Câți proprietari de câini dorm cu câinii lor

Cu câteva luni în urmă, a fost efectuat un sondaj de 23.000 de proprietari de animale de companie, a fost efectuat. Au fost câteva fapte curioase. Un sfert dintre ei au recunoscut tratarea animalelor de companie ca și cum ar fi copii mici. Un pic mai mic de 75% au recunoscut păstrând fotografii ale acestora.Dar, probabil, cel mai izbitor, de jumătate de proprietari dorm cu câinii lor. Nu, deoarece omeletul de cartof a existat o astfel de diviziune sociologică. Deci, ne-am întrebat ce trebuia să spunem știința despre a dormi cu câinele dvs.

Oamenii dorm într-adevăr cu animalele de companie?

Cercetătorii de somn nu au acordat prea multă atenție acestui subiect. Avem o mulțime de pseudo-teorii despre "dominația" sau # 8216; Doggy Soul "care se bucură de o mulțime de succes pe realitate TV. Cercetarea pe "# 8216; Human-Animal Co-dormit" este o zonă relativ neglijată.

Așa cum am discutat în altă parte, somnul este mai mult de un fenomen cultural decât apare. Se schimbă foarte mult pe regiuni și culturi. Numai recent, societățile occidentale au separat spațiul de dormit după vârstă (copii și adulți). Și este vorba doar de faptul că spațiile dintre oameni și animale au fost complet separate. De fapt, există multe culturi în care astfel de practici de coabitare sunt în mod natural. Majoritatea studiilor sunt de acord cu sondajul că există o împărțire de 50-50 în co-dormit cu câini și pisici - cei mai frecvenți tovarăși de noapte.

"& # 8230; tCercetarea este insistentă: despre 50% de proprietarii de câini și pisici dorm cu ei Animale Companioni."

Dormi cu câinii lor

Atașarea la animalele noastre de companie

În acest sens, rezultatele sondajului nu sunt surprinzătoare. Cercetarea susține că oamenii continuă să arate un atașament puternic la animalele de companie și sunt adesea considerate membri importanți ai familiei. După cum spune Smith, acest lucru nu este gratuit: Animalele sunt a Sursa de suport, afecțiune, confort, securitate și stabilitate care pot avea beneficii importante pentru sănătate.

Este adevărat că dimensiunea animalului de companie are multe de-a face cu acest lucru. Dacă ne uităm mai detaliat (de exemplu, la câini), vedem că 76.85% din terrierii Yorkshire sau 62.96% din somnul Chihuahuas cu proprietarii lor comparativ cu 18.18% din st. Bernards sau 30.27% din labradori. Chiar și așa, procentul din St. Bernards este un procent foarte mare. În plus față de ceea ce au subliniat deja cercetătorii, alți factori care intervin sunt numărul de copii din familie (mai probabil în cazul în care nu există copii) sau sex (mai probabil cu femelele).

Ai o odihnă egală?

Potrivit unui mic studiu recent realizat de experți la Clinica Mayo, acei oameni care nu doresc să lase pe cei mai buni prieteni ai omului să urce în pat pot avea dreptate și aparent nu este cea mai bună idee pentru ca ei să doarmă în Fie aceeași cameră.

Echipa de cercetători - formată din pulmonologi, psihologi și statistici - a analizat obiceiurile a 40 de adulți sănătoși fără tulburări de somn care erau obiceiuri de a dormi cu câinii lor în pat sau undeva în dormitor. Perioada de evaluare a durat cinci luni și una dintre săptămânile atât pe care cât și câinii lor au trebuit să poarte dispozitive pentru a monitoriza obiceiurile lor de dormit.

Rezultatele au arătat că dormind cu câini, indiferent dacă erau în pat sau doar în cameră, înrăutățesc somnul oamenilor și au provocat mulți să se trezească de mai multe ori în timpul nopții. Unul dintre lucrurile care a fost cel mai afectat a fost poziția în care câinele a dormit.

Dormi cu câinii lor

Dormi în camera vs în patul tău

Deși calitatea somnului sa dovedit a fi mai mică decât cea a unei persoane care nu doarme cu animale în cameră, datele nu sunt nici alarmante, nici un motiv pentru a ne expulza animalele de companie din pat. Rezultatele explică faptul că oamenii care au dormit cu câini în pat au obținut o eficiență de somn de 80%, cei care au dormit cu animale în dormitor 83%.

Potrivit experților, eficiența normală este între 85 și 89%, iar odată ce depășește 90%, am vorbi despre un somn foarte eficient.

Un alt sondaj anterior, desfășurat și de Clinica Mayo, a subliniat deja această problemă. În 2002, directorul Centrului de tulburări de somn ale Clinicii Mayo, John Shepard, a publicat rezultatele unui chestionar efectuat pe 152 de pacienți care au avut animale și care le-au permis să doarmă în paturile lor. Jumătate dintre ei au raportat că animalele lor de companie le-au trezit în fiecare noapte, iar 21% dintre proprietarii de câini și 7% dintre persoanele cu pisici s-au plâns că animalele lor se sforăiesc.

