Cum să identificați și să tratați incontinența la câinii mai în vârstă

Vechiul incontinență de câine

Câinii trec prin multe schimbări pe măsură ce îmbătrânesc. Aceste schimbări pot include adesea Probleme de sănătate asociate cu vârsta înaintată. Printre acestea este incontinența, care este incapacitatea de a controla eliminarea urinei și / sau scaunului. Aceasta este o problemă frustrantă atât pentru câini, cât și pentru proprietarii lor, mai ales dacă câinele a fost anterior instruit în casă.

Ce este incontinența?

Incontinența este incapacitatea de a controla pe deplin vezica urinară și / sau intestinul. Un câine care vă privește pe dvs. și la squats pentru a elimina probabil nu este incontinent. Când un câine este cu adevărat incontinent, urinarea și / sau defecația se pot întâmpla fără ca câinele să-l realizeze până când este prea târziu. Acest lucru poate face ca câinele să se simtă rușine și chiar să vă faceți griji că sunteți disciplinat. Adevărata incontinență nu este vina câinelui tău. Constatările comune în câinii incontinenți includ:

  • Scurgerea urinei în timpul somnului
  • Având o mișcare intestinală în timpul somnului
  • Dribling urina în timp ce stați sau mers pe jos (nu se ghemuiește mai întâi)
  • Scăparea scaunului în timp ce în picioare sau mersul pe jos (nu posturând la defecare)
  • Găsirea petelor umede la pat
  • Mirosul urină și / sau fecale pe câinele dvs

În stadiile incipiente de incontinență, ar putea părea că câinele dvs. nu o poate ține. Este o idee bună să începeți să vă lăsați câinele mai în vârstă să mergeți mai des decât de obicei.

Aflați cum să vă îngrijiți câinele senior

Diagnosticarea incontinenței la câini

Dacă câinele dvs. mai vechi începe să aibă Accidente în casă, încercați mai întâi pentru a determina cauza. Câinele dvs. este cu bună știință cu bună știință în casă? Acest lucru ar putea fi legat de o afecțiune medicală sau de o problemă de comportament.

Cauze

Primul lucru de excludere este o problemă de sănătate. Contactați medicul veterinar pentru o verificare. Câinii seniori ar trebui să vadă veterinarul mai des decât câinii mai tineri - de două ori pe an sunt adesea recomandați. VET dvs. va dori, probabil, să testeze urina și sângele câinelui.

Infectii ale tractului urinar

Cea mai comună cauză a accidentelor urinare a accidentelor urinare este a infecții ale tractului urinar. Dacă aceasta este cauza, veterinarul dvs. va pune câinele pe antibiotice. Problemele urinare pot rezulta, de asemenea, din pietrele vezicii urinare sau din tumori. Acestea ar putea necesita o intervenție chirurgicală.

Boală de rinichi

Infecțiile tractului urinar și alte probleme urinare pot fi legate de boala renală, în special la câinii mai în vârstă. Boala renală determină corpul să bea mai multă apă și să urine mai mult. Toate acestea pot fi dificil pentru un câine senior să se ocupe, provocând urinare inadecvată.

Tulburări gastrointestinale

Problemele GI pot provoca diaree și alte probleme de scaun care pot arăta ca incontinența. Dacă scaunele câinelui dvs. par anormale, veterinarul dvs. poate dori să facă raze X sau un ultrasunete pentru a privi la abdomen.

Problemele coloanei vertebrale

Problemele cu coloana vertebrală poate duce la problemele nervoase care provoacă incontinență. Câinii cu boală intervertebrală de disc sau leziuni spinării traumatice pot dezvolta incontinență. Tratamentul medical sau chirurgical poate să nu remedieze problema dacă leziunea nervoasă este suficient de proastă.

Artrită

Artrita este o problemă obișnuită la câinii mai în vârstă care afectează mobilitatea. Câinele dvs. poate fi rigid și Ahidy, ceea ce îl face dificil să intre în poziția corectă pentru a urina și / sau defeca. S-ar putea să o țină din cauza asta. Apoi, când nu mai poate ține, el are un accident.

Boala creierului

Problemele din creier pot afecta capacitatea câinelui de a-și controla vezica urinară și / sau intestinul. Aceasta poate fi o tumoare creier sau o infecție care a afectat o parte a creierului. Sau, mai frecvent, poate fi demenţă. De asemenea, numită disfuncție cognitivă canină sau senilitate, demenilia determină un câine să-și piardă memoria, să aibă probleme de concentrare sau concentrare și să experimenteze schimbări de personalitate. Câinii cu demență devin adesea anxioși și acționați dezorientați. Unul dintre semnele anterioare ale demenței este "uitarea" formării, cum ar fi formarea casei.

Nu există nici un tratament pentru demență, dar există modalități prin care vă puteți ajuta câinele să facă față. Există, de asemenea, unele medicamente și suplimente care pot ușura simptomele și încetinesc progresia bolii.

Tratament

Unii câini vor beneficia de medicamente și suplimente pentru incontinența urinară. Cu toate acestea, incontinența datorată demenței nu poate fi tratată în același mod. Dacă câinele dvs. este incontinent și nu există niciun tratament pentru ao opri, puteți face unele ajustări pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții câinelui și pentru a vă păstra sănătatea.

  • Creșterea frecvenței plimbărilor și a pauzelor de potty. Luați câinele imediat după ce mâncați, beți și trezirea. Este similar cu modul în care tratați un catelus.
  • Puneți capace impermeabile pe paturi de câine și alte locuri unde câinele tău doarme.
  • Curățați zonele murdare bine cu un curățător enzimatic pentru a vă menține câinele de a fi atras de zona respectivă pentru eliminarea în viitor.
  • Puneți plăcuțele Puppy în zonele ușor de acces, astfel încât câinele dvs. poate obține o ușurare mai rapidă.
  • Utilizați scutece Doggie pentru cazuri severe. Doar asigurați-vă că le schimbă frecvent pentru a evita iritarea și infecțiile cutanate.
  • Baie zona genitală a câinelui dvs. de multe ori pentru a preveni mirosul, iritarea și infecțiile. De asemenea, puteți dori să păstrați părul mai lung în zona genitală pentru a face curățarea mai ușoară.

Poate fi greu să se ocupe de aceste probleme ca și vârstele dvs. de câine, dar câinele dvs. merită să-și trăiască anii de aur cât mai confortabil posibil.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Câinele meu se scurge. Universitatea din Illinois Colegiul de Medicină Veterinară, 2020

  2. Denenberg, Sagi și colab. Diferențele comportamentale și medicale ale declinului cognitiv și demența la câini și pisiciCanin și demență felină, 2017, pp. 13-58. Publicarea internațională Springer, DOI: 10.1007 / 978-3-319-53219-6_2

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să identificați și să tratați incontinența la câinii mai în vârstă