Gordon setter: profil de rasa de caini

Un profil lateral al unui setter Gordon în picioare în iarbă

Setterul Gordon Noble este un câine energic, inteligent, curajos și necondiționat, crescând pentru a fi un excelent partener de vânătoare. Cea mai mare dintre cele trei rase de setter, el poate fi, de asemenea, mai dificil pentru proprietarul câinelui novice, cu instincte puternice de protecție și rătăcire în jurul străinilor.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Sportiv

Înălţime: 24-27 inci (bărbat) - 23 până la 26 de centimetri (femei)

Greutate: 55 până la 80 de lire sterline (masculin) - 45 până la 70 de lire sterline (feminin)

Palton: Strat strălucitoare, dreaptă sau ondulată - o pene mai lungă poate fi găsită pe urechi, piept, picioare și coadă

Culoarea stratului: Negru cu marcaje de taran

Speranța de viață: 11 până la 13 ani

Caracteristicile setterului Gordon

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companie Mediu
Nevoi de exerciții Înalt
Jucăușă Înalt
Nivel de energie Înalt
TrainitateMediu
Inteligență Înalt
Tendința de a bloca Mediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria setterului Gordon

Setters-urile pot fi urmărite încă din secolul al XVII-lea în Marea Britanie. Ei au fost dezvoltați ca câini de vânătoare care s-ar prăbuși, îngheța sau "setați", când și-au localizat cariera. Hunterul putea arunca apoi o plasă peste pasăre, sau, în anii următori, aterizați jocul cu o armă.

De-a lungul anilor, ar apărea trei tipuri distincte de setter, toate crescute pentru diferite calități. Setterul Gordon este mai mare decât setterul englez sau irlandez. Construcția lor mai grea și mai musculară și rezistența mai mare le-au permis să negocieze cu ușurință terenul dur, adesea montan în Scoția.

Cel de-al patrulea duck de la Gordon, Alexandru, a fost creditat cu prima dezvoltare a acestui setter negru și Tan la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XIX-lea, la castelul său, lângă Foctabers, Moray, în nordul Scoției.

În 1872, setterul negru și Tan a fost recunoscut ca o rasă oficială de către Clubul Kennel din Marea Britanie, iar apoi, în 1924, numele a fost schimbat în Gordon Setter.

Primii câini care urmează să fie adusi în America de Nord în 1842 au venit de la Gordon Estate. AKC a recunoscut Setterul Gordon în 1892.

Ele nu sunt la fel de populare ca rudele lor englezești sau irlandeze, dar entuziaștii rasei se îndrăgostesc de aspectul lor demn, de loialitate, inteligentă și curaj. Diane Sawyer și Ed McMahon, din "Afișarea în seara asta", sunt doar câțiva proprietari de Proprietari de profil Gordon.

Gordon setter Care

Setters Gordon sunt, fără îndoială, cea mai mare provocatoare a tuturor celor trei tipuri de seturi, dar au și multe recursuri. Ele sunt statornice loiale și afectuos față de familiile lor și să formeze legături puternice. În ciuda dimensiunii lor, ei sunt de obicei câini de familie buni, deoarece tind să fie îndrăgostiți de copii și pot fi foarte toleranți.

Gordon Setters pot fi destul de înfricoșători și sunt cunoscuți pentru că maturarea târziu. Ele pot încă să prezinte un comportament asemănător cu catelul până când sunt de trei ani și, uneori, dincolo de. Deci, cu copii mai mici, va fi necesară supravegherea strânsă.

Desigur, ca și în cazul oricărui câine, este important să se asigure că copiii respectă spațiul lor și înțelege limba corpului câinelui.

Gordonii sunt cunoscuți că sunt neînfricați, curajoși și încrezători și pot fi uneori fermoare de alertă și vegheri buni. Ei nu sunt întotdeauna dornici de câini noi și pot fi înlăturați cu străinii.

Aceste trăsături înseamnă că mai devreme și mai devreme Socializare adecvată și formarea continuă va fi benefică pentru a vă asigura că acestea nu devin prea nervoase sau reactive atunci când în jurul străinilor.

În timp ce ei pot trăi adesea bine alături de alți câini rezidenți și chiar pisici, dacă Sunt făcute introduceri atente, fundalul lor de vânătoare înseamnă că pot avea o unitate de înaltă pradă. Ei nu vor fi cel mai potriviți pentru a trăi cu blănuri mici și poate fi necesar să puneți o muncă suplimentară realizați o recitare fiabilăl, în special în medii în care ar putea exista acces la fauna sălbatică.

Acești câini au fost crescuți pentru a avea o mare rezistență pentru a alerga în zonele montane din Scoția. Aceasta înseamnă că au energie fără limite. Ele nu sunt la fel de repede ca și celelalte rude ale acestora, dar au nevoie de o mulțime de exerciții și vor avea nevoie și de îmbogățire în jurul casei pentru a le împiedica să se plictisească.