Date similare provin din Australia. Cercetarea efectuată de Universitatea CQ a concluzionat că oamenii care dorm cu animalele au mai mult timp să adoarmă decât cei care nu le permit să doarmă în pat. Ei subliniază, de asemenea, că zgomotele câinilor care latră sau sforăindu-le orele de odihnă proprietarilor lor.

Cu toate acestea, nu au existat diferențe majore în numarul de oameni care lasă animalele lor să doarmă în paturile lor față de cei care nu au făcut, nici în numărul de ore de somn sau cât de obosiți au fost a doua zi.

Dormi cu câinii lor

În cazul bolilor respiratorii & # 8230;

Dincolo de calitatea somnului, unii experți spun că principala problemă vine atunci când proprietarii au un fel de alergie sau problemă respiratorie: & # 8220;Oameni cu alergii la animale sau astmma nu ar trebui să doarmă cu animalele de companie sau să le permită în dormitor, "# 8221; Dr. Derek Damin spune WebMD.

Dacă nu sunteți alergic, nu există nici o problemă cu lăsarea ca câinele să doarmă în pat, & # 8221; adaugă expertul, deși se califică că, în cazul în care deranjează orele de dormit, nu ar trebui să le lăsăm să doarmă cu noi.

A crescut SAici

Pentru unii oameni, în calitate de director al Medicinii de somn din nordul țărmului din Chicago, Lisa Shouss, explică, poate fi chiar benefică: și ceva # 8220; unii oamenii se simt mai sigure și mai calme când animalul lor de companie doarme cu ei și # 8221;.

Dormi cu câinii lor

Recomandări

Experții din centrele de control al bolilor și prevenirea ne amintesc de importanța menținerii animalelor de companie sănătoase. Aceasta implică luarea lor la Veterinar în mod regulat, Vaccinarea lor și dezmembrarea acestora. Când păstrăm animalele curate și sănătoase, este extrem de rar, ei pot răspândi bolile.

Pe scurt, posibilele răni că dormind cu un animal de companie poate determina că nu este într-adevăr atât de gravă. Daune vine atunci când avem o boală care contraindicați-o sau animalul nu primește îngrijirea de care are nevoie.

Unele probleme de partajare a lenjeriei cu animale de companie

Cercetările sugerează că există unele probleme posibile în partajarea lenjeriei cu animalele.

Riscuri de sanatate

Acestea includ unele răspunsuri imune, alergii, astm sau pneumonită de hipersensibilitate. Mușcăturile și zgârieturile pot apărea și prin care se pot contracta bolile infecțioase cu animalele de companie. Cei cei mai susceptibili la astfel de probleme sunt copii mici, femeile însărcinate și pacienții imunodeficienți. Cu toate acestea, riscurile generale de sănătate sunt foarte scăzute. Aproape neglijabil dacă animalele primesc îngrijire medicală și mențin o igienă adecvată.

Dormiing Probleme

În general, principalele probleme legate de calitatea somnului implică lovirea tovarășilor, sforăitul. Acest lucru este adevărat atunci când copiii dorm în patul tău, dar animalele de companie joacă, de asemenea, un rol important. Fără a merge mai departe, a Studiul Clinicii Mayo a constatat că cincizeci și trei la sută dintre proprietarii de animale de companie care au dormit cu câinii lor au avut probleme rezultate din ea. Este greu de știut impactul real al acestor întreruperi, deoarece acestea sunt întreruperi foarte scurte. Întreruperile pot fi legate de neconcordanțele de temperatură între oameni și animale de companie; precum și diferențele în ciclurile de somn.

Probleme comportamentale la animale

Au fost studii care au fost găsite atunci când câinii sunt lăsați să doarmă cu proprietarii lor, aceștia pot prezenta agresiune sporită și Probleme legate de separare.

Efectul asupra relațiilor interpersonale. 

În cele din urmă, animalele pot fi o sursă importantă de conflict și stres în relații de cuplu. Ele pot genera probleme de intimitate.

Dormi cu câinii lor

Ruperea numerelor

În Spania, 14% dintre proprietarii de câini dorm cu câinii lor în același pat, un procent care se ridică la 33% în cazul pisicilor, care are cea mai mică cifră a celorlalte țări analizate în studiu și # 8216 de animale și Acasă`. Acest studiu a fost realizat de HouzZ (o platformă pentru renovările la domiciliu) și observă că în Statele Unite 41% dintre respondenți dorm cu câinii lor.

