Dacă vă permiteți câinele să doarmă pe patul dvs?

câine în pat

Ați avut vreodată pe cineva într-o groază când au descoperit câinele tău doarme pe patul tău? Poate că ești un proprietar de câine care nu visezi să-ți lași câinele în dormitor? Poate că tu și partenerul tău ai încălcat dezbateri despre dacă câinele vă poate alătura pentru a prinde niște ZS. Sau, poate că ești unul dintre acei oameni care se termină mereu cu cea mai mică varietate de spațiu, chiar la margine, în timp ce câinele tău se întinde peste restul patului de dimensiuni regele.

Când vine vorba de acest subiect de dezbatere, nu există o abordare corectă sau greșită. Trebuie doar să fii conștient de pro și contra și să faci o alegere informată.

Dacă lăsați câinele să doarmă pe patul dvs., nu vă faceți griji, nu sunteți singuri. Un articol publicat în revista Umană Natura în 2017 a sugerat că aproximativ jumătate din toți proprietarii de câini îi lasă să doarmă în pat sau în dormitor.

Articolul a sugerat, de asemenea, că, în timp ce pot exista probleme care apar din acest obicei, sentimentul de mulțumire pe care îl poate crea adesea o depășește.

Va afecta calitatea somnului?

Nu există nici o îndoială că împărtășirea unui pat cu orice specie poate întrerupe somnul. Orice partener de pat este probabil să se miște și să facă zgomote care te-ar putea trezi și Modelele de dormit ale câinilor sunt diferite de a noastră. Nu este neobișnuit ca un câine să te trezească la spargerea zorilor, deoarece sunt gata să-și înceapă ziua.

Dar există beneficii pentru a crosi cu un câine. În 2018, a fost publicat un studiu în Jurnalul Anthrozoos. Rezultatele au sugerat că femeile au dormit, în general, mai bine și au simțit o mai mare securitate și confort care împărtășesc un pat cu un câine decât cu un partener uman!

Dacă aveți a Un nou catelus sau câine de salvare, permițându-le uneori să doarmă în dormitorul dvs. va provoca mai puțină întrerupere, deoarece este mai probabil să se stabilească ființa în compania dvs.

Fiți conștienți deși, dacă le lăsați să doarmă în camera dvs. la început, făcând o tranziție la un alt aranjament mai târziu, va fi mai mult o provocare. Cel mai bine este să începeți cum vrei să spui.

Care sunt preocupările privind sănătatea?

Există adesea observații cu privire la modul în care neigienic este de a avea câini pe pat și că există riscul de a răspândi bolile zoonotice (bolile care pot fi transmise de la animale la oameni).

Cu condiția ca câinele dvs. să fie bine îngrijit, primește verificări veterinare regulate și este tratată cu adecvată preventivii paraziți, atunci riscul este de fapt destul de mic. De asemenea, trebuie să considerați că două treimi din bolile umane sunt inverse-zoonotice (capabile să fie trecute de la oameni la animale), deci poate cainele dvs. are motive egale pentru a fi îngrijorat.

Câinele dvs. încearcă să vă domine dacă îl lăsați să doarmă pe pat?

Unii oameni sugerează că un câine a oferit statut egal și a permis să doarmă pe patul dvs. va încerca să vă domine. Acest "Ambalaj alfa"Mentalitatea față de comportamentul câinilor a fost discreditată pe scară largă.

Deși câinele dvs. nu poate încerca să vă domine, ele pot deveni posesive față de elementele de valoare ridicată, ca un pat super confortabil.

Ei pot începe să mârâie dacă un alt animal de companie, partenerul dvs. sau chiar un copil, abordări. Acesta este ceva care nu ar trebui să fie permis.

Învățați-vă câinele că, dacă schimbă ceea ce păstrează, vor obține ceva mai bun. Deci, dacă câinele dvs. iese din pat, vor primi un tratament super gustos, sau partenerul dvs. îl poate răsplăti pentru a le permite să le permită pe pat fără nici o agitație.

Paza resurselor poate escalada dacă nu este manipulată corect. Dacă sunteți îngrijorat, vă recomandăm să consultați un comportament calificat.

Când ar putea fi mai potrivit ca câinele dvs. să aibă alte aranjamente de dormit?

Nu este nimic în neregulă cu alegerea ca câinele să doarmă în altă parte. Doar fiți consecvenți, asigurați-vă că au un spațiu confortabil și recompensează-i pentru a merge acolo. Zonele de dormit separate pot fi deosebit de benefice în anumite circumstanțe.

Când antrenamentul de toaletă un catelus

Există o șansă ca noul dvs. pui să aibă un accident pe patul dvs. și exuberanța lor tinerească poate duce la un somn întrerupt de noapte întrerupt. Prin stabilirea dvs catelus într-o cutie, accidentele vor fi probabil mai puține și mai ușor de curățat și le reduce accesul la obiecte masticabile. Puteți decide să aveți cutia în dormitor, astfel încât puii încă mai are contact strâns.

Pentru câinii vârstnici cu probleme de incontinență sau de mobilitate

Unii câini vârstnici se pot dezvolta incontinenţă și poate fi mai probabil să aibă un accident pe tot parcursul nopții.

Ați putea folosi scutece Doggy sau, dacă doriți să le mutați de pe pat, amintiți-vă că au fost folosite pentru a dormi acolo. Ar putea fi confuz și tulburător pentru ei dacă le închideți brusc jos și așteptați ca ei să rămână acolo. Mișcarea lor trebuie făcută cu o mulțime de armare pozitivă și poate fi necesar să se facă treptat. Poate că un pat ușor de curățat, plasat chiar lângă dvs. este un compromis bun.

Pentru că câinele au probleme de mobilitate, intrarea și în afara patului se poate dovedi provocatoare și poate fi periculoasă dacă vor lua o tambur. Ați putea opta să vă bucurați pe un pat de stil futon care este scăzut la sol sau să investească într-un set de pași câine.

Dacă există mai mulți câini și există probleme de scufundare sau spațiu

Dacă locuiți într-o Gospodărie multi-câine, Având pe toți în pat, nu pot fi practice. Un somn bun de noapte poate fi evaziv, și scuffles peste spațiu sau fiind cel mai apropiat de persoana lor poate izbucni.

Unii câini vor dormi în mod armonios pe pat împreună și, dacă doriți să fiți înconjurați de mai mulți câini prin noapte, atunci, probabil, lipsa de spațiu este ceva ce sunteți dispus să tolerați! Dacă nu, este cu siguranță rezonabil să dormim câinele pe podea sau într-o altă cameră. Ei se au unii pe alții pentru companie, la urma urmei.

Dacă aveți copii colaborați cu dvs., luați în considerare dacă este încă potrivit să aveți și câinele pe pat. Copilul dvs. poate să nu fie atât de atent, asigurându-se că nu se rostogolește sau pe un câine de dormit și chiar și câinele cel mai bun poate reacționa negativ dacă se înspăimântă sau sunt în durere, mai ales dacă sunt surprinși dintr-un somn profund.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Smith, Bradley P. și colab. O abordare a multispelor pentru co-dormitNatura umana, vol 28, nu. 3, 2017, pp. 255-273. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1007 / s12110-017-9290-2

  2. Hoffman, Christy L. și colab. O examinare a calității somnului adulților și a rutinelor de somn în raport cu proprietatea animalelor de companie și de patAnthrozoös, vol 31, nu. 6, 2018, pp. 711-725. Informa Britanie Limited, DOI: 10.1080/08927936.2018.1529354

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dacă vă permiteți câinele să doarmă pe patul dvs?