambele urechi. Câinii surzi pot trăi plini și îmbogăți viața cu câteva ajustări simple pentru a face lucrurile mai ușoare și mai sigure pentru ei în jurul casei și când sunt pe plimbări.

Dieta și nutriția

Ca și în cazul oricărui câine, ar trebui să vă hrăniți setterul englez un aliment de înaltă calitate și bine controlat porțial. După cum sa menționat deja, rasa poate fi mai predispusă la dezvoltarea alergiilor. Dacă acestea sunt legate de alimente, este posibil să fie nevoie să le hrăniți o dietă specifică pentru a vă asigura că nu declanșează o reacție.

10 cele mai bune rase de câine pentru vânătoare
PROS
  • Blând și afectuos

  • Energic, dar calm dacă este dat un exercițiu adecvat

  • Inteligent și dornic să vă rog

Contra
  • Poate uneori să alerteze coaja

  • Poate avea o unitate de înaltă pradă

  • Poate fi predispus la anxietatea de separare

Unde să adoptați sau să cumpărați un setter englez

Dacă cumpărați un catelus, pentru a vă asigura că sunt sănătoși, fericiți și bine socializați, ar trebui să căutați întotdeauna un crescător de reputat. Prin faptul că nu a făcut acest lucru, ați putea fi în mod neetichetă și adesea Crutal Puppy Comerț.

Vrei ca puștiul tău să fie ridicat într-un mediu de acasă cu mama și cu alți membri ai așternutului lor. Creșerul ar fi trebuit să facă controale de sănătate asupra părinților și nu ar trebui să elibereze puii la noile lor case până când nu sunt, cel puțin opt săptămâni vechi.

Un loc bun pentru a începe cercetarea pentru un setter englez ar fi prin intermediul Asociația Setter a Americii.

Nu excludeți nici adopția. V-ați oferi o casă unui câine în nevoie, și poate fi incredibil de recompensarea vizionării câinelui de salvare ieși din cochilie.

Există mai multe organizații specifice de salvare specifice din întreaga țară, inclusiv Rezultatul nostru de salvare a limbii engleze, sau ați putea face întrebări la adăposturile dvs. locale de salvare.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă doriți să cercetați alte rase cu trăsături similare la setterul englez, atunci puteți privi și următoarele rase:

Înainte de a lua o decizie finală, nu uitați, există sute de alte minunate rase de câini, și traversează prea, care pot slot în bine la casa ta și stilul de viață. Făcând cercetarea dvs., veți găsi una care va fi cea mai potrivită pentru a avea o casă pentru totdeauna cu dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » English setter: profil de rasa de caini