Energia lor și dorința de a conduce înseamnă că pot face excelent Partenerii Canicross și acest lucru, combinat cu inteligența lor ascuțită, înseamnă că ei pot, de asemenea, să facă bine Concurenții sportivi pentru câini.

Setters Gordon sunt o rasă dornică, dar au o parte puternică, încăpățânată și sensibilă. Aceasta înseamnă că este posibil să fie nevoie să fiți mai creativi și mai răi când vine vorba de instruire. De obicei, ei răspund bine la sesiuni de antrenament scurte, cu o mulțime de recompense gustoase.

Haina lor este puțin mai groasă și are o pene mai profundă decât setterul englez sau irlandez, astfel încât să găsiți că trebuie să le îngrijiți de câteva ori pe săptămână doar pentru a preveni formarea încurcării. Gordonii sunt nivele moderate, astfel încât această periaj va elimina, de asemenea, firele de păr mort și va ajuta la menținerea hainei sănătoase.

Probleme comune de sănătate

Setters Gordon, ca orice rasă, poate fi predispus la anumite condiții genetice. Selectând un crescător de reputație care efectuează teste relevante de sănătate asupra părinților potențiali, aceasta va reduce șansele că catelusul dvs. se desfășoară pentru a dezvolta boli ereditare. Unele dintre condițiile pe care le pot avea mai multe șanse de a se dezvolta, în afară de displazie de șold, care este comună în multe rase, includ:

Hipotiroidismul: Aceasta este atunci când tiroidia este subactivă și provoacă ca metabolismul să încetinească. Simptomele pot include creșterea în greutate, letargie, schimbările în comportament, pierderea părului și problemele cutanate. Odată diagnosticat, acesta poate fi gestionat cu succes prin medicamente.

Boli oculare: Setters Gordon pot avea o incidență mai mare decât media a anumitor moșteniri Condiții oculare. Acestea includ Atrofia retină progresivă (PRA), cataractă, entropie și keratoconjunctivită Sicca (ochi uscați).

Anumite tipuri de cancer: Setters Gordon au incidente mai mari decât cele medii ale unor tipuri de cancer, inclusiv Hemangiosarcom (o tumoare de sângerare care se formează în mod obișnuit în splină), Fibrosarcom și Limfom.

Dieta și nutriția

Toți câinii, indiferent de rasa lor, ar trebui să fie hrăniți un aliment echilibrat, de înaltă calitate pentru câini.

Setters Gordon, cu cuferele lor adânci, sunt mai predispuse la o afecțiune care pune viața în pericol numită Torsiune gastrică sau umflătură. Acest lucru face ca stomacul să se răsucească și poate fi incredibil de dureros și potențial fatal dacă nu este căutat tratamentul rapid.

Există încă o mulțime de cercetări în această condiție și există o mulțime de necunoscuți, dar este acceptat pe scară largă că hrănirea meselor mai mici poate contribui adesea la reducerea riscului acestei afecțiuni în curs de dezvoltare. Dacă câinele dvs. este un gulper, reducând viteza la care își consumă masa prin utilizarea unui alimentator lent ar putea fi, de asemenea, benefic.

10 cele mai bune rase de câine pentru alertă de convulsii
PROS
  • Afectuos și orientat spre familie

  • Inteligent și răspunde bine la formarea bazată pe recompensă

  • Potrivită unei gospodării active

Contra
  • Poate fi înlăturat cu străinii

  • Nu se înțelege întotdeauna cu câinii în afara gospodăriei lor

  • Poate fi încăpățânat și vrut puternic

Unde să adoptați sau să cumpărați un setter Gordon

Importanța găsirii unui ameliorator responsabil nu poate fi supraestimată, indiferent de rasa pe care o selectați.

Bursa de crescătorie și Puppy Mills sunt o afacere mare. Puii au adesea o multitudine de probleme de sănătate și pot avea probleme comportamentale ca urmare a socializării necorespunzătoare în acele săptămâni cruciale.

Fă-ți cercetarea, vizitați puii care au fost ridicați într-un mediu de îngrijire a locuinței cu colegii lor și mama lor. Creșerul ar fi trebuit să facă teste de sănătate asupra părinților și nu vor permite puiilor să meargă la noile lor case până la vârsta de cel puțin opt săptămâni.

Un loc bun pentru a începe căutarea este prin intermediul Gordon Setter Club of America (GSCA).

Dacă credeți că puteți oferi o casă unui câine meritat, atunci adoptarea câinilor poate fi o experiență plină de satisfacții. Gordon Setters nu vor fi găsite adesea în centrele locale de salvare, dar ați putea lua în considerare alte tipuri de câini Setter sau Gun. GSCA are, de asemenea, un braț de salvare și ar putea fi meritat să le atingă și la ei.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de câini similare cu setterul Gordon, puteți lua în considerare și următoarele rase:

Există o mulțime de minunați rase de câini acolo. Făcând cercetarea dvs., veți găsi unul care va fi cel mai potrivit pentru a avea o casă pentru totdeauna cu dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Gordon setter: profil de rasa de caini