Studiul subliniază, de asemenea, că în Spania 82% din proprietarii de animale de companie sunt "mai fericiți și # 8221; datorită animalelor de companie. 76% au creat un colț special în casă pentru câinele sau pisica lor. În plus, subliniază că în majoritate și # 8221; din case spaniole proprietarii au o mare parte din controlul casei la animalele de companie. Mai mult, că 11% din pisici sunt responsabile la domiciliu, comparativ cu 3% dintre câini. Cu toate acestea, 40% dintre proprietarii de pisici și 30% dintre proprietarii de câini recunosc că controlul casei este împărțit.

Pisici si caini

A existat un studiu, care a implicat mai mult de 10.000 de oameni din întreaga lume. 550 dintre ei spaniolă, au concluzionat că pisicile, pe lângă luarea controlului asupra casei, au mult mai multă libertate și # 8221; să urce pe mobilier. În mod specific, în Spania, 36% din pisici se plimbau liber pe mobilierul din casele lor. Acest lucru este comparat cu doar 23% din câini. În Statele Unite, aceasta se ridică la 78% din pisicile cu acces liber la mobilier. Și crește la 48% în cazul câinilor. O altă concluzie este că compania unui animal de companie este benefică atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cele mai citate beneficii sunt fericirea pe care o aduce persoanei (82%) și familiei (65%), precum și ajutorul de reducere a situațiilor stresante (50%).

Crearea unui spațiu special 

În ceea ce privește propriile spații pentru animale de companie, 76% dintre participanții la studiu au afirmat că au creat un colț special în casă pentru câinele sau pisica lor, cum ar fi o zonă de a mânca, 68%; un pat sau o bancă specială pentru ei, 59%; și un colț în casă unde se pot odihni sau se distrează, 55%. În plus, 28% dintre proprietarii de pisici și câini au făcut îmbunătățiri la domiciliu pentru a facilita coexistența între indivizi și animale de companie în ultimii doi ani. De exemplu, 35% au distribuit un spațiu; 26% îmbunătățit sau pictat pe pereți și 25% au creat zone integrate în casă pentru animalele de companie.

În acest caz, este utilizatorii australian și italiană Houzz, care sunt cei mai activi pentru a face renovările la domiciliu pentru a se potrivi cu animalele de companie, cu 43% răspund favorabil. La capătul opus al spectrului sunt utilizatorii francezi cu 27%.

În ceea ce privește aspectele negative, 76% dintre proprietari consideră cel mai mare dezavantaj pentru a fi părul pe care l-au vărsat; 36% cred că cele mai rele sunt mirosurile și 30%, urmele de murdărie.

Smith și echipa sa de cercetare a constatat că dormind cu animalele de companie în pat a avut un impact redus asupra calității somnului în momentul în care a dus la adormit sau sentimentul de oboseală la trezirea. Cu toate acestea, autorii susțin că practica continuă de a dormi cu animale de companie indică beneficiile sprijinului social, interacțiunea socială și siguranța personală, în ciuda dezavantajelor.

Dormi cu câinii lor

Întrebări frecvente (întrebări frecvente) 

Cei mai mulți proprietari de câini dorm cu câinii lor?

Nu este neobișnuit în această țară să dormi cu animale de companie. În Asociația American Pet Products, aproape jumătate proprietarii dorm cu câinele lor în pat. În sondaj, 62% dintre câinii mici, 41% din micii și 32% din câinii mari dorm cu proprietarii lor.

Este nesănătos să dormiți cu câinele dvs?

Este adevărat că există unele probleme de sănătate despre co-somnul câinelui tău. De exemplu, alergiile umane pot fi exacerbate. Există, de asemenea, o șansă de transmitere a bolii, de la câine la om la câine. Acest lucru este rar, totuși. 

Este sanitar pentru ca un câine să doarmă în patul tău?

Este într-adevăr sigur să dormi cu câinele lor. Studiile arată de la nouăzeci și 95% din timp. Deși mulți veterani lasă câinii lor să doarmă pe patul lor, o mică parte din oameni nu ar beneficia de a fi cu câinele lor aproape.

De ce câinii dorm la capătul patului?

Din cauza poziției dvs. de conducere, câinele dvs. știe că aveți cel mai bun loc de confort. Încă vă iubesc și vor să vă aflați în jurul vostru, ca să stea în jurul locului tău de confort. Mulți proprietari de timp care dorm cu câinii lor constată că câinele lor va dormi direct lângă ei sau la capătul patului.

Gândurile finale

În ansamblu, se pare că știința este de acord cu bunul simț. Proprietarii care dorm cu câinele lor pot avea unele probleme, dar sunt întotdeauna legate de problemele de sănătate și comportamentale anterioare. Pe de altă parte, dacă animalul nostru de companie este sănătos, are o igienă adecvată și A & # 8216; o bună educație "nu numai că nu există probleme, dar poate avea efecte foarte pozitive.

Citiți următorul: Câinele meu trebuie să mă culceoneze: de ce și ce să fac

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câți proprietari de câini dorm cu câinii